X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Nola Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Ja zasnęłam z telefonem w ręku :D i przespalam cała noc :P

Nola cieszę się, że wizyta cie uspokoiła i, że już pęcherzyk był widoczny :)
    A prowadzisz ciąża na NFZ czy prywatnie?

Mus witamy :)
    Prywatnie. Jestem ze Slaska. To prywatny szpital polozniczo-ginekologiczny. Ale jak sie chodzi na wizyty do jednego z lekarzy pracujacych tam to porod jest tam za darmo :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis piekna pogoda wiec pojdziemy na spacerek i na pyyyyszne lody :P

Umowilam sie do lekarza na czwartek :P

nesairah WITAJ KOCHANA :) hmm chyba nie mam jeszcze, mam wrazliwy biust, bardziej boli wieczorami, takie troszke ciagniecie w podbrzuszu, momentami klocia i od paru dni kimalam popoludniami i mam ochote na ogorki kiszone, ale ja je w ogole uwielbiam :D

Tizzi lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • A85K Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Dziewczynki, wizyta dobrze :) widzialam pecherzyk w macicy (od razu uspokajam te ktore nie - mój gin nie ze sie chwale :p ale ma naprawde wypasiony sprzet mruczal pod nosem ze normalnie przy beta hcg tysiac cos dopiero widac takze spokojnie). Także pierwsza wiadomość najważniejsza dla mnie największy kamień z serca spadł bo sam powiedział że najważniejsze że nie ma ciąży pozamacicznej bo po moich przejściach (w maju 2016 ciąża byla o nieznanej lokalizacji) takze dziewczyny to jest dla mnie naprawdę najwieksza wspaniała wiadomość i najważniejsza! Ale obaw nadal cała masa i tu liczę na wasze jakieś ewentualne podpowiedzi uspokojenie tego najbardziej nam wszystkim trzeba :D 1. Usg badał mnie dopochwowo powiedział że musi to być bardzo szybkie bo można Uszkodzic Endometrium a tym drugim co się jeździ po brzuchu nic nie zobaczy... zabolało raz nawet mocno podczas badania i później wieczorem bolał mnie Brzuch a w nocy to tak dziwnie ukuło mnie w macicy że aż się obudziłam...nie schizuję tylko to chciałam zapytać te doświadczone które już mają dzieci czy faktycznie pierwsze badanie usg jest jeszcze przez dopochwowy sprzet? Czy też macie dziewczyny czasami dziwne skurcze ciągnięcia w jajnikach w macicy pachwinach czasami takie nagłe że aż Podskoczycie? 2. I teraz najgorsze dla mnie po wizycie że następna dopiero 21 kwietnia zezłościł się na mnie jak próbowałam go podpytać czy 14 kwietnia wielki Piątek można by było zobaczyć już serduszko (on wyjezdza czesto) I do jego dni przyjmowania wypadło dopiero tydzień po świętach nie wiem jak wytrzymam teraz te trzy tygodnie gdzie powiedział nic nie badać ani Progesteron ani toksoplazmozy mam nie wychodzić przed szereg i to zleci pozniej :/ także miałam jako jedna z pierwszych wizytę z nas ale serduszko to zobaczę chyba jedna z pozniejszych...
    A jakiej wielkości był to pęcherzyk ?
    Dobry sprzęt miał twó gin ...to dobrze.
    Ja mimo trzech ciąż każdą traktuje jak pierwszą boję się za każdym razem.
    Ty po zobaczeniu jesteś spokojniejsza ja muszę czekać do 10.04 I martwię się ...tyle pytań I niepewności.
    Czwarta ciąża ale strach wielki...taki wielki CUD I SZCZĘŚCIE coś piękbego ....a ja mam stracha, żeby było wszystko dobrze.
    To czekanie jest najgorsze....

Nola lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Prywatnie. Jestem ze Slaska. To prywatny szpital polozniczo-ginekologiczny. Ale jak sie chodzi na wizyty do jednego z lekarzy pracujacych tam to porod jest tam za darmo :)

Ja tez ze slaska jestem :)

Nola lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:

Ooo to ciekawe. Ja też ze śląska jestem. Słyszałam o tym, że jeśli większość ciąży chodzi się do prywatnego lekarza to przysługuje darmowy poród w prywatnej klinice.

Nola lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ooo to ciekawe. Ja też ze śląska jestem. Słyszałam o tym, że jeśli większość ciąży chodzi się do prywatnego lekarza to przysługuje darmowy poród w prywatnej klinice.

kolejna osoba ze slaska :P

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K tez sie boje i jestem cala w strachu, tym bardziej ze jestem po stratach, ale musi byc dobrze w koncu. Zawsze bedzie ten lek, strach..

Musimy wierzyc ze bedzie dobrze!! i takie mam nastawienie...

A85K lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • A85K Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam I gratuluję nowym dziewcznom ...
    Miłego weekendu kochane...

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej gratki nowym zabrzuszkowanym :D
    Nola super że zobaczyłaś pęcherzyk, jesteś napewno spokojniejsza, my takie głupie że najchętniej chodziłybyśmy max co dwa dni na usg :P
    a ja jednego dnia miałam bete ponad 100 a drugiego już gin widział pęcherzyk w macicy...
    Ja wstałam i ledwo patrze na oczy, nie wiem czy to przez tego dupka czy przez te hormony ale jestem zmęczona na maxa:(moją córkę chyba łapie katar:(jak się ustrzec tych infekcji?ja biorę witC, zrobię syrop z cebuli no i nie wiem?

Nola lubi tę wiadomość

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola - badanie USG do minimum 10 tygodnia będziesz miała robione dowcipnie :) dopiero później lekarze przerzucają się na brzuszek. Nic dzieciątku od tego nie będzie.

Na pocieszenie powiem Wam, że jak poszłam na pierwszą wizytę w 4t5d to lekarz był prawie pewny, że nic nie będzie widać na USG. Więc to chyba nic złego, jeśli jeszcze w macicy nie widać pęcherzyka. Zwłaszcza jeśli owulacja była trochę później.

Starajcie się nie stresować za bardzo, rozmawiajcie że swoimi maluchami i wszystko będzie dobrze :)

Nola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola super że zobaczyłaś juz pęcherzyk, troszke sie uspokoilas :P tez bym juz chciala zobaczyc ze wszystko idzie w dobrym kierunku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 08:43

❤️❤️❤️
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    kolejna osoba ze slaska :P
    Ja tez ze śląska :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacie ile osob ze Slaska :) jak sie blizej poznamy to zaczniemy nazwami miast sypać i się okaze ze jedna mieszka i bedzie rodzic kolo drugiej :) obysmy wszystki dotrwaly do grudnia z jak najnudniejszymi ciązami!!!!

Yoselyn82, A85K, Tizzi lubią tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    A jakiej wielkości był to pęcherzyk ?
    Dobry sprzęt miał twó gin ...to dobrze.
    Ja mimo trzech ciąż każdą traktuje jak pierwszą boję się za każdym razem.
    Ty po zobaczeniu jesteś spokojniejsza ja muszę czekać do 10.04 I martwię się ...tyle pytań I niepewności.
    Czwarta ciąża ale strach wielki...taki wielki CUD I SZCZĘŚCIE coś piękbego ....a ja mam stracha, żeby było wszystko dobrze.
    To czekanie jest najgorsze....
    No wlasnie mi nie powiedzial :( cudem zdjecie mi wydrukowal bo poprosilam ale nie umiem odczytac :/ martwie sie ze mi nie powiedzial mam nadzieje ze przy kolejnej wyzycie opisze wszystkie parametry dokladniej bo nie lubie tak pobierznie Ale tez nie moge mu dyktowac co ma robic :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Jacie ile osob ze Slaska :) jak sie blizej poznamy to zaczniemy nazwami miast sypać i się okaze ze jedna mieszka i bedzie rodzic kolo drugiej :) obysmy wszystki dotrwaly do grudnia z jak najnudniejszymi ciązami!!!!

wszystko mozliwe... :) fajnie byloby na porodowce sie spotkac :)

Nola lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • A85K Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    No wlasnie mi nie powiedzial :( cudem zdjecie mi wydrukowal bo poprosilam ale nie umiem odczytac :/ martwie sie ze mi nie powiedzial mam nadzieje ze przy kolejnej wyzycie opisze wszystkie parametry dokladniej bo nie lubie tak pobierznie Ale tez nie moge mu dyktowac co ma robic :)
    Miałaś szczęście...ja nadal czekam ...
    Znalazłam takie dane :

Wiek ciąży
    Pęcherzyk ciążowy
    4 tydzień 1 dzień
    -
    4 tydzień 2 dzień
    -
    4 tydzień 3 dzień
    1 mm
    4 tydzień 4 dzień
    2 mm
    4 tydzień 5 dzień
    3 mm
    4 tydzień 6 dzień
    4 mm

Ja wczoraj miałam 4+4 ....smutno mi ale może na następnej zobaczę więcej...

Dziewczyny piście jak tam będziecie po wizycie.

Widzę, że dużo dziewczyn jest ze Śląska ja jestem z Dolnegośląska.

Dużo słońca dziewczyny.

Nola, Tizzi lubią tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    ojej gratki nowym zabrzuszkowanym :D
    Nola super że zobaczyłaś pęcherzyk, jesteś napewno spokojniejsza, my takie głupie że najchętniej chodziłybyśmy max co dwa dni na usg :P
    a ja jednego dnia miałam bete ponad 100 a drugiego już gin widział pęcherzyk w macicy...
    Ja wstałam i ledwo patrze na oczy, nie wiem czy to przez tego dupka czy przez te hormony ale jestem zmęczona na maxa:(moją córkę chyba łapie katar:(jak się ustrzec tych infekcji?ja biorę witC, zrobię syrop z cebuli no i nie wiem?
    Dziekuje :* no wlasnie najgorsze jak sie chronic przed tymi i infekcjami? :/ przeciez musialoby sie nie wychodzic z domu...to sa ulamki sekund zalapac jak sa wirusy nawet od obcych ludzi chwile w aptece czu sklepie :(

A85K lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOLA ...ja jak byłam w pierwszej ciąży w 2013 to był ten sam sprzęt co teraz....może to dlatego noi teraz mam panią ginekolog a wcześniej prowadził mi bardzo doświadczony Ginekolog ok.70 lat miał bardzo przyjemny I pogadać było można.
    A teraz jakaś babeczka może ok.40 lat...
    Więc może dlatego ...wiesz doświadczenie robi swoje.
    Ja za bardzo nie mam wyboru bo w okolicy jest ich mało albo mają za dużo pacjentek.

Nola lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Dziekuje :* no wlasnie najgorsze jak sie chronic przed tymi i infekcjami? :/ przeciez musialoby sie nie wychodzic z domu...to sa ulamki sekund zalapac jak sa wirusy nawet od obcych ludzi chwile w aptece czu sklepie :(
    Zgadzam się z Tobą...jak mój zachoruje to potem pokolei idzie dziewczyny I ja chore.Więc nawet nie trzeba wychodzić z domu żeby zachorować.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też melduje się w gronie grudniowek. Za tydzień w sobotę pierwsze usg.

magdzia26, Tizzi lubią tę wiadomość

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ