Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam swojego lekarza od 16 roku życia. Ufam tylko jemu :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti kochana ty też tak swirowalas z ta beta powiedz mi przy jakiej becie było widać zarodek a przy jakiej serduszko? Czy Już do serduszka nie badalas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 19:40

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam betę do pierwszej wizyty kiedy było widać pęcherzyk potem choć przyznamy ze było trudno :) już nie robiłam. Ostatnia zrobiłam chyba w 18dpt

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz przyjmuje tylko prywatnie i pracuje w szpitalu, w którym zamierzam rodzić. Co do prowadzenia ciąży - tylko prywatnie ale to dlatego, że mam pakiet Medicover i wszystkie badania mam za darmoszkę. Z lekarzami miałam różne przeboje, w pierwszej ciąży przez prowadzącego wylałam morze łez...

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 dpt beta. Jestem miszczem :D a jaka miałaś ta ostatnia? I byl wtedy sam pecherzyk bez zarodka? Przy jakiej becie widać zarodek przy 10 tys? I przy jakiej serduszko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 19:44

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala - wszystko będzie OK. Dziś lekarz mi powiedział ze to już najwyższy czas uwierzyć ze jest sie w ciąży, ze wszystko jest ok i zacząć sie cieszyć

Lady Savage lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    21 dpt beta. Jestem miszczem :D a jaka miałaś ta ostatnia?
    Cos koło 4 tys a jaka masz ?

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama tez mnie dzis wyzywa, że dzidzie stresuje tymi absurdalnymi pomysłami, jutro jak zobaczę usg może się lekko uspokoje? Beta z dziś prawie 19 tys

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w 13dpt mialam 560 a w 21dpt mialam 11166

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Moja mama tez mnie dzis wyzywa, że dzidzie stresuje tymi absurdalnymi pomysłami, jutro jak zobaczę usg może się lekko uspokoje? Beta z dziś prawie 19 tys
    Super :) mnie wizyta uspokaja póki co max na jakieś 2-3 dni a potem znów stres. W poprzedniej ciąży tak miałam cały czas wiec to chyba już sie nie zmieni :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Dziewczyny, wychodzicie trochę z błędnego założenia. Można trafić na dobrego lekarza na nfz i można na kiepskiego prywatnie. Ja jak się staralam o ciążę to chodziłam na początku do salve bo stwierdzilam ze prywatna klinika będzie lepsza niż lekarz na nfz.
    Mocno się rozczarowalam. Lekarz w salve szprycował mnie lekami bez uprzedniego robienia badań. Kazał brać ckostybegit - lek na symulacje owulacji A nawet nie sprawdził czy owulacje mam!! Nie chciał nawet zrobić mi badań hormonów.
    Wkurzylam się i zaczęłam chodzić do szpitala matki polki.a tam pełna profeska- zapisy online po rejestracji, różne godziny przyjęć i lekarz który nie zignorowal Yedi co mówię o staraniach! Wysłał mnie na serię różnych badań, mialam ciągle monitoringi owulacji, a wszystko to na NFZ!! Dodatkowo, zostaliśmy skierowani na wizytę do BEZPŁATNEJ poradni leczenia niepłodności również w tym szpitalu! Typ również było na nfz. W jeden dzień mialam załatwione 3 wizyty u lekarzy - kolejne usg, endokrynolog i konsultacja. Wszystko na najwyższym poziomie właściwie bez kolejek. Zostałam znowu skierowana na badania oraz HSG - mialam iść do szpitala aje na szczęście nie musiałam bo okazało się że zafasolkowalam w końcu po roku starań naturalnie!
    Nie dajcie się zwariować - ważne żeby znaleźć dobrego i sympatycznego lekarza - nieważne czy na nfz czy prywatnie

Zgadzam się Pani dr. Monike E-G poznałam właśnie na NFZ. Chodziłam do niej 6 lat na NFZ. I byłam mega i nadal jestem mega zadowolona. Kobieta otworzyła swój gabinet prywatny, i teraz tylko prywatnie przymuje. Kobieta jest tego warta. Wyobraźcie sobie że nawet z zagranicy kobiety do niej przyjeżdzają na wizytę. Diament wśród lekarzy, szkoda że ja nie mam prawka bo środa to daleko od Czapur. Ale jakoś dam radę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze to jeszcze trochę czasu ale co myślicie o wyjeździe w lipcu na dwa tygodnie do Grecji ? Mamy wykupione wakacje i zastanawiam sie co robic

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie wysokie bety, ja takiej nie widziałam u siebie, :) wczoraj widziałam groszka wiem, że ma się dobrze :) teraz odliczam dni do kolejnej wizyty :) Wiem że tam jest, rośnie :) i kocham go mocno.

A85K lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Ja zapłaciłam 100zl. To przecież zwykłe usg dopochwowe;)
    Ciążowe są droższe
    J te płaciłam tyle samo-no prawie,bo 110 zł ;)

Baardzo dziękuję za dobre słowo ;)

Wstawiam fotkę :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a70084f6011b.jpg
    chyba dobrze wstawiłam :/ Po kliknięciu powinno sie otworzyć duże zdjęcie

Nadrabiam zaległości i doczytałam,że rozmawiałyście o wadze. Ja mam 165 cm i waga 81 (1,5 już mi spadło w ciąży). W drugiej ciąży przytyłam 20 kg.W trzeciej tylko 4, z czego córcia ważyła 3960.

Co do lekarzy to ja mam jednego na NFZ (już kiedyś pisałam o tym "lekarzu" a dzisiaj byłam na usg p.doktor i będę do niej chodzić prywatnie.Mówiła,żebym nie rezygnowała z NFZ bo po co mam za badania płacić,a chcę do niej chodzić, bo ona pracuje w szpitalu,w którym będę rodzić.

Ok,idę czytac dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 19:57

chicken, magdzia26, A85K, Jacqueline, Tizzi lubią tę wiadomość

<3Wbwmp2.png <3
  • chicken Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy podobny problem z sierpniem i lot samolotem...

geeky-2017-12-12.jpg
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na NFZ żeby za badania nie płacić a prywatnie chodzę do lekarza który pracuje w szpitalu w którym chce rodzic Po doświadczeniach z pierwszej ciąży wiem ze to jest ważne...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już wiem co chciałam jeszcze napisać. Dziewczyny mające niedoczynność,czy lekarz kazał Wam brać jod? To znaczy witaminy ,ale koniecznie z jodem> Mi dzisiaj lekarka kazała takie kupić i powiedziała,że przy niedoczynnośći trzeba z tym jodem. Wiem,że juz ktoś o tym pisał,ale nie mogę znaleźć. Kupiłam Prenatal UNO ,jest podobno na pierwszy trymest ciąży + łagodzi mdłości.

Na mdłości dostałam Prevomit.

<3Wbwmp2.png <3
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jod w ciąży jest ogromnie ważny i to, że mama ma niedoczynność tarczycy nie oznacza, że nie może brać jodu. W przypadku Hashimoto nie zaleca się spożywania jodu ale w ciąży i tak się go bierze. W ciąży priorytety jeśli chodzi o zdrowie są trochę inne, niedobór jodu zrobi dziecku większą krzywdę niż jego suplementacja może wyrządzić mamie...
    PS. Mam niedoczynność od lat, endokrynolog kazała brać Jodid albo witaminy prenatalne z jodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 20:18

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agii81 wrote:
    A już wiem co chciałam jeszcze napisać. Dziewczyny mające niedoczynność,czy lekarz kazał Wam brać jod? To znaczy witaminy ,ale koniecznie z jodem> Mi dzisiaj lekarka kazała takie kupić i powiedziała,że przy niedoczynnośći trzeba z tym jodem. Wiem,że juz ktoś o tym pisał,ale nie mogę znaleźć. Kupiłam Prenatal UNO ,jest podobno na pierwszy trymest ciąży + łagodzi mdłości.

Na mdłości dostałam Prevomit.

Ja mam niedoczynność Hasimoto i od dwóch endokrynologów słyszałam o tym jodzie i też na ostatniej wizycie przepisała mi jodid.

• k878 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też kazali brać jod, 200 mcg dziennie, biorę w suplemencie

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ