X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn- trzymam &&&& za jutrzejsza betę. Na pewno wszystko będzie dobrze

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że tak :)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Yoselyn- trzymam &&&& za jutrzejsza betę. Na pewno wszystko będzie dobrze

i tego sie trzymam, musi byc dobrze!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie tez taki powiększony brzuch ? Mam taki jakby wzdęty :(

Wachciowa lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:

mam.. tesciu do mnie dzis ze cos mam wiekszy brzuch i czy moze jestem w ciazy?.. a ja udalam glupia :D

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Nola Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Rany. Dopiero się z łóżka podnioslam ;)

U mnie maz podczas staran nie wykazywał większych emocji i trochę mnie to martwiło chociaż bardzo mnie zapewniał, że chce dziecko. Ale po zobaczeniu dwóch kreseczek radość była ogromna. Już dawno nie widziałam go tak szczęśliwego. Teraz odkąd jestem w ciąży ciągle pyta się czy czegoś nie potrzebuje albo przynosi mi jakieś jedzenie, przekąski ;)
    Dzisiaj on siedzi w kuchni i gotuje a ja odpoczywam :)

U mnie to nadal takie moje i niedowierzanie, że czasami mam wrażenie, że to sen i czar zaraz prysnie...
    Uwierzę chyba dopiero jak zobaczę naszego kropusia na usg
    Ja też czują się jak w pięknym śnie który nie chce żeby prysnął teraz załapałam dola bo tak jakby nie mam objawow piersi mi zmalały klul mnie bardzo jajnik wiem że to objawy chyba przychodzą i odchodzą ale po prostu kiedy ich nie ma czuję się taka pusta smutna zlekniona nie wiem jak to opisać :(

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Babeczki. :) Odnośnie Facetów.. Pamiętam jak tydzień temu mój M. powiedział, że uwierzy w Groszka dopiero jak weźmie na ręce. Płakałam po kątach. Tak bardzo było mi przykro. Później dostałam pozytywne wyniki bety. Potwierdził lekarz, mój M płakał ale jeszcze było to ale. Czułam dystans z jego strony. Dzisiaj nastąpił przełom. Rano rozmawiał z brzuszkiem " w tym tygodniu rozwija mu się układ nerwowy, wiedziałaś? Chcę mu powiedzieć jak go mocno kocham". :) Szok. Gdzieś musiał coś czytać hihi. Po obiedzie poszłam do ogrodu, położyłam się na hamaku. Ciepło, dużo witaminki D. Przyniósł mi kocyk żeby Groszka nie przewialo. :D Czułam się jak księżniczka. :) a Wy jak spędziłyście dzień?

Nola, JaKa, Flowwer, magdzia26 lubią tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:

Też to zauważyłam. Dzisiaj przed lustrem próbowałam wciągnąć i nic. <3

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Ja też czują się jak w pięknym śnie który nie chce żeby prysnął teraz załapałam dola bo tak jakby nie mam objawow piersi mi zmalały klul mnie bardzo jajnik wiem że to objawy chyba przychodzą i odchodzą ale po prostu kiedy ich nie ma czuję się taka pusta smutna zlekniona nie wiem jak to opisać :(
    Też mam lekki dystans, też się obawiam. Objawy, hm, mam wrażliwe piersi i cięzkie, ale to pod wieczór, lekko zakłuje brzuch dziś mało, wczoraj miałam wiecej, ale to tak jest, raz są objawy raz nie ma....

Nola lubi tę wiadomość

• Nola Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Cześć Babeczki. :) Odnośnie Facetów.. Pamiętam jak tydzień temu mój M. powiedział, że uwierzy w Groszka dopiero jak weźmie na ręce. Płakałam po kątach. Tak bardzo było mi przykro. Później dostałam pozytywne wyniki bety. Potwierdził lekarz, mój M płakał ale jeszcze było to ale. Czułam dystans z jego strony. Dzisiaj nastąpił przełom. Rano rozmawiał z brzuszkiem " w tym tygodniu rozwija mu się układ nerwowy, wiedziałaś? Chcę mu powiedzieć jak go mocno kocham". :) Szok. Gdzieś musiał coś czytać hihi. Po obiedzie poszłam do ogrodu, położyłam się na hamaku. Ciepło, dużo witaminki D. Przyniósł mi kocyk żeby Groszka nie przewialo. :D Czułam się jak księżniczka. :) a Wy jak spędziłyście dzień?
    A to mega mile :) my bylismy sie przejechac na wycieczke i moj lecial mi po butelke wody bo nam sie nasza skończyła a chcialo mi sie pic specjalnie ma stacje bo nic nie było w okolicy a jak się okazało że nie ma bo cos tam było nie tak specjalnie drogą do jakieś knajpy wyprosił gościa o tą wodę bo tamten nie chciał sprzedać bo była impreza zamknieta Tez bylo mi milo Ale ogólnie to humorem nie tryska teraz pod wieczor bo jest chory a wiadomo że jak facet chory to zły i najbiedniejszy :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Mus Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn będzie dobrze, w grudniu będziemy wszystkie pisać, że nie możemy doczekać się już porodu :).
    A jak szybko planujecie iść na l4? Ja raczej od razu po wizycie u ginekologa 18.04, w pracy mam strasznego szefa, choleryka, ponadto mam taki natłok obowiązków, że siedzę codziennie po 12 h.

Wachciowa, agii81 lubią tę wiadomość

25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
    29 dc- beta 475,8 U/l, 34 dc beta 2628 U/l
    24.04.17 jest serducho :)
    p19uskjomqafttjx.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Cześć dziewczyny, nieśmiało się pokazuję :) Moja beta z czwartku 14 dpo to skromne 11.82, testowałam w tym dniu testem był słabiutki, a wczoraj już fajna kreska, nie tak ciemna jak testowa, ale testy to testy nie ma co liczyć na spektakularne krechy w początkach :) Byłam już u lekarza z uwagi na końcówkę duphastonu, który biorę już po owu, mam zalecenia się nie martwić, patrzeć optymistycznie i już za 2 tygodnie wizyta, pewnie będzie tylko pęcherzyk bez serduszka bo to dopiero początek u mnie, ale według wyliczeń miałabym termin 11.12 :)
    Ja się oczywiście martwię, bo miałam stratę, ale nie jest powiedziane, ze musi się to powtórzyć :)
    No helllloł w koncu :) Susanna dziewczyny to moja koleżanka z wątków staraczek na ovufriend :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mus wrote:
    Yoselyn będzie dobrze, w grudniu będziemy wszystkie pisać, że nie możemy doczekać się już porodu :).
    A jak szybko planujecie iść na l4? Ja raczej od razu po wizycie u ginekologa 18.04, w pracy mam strasznego szefa, choleryka, ponadto mam taki natłok obowiązków, że siedzę codziennie po 12 h.
    Ja to chciałam po 12 tyg ale znając życie po wizycie serduszkowej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    No helllloł w koncu :) Susanna dziewczyny to moja koleżanka z wątków staraczek na ovufriend :)
    To się zgrałyśmy <3

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mus wrote:

ja jestem na L4 od dnia transferu i w czwartek mam wizyte. Musze wziąć recepty na leki i nowy druk L4

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ja jestem na L4 od dnia transferu i w czwartek mam wizyte. Musze wziąć recepty na leki i nowy druk L4
    Fajnie, ze dają w takich wypadkach l4 :)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzecie L4 z kodem "B" ?

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:

przy ciazy blizniaczej mialam z KODEM B praktycznie od chwili pozytywnej bety. A w czwartek nie wiem jakie bede miala, oby tylko ladnie beta rosla i bylo wszystko dobrze..

❤️❤️❤️
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dostałam już z magiczną literka "B" od rodzinnego do wtorku. Idę o przedłużenie do 10.04. 10.04 mam gina, jak już będzie serduszko i lekarz potwierdzi idę dalej na zwolnienie. Uważam że ciąża to czas dla kobiety. Jeśli chcecie i macie możliwości- pracujcie. Ja nie mam odpowiednich warunków ani fizycznych ani psychicznych w pracy.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Dostałam już z magiczną literka "B" od rodzinnego do wtorku. Idę o przedłużenie do 10.04. 10.04 mam gina, jak już będzie serduszko i lekarz potwierdzi idę dalej na zwolnienie. Uważam że ciąża to czas dla kobiety. Jeśli chcecie i macie możliwości- pracujcie. Ja nie mam odpowiednich warunków ani fizycznych ani psychicznych w pracy.
    Ja to rozumiem i popieram, ale mam całkiem nową pracę i umowę na 3 miesiące i chciałam do tej wizyty z serduszkiem poczekać, bo się boję po prostu...o wszystko

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ