X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • A85K Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missjust powodzenia kochana :-)
    Ja tobie też życzę Wesołych Ŝwiąt I smacznego jajka no I oczywiście mokrego Dyngusa ;-) :-)

Jagby co to pisz :-)

Missjust lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicen ja mam tylozgiecie i jak widzisz nie mialam ani problemow z zajsciem i utrzymanuem ciazy i nie mialam problemow z porodem, rodzilam zuzie 1 godz i 45 min. To sa bujdy z tym tylozgieciem. Mi ginekolog tak powiedziala ze to mity, to tak jakby ktos napisal np ze niebieskookie kobiety maja problem z zajsciem i czescie ronia dzieci niz zielonookie. Jest tak duzo kobiet z tylkozgieciem i nie wiedza o tym np moja mama. Urodzila 3 dzieci tez bez problemu wszystko sie odbylo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 11:33

A85K lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Caro - oooo, ciążunia u Ciebie :D Jak się czujesz? ;) W ogóle to gratulacje :D I dziękuję :)

A no ciążunia :-) Od początku jadę na Clexane, bo po drugim poronieniu wyszło podwyższone białko C i obniżone białko S. Na szczęście bez żadnych mutacji. Oczywiście bez niespodzianek i stresów się nie obeszło. Krwotok w 6tyg, szpital, ciągłe plamienia, krwiaki, w zeszłym tyg znowu krwawienie, a Maluch sobie z tego nic nie robi i rośnie w najlepsze <3 Także walczymy dalej ;-)

A Ty jak się czujesz? Czytałam że beta słabo przyrasta. Eee ważne że przyrasta a Maluch niech się tam wgryza :-)

Któraś z Was pisała o macicy dwurożnej i tylozgięciu. Ja mam macice dwurożną i narazie daje radę, a moja mama ma tyłozgięcie macicy i miała 5 bezproblemowych ciąż. Tak ku pokrzepieniu serduszka :*

A85K, Jacqueline lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • k878 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Ja tez myslalam, zeby isc dla swietego spokoju w przyszlym tygodniu...
    jesli kogos to uspokaja to czemu nie. Przeciez pobranie krwi nikomu jeszcze nie zaszkodzilo?

Ja nienawidzę pobierania; kilka razy zemdlałam, zawsze blednę i mnie pielęgniary 10 razy pytają czy wszystko w porządku; czasami proponują pobieranie na leżąco. Ale 2 razy zbadałam betę ;-)

No i jakby nie patrzeć trochę odsysasz składników krwi. Jak robisz to często, to potem trzeba nadrabiać jedzonkiem albo suplementami.

Wycierałam kurze przy użyciu Pronto. Fuj; psikałam 3 razy mniej niż zwykle a i tak masakra. Wietrzę...

@Caro
    Kiedyś te kobiety jakieś silne były. Nikt nic nie badał i jakoś dzietność była wyższa.
    Mam jedną koleżankę, która bez problemu w drugiej ciąży jest. Prawie do końca pracowała przy pierwszej, jeździli na wakacje, dobrze się czuła i jeszcze w domu zasuwała z żelazkiem, mopem itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 11:40

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • chicken Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u was to wyglada jesli chodzi o srodki czystosci? Naczytalam sie o zlym wplywie na dziecko i teraz jak sprzatam WC to robie to z maseczka na twarzy i obowiazkowo rekawice! Rowniez jak czyszcze lazienke itd... Do pronto wczoraj tez gumowe rekawice zalozylam
    Nie przesadzam? :)

geeky-2017-12-12.jpg
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Beti pamiętam jak sama Cię wyzywałam, że latasz na te bety jak wariatka a teraz sama zrobię to samo ;)
    :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Mus Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    A jak u was to wyglada jesli chodzi o srodki czystosci? Naczytalam sie o zlym wplywie na dziecko i teraz jak sprzatam WC to robie to z maseczka na twarzy i obowiazkowo rekawice! Rowniez jak czyszcze lazienke itd... Do pronto wczoraj tez gumowe rekawice zalozylam

Nie przesadzasz, u mnie łazienkę sprząta mąż żebym nie miała żadnej styczności z tak żrącą chemią, do pozostałych czynności, to przy zmywaniu, sprzątaniu zawsze zakładam rękawiczki, wolę dmuchać na zimne.

25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
    29 dc- beta 475,8 U/l, 34 dc beta 2628 U/l
    24.04.17 jest serducho :)
    p19uskjomqafttjx.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Chicen ale ty wariujesz xD w ciazy jestes ostroznosc ok, ale nue popadaj w paranoje.

Another lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa mamusie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:

Ja tam normalnie sprząram ...wiadomo , że w rękawiczkach...nie używam tych z dodatkiem chloru tymi to mąż czyści a potem wietrzy.
    A tak to normalnie .

Nie ma co przesadzać ale jeśli Ty czujesz się dzięki temu lepiej to zakładaj maseczkę.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam połkilometrowy odrost hybrydy, a nie mam sily iść na nowe paznokcie :D Energio, wróc!

Tizzi lubi tę wiadomość

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Alxawl - u mnie pewnie to immunologia albo zrosty, nie przewiduję za bardzo innego powodu tylu strat. Tylko też kurcze nasuwa mi się pewna myśl, że niby genetyka ok, ale tez podobno te kariotypy co się bada mogą nie wykazać jakichś mikro aberracji, a może być jakiś problem. Te ciąże co straciłam celowaliśmy w chłopaka i miałam takie dziwne przeczucie, że w przynajmniej 3 byliby to chłopcy. A teraz seks był ostatni 12dc, owulacja 14 lub 15dc, więc to zapewne może być dziewczynka i wcale bym się nie zdziwiła, że jakby się udało, to by była dziewczynka. Tez nigdy nie myślałam, że dotknie mnie problem poronienia, mimo epizodu krwawienia z córką w ciąży, to do kolejnej podchodziłam spokojnie. A teraz? Nawet jak się uda, to nie ma tej radości, beztroski, strach zawsze będzie, możemy tylko starać się nad nim panować <3

Majamia - nie, nie znamy, nie robiliśmy badań genetycznych zarodków, choć mam dziwne przeczucie, a raczej miałam w ciążach, że to byliby chłopcy, tak też celowaliśmy. Genetyk jak i mój doktor zalecają badanie zarodka jeśli znów się nie uda. Tylko nie wiem czy jest sens, po co na co mi to, nawet jeśli pokaże, że byłoby chore, to nie da mi odpowiedzi czemu tak było, co było powodem, skoro kariotypy niby ok. Mam nadzieję, że nie będę stała przed tym dylematem, tego badania.
    )

Witaj Jacqline...widze, że mamy podobną historię ale nie zgodzęsię z Tobą, że nie warto robić badań genetycznych. Ja też mam w porządku kariotyp, całą immunologie od A do Z przebadaną i jest w porządku a wszystkie poronienia wynikały z wad genetycznych, co więcej, każda była inna. To daje nadzieję na dalsze starania, pozwala wykluczyć inne wątki np. immunologiczne, pozwala też wdrożyć odpowiednie starania gdyby wady genetyczne się powtarzały. Uważam, że ta wiedza daje dużo, jednocześnei tez spokój bo pozwala Ci wiedziec, że to co się zdarzyło to nie Twoja wina.

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie.. pecherzyk ciazowy ma 8mm i jest juz ciałko żółte. Serduszka jeszcze nie bylo. Wszystko dobrze rosnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 15:04

MalaHD, Ja_Sonia, Wachciowa, Mamabyc3, magdzia26, Mamaokruszka, chicken, bebloszka90, Jacqueline, Caro, Justya85, Lady Savage, A85K, Tizzi, Angie 31, migiem lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Jestem po wizycie.. Mój maluszek ma 8mm i jest ciałko żółte. Wszystko dobrze. Kolejna wizyta za 2 tygodnie

Super!!!
    8mm do duuużo bardzo :)

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Jestem po wizycie.. Mój maluszek ma 8mm i jest ciałko żółte. Wszystko dobrze. Kolejna wizyta za 2 tygodnie
    Świetne wiesci no naprawdę spory kropek :)

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Ja normalnie sprzątam, ale jeśli się boisz to chłopa wyślij to sprzątania;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• KlaraS Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    To i ja sie nieśmiało przywitam na teście zobaczyłam 2 kreseczki:)
    To bedzie moje drugie maleństwo a mimo to mam pytanie czy to badanie bety robicie dla własnego spokoju czy każdy powinien je robić?
    W poprzedniej ciąży po teście grzecznie czekałam do wizyty aż do 8 tyg teraz umówiłam sie w skończonym 6tyg i nie wiem czy do tego czasu powinnam iść na badanie krwi

Tizzi lubi tę wiadomość

• chicken Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszlam sama dla swietego spokoju, zebyw iedziec ze beta przyrasta w porzadku i maluch sie dobrze rozwija.
    Jak ni czujesz takiej potrzeby to nie idź. Na USG bedzie widac malca
    Nie jestem pewna czy lekarza w tym zbiorze badan przepisal mi raz jeszcze HCG-musialabym sprawdzic

KlaraS lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyliczony termin porodu 25.12 raczej niezbyt szczęścliwie
    Czy sa tu moze jakieś mamy które po cc chciałby rodzic SN?

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro - jak można, prosiłabym na priv, chciałam o coś zapytać.

Caro lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ