X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    byłaś na IP?
    Byłam byłam. Poleciałam od razu pomimo, że mały kopał, bo nie darowalabym sobie gdyby coś było nie tak później :/ Zmierzyli mi ciśnienie, zbadali mocz, zrobili ktg, wymacali i jest dobrze. Jakby coś się działo mam przyjechać. Dobrze, że na bok prawy upadłam a nie w przód, ale i tak strach był bo mały zazwyczaj właśnie poprawej stronie brzuszka sobie siedzi.
    W ogóle jakiś dziwny koleś był na pogotowiu bo pytał mnie czy moja brązowa linia na brzuchu to blizna po operacji :/

Emikey u nas od wczoraj mróz łapie z samego rana. Traf chciał, że akurat źle stanęłam w miejscu gdzie zazwyczaj jest mokro bo jest kałuża w zagłębieniu. Myślałam, że jest mokro a okazało się że lód :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 18:41

Lady Savage lubi tę wiadomość

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Wcale bym się nie zdziwiła jak teraz obrabiane są tam dupy każdej osobie, która została wyrzucona. A więc tym, które mi kibicują życzę szybkiego rozwiązania i zdrówka i szczęścia dla maleństw. A te które mi obrabiają dupę pocałujcie mnie w kant pizdy ;) wypisuje się stąd

Kant pizdy - zaiste ciekawe.

editchen, salenne, emikey, magdzia26, Jacqueline lubią tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • omii Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Tez taki maly ? U nas w 33+5 bylo 2030 i lekrka nie byla zadowolona

U nas w 33tc +3 było 2075 i lekarz powiedział że jest dość duży i prawdopodobna waga urodzeniowa to 3900 :o to dlaczego w sumie mały?

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najwazniesze chyba zeby dzidzius byl zdrowy rosnie sobie powolutku moze bedzie drobny nie wszystkie dzieci musza byc duze. ja wazylam 2400 i jakos niczego mi nie brakuje.

Lady Savage lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nikogo nie usuwalam z fb. Nie tylko ja jestem tam administratorem.

editchen, salenne, Amus87, nataliamonika, Coco55, Lady Savage, Zołzimagic lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus co do wagi rzuć sobie okiem bo nie wiem co znaczy ze lekarzowi się nie podoba bez sensu straszenie, dziecko nieco poniżej 50 centyla
    http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php
    Jeśli twoje dziecko cały czas jest około tego samego centyla to wszystko jest spoko

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/48a21691eb80.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    U nas w 33tc +3 było 2075 i lekarz powiedział że jest dość duży i prawdopodobna waga urodzeniowa to 3900 :o to dlaczego w sumie mały?
    No popatrz oni sa jacys niezdecydowani albo rozne normy....

Klara zaraz zerkne
    Tak tosia ciagle na tym samym "poziomie" w sensie z tych mniejszych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 19:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    najwazniesze chyba zeby dzidzius byl zdrowy rosnie sobie powolutku moze bedzie drobny nie wszystkie dzieci musza byc duze. ja wazylam 2400 i jakos niczego mi nie brakuje.
    No ja mialam 2200 ale moja matka palila w ciazy wiec sie nie sugeruje moja waga. Chociaz z moim bratem tez palila a miwl 3.5

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moja nie palila ja nie wiem od czego zalezy waga dzievka moze geny troche matki ojca dziadkow moze to od tego co jesz nie wiem. nie przejmuj sie tylko zdrowo odzywiaj i bedzie dobrze.

• KlaraS Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus z tego co pamietam pisałaś ze nie należysz do wysokich wiec nie spodziewałabym się wielkiego dziecka:) waga to nic innego jak przeliczone pomiary z usg czyli długości kości

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A madzia jak faktycznie czyta i polubuje posty, niech się wypowie, jeśli już nie chce tutaj to chociaż do mnie prywatnie na fb albo tutaj. Ładnie proszę.
    Lady, a Ty tez nie możesz wejść na fb, że tak się dziewczynami przejęłaś?

salenne lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    No ja mialam 2200 ale moja matka palila w ciazy wiec sie nie sugeruje moja waga. Chociaz z moim bratem tez palila a miwl 3.5

Ja z mojej potwora robiłam, że paliła cała ciąże i chyba nawet tutaj Wam pisałam, a potem się okazało, że rzuciła jak dowiedziała się, że w ciąży jest. Biedna mama, musiałam to potem odkręcać, bo nawet teściowej tak powiedziałam :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja z mojej potwora robiłam, że paliła cała ciąże i chyba nawet tutaj Wam pisałam, a potem się okazało, że rzuciła jak dowiedziała się, że w ciąży jest. Biedna mama, musiałam to potem odkręcać, bo nawet teściowej tak powiedziałam :P
    Moja teściowa jarała faje całą ciążę i dzieciństwo męża. Jak miał 25 lat to dostała raka

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jagna0707 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i owszem administratorem na fb jestem również Ja, magdzia nie jest wszystkiemu winna. A raczej w tym wypadku niczemu.

Nie za bardzo zamierzam się tłumaczyć o decyzji usunięcia fejkowych kont. Nic mi się nie pomieszało, nie chciałam usunąć żadnej Ani z listy swoich znajomych, ani nie wykazuje cech szałaputa. Za zaproszenia na kawę i herbatę też dziękuję, może innym razem.

Nowe konta również nie będą przyjmowane do grupy, myślę że zostały już same zgrane, fajne babki i tworzymy niezłą ekipę. Forum zostaje możecie czerpać dalej wiedzę nt macierzyństwa i tym czym dziewczyny się dzielą się na forum. Pretensje, że zamykamy się w grupie są chyba nie na miejscu.

Pretensje można kierować do mnie na priv I tak ich nie czytam.
    Houk.

salenne, editchen, Szczesliwa_mamusia, emikey, nataliamonika, zapachmalin, Coco55, magdzia26, Iruletka lubią tę wiadomość

w57vlbet25xd0r8g.png
    010ixzkrrvbem70u.png
    27.04 - 0.22 cm <3
    04.05 - 0.88 cm
    16.05 - 2.01 cm
    01.06 - 4.48 cm
    14.06 - 7.02 cm
    27.07 - 269 g :)
    07.08 - 381 g
    31.08 - 604 g
    28.09 - 1267 g
    16.10 - 1664
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama palila cale ciaze jeszcze minute przed cesarka leciala na faje. Mam do niej zal i ona wie o tym. Tlumaczyla sie tym, ze kiedys nie mowiono ze fajki taki szkodliwe, nie wiem.

Ja nie jestem wysoka ale synek mial prawie 3500 a mloda jak dobije do 3 to bedzie dobrze :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 19:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagna0707 wiesz nikt nie ma zadnych pretensji zwyczsjnie bylo to nie mile jak tworzycie grupe niby kol a tu jak.mnie dolaczylas to sie okazalo ze tam.jest was w ciul i wyszlo na to ze ja pisalam z wami na forum a zadna z was mnie nie zaprosila ... mam gdzies tego wasze fb zwyczajnie przykro bo wyszlo na to ze uwazacie sie za lepsze. ja wchodzilam na forum zeby sie z wami podzielic wiad. albo cos sie poradzic zapytac. nawet nie wiedzialam ze to forum moze kazdy czytac.

• emikey Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Fb było pisane wielokrotnie i publicznie od samego początku. Magdzia wielokrotnie pytala kto chce dołączyć.

magdzia26 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylo pisane tyle ze ja fb nie mam ostatnio podal ktos ze nie trzeba miec konta mi wystarczyl nr tel zeby wejsc do grupy na fb a nie do przyjaciol. grupa miala byc na temat macierzynstwa a nie przeszukiwania kont osobistych. co mnie obchodzi skad wy jestescie gdzie pracujecie nazwiska itd w grupie( wczesniej myslalam ze wy sie zapraszacie do znajomych i priv tam piszecie ale to sie okazalo ze to jest grupa tak samo jak forum tylko nikt poza ta grupa nie widzi tego co tam jest )
    i wlasnie to jest nie fajne ze dziewczyny bedace tutaj od poczatku dobrze wiedza kim jestem i mnie wyrzucily dlatego mnie to zdziwilo. !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 19:54

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka
    Uważaj na siebie.
    Niefajnie tak się przewrócic.
    Na szczęście dziecko jest chronione wodami macica tkanka tłuszczową :D więc jest dobrze zabexpieczone.

Dziewczyny
    Te co farbuja włosy na blond
    Malowalyscie w ciąży ?
    Mój lekarz pozwala i nie widzi przeciwwskaZań
    Nałożyłam dziś farbę rany jaki smród! I to jeszcze blond farba z wodą to jak amoniak wali wiecie

Zaraz ponadrabiam dzień

Petitka lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 1590 1591 1592 1593 1594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ