X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • A85K Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ile razy robilyscie betę? Ja tak mysle ze jeśli beta będzie ładnie przyrastała to na usg w czwartek to też trochę za wcześnie i nie będzie jeszcze nic widać.

A85k też się bardzo boję, mam nadzieję że ten cud będzie trwał dalej. Boje się, mam stracha przed beta czy ładnie wzrośnie l, czy w normie itp.. i lęk.

Yoselyn82 to ty w czwartek będziesz w 4 tyg. 4 dniu jak ja w piątek tylko , że ja jeszcze nic nie widziałam.
    Daj znać jak tam będziesz po wizycie.
    Twój gin ma dobry sprzęt ? Bo moja gin ma taki sam jak w 2013 gdy byłam w pierwszej ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 12:18

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn, ja robię 3 razy, i tak muszę zrobić inne badania, więc będę miała "za jednym kłuciem" no i rzecz jasna będę miała jakiś dowód na to, że jest ok.
    A jeśli chodzi o lęk... To chyba się go nie pozbędziemy, trzeba nauczyć się z nim żyć i cieszyć się z ciąży mimo wszystkich przeciwności...

Zastanawiam się też, czy jest sens robić USG w 4+2 tc, pewnie mój gin i tak zrobi, żeby się upewnić, że pęcherzyk jest w macicy.

Chyba muszę kupić sobie nowy stanik, przerażają mnie moje piersi, nie przypominam sobie, żeby w poprzedniej ciąży były aż tak opuchnięte i bolesne. Nie jestem w stanie chodzić po schodach, śpię w staniku sportowym, nawet podczas prysznica mam problem, żeby je dotknąć... Mąż w rozpaczy, bo ma zakaz zbliżania się :D

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselina ja miałam ostatnią miesiączkę 4 marca, cykle 27 dniowe. Bety już raczej nie będę powtarzać, jeśli lekarz nie karze. Jeśli nic złego nie wydarzy się po drodze, to chyba nie będę przekładać wizyty, chyba że lekarzowi do którego zamierzam chodzić zwolni się termin.

W zasadzie to nie odczuwam na razie nic nadzwyczajnego, czasami lekko zaboli mnie podbrzusze, tak jakby mięśnie się naciągały i lekko czuję piersi jak nacisnę. Nigdy nie miałam żadnych bólów piersi, nawet przed @, więc może ta jedna zmora mi odpadnie. Dzisiaj zaczęłam czuć lekkie mdłości, może dlatego, że wczoraj pojadłam na wieczór słodyczy, albo zaczynają się kolejne objawy.

Monal my też idziemy 13 maja na wesele brata Męża :) także odpuścić nie możemy, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i będę się wtedy dobrze czuła.

Powodzenia dziewczynki, odpoczywajcie i korzystajcie z tej pięknej niedzieli :)

9aa39f675498d14c672693ae388ca90c.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Monal, Tizzi lubią tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nieśmiało się pokazuję :) Moja beta z czwartku 14 dpo to skromne 11.82, testowałam w tym dniu testem był słabiutki, a wczoraj już fajna kreska, nie tak ciemna jak testowa, ale testy to testy nie ma co liczyć na spektakularne krechy w początkach :) Byłam już u lekarza z uwagi na końcówkę duphastonu, który biorę już po owu, mam zalecenia się nie martwić, patrzeć optymistycznie i już za 2 tygodnie wizyta, pewnie będzie tylko pęcherzyk bez serduszka bo to dopiero początek u mnie, ale według wyliczeń miałabym termin 11.12 :)
    Ja się oczywiście martwię, bo miałam stratę, ale nie jest powiedziane, ze musi się to powtórzyć :)

Tizzi, A85K, Nola, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Tizzi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean witamy :)
    Jak się czujesz?
    Oczywiwcie, że nie jest powiedziane że się powtórzy. Teraz będzie na pewno wszystko dobrze i trzeba starać się nie myśleć o poprzednim niepowodzeniu :*

SusannaDean lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    SusannaDean witamy :)
    Jak się czujesz?
    Oczywiwcie, że nie jest powiedziane że się powtórzy. Teraz będzie na pewno wszystko dobrze i trzeba starać się nie myśleć o poprzednim niepowodzeniu :*
    Ja się martwię po prostu małą beta, ale zagniezdżenie chyba koło 11 dpo miałam, co nie jest jednoznaczne z niepowodzeniem przecież
    Tak chce wierzyć :)

• A85K Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean witamy w naszym gronie :-)

SusannaDean lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    SusannaDean witamy w naszym gronie :-)
    Powoli zaczyna to do mnie docierać :*

A85K lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka piękna pogoda a ja dziś zasypiam na stojąco i nic mi się nie chce

Tizzi lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Taka piękna pogoda a ja dziś zasypiam na stojąco i nic mi się nie chce
    Mam to samo, śpie przy serialu, bo mi się nawet wstać nie chcę..

Tizzi lubi tę wiadomość

• Tizzi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od 5 dni są już mdłości. Na szczęście bez wymiotów. Bardzo szybko mnie złapały. Jak tak czytam to dziewczyny piszą, że w okolicach 7tyg zaczynały odczuwać najczęściej...
    Mam nadzieję, że skoro tak szybko się pojawiły to też szybciej odpuszcza...

Poza tym to wrażliwe piersi. Mam ochotę owinąć się jakimś bandażem :D bo dosłownie przy każdym kroku je odczuwam :D

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi obyś miała rację i te mdłości szybko zniknęły :)
    Wypytałam dziś moją Mamę jak to było kiedy ona była w ciąży. Mama miała tylko mdłości bez wymiotów, więc mam nadzieję, że i u mnie tak będzie :)

Tizzi lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży miałam mdłości do połowy 4 miesiąca. A zaczęły się około 8 tygodnia

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażliwe piersi i pojedyncze kłucia, ciągniecia w brzuchu :)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean witaj :) i gratuluje :)

A powtarzalas w sobote badanie bety? bedziesz jeszcze powtarzac?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa wrote:
    Yoselina ja miałam ostatnią miesiączkę 4 marca, cykle 27 dniowe. Bety już raczej nie będę powtarzać, jeśli lekarz nie karze. Jeśli nic złego nie wydarzy się po drodze, to chyba nie będę przekładać wizyty, chyba że lekarzowi do którego zamierzam chodzić zwolni się termin.

W zasadzie to nie odczuwam na razie nic nadzwyczajnego, czasami lekko zaboli mnie podbrzusze, tak jakby mięśnie się naciągały i lekko czuję piersi jak nacisnę. Nigdy nie miałam żadnych bólów piersi, nawet przed @, więc może ta jedna zmora mi odpadnie. Dzisiaj zaczęłam czuć lekkie mdłości, może dlatego, że wczoraj pojadłam na wieczór słodyczy, albo zaczynają się kolejne objawy.

Monal my też idziemy 13 maja na wesele brata Męża :) także odpuścić nie możemy, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i będę się wtedy dobrze czuła.

Powodzenia dziewczynki, odpoczywajcie i korzystajcie z tej pięknej niedzieli :)

9aa39f675498d14c672693ae388ca90c.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

ja tez mialam 4 marca ostatnia @ ale transfer mialam 19 dc. wiec pozniej :) wiec mi tak samo jak u ciebie 4t1d

No jak bedzie wizyta to bedzie 4t5d wiec na pewno za wczesnie zeby cos zobaczyc jeszcze na USG

JaKa lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudowny weekend, cieplutko i slonecznie, takie dni to ja uwielbiam. Caly rok tak mogloby byc... :) Spedzilam pare godzin na sloneczku, zazywalam witaminki D :P do tego spacerek, pyyyszne lody :) od razu czlowiek sie lepiej czuje.

Jutro powtarzam bete i mam juz lekka treme czy dobrze przyrosnie itp..

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest moja druga beta, bo sobie pechowo trafiłam na naprawdę wczesny okres i była 3,42 wątpliwa a za 48 h 11,82 :) Byłam wczoraj u lekarza, mówi zeby już nie powtarzać :)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    To jest moja druga beta, bo sobie pechowo trafiłam na naprawdę wczesny okres i była 3,42 wątpliwa a za 48 h 11,82 :) Byłam wczoraj u lekarza, mówi zeby już nie powtarzać :)

no ja bym nie wytrzymala zeby nie powtorzyc jeszcze raz chociaz

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    no ja bym nie wytrzymala zeby nie powtorzyc jeszcze raz chociaz
    Każda ma inaczej :) Mi już starczy :)

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ