X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie po luteinie takie wodniste uplawy? Nie.mowie o resztce tabletki ale poprostu... ciagle mokro :D

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do jedzenia to na razie cieszę się jak coś wogole zjem bo najchętniej to nic bym nie jadła z synkiem było to samo... jedyne co to sałatka albo jablko tosty z samym masłem obiad ciężko mi jest zjeść a śniadanie to już wogole masakra :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym póki na wadze jest ma - to się jakoś nie stresuje tym co jem...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny a macie po luteinie takie wodniste uplawy? Nie.mowie o resztce tabletki ale poprostu... ciagle mokro :D
    Ja odkąd biorę dopochwowa to mam dużo kremowego śluzu dużo więcej niż wczesniej

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • migiem Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe mamusie, a tym które miały wizyty ostatnio serdecznie gratuluję dobrych nowin :)

nie było mnie dwa dni i ledwie nadrobiłam zaległości :)

svchgox1y0oxjq1r.png
    najbliższa wizyta 11.05 :)
  • migiem Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe mamusie, a tym które miały wizyty ostatnio serdecznie gratuluję dobrych nowin :)

nie było mnie dwa dni i ledwie nadrobiłam zaległości :)

svchgox1y0oxjq1r.png
    najbliższa wizyta 11.05 :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:

wodniste upławy są bez luteiny :P jak masz luteinę to w moim przypadku raczej one miały kolor beżowy-brązowy.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic nasza też taka jest. Biegnie do drzwi jak ktoś prychodzi, śpi z nami, upomina się o głaskanie. Nigdzie się nie wspina a jak ją weźmiesz na ręce to jej wiotczeją mięśnie i tak wisi :) i teraz ten brzuch tak ją interesuje

Zołzimagic, Nola lubią tę wiadomość

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny :-)

Ja też mam dwa koty :-) U mnie to kotka .
    To , że wyczuwają to prawda :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 22:09

Zołzimagic, Nola lubią tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:

ja biore utrogestan dopochwowo i mam wrazenie ze mam non stop mokro i tez mam wiecej sluzu... a resztki tabletki tez wyplywaja..

Zołzimagic lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kotów to u mnie devonka to też chyba coś wyczula. Ostatnio zrobiła sobie nowe ulubione legowisko do spania na mnie.
    A druga kotka którego mamy odkąd skończył kilka tygodni więc za wcześnie jak na odłączenie od matki cierpi na chorobę sieroca z której nie wyrosła. Tzn od zawsze udeptuje mnie łapkami i ssie bluzkę, kawałek materiału. Coś musi ssac i udeptywac i tak zasypia. Także to takie dziecko :) przeważnie udeotuje okolice brzucha to się zdziwi jak nie długo coś tam będzie rosło :D

Zołzimagic, Nola, A85K lubią tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja sie witam termin porodu z om okolo 27 grudnia jutro bede sie umawiac na wizyte u lekarza

Zołzimagic, Tizzi, Aztoria, zapachmalin, Lady Savage, Wachciowa, majamia, Angie 31, Mus, magdzia26, Justya85, Marteczka93, migiem, A85K, Jooozefka lubią tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 wrote:
    No i ja sie witam termin porodu z om okolo 27 grudnia jutro bede sie umawiac na wizyte u lekarza
    Cześć :) Jak tam samopoczucie? Masz już jakieś objawy?

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa mamusie ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dizzy Znajoma

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przez ostatnie kilka dni sił nie mam zupełnie.. Pojechałam dzis na zakupy, bo w żadne jeansy się już nie mieszczę i po pół godzinie wróciłam do domu marząc o łóżku..nic nie kupiłam oczywiście bo prawie mdlałam przeglądając wieszaki..Pozostaje mi w dresach i legginsach do pracy jeździć. Kiedy minie to zmęczenie..? Nawet pies musi kupę robić w ogródku bo nie mam siły na spacer..

3jgxrjjg90qnui4j.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdlosci ale jakos nie specjalnie wielkie i mega obolale cycki

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Nola Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny Witam sie zanim kury wstały jak to ja przed świtem :) A propos kotow Tak podobno wyczuwaja :) Ja mam mega przytulaśną kotke spi z nami pcha się na brzuch itd Mam pytanie ma ktoras kota tak jak ja wychodnego (ze biega gdzies na zewnatrz?) Boje sie toxoplazmozy i waham czy moge teraz go brac do lozka itd Czy te koty o ktorych piszecie ze spicie z nimi leza Wam na kolanach sa tylko domowe? Bo wtedy sytuacja bezpieczniejsza chyba...No i najgorzej :) co to bedzie jak urodzi sie niemowlak armagedon hehe przeciez nie ma pewnosci czy kot nie zadrapie dziecka przez przypadek nawet co myslicie?

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja mam diete specialna, ulozona przez dietetyczke
    Taka na czas ciąży ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik a ty do nas grudniowek się zaliczasz super;)

Ja po luteinie też miałam wrażenie jakbym popuszczala tak mokro miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 06:27

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Czesc dziewczyny Witam sie zanim kury wstały jak to ja przed świtem :) A propos kotow Tak podobno wyczuwaja :) Ja mam mega przytulaśną kotke spi z nami pcha się na brzuch itd Mam pytanie ma ktoras kota tak jak ja wychodnego (ze biega gdzies na zewnatrz?) Boje sie toxoplazmozy i waham czy moge teraz go brac do lozka itd Czy te koty o ktorych piszecie ze spicie z nimi leza Wam na kolanach sa tylko domowe? Bo wtedy sytuacja bezpieczniejsza chyba...No i najgorzej :) co to bedzie jak urodzi sie niemowlak armagedon hehe przeciez nie ma pewnosci czy kot nie zadrapie dziecka przez przypadek nawet co myslicie?
    Zależy od kota oczywiście pamiętałem jak bratowa urodziła i akurat jej kotka też. To kotka zawsze brała młode i kładla koło niemowlaka. Tak samo jak malutka zaczynała płakać to kotka pierwsza koło niej lizala, tulila się więc w sumie ona zaadaptowala dziecko ludzkie jak swoje hehe :) wszytsko zależy od kota ale ja uważam że zwierzęta trzeba pokazać, powachac nowego członka rodziny by nie był zazdrosny to samo dotyczy się psów. A może być tak że wcale nie bedz8e reagowac i kompletnie zignoryje...

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ