X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny biorące acard,wiem,że pytanie już padało,ale nie pamiętam odpowiedzi. Czy Wasi lekarze mówili kiedy trzeba odstawić? Uświadomiłam sobie,że zapomniałam o to zapytać mojego lekarza:/ a następna wizyta za tydzień w czwartek. A dzisiaj skończyłam 36 tydzień, także teoretycznie wszystko się może zdarzyć.

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka wrote:
    Ja też kiedyś potrafiłam wziąść 12 dyżurów w miesiącu, ale w moim obecnym szpitalu tylu bym po prostu nie przeżyła... ;-) To prawda co piszesz, że wszyscy mają zawsze dużo do p[owiedzenia na temat lekarzy i ich pracy, a najwięcej Ci, co g... wiedzą niestety... Ja juz przestałam liczyć na zrozumienie ze strony takich ludzi... Co do poradni to ja pracowałam w 3 POZ-ach równoczesnie zanim zaczęłam specjalizację, a teraz kiedy jestem w trakcie specki (ale robię z etatu, a nie z rezydentury) też chcieli mnie zgarnąć do kilku, ale póki co uprzejmie odmawiałam, chcę czasem bywać jednak w domu :-) Przynajmniej plus tego zawodu jest taki, że pracę zawsze będziemy mieli, bo ludzie zawsze chorowac będą :-) Wiem co mówię, bo z kolei mój M jest spoza branży i bezskutecznie próbuje zmienić pracę od jakiś kilku lat... :-(

To chyba wiem, gdzie się minelysmy. Chodziło mi o poradnie specjalistyczne, bo mój parszywą zabiegówkę robi.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe że tu tkwi różnica. Albo mu umowa ze szpitalem to w jakiś sposób "blokuje"... O różnych przekrętach juz słyszałam...

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:
    Dziewczyny biorące acard,wiem,że pytanie już padało,ale nie pamiętam odpowiedzi. Czy Wasi lekarze mówili kiedy trzeba odstawić? Uświadomiłam sobie,że zapomniałam o to zapytać mojego lekarza:/ a następna wizyta za tydzień w czwartek. A dzisiaj skończyłam 36 tydzień, także teoretycznie wszystko się może zdarzyć.

Ja acard bralam do 22 tyg. A clexance koncze w pt przy 36t0

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej nawet nie piszcie ze to moze byc jakis etap porodu :( ale to by byly na ktg skurcze? Tydzien temu ani jednego

Nospe mam 4o a nie jest napisane forte...to chyba jakas duza?

Debilny pies mnie obudzil. Szczeka bo szczeka a ja sama w domu bo mama za granica a maz na nocce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 03:02

• 78beti Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja to już mam dosyć moich obrzękow. Dobrze kucnać w wannie nie mogę, bo czuję opor. Patrzę na swoje stopy, Ale jak nie moje. Sloniowate się zrobiły. Kostek nie mam. Paluchy tłuste. Kolana zrownaly się z udem. 5kg tego wszystkiego co mam, to pewnie woda.
    Mam dokładnie tak samo

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:
    Mój kazał odstawić w 36

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa, współczuję bólu. Kiedyś już pisałam, że mojej mamie rozeszło się spojenie jak była że mną w ciąży. Też musiała leżeć. Pod koniec ciąży pod jakimiś tam obciaznikami w szpitalu. Urodziła mnie normalnie bez jakichkolwiek problemów w 7h. Po porodzie śmigala jakgdyby nic. Więc myśl, że to stan tymczasowy i przejściowy (ja tak sobie powtarzam przy moich rękach, które też bardzo ograniczają moje normalne funkcjonowanie teraz). Niedużo ci zostało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 07:22

Minionkowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus ja mam takie bóle od jakiś 3 tyg więc spokojnie nie stresuj się nie musi to oznaczać porodu :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, slazaczka dla mnie to nie do pomyślenia że takie rzeczy się dzieją :( a później się wszyscy dziwią czemu najlepsi specjaliści uciekają za granice... trzymam kciuki żeby protest przyniósł wymierne korzyści bo my wszyscy na tym wtedy skorzystamy...

nataliamonika, Lady Savage lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Jej nawet nie piszcie ze to moze byc jakis etap porodu :( ale to by byly na ktg skurcze? Tydzien temu ani jednego

Nospe mam 4o a nie jest napisane forte...to chyba jakas duza?

Debilny pies mnie obudzil. Szczeka bo szczeka a ja sama w domu bo mama za granica a maz na nocce.
    Amus - spokojnie. Leżąc teraz w szpitalu codziennie kilka dziewczyn uważa że to już a następnego ranka sie budzą i dalej nic. Lekarze tu powtarzają że trzeba obserwować swój organizm ale nie nakręcać sie na każdy objaw. To jest tak jak z dziewczynami które od wielu lat czy miesięcy chcą być w ciąży w czasie spodziewanej @ lub nawet przed nią analizują każdy szczegół swojego organizmu a i tak to nie zmieni faktu czy jest sie w ciąży czy nie. Wiem, że to bardzo trudne tak nie wsłuchiwać sie w swój organizm ( sama w tym temacie wiele przeszłam) ale zdrowsze dla nas i dziecka

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Slazaczka co się nie chwalisz :P byś nam tu porady udzielala :D :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dzieeczyny juz lepiej
    Chyba serio babka mi tam podraznila i te bole z szyjki byly.
    Lece z mlodym do przedszkola :)

Waga dzisiaj juz 92,6 a bylo 88,7 a przy najwiekszym spadku 85 takze rosne :(

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:
    Juz mozesz odstawić. Odstawia sie miedzy 34-36 tc. W organizmie utrzymuje sie tylko kilka dni.
    Ja odstawilam w 36 tc. Bo juz poziom plytek zaczal szybciej spadać, po tygodniu od odstawienia juz nieznaczne wzrosly.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. W nocy zaliczyłam 2mega bolesne skurcze. Od spojenia po zebra. Ale były zbyt krótkie i tylko 2, więc spokojnie przeczekalam (czekałam w razie czego) i poszłam spać. Jakby mnie ktoś gorsetem ściskał i próbował przeciąć.

Bólem okresowym, to ja się w ogóle nie przejmuje, bo ten w tej chwili mam kilka, czasem kilkanaście razy w ciągu doby.

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też od wczoraj wieczór ćmi jak na okres. Do tego asflat zrywają zaraz koło mojego bloku, hałas jest okropny. Także nici ze spania :-(

dhpclr4.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Mnie też od wczoraj wieczór ćmi jak na okres. Do tego asflat zrywają zaraz koło mojego bloku, hałas jest okropny. Także nici ze spania :-(
    Za to jak będą kładli nowy, to jak ładnie będzie pachnieć :) tzn ja lubię ten zapach i benzyny haha

Dziewczyny przez tydzień zbilam 3 szklanki. Przez 4 lata jak tu mieszkamy nie zbilam ani jednej.
    Najpierw moj maz zbil jak sie bawil z psem, a potem ja 3. To chyba przez to, ze nie moge do konca zginac palcy.

Iruletka lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi co do acardu :) odstawiam.

• k878 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam odstawić Acard w 37 tc. - skończonym.
    Clexane do końca i 6 tyg po porodzie, zapytam jeszcze co z uwagi na cesarkę, bo jak byłam u hematologa to jeszcze nie było przesądzone.

Miałam się nie wypowiadać o lekarzach, ale widzę Discret, że dzielnie się trzymasz przy swoim zdaniu, więc co tam.
    U mnie w Lidlu wisi wielkie ogłoszenie: etat za 3800 brutto + opieka medyczna + multisport. Mówimy o jakiejś kasie i rozkładaniu towaru - praca dla średnio rozgarniętego absolwenta podstawówki.
    Serio myślisz, że osoba po 6-letnich studiach, po stażu, która decyduje o zdrowiu i życiu powinna zarabiać tyle samo albo i mniej?
    Tym bardziej, że wielu podkreśla, że im chodzi nie tylko o zarobki dla siebie, ale w ogóle o wydatki na NFZ.

Ja mam wypasiony pakiet w LuxMedzie i mnie to umiarkowanie obchodzi, mam też na tyle kasy, że jak potrzebuję pójść do lekarza czy zrobić badania dodatkowo, to nawet się nie zastanawiam. Ale jak słyszę o niektórych kolejkach, to włos się jeży. Zamiast normalnej diagnostyki, profilaktyki i leczenia, do lekarza trafiają dziadki w stanie krytycznym.

A kasę państwo ma, ale na debilizmy w stylu CPL w Baranowie, przekop Mierzei Wiślanej czy kampanię reklamową nt płodności:

https://www.youtube.com/watch?v=EZHSuQAHzxc

nataliamonika, emikey, editchen, Iruletka lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z początkiem 37 tygodnia :) Jestem już spokojna o małego, ale chciałabym, zeby jeszcze 2 tyg posiedział w brzuchu. Teraz jakoś mam wrażenie, że go mogę przenosić :D Skurczy jakoś mniej ostatnio, aż dziwne.

k878, magdzia26, nataliamonika, Lady Savage, Iruletka lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 1542 1543 1544 1545 1546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ