X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu wiekszosc zna sie od kwietnia. A teraz pod koniec kilka dziewczyn chce dolaczyc, jasne zapraszamy ale zrozumcie tez ze nas juz "cos laczy" ze tak to ujme :D

editchen, magdzia26, nataliamonika lubią tę wiadomość

• młoda_mama Debiutantka

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    No cóż. Niektóre z nas długo gadają, nie ma co się dziwić, że jesteśmy podejrzliwie do "nowych" osób. Jeśli chodzi o sprawy ciążowe,to nie zostaja bez odpowiedzi. Można pytać.
    Ale jak ktoś sie loguje specjalnie tylko po to,zeby powiedziec,ze tylko czytał, to dla mnie dziwne,bo większość naszego forum to gadanie o głupotach, dla relaksu w czasie ciąży.ciezko wyłapać jest na tyle stron konkretnych wiadomości na temat ciąży i maciezynstwa

No tak, bo przecież "gadając o głupotach" to trzeba mieć zaufanie do nowych osób.
    Jeśli tak to wygląda to chyba źle trafiłam, myślałam, że na forum o takiej tematyce, na takim wątku będzie można dowiedzieć się jak przechodzą ciążę dziewczyny ze zbliżonym terminem, by jako pierworódka porównywać to ze swoją sytuacją, swoimi objawami itp. jak również uczyć się od doświadczonych mam.
    Choć, nie powiem mimo tego co napisałaś, że "większość naszego forum to gadanie o głupotach" to ja naprawdę wiele się od Was dowiedziałam i dużo tematów związanych z ciążą mi się rozjaśniło.

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co w ogole ta cala gownoburza. Piszmy dalej tak jak wvzesniej tu o glupotach i o ciazy po to jest to forum... bo robi sie niemilo. Kto nie chce niech sie nie udziela.

• młoda_mama Debiutantka

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym już chyba nie miała odwagi dołączyć do forum jakiegos na samym końcu.
    Przepraszam, a co to ma wspólnego z odwagą? Niestety nie każda ma czas na czytanie i udzielanie się jeśli do 8 miesiąca chodzi do pracy, ogarnia dom i przygotowuje się do macierzyństwa.

• emikey Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby zbudować zaufanie trzeba trochę czasu. Zapisując się do grupy FB traci się osłonkę prywatności, która się tu ma. Rezygnujemy z niej same, nikt nas nie zmusza. Są tam nasze zdjęcia, nazwiska, miejsce zamieszkania, praca. Czy chciałybyście udostępniać zdjęcia swoich dzieci osobom, które nie mają chęci bądź odwagi nawet pokazać siebie lub podać prawdziwego nazwiska lub klama odnośnie miejsca zamieszkania?

młoda_mama, editchen, Szczesliwa_mamusia, salenne, magdzia26, nataliamonika, Iruletka, Jacqueline lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś gorąco
    Ja nie dziwie się dziewczyna ze ograniczyły dostępność do fb dzicz czai się w internatach;) ja malo się udzielam i nie widzę potrzeby dolaczania na fb a nie mam pojęcia skąd osoby które tylko podczytuja maja plpretensje ze nie mogą być w grupie.
    Piszmy tu jak do tej pory a będzie fajnie;) moje dzieci w 33+5 2300 idzie tak 50 centyle cały czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 16:14

Zołzimagic, editchen, Lady Savage, magdzia26, Iruletka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    młoda_mama wrote:
    No tak, bo przecież "gadając o głupotach" to trzeba mieć zaufanie do nowych osób.
    Jeśli tak to wygląda to chyba źle trafiłam, myślałam, że na forum o takiej tematyce, na takim wątku będzie można dowiedzieć się jak przechodzą ciążę dziewczyny ze zbliżonym terminem, by jako pierworódka porównywać to ze swoją sytuacją, swoimi objawami itp. jak również uczyć się od doświadczonych mam.
    Choć, nie powiem mimo tego co napisałaś, że "większość naszego forum to gadanie o głupotach" to ja naprawdę wiele się od Was dowiedziałam i dużo tematów związanych z ciążą mi się rozjaśniło.
    Nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi. Przeczytaj jeszcze raz i może zrozumiesz

editchen lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grudniowa_mama88 wrote:
    da się jeść :) mnie nie bolało tak strasznie.zależy od progu bólu i przebiegu porodu. Ja miałąm takie bóle jak na miesiączkę, które jak odpuszczały to kompletnie nic nie czułam. wiec szybko coś jadłam, jak leżałam pod ktg to nawet zdarzało sie pzysnąć. Nie każdy poród to rzeź. Ja od razu po, powiedziałam do męża, że było ok i mogę więcej dzieci rodzić :)
    Ja swojego porodu nie wspominam jak rzeźni, ale u mnie to było tak szybko,może jakbym rodziła te 5 godzin to coś bym zjadła ale 1.45 xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara dobrze gada! Polać jej :D Soku oczywiście

editchen, Zołzimagic, magdzia26 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSunny' wrote:
    Ile ważą wasze pociechy? U mnie 35 tydzien i 3 dni. 3200 g. Do tego położenie miedniviwe. 30 listopad mam wizytę i mam umówić się na kolejny tydzień na cesarke bo do tego wskazania okulistyczne. jakoś mnie to wszystko przeraża. boję się ze nie dotrwam do tej cesarki.
    U mnie w 33 tyg 1780 g, a w zeszły wtorek 36 tyg 2600

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • młoda_mama Debiutantka

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi. Przeczytaj jeszcze raz i może zrozumiesz
    Myślę że zrozumiałam to tak, jak to napisałaś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:
    Ale tu dziś gorąco
    Ja nie dziwie się dziewczyna ze ograniczyły dostępność do fb dzicz czai się w internatach;) ja malo się udzielam i nie widzę potrzeby dolaczania na fb a nie mam pojęcia skąd osoby które tylko podczytuja maja plpretensje ze nie mogą być w grupie.
    Piszmy tu jak do tej pory a będzie fajnie;) moje dzieci w 33+5 2300 idzie tak 50 centyle cały czas

wiesz żeby nie było to chciałabym sprostować Twoją wypowiedź.
    Mi nie chodziło o to by ktoś mnie czy jakąś nową dodał do FB, ale o to że dziewczyny nagle wyrzuciły z owej tajnej grupy parę innych dziewczyn.
    Rozumiem też po co tajna grupa, ale takie nagle odwidziało mi się i wyrzucam dziewczyny, bo już ich nie lubie jest trochę przykre. Tym bardziej, że one również wrzucały na grupę swoje zdjęcia itp a teraz nie maja do tego dostępu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 16:18

młoda_mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    U mnie w 33 tyg 1780 g, a w zeszły wtorek 36 tyg 2600
    Tez taki maly ? U nas w 33+5 bylo 2030 i lekrka nie byla zadowolona

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Co za okropny dzień miałam :( Przewróciłam się rano na chodniku w drodze do sklepu, bo był lekko oblodzony i nawet nie zauważyłam :( Skończyło się całe szczęście tylko na strachu i z małym wszystko w porządku, ale dopiero dotarłam do domu. Normalnie wykończona jestem, ale kamień spadł serca. Nie popelnijcie mojego błędu kochane i patrzcie uważnie pod nóżki ;)

aga1402 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LuluB wrote:
    Mi nie chodziło o to by ktoś mnie czy jakąś nową dodał do FB, ale o to że dziewczyny nagle wyrzuciły z owej tajnej grupy parę innych dziewczyn.
    Rozumiem też po co tajna grupa, ale takie nagle odwidziało mi się i wyrzucam dziewczyny, bo już ich nie lubie jest trochę przykre. Tym bardziej, że one również wrzucały na grupę swoje zdjęcia itp a teraz nie maja do tego dostępu.
    Lulu kim ty w ogole jestes ze wpadasz i pouczasz? Nie czaje. Nie jestes bezposrednio zainteresowana a rzucasz sie jak nie wiem. Po co ppdburzasz i siejesz zamet?
    Dajcie juz spokoj

editchen, magdzia26, nataliamonika, Iruletka, k878 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Witam dziewczyny. Co za okropny dzień miałam :( Przewróciłam się rano na chodniku w drodze do sklepu, bo był lekko oblodzony i nawet nie zauważyłam :( Skończyło się całe szczęście tylko na strachu i z małym wszystko w porządku, ale dopiero dotarłam do domu. Normalnie wykończona jestem, ale kamień spadł serca. Nie popelnijcie mojego błędu kochane i patrzcie uważnie pod nóżki ;)
    Wspolczucia :( najwazniejsze ze nic sie nie stalo powaznego !!!

• Discret Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Discret nikt Cię tu nie zna, dlaczego komuś miałaby przeszkadzać Twoja osoba? Nikogo nie obraziłaś (no może przesadziłaś z tym "kantem pizdy") ale to publiczne forum i każdy ma prawo się wypowiadać. I po co jedna z drugą które de facto też są sobie stosunkowo obce miałaby kolejną obgadywać bezpodstawnie, to się kupy nie trzyma...
    Dajcie na luz :)

Sunny 3200 to chyba spory dzieciaczek jak na ten tydzień. Ja mam wizytę w środę i obstawiam 2300-2500 max. Miałam ostatnią w 32+3 i miała 1850

eeee ale z tym kantem pizdy to nie ja pisałam !!!!!

c55fgywlmszfxxtz.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LuluB wrote:

ale chwile - kim Ty jestes, zeby robic wyklady? wpadasz, robisz zamet, zabierasz glos, choc nie nalezysz do grupy i specjalnie zakladasz konto, zeby nas pouczac? jak czujesz potrzebe wychowywania kogos, to zawsze mozesz sie wybrac na studia pedagogiczne i potem sie spelniac.

magdzia26, nataliamonika lubią tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    młoda_mama wrote:
    Myślę że zrozumiałam to tak, jak to napisałaś.
    Zdecydowanie nie zrozumiałaś. Ale Fajnie,ze mimo głupot, które piszemy duzo się dowiedziałas o porodzie i macierzynstwie

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    eeee ale z tym kantem pizdy to nie ja pisałam !!!!!

Tak, przepraszam, pomyliłam osoby. Więc tym bardziej ty nikogo niczym nie obraziłaś! Bynajmniej ja nie zauważyłam żebyś była dla kogoś niemiła

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 1588 1589 1590 1591 1592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ