Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny biorące acard,wiem,że pytanie już padało,ale nie pamiętam odpowiedzi. Czy Wasi lekarze mówili kiedy trzeba odstawić? Uświadomiłam sobie,że zapomniałam o to zapytać mojego lekarza:/ a następna wizyta za tydzień w czwartek. A dzisiaj skończyłam 36 tydzień, także teoretycznie wszystko się może zdarzyć.
-
ślązaczka wrote:Ja też kiedyś potrafiłam wziąść 12 dyżurów w miesiącu, ale w moim obecnym szpitalu tylu bym po prostu nie przeżyła... To prawda co piszesz, że wszyscy mają zawsze dużo do p[owiedzenia na temat lekarzy i ich pracy, a najwięcej Ci, co g... wiedzą niestety... Ja juz przestałam liczyć na zrozumienie ze strony takich ludzi... Co do poradni to ja pracowałam w 3 POZ-ach równoczesnie zanim zaczęłam specjalizację, a teraz kiedy jestem w trakcie specki (ale robię z etatu, a nie z rezydentury) też chcieli mnie zgarnąć do kilku, ale póki co uprzejmie odmawiałam, chcę czasem bywać jednak w domu Przynajmniej plus tego zawodu jest taki, że pracę zawsze będziemy mieli, bo ludzie zawsze chorowac będą Wiem co mówię, bo z kolei mój M jest spoza branży i bezskutecznie próbuje zmienić pracę od jakiś kilku lat...
To chyba wiem, gdzie się minelysmy. Chodziło mi o poradnie specjalistyczne, bo mój parszywą zabiegówkę robi.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
aknelam wrote:Dziewczyny biorące acard,wiem,że pytanie już padało,ale nie pamiętam odpowiedzi. Czy Wasi lekarze mówili kiedy trzeba odstawić? Uświadomiłam sobie,że zapomniałam o to zapytać mojego lekarza:/ a następna wizyta za tydzień w czwartek. A dzisiaj skończyłam 36 tydzień, także teoretycznie wszystko się może zdarzyć.
Ja acard bralam do 22 tyg. A clexance koncze w pt przy 36t005.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
nick nieaktualnyJej nawet nie piszcie ze to moze byc jakis etap porodu ale to by byly na ktg skurcze? Tydzien temu ani jednego
Nospe mam 4o a nie jest napisane forte...to chyba jakas duza?
Debilny pies mnie obudzil. Szczeka bo szczeka a ja sama w domu bo mama za granica a maz na nocce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 03:02
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja to już mam dosyć moich obrzękow. Dobrze kucnać w wannie nie mogę, bo czuję opor. Patrzę na swoje stopy, Ale jak nie moje. Sloniowate się zrobiły. Kostek nie mam. Paluchy tłuste. Kolana zrownaly się z udem. 5kg tego wszystkiego co mam, to pewnie woda.https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
aknelam wrote:Dziewczyny biorące acard,wiem,że pytanie już padało,ale nie pamiętam odpowiedzi. Czy Wasi lekarze mówili kiedy trzeba odstawić? Uświadomiłam sobie,że zapomniałam o to zapytać mojego lekarza:/ a następna wizyta za tydzień w czwartek. A dzisiaj skończyłam 36 tydzień, także teoretycznie wszystko się może zdarzyć.
-
Minionkowa, współczuję bólu. Kiedyś już pisałam, że mojej mamie rozeszło się spojenie jak była że mną w ciąży. Też musiała leżeć. Pod koniec ciąży pod jakimiś tam obciaznikami w szpitalu. Urodziła mnie normalnie bez jakichkolwiek problemów w 7h. Po porodzie śmigala jakgdyby nic. Więc myśl, że to stan tymczasowy i przejściowy (ja tak sobie powtarzam przy moich rękach, które też bardzo ograniczają moje normalne funkcjonowanie teraz). Niedużo ci zostało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 07:22
Minionkowa lubi tę wiadomość
-
Natalia, slazaczka dla mnie to nie do pomyślenia że takie rzeczy się dzieją a później się wszyscy dziwią czemu najlepsi specjaliści uciekają za granice... trzymam kciuki żeby protest przyniósł wymierne korzyści bo my wszyscy na tym wtedy skorzystamy...
nataliamonika, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Jej nawet nie piszcie ze to moze byc jakis etap porodu ale to by byly na ktg skurcze? Tydzien temu ani jednego
Nospe mam 4o a nie jest napisane forte...to chyba jakas duza?
Debilny pies mnie obudzil. Szczeka bo szczeka a ja sama w domu bo mama za granica a maz na nocce.https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualny
-
Ja odstawilam w 36 tc. Bo juz poziom plytek zaczal szybciej spadać, po tygodniu od odstawienia juz nieznaczne wzrosly.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualnyDzień dobry. W nocy zaliczyłam 2mega bolesne skurcze. Od spojenia po zebra. Ale były zbyt krótkie i tylko 2, więc spokojnie przeczekalam (czekałam w razie czego) i poszłam spać. Jakby mnie ktoś gorsetem ściskał i próbował przeciąć.
Bólem okresowym, to ja się w ogóle nie przejmuje, bo ten w tej chwili mam kilka, czasem kilkanaście razy w ciągu doby.
-
Iruletka wrote:Mnie też od wczoraj wieczór ćmi jak na okres. Do tego asflat zrywają zaraz koło mojego bloku, hałas jest okropny. Także nici ze spania
Dziewczyny przez tydzień zbilam 3 szklanki. Przez 4 lata jak tu mieszkamy nie zbilam ani jednej.
Najpierw moj maz zbil jak sie bawil z psem, a potem ja 3. To chyba przez to, ze nie moge do konca zginac palcy.Iruletka lubi tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Ja mam odstawić Acard w 37 tc. - skończonym.
Clexane do końca i 6 tyg po porodzie, zapytam jeszcze co z uwagi na cesarkę, bo jak byłam u hematologa to jeszcze nie było przesądzone.
Miałam się nie wypowiadać o lekarzach, ale widzę Discret, że dzielnie się trzymasz przy swoim zdaniu, więc co tam.
U mnie w Lidlu wisi wielkie ogłoszenie: etat za 3800 brutto + opieka medyczna + multisport. Mówimy o jakiejś kasie i rozkładaniu towaru - praca dla średnio rozgarniętego absolwenta podstawówki.
Serio myślisz, że osoba po 6-letnich studiach, po stażu, która decyduje o zdrowiu i życiu powinna zarabiać tyle samo albo i mniej?
Tym bardziej, że wielu podkreśla, że im chodzi nie tylko o zarobki dla siebie, ale w ogóle o wydatki na NFZ.
Ja mam wypasiony pakiet w LuxMedzie i mnie to umiarkowanie obchodzi, mam też na tyle kasy, że jak potrzebuję pójść do lekarza czy zrobić badania dodatkowo, to nawet się nie zastanawiam. Ale jak słyszę o niektórych kolejkach, to włos się jeży. Zamiast normalnej diagnostyki, profilaktyki i leczenia, do lekarza trafiają dziadki w stanie krytycznym.
A kasę państwo ma, ale na debilizmy w stylu CPL w Baranowie, przekop Mierzei Wiślanej czy kampanię reklamową nt płodności:
https://www.youtube.com/watch?v=EZHSuQAHzxcnataliamonika, emikey, editchen, Iruletka lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Witam się z początkiem 37 tygodnia Jestem już spokojna o małego, ale chciałabym, zeby jeszcze 2 tyg posiedział w brzuchu. Teraz jakoś mam wrażenie, że go mogę przenosić Skurczy jakoś mniej ostatnio, aż dziwne.
k878, magdzia26, nataliamonika, Lady Savage, Iruletka lubią tę wiadomość