X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah- wszystko możliwe. A może być tak,ze za 2tyg rozkręci sie wszystko e ekspresowym tempie.

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nesairah- wszystko możliwe. A może być tak,ze za 2tyg rozkręci sie wszystko e ekspresowym tempie.

Oby :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Ja mam odstawić Acard w 37 tc. - skończonym.
    Clexane do końca i 6 tyg po porodzie, zapytam jeszcze co z uwagi na cesarkę, bo jak byłam u hematologa to jeszcze nie było przesądzone.

Miałam się nie wypowiadać o lekarzach, ale widzę Discret, że dzielnie się trzymasz przy swoim zdaniu, więc co tam.
    U mnie w Lidlu wisi wielkie ogłoszenie: etat za 3800 brutto + opieka medyczna + multisport. Mówimy o jakiejś kasie i rozkładaniu towaru - praca dla średnio rozgarniętego absolwenta podstawówki.
    Serio myślisz, że osoba po 6-letnich studiach, po stażu, która decyduje o zdrowiu i życiu powinna zarabiać tyle samo albo i mniej?
    Tym bardziej, że wielu podkreśla, że im chodzi nie tylko o zarobki dla siebie, ale w ogóle o wydatki na NFZ.

Ja mam wypasiony pakiet w LuxMedzie i mnie to umiarkowanie obchodzi, mam też na tyle kasy, że jak potrzebuję pójść do lekarza czy zrobić badania dodatkowo, to nawet się nie zastanawiam. Ale jak słyszę o niektórych kolejkach, to włos się jeży. Zamiast normalnej diagnostyki, profilaktyki i leczenia, do lekarza trafiają dziadki w stanie krytycznym.

A kasę państwo ma, ale na debilizmy w stylu CPL w Baranowie, przekop Mierzei Wiślanej czy kampanię reklamową nt płodności:

https://www.youtube.com/watch?v=EZHSuQAHzxc

CPL wypali tak samo jak jak lotnisko w Radomiu czy olsztyńskie w Szymanach :P bo tu nie chodzi o przydatność publiczna a o to, żeby ktoś (swój) zarobił.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.rp.pl/Spoleczenstwo/171109801-Rakotworcze-ciasteczka-w-sklepach.html

nie jeść Biskidsów!

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny trudne tematy tu lecą widzę. Teraz powoli zaczynamy z polityką.... ;) pamiętajmy że w każdym zawodzie, niezaleznie jakim pracownicy są potrzebni i zasługują na SZACUNEK. Dla mnie to oznacza dostęp do adekwatnego wynagrodzenia, ergonomicznego miejsca pracy i wszelkich narzędzi ktore są potrzebne. Wkur...ia mnie jak potem wychodzi przyglupi polityk i o rezydentach mówi że "jak uczciwie protestuja to schudną " nosz kur.... Gdzie tu jest szacunek ?

nataliamonika, magdzia26, Minionkowa, Lady Savage, Iruletka, ślązaczka lubią tę wiadomość

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    http://www.rp.pl/Spoleczenstwo/171109801-Rakotworcze-ciasteczka-w-sklepach.html

nie jeść Biskidsów!
    Widzialam to juz jakis czas temu, chore :( truja nas wszedzie

Alassea lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widziałam jeszcze tej reklamy o krolikach. Lol. Ale i tak nie pobije tej o dopalaczach ;)
    https://m.youtube.com/watch?v=V7MUrxkwJvo

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie wiedziałam,ze są takie ciasteczka :)

• Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A reklamę z krolikami widziałam wczoraj ! Bez komentarza hehe. Mimo że jestem bardzo ZA tworzeniem kampanii społecznych to trzeba to robić z głową..

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Dziewczyny mam dosyć. Chcę mi się ryczeć.
    Pamiętacie jak pisałam o rozejsciu spojenia? Na sorze lekarz mi powiedział, że mam. Później prywatnie byłam u radiologa, tu macie wyniki
    osg9jm.png
    Niby nic mi nie jest bo rozejscie wynosi max 8.9 a więc w ciążowej normie. Ale ja nie mogę żyć normalnie. Nie chodzę na spacery a po paru minutach chodzenia po domu zginam się z bólu. Spojenie boli nawet przy lezeniu. Właśnie mąż podnosił mnie do łazienki bo ja przy najdelikatniejszych ruchach myślałam, że mi tam kości obijają się o siebie i boli jak cholera.. Mam dosyć i nie wiem co mi jest bo póki w ciąży jestem to nie mogę zrobic innych badań niż USG. Boję się, że pęknie mi spojenie podczas porodu albo stanie się dziecku coś

Wiem że to marne pocieszenie, ale już niedługo, lada moment urodzisz, dasz radę mamo, a jak będzie bardzo źle to poproś o wywołanie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Kurde boje sie ze tam sie rozwiera albo skraca cos. Rano juz nospe bralam

Amus kobieto :P macica Ci cwiczy, i mów sobie tak, a jeśli nawet byś urodziła teraz to dziecko będzie na tyle duże, że jak nasze 3 mamusie wyjdziesz szybko ze szpitala z tym dzieckiem.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od wczoraj jakieś sesje czkawkowe się zaczęły. Nie wiem czy to dobrze, bo wczoraj naliczyłam trzy ataki i dzisiaj z samego rana kolejny :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama najczęściej narzeka na brak personelu, bo robią za 3-4 pielęgnarki, luz 2 brakujących lekarzy, i nie są wstanie wszystkiego ogarnąć, na co się wkurzają pacjenci, którzy nie rozumieją że babeczka 57 letnia nie będzie zapierdzielać za 3 pielegniarki. No nie da rady, w szkole jak robisz wycieczkę to masz 1 nauczycielkę na 10 dzieci, a w szpitalu jedna pielęgniarka na nieraz 30 pacjentów, z jednego oddziału! A moja mama lata po 3 oddziałach!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    U nas od wczoraj jakieś sesje czkawkowe się zaczęły. Nie wiem czy to dobrze, bo wczoraj naliczyłam trzy ataki i dzisiaj z samego rana kolejny :P
    U nas to samo. Wczoraj miał 5 razy

nataliamonika lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Moja mama najczęściej narzeka na brak personelu, bo robią za 3-4 pielęgnarki, luz 2 brakujących lekarzy, i nie są wstanie wszystkiego ogarnąć, na co się wkurzają pacjenci, którzy nie rozumieją że babeczka 57 letnia nie będzie zapierdzielać za 3 pielegniarki. No nie da rady, w szkole jak robisz wycieczkę to masz 1 nauczycielkę na 10 dzieci, a w szpitalu jedna pielęgniarka na nieraz 30 pacjentów, z jednego oddziału! A moja mama lata po 3 oddziałach!

Niestety większość jest roszczeniowa i myśli, że personel szpitalny to automaty. Założę się, że nieraz pewnie słyszałaś od mamy, że często nie ma kiedy zjeść i do głupiej toalety pójść.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Bo pielegniarkom bardziej opłaca się wyjechać za granice ... zresztą są do tego zachęcane słowami polityków typu "...a niech wyjeżdżają"

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hip hip hura idę do domku :)

Szczesliwa_mamusia, emikey, magdzia26, k878, Minionkowa, Lady Savage, Iruletka, Angie 31 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio byłam u polskiej położonej. Czekam w poczekalni więc słyszę jak ludzie podchodzą do recepcji zarejestrować się do innych lekarzy. Podchodzi starsza kobieta, babcia w sumie. Chce się zapisać do reumatologa czy neurologa. Słyszy, że najbliższy termin na NFZ to za 2 lata... na tej wizycie dostanie dopiero skierowanie na badania na które musi czekać znów ponad rok. Mówi więc do recepcjonisty "panie ale ja nie wiem czy mi zostało tyle czasu" na co on jej odp "mam nadzieję, że pani dożyję do wizyty". W 2014 roku ojciec kolegi dostał skierowanie na operacje na 2023 rok... pamiętam jak dziś jak kolega pisał na FB, że chyba wyślę ojca na majdan do Kijowa bo tych z majdanu Polska zaoferowała się leczyć na cito...

Brak lekarzy, brak pielęgniarek, brak sprzętu... ale tak to jest jak u góry są ludzie, którzy nie myślą o dobrze narodu a o tym żeby jak najdłużej być przy korycie. I to nie ważne jaki rząd. Pracuje w budzetowce już 8 lat. Przeszłam oba rządy. Zaliczyłam i rządowke i samorzadowke. Napatrzyłam się na to jak działa mechanizm zwany gra polityczna ... bo nie oszukujmy się instytucje non profit typu szkolnictwo czy służba zdrowia to nie są resorty na których można zarobić i dać swoim. Infrastruktura, militaria natomiast ... o tu to można i dać swoim i ukraść i zachachmecic.

nataliamonika, magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam stronę dpd ale mój wózek nadal w transporcie :(

W Polsce też jest moda na szare wózki? Tutaj wszyscy mają albo szare albo czarne.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja będę mieć szary, ale to po siostrzeńcu. Tak to wybraliśmy granatowy.

‹‹ 1543 1544 1545 1546 1547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ