X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Ja mam 10.04 byłam w piątek ze względu na ingekcie tam na dole ...gin zrobiła mi Usg ale nic nie widziała to był mój 4 tydz. 4 dzień...trochę się tym martwię bo w poprzedniej ciąży w 5 tyg.dokładnie to był 5 tydz widziałam pęzherzyk ciążowy.
    Miałam wizytę na 4.04 ale powiedziała , że to za wcześnie I dopiero idziemy 10.04 to jest w poniedziałek
    Spokojnie, u mnie w pierwszej ciąży dopiero w 6 tygodniu było widać pęcherzyk...każda ciąża jest inna, nie ma potrzeby się zamartwiać, napewno na następnej wizycie zobaczysz już maleństwo :)

A85K lubi tę wiadomość

gann3e3klgptngn9.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj normalnie zasyoiałam popołudniu na siedząco ok. 19 poszłam się zdrzemnąć I spałam do 21...poszłabym wcześniej pośpiochać ale dziewczyny nie dały mi pospać wolały się bawić.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie już przysypiam, Tż na służbie, uciekam do wyrka...miło tu u Was dziewczynki, cieszę się że dołączyłam i dziękuję za fajne przyjęcie. Kolorowych :*

A85K lubi tę wiadomość

gann3e3klgptngn9.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka...G wrote:
    Spokojnie, u mnie w pierwszej ciąży dopiero w 6 tygodniu było widać pęcherzyk...każda ciąża jest inna, nie ma potrzeby się zamartwiać, napewno na następnej wizycie zobaczysz już maleństwo :)
    Dziękuje kochana...mam nadzieję, że tak będzie :-) I zobaczę moje maleństwo .
    Miłego wieczorku ;-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka...G wrote:
    Ja właśnie już przysypiam, Tż na służbie, uciekam do wyrka...miło tu u Was dziewczynki, cieszę się że dołączyłam i dziękuję za fajne przyjęcie. Kolorowych :*
    Kolorowych ;-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Witam w naszym gronie :-)
    Jak tam z terminem porodu....będziesz szła do gina ?
    Wizyta w piątek. Belly wyznaczył termin na 12.12 :-D

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka witamy :)

Ja właśnie wróciłam z mężem z imprezy. Nie wierzę, że dałam się zaciągnąć :P Jutro chyba będę spała cały dzień

Mamaokruszka, Justya85 lubią tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ja mam fizyczna prace i musze dzwigac i pracuje w systemie zmianowym po 12.. wiec wole nie ryzykowac...
    A to pędzikiem szoruj po L4 :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.. Jadę dziś na kurs z koleżanką. A tak to Zaczynam się już z stresować czy jutro beta ładnie przyrosnie.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Witam się z rana.. Jadę dziś na kurs z koleżanką. A tak to Zaczynam się już z stresować czy jutro beta ładnie przyrosnie.
    Doskonale Cię rozumiem ja najchętniej chodzialabym co drugi dzień na badanie żeby wiedzieć co sie dzieje. Zobaczysz wszystko będzie Ok. Trzymam &&&&

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka29 wrote:
    Samopoczucie narazie dobrze. Chyba gorsze będzie w piątek a najgorsze w sobotę rano. Poprzednio na pierwszym usg miałam ciążę pozamaciczna.
    U mnie 4 tydzień i 5 dzień jak u Ciebie. :)
    Witam Emka i w tym samym dniu ciazy jestesmy Tez rok temu mislam cos nie halo z ciaza i teraz drzalam o pozamaciczna ale juz wiem ze groszek jest w macicy i u Ciebie tez tak bedzie!!!

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    A ile bierzecie progesteronu? ja mam niski i martwi mnie to.. zwiekszyla, sobie dawke lekow i do tego zastrzyki z prolutexu mam
    ja chyba malo 2 x dziennie po 1 tabl luteiny 50mg pod jezyk...to chyba tak profilaktycznie jest Progesteron badslam i mialam dobry ale to przed ciaza bylo w poprzednim cyklu miescil sie w granicach A teraz w ciazyl moj gin do wizyty 21kwietnia nie pozwolil mi nic badsc :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monal wrote:
    U mnie gin na ostatniej poniedziałkowej wizycie zobaczył mega zagazowane jelita i pyta czy mam jakieś problemy z tym? dziwne bo nie mam. Nic nie było widać tylko zagazowane jelita. Miała któraś z Was coś takiego?
    tez na usg szłam jak na szpilkach specjalnie nie jadłam fasolki szparagowej która była na obiad a i tak wzdęcia doprowadzały mnie do stanu zakłopotania :) Mi się mieszają wzdęcia jednocześnie z zaparciami i gazami cyrk na kółkach :D

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja biorę 3x2 lutinusa

Co za piękny dzień, leżę na lerzaczku i wsiąkam wit D :)
    Ja tez tak wczoraj robilsm i od razu glupie mysli czy mozemy sie na takim wczesnym etapie ciazy na slonce wystawiac? Wiem o plamach przebatwieniach ale nie o to mi chodzilo s samo pytanie czy samemu maluszkowi to nie zaszkodzi? Wiecie moze?

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Szok dziewczyny. Moja mama zapytała mnie wprost czy nie jestem w ciąży bo inaczej wyglądam :D no i się wydało. Moi rodzice już wiedzą :) chciałam poczekać chociaż do pierwszej wizyty. No ale mają oczywiście na razie zakaz dzielenia się do informacja
    Od rana oczywiście mnie mdli ale da się wytrzymać...

U nas też dzisiaj piękna pogoda :)

emka29 i Anuśka...G witajcie :) fajnie, że coraz nas więcej :)
    Na kiedy macie terminy?:)
    haha ah te nasze mamy :) wszystko zawsze wiedza :) moja tez mowila ze onaczej wygladam mega mile to uczucie slyszec cos takiego :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Doskonale Cię rozumiem ja najchętniej chodzialabym co drugi dzień na badanie żeby wiedzieć co sie dzieje. Zobaczysz wszystko będzie Ok. Trzymam &&&&

Dzięki za wsparcie..

Masz jakieś objawy?

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Ja tez tak wczoraj robilsm i od razu glupie mysli czy mozemy sie na takim wczesnym etapie ciazy na slonce wystawiac? Wiem o plamach przebatwieniach ale nie o to mi chodzilo s samo pytanie czy samemu maluszkowi to nie zaszkodzi? Wiecie moze?

Ja wczoraj też trochę czasu na słoneczku byłam, nawet nie pomyślałam czy mogę, ale z drugiej strony nie ma jeszcze aż tak mocnego słońca więc pozwoliłam sobie na polezakowanie na słoneczku

❤️❤️❤️
  • Nola Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Kochana witaj :P juz jestesmy tutaj 3 z jednego watku :P
    A jaki to byl wczesniejszy watek dziewczyny?

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola ja biorę 3x2 utrogestanu, 3x1 dupka i zastrxyk x prolutexu.
    Jutro badam z beta również progesteron.

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    A jaki to byl wczesniejszy watek dziewczyny?

Zaczynamy znowu starania.. W zakładce poronienie

❤️❤️❤️
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ