X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie pasuje ani skorpion ani strzelec ani koziorozec. No ale cóż. Urodzi się kiedy się urodzi :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Tez nie patrze na znaki zoodiaku. Zalezy mi jedynie, zeby nie lezec w szpitalu w swieta.

Po zapaleniu pecherza przyplatala mi sie grzybica.. Nam pimafucin, oby pomogl, bo mam juz dosc tych infekcji..

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grudniowa_mama88 wrote:
    Jak poprzednią ciąże do końca znosiłam bardzo dobrze, tak teraz każdy dzień witam i żegnam z bólem. Boli wszystko, od wczoraj nawet nie wiadomo skąd jedna stopa.. Pewnie od kręgosługa. w każdej chwili mogłabym teraz rodzić żeby tylko przestało mnie boleć. miednica cała boli a krocze to już w ogólne masakra. Wy też macie takie bóle?

Mnie bola plecy, biodra i nogi w nocy. Wstaje srednio co 2h bo mnie bol budzi i musze podreptac dookola lozka, wtedy przechodzi i ide znow spac.
    W dzien natomiast mam bole okresowe jak za dlugo jestem na nogach, musze sie wtedy polozyc i po 15minutach jest ok.
    Z tym że juz zaleglam w domu, nawet do sklepu juz nie wychodze. Byle do 1 grudnia króla donosic...

grudniowa_mama88 lubi tę wiadomość

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie martwie od 24 h mnie boli glowa :( juz dea razy apap bralam. Cisnieniw ok nie wiem czy cos sie dzieje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A ja sie martwie od 24 h mnie boli glowa :( juz dea razy apap bralam. Cisnieniw ok nie wiem czy cos sie dzieje...

mi ostatnio lekarz powiedzial ze jak bedzie mnie glowa bolala i wezme paracetamol i mi nie przyjdzie to mam od razu do szpitala jechac tak samo jakby mnie dlonie zaczely swedziec wody odeszly itd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a mowil co to moze byc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisnienie mam okej 107/72 p.80

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Aga a mowil co to moze byc?

nie, nie mowil byc moze ze cos o porod chodzi... ja bym pewnie pojechala do szpitala bo lepiej sprawdzic niz sie zamartwiac itd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ost takie bole mialam w szpitalu jak lezalam to apap mi dawali jedynie. Ide kawke walnac. Apap wezme caly bo bralam pol i zelzalo. Boje sie lekow w ciazy no :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez unikam lekow jedynie bralam raz parac jak mnie glowa bolala. kawy nie pijam. sprawdzilas cisnienie dobre to ja nie wiem co to moze byc. moze ktoras z mam bardziej doswiadczonych pomoga. napisz jal ci przejdzie ten bol.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisisj dziena faze sprzatania pranie robie golabki robie i sprawdzam jeszcze raz tore do szpitala. maly spal ladnie cala noc o 9 zaczal wariowac wiec sie dzisiaj wyspalam.

• 78beti Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Może stres ? Mnie tez przed cc bolała ciagle głowa - szcżegolnie na kilka dni przed terminem

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti nie no stres przed cc raczej niee jeszcze 20 dni :p

helagazela lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    ja mam dzisisj dziena faze sprzatania pranie robie golabki robie i sprawdzam jeszcze raz tore do szpitala. maly spal ladnie cala noc o 9 zaczal wariowac wiec sie dzisiaj wyspalam.
    Też mam taki dzień. Właśnie skończyłam sprzątać salon i nasza sypialnię :P nie zmieściłam się dobswohej torby więc zaraz jedziemy do sport direct po nowa. Gołąbki :) też bym zjadła ale jakoś nie chce mi sie robić. Ale może się zmuszę :) i zrobię na weekend

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek....

podziwiam Was dziewczynki, ja mam dzień totalnego lenia...czuję się bardzo śpiąca, ale nie potrafię zasnąć. Rano miałam spacerek, bo byłam na badaniach...a teraz klops.

Na 18 mamy szkołę rodzenia...przedostatnie spotkanie... :)

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dopadl mnie bol nerki lewej.. Strasznie boli, jak nospa i apap nie pomogą, to mam jechac na ip.. Masakra jakas...
    Babcia do dzieci juz jedzie

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za bolaczki wszystkie maja w koncowce....ja to samo teraz ledwo leze niewygodnie brzuch bolal nie wiem co robic ani siedziec ano stac ani lezec jeszcze biedulek ma taka mocna czkawke i jaka szybka ojej

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Melduję że urodziło się moje słoneczko dnia 18.listopada , 10dni przed planowanym cc a 17dni przed terminem.niunia zaskoczyła nas strasznie i tym samym zrobiła prezent urodzinowy tatusiowi❤
    Malutka kropeczka miała 2892kg i 48cm

aga1402, kaka470, MalaHD, magdzia26, Ja_Sonia, [m]alina, k878, agii81, Eli, Petitka, Clarissa, Marteczka93 lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie31 gratulacje

Angie 31 lubi tę wiadomość

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie wielkie gratulacje! :-)

Dziewczyny bardzo dziękuję za wsparcie! Jesteście kochane! :-) ja na razie trzymam się w dwupaku. Obserwują nas, robią usg i ktg. Na wczoraj ilość wód była 8 przy normie od 5 do 20 parę. Nic mi się nie saczylo, do teraz czuję się dobrze, nie mam w zasadzie żadnych dolegliwości, żadnych skurczy, szyjka trzyma. Ja to w ogóle zastanawiałam się czy nie przełożyć tej wizyty bo myślałam sobie jaki ma sens kolejna wizyta po 5 dniach a tu proszę ile się przez ten czas zmieniło i podziało... Trzymajcie niezmiennie kciuki! Pozdrawiam Was wszystkie! :-)

Angie 31 lubi tę wiadomość

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
‹‹ 1634 1635 1636 1637 1638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ