X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K - spokojnie tak jak dziewczyny pisały dużo zależy od jakości usg. Jeśli sie denerwujesz a nie możesz iść gdzie indziej na usg to może idź zrobic betę - to powinno cię uspokoić

Ja tez chyba jutro pójdę bo to mnie uspokaja. Wiem ze badaniem nie da sie zapobiec ..... ale jak jest dobry wynik to na chwilkę robię sie spokojna

Tizzi, Wachciowa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi raczej sie wstrzymam z tą wizytą we wtorek. Ale mętlik w głowie mam niesamowity... Na wizycie dostalam jeszcze skierowanie na hcg i ten nieszczesny progesteron,żebym sie uspokoiła, no i własnie przeczytałam wyniki. Hcg wczoraj rano 487 dzisiaj (po 34h) 919 wiec chyba nienajgorzej ☺ ale progesteron w ciągu dnia znów spadł i teraz jest 26. Endokrynolog każe brać tą luteinę, zwiększyć letrox i wizytę u niej mam 11 kwietnia.

Tizzi, Wachciowa lubią tę wiadomość

• Mus Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny i ja przyłączam się do wątku po 13 miesiącach starań w końcu się udało :) wczoraj odebrałam wyniki bety 94,52 U/l :) oby ładnie przyrastała:).

Tizzi, magdzia26, aknelam, Wachciowa, Nola, A85K, Justya85, JaKa lubią tę wiadomość

25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
    29 dc- beta 475,8 U/l, 34 dc beta 2628 U/l
    24.04.17 jest serducho :)
    p19uskjomqafttjx.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Mus :)

Mus lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mus :)

Mus lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mus wrote:
    Hej, dziewczyny i ja przyłączam się do wątku po 13 miesiącach starań w końcu się udało :) wczoraj odebrałam wyniki bety 94,52 U/l :) oby ładnie przyrastała:).

Witaj :-) i gratuluję

Ja nie mogę coś spać, za dużo emocji

Mus lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo Yoselyn82...gratuluję :) witaj...teraz musi być dobrze :) i będzie...dlatego życzę Ci najnudniejszej ciąży pod słońcem...tylko zachcianki i rosnący brzuszek P

Nola, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Nola Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    To i ja się przedstawię. ;) Jestem Ulka. Mam jeszcze 26 lat (rocznik 1990) A mój Luby 35 lat (1982). Szczęśliwa Mężatka od 2014r, staraliśmy się o Groszka od 06.2015r. :)

Mamy w domku bezjajecznego królika Felka. :)
    Bezjajeczneogo Krolika hahaha :) słodkie

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    I ja się przedstawie...mam na imię Aneta mam a raczej skończę 15 kwietnia 32 lata a mąż ma 42 lata....mamy trzy zdrowe córeczki. Jestem mężatką od 18.10.2014 roku. Mój chciałby w końcu mieć synka a ja marzę o zdrowym dziecku...płeć nie ma znaczenia.
    Jestem z Wałbrzycha na Dolnymśląsku...obecnie mieszkamy w DE.
    Mamy dwa koty ...kotkę Belle I kocórka Ciapka.
    Sliczne imie dla kotki Bella :) Anetko, szok masz juz 3 zdrowe corcie? To az chcialoby sie rzec czym ty sie martwisz...Masz juz takie doswiadczenie w ciazach i porodach zdrowych bobaskow ze mozesz nas conajwyzej pouczac a nie sie martwic :P

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Nola I jak tam wizyta ?
    Dziewczynki, wizyta dobrze :) widzialam pecherzyk w macicy (od razu uspokajam te ktore nie - mój gin nie ze sie chwale :p ale ma naprawde wypasiony sprzet mruczal pod nosem ze normalnie przy beta hcg tysiac cos dopiero widac takze spokojnie). Także pierwsza wiadomość najważniejsza dla mnie największy kamień z serca spadł bo sam powiedział że najważniejsze że nie ma ciąży pozamacicznej bo po moich przejściach (w maju 2016 ciąża byla o nieznanej lokalizacji) takze dziewczyny to jest dla mnie naprawdę najwieksza wspaniała wiadomość i najważniejsza! Ale obaw nadal cała masa i tu liczę na wasze jakieś ewentualne podpowiedzi uspokojenie tego najbardziej nam wszystkim trzeba :D 1. Usg badał mnie dopochwowo powiedział że musi to być bardzo szybkie bo można Uszkodzic Endometrium a tym drugim co się jeździ po brzuchu nic nie zobaczy... zabolało raz nawet mocno podczas badania i później wieczorem bolał mnie Brzuch a w nocy to tak dziwnie ukuło mnie w macicy że aż się obudziłam...nie schizuję tylko to chciałam zapytać te doświadczone które już mają dzieci czy faktycznie pierwsze badanie usg jest jeszcze przez dopochwowy sprzet? Czy też macie dziewczyny czasami dziwne skurcze ciągnięcia w jajnikach w macicy pachwinach czasami takie nagłe że aż Podskoczycie? 2. I teraz najgorsze dla mnie po wizycie że następna dopiero 21 kwietnia zezłościł się na mnie jak próbowałam go podpytać czy 14 kwietnia wielki Piątek można by było zobaczyć już serduszko (on wyjezdza czesto) I do jego dni przyjmowania wypadło dopiero tydzień po świętach nie wiem jak wytrzymam teraz te trzy tygodnie gdzie powiedział nic nie badać ani Progesteron ani toksoplazmozy mam nie wychodzić przed szereg i to zleci pozniej :/ także miałam jako jedna z pierwszych wizytę z nas ale serduszko to zobaczę chyba jedna z pozniejszych...

Tizzi lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i najważniejsze info kobitki które się przyda każdej z nas myślę to to że najbardziej zagrażająca jest teraz infekcja :/ wystrzegać się kaszlą Cych kichających miejsc publicznych i tak oto już się rozdzieli łam z moim mężem haha tesciowie się śmiejs że już nie jest mi potrzebny bo dziecko już spłodził jak na złość mąż jest chory więc pojechał spać gdzie indziej KABARET :) no właśnie ciągnąc temat mówiłyście już w najbliższym? My tylko rodzicom A teraz pozostaje dziękować Bogu za pęcherzyk macicy i czekać do serduszka Amen ;)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Dziewczyny bardzo dziekuje wam za mile przyjecie, milo mi bardzo. Mam nadzieje ze milo spedze z wami tutaj czas i ze bedziemy nawzajem sie wspierac zeby bylo nam dobrze. Moze cos o sobie napisze..

Jestem po 2 ciazach biochemicznych oraz 1 ciazy blizniaczej zakonczonej w czerwcu w 7tc wszystko bylo pieknie, beta rosla, na usg 2 pecherzyki ciazowe a tu nagle silny bol brzucha, krwawienie, szpital i po moich maluszkach... wielka rozpacz, przezylam to strasznie, do dzis jakos nie moge sie z tego otrząsnąc..nie zdazylam do konca sie uporac po stracie i przezylam kolejna strate w listopadzie bo kolejna ciaza - okazalo sie ze biochemiczna. Tak sie cieszylam ze dostalam piekny prezent na urodziny a tutaj co... beta zaczela spadac. Za mną badania genetyczne ktore wyszly nam ok poza mutacja, immunologia przebadana.. wymazy tez porobione i czysto, wiec nie wiem czemu tak sie dzieje.. Staram sie myslec pozytywnie ale jakos nie umiem po tych wszystkich porazkach, niepowodzeniach..Moj maz jest bardziej optymistycznie nastawiony niz ja..w sumie dobrze bo wspiera mnie i podnosi na duchu..
    Mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko dobrze..MUSI...!! :)

W poniedzialek chce isc na powtorke bety, a jutro umawiam sie do lekarza po l4
    Jestes wielka kobieto! Bog wynagrodzi najpiekniejszym prezentem na Swieta jski sie da! Juz wynagrodzil :) Wszystkie Wszystkkie Tutaj "spotkamy sie" przy Wigilijnym stole z naszymi maluszkami

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Witaj :-) i gratuluję

Ja nie mogę coś spać, za dużo emocji
    Witaj Mus! Zapraszamy :) ja też nie mogę spać za dużo emocji budzę się codzienie o 4 rano co widac po moich wpisach zreszta, jak jakis oszołom :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mus :)

Ja dzisiaj pierwszy raz od pozytywnej bety przespałam cała noc :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh a umnie objawów jakby mniej. Śpi mi się źle i piersi bolą. Poza tym nic specjalnego nie odczuwam...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasnęłam z telefonem w ręku :D i przespalam cała noc :P

Nola cieszę się, że wizyta cie uspokoiła i, że już pęcherzyk był widoczny :)
    A prowadzisz ciąża na NFZ czy prywatnie?

Mus witamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 08:01

Nola lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Witaj Mus! Zapraszamy :) ja też nie mogę spać za dużo emocji budzę się codzienie o 4 rano co widac po moich wpisach zreszta, jak jakis oszołom :)
    Hahaha :D

Nola lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :P ja dzis spalam tak nie spokojnie, dosc ze nie moglam zasnac to rano juz oczy jak 5 zloty :D haha

Nola lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Monal Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja mam tak że po 2 ej w nocy sie budzę i spać nie mogę. Normalnie to śpioch ze mnie niesamowity zwłaszcza nad ranem. :-)

Nola lubi tę wiadomość

3jgxpc0zh44cocy1.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn spotykamy się na kolejnym wątku :) pociągniemy to do końca tym razem! Dopadły Cię już jakieś pierwsze objawy?

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ