X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Missjust Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam Was słonecznie, bo u mnie w przeciwieństwie do reszty polski jak widzę dzisiaj od rana słoneczko. Już zdążyłam zażyć dawkę witaminki d. Daliśmy z moim po robocie w ogrodzie właśnie. Posiana reszta warzywa, te co już rosną wypielone. Aż się zdziwiłam, że dałam radę. Oczywiście w międzyczasie zdążyłam już się zestresować że może coś jest nie tak że aż tyle mam energii. Już nie mówiąc o tym że w wielu miejscach piszą żeby w ciąży uważać z grzebienie się w ziemi. Ale chyba nie można popadać w paranoję. Używam rękawiczek, a po przyjściu do domu myje dokładnie ręce i twarz. Jak myślicie? A i melduję, że moja kocica zaczęła też się bardziej łasić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 14:13

ur3qp2.png
    cravings-2017-12-14.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missjust wrote:
    Hej witam Was słonecznie, bo u mnie w przeciwieństwie do reszty polski jak widzę dzisiaj od rana słoneczko. Już zdążyłam zażyć dawkę witaminki d. Daliśmy z moim po robocie w ogrodzie właśnie. Posiana reszta warzywa, te co już rosną wypielone. Aż się zdziwiłam, że dałam radę. Oczywiście w międzyczasie zdążyłam już się zestresować że może coś jest nie tak że aż tyle mam energii. Już nie mówiąc o tym że w wielu miejscach piszą żeby w ciąży uważać z grzebienie się w ziemi. Ale chyba nie można popadać w paranoję. Używam rękawiczek, a po przyjściu do domu myje dokładnie ręce i twarz. Jak myślicie? A i melduję, że moja Konica zaczęła też się bardziej łasić.

Trzeba uważać, ale nie można popadać w skrajnosc. Ja też grzebie w ogródku, aczkolwiek większość pielenia robi mąż. Tylko z tego względu, że ja totalnie nie mam siły. Praca zawodowa mnie powoli wykańcza. Koty też ok.tylko uważaj przy sprzątaniu kuwety, najlepiej żeby ktoś inny sprzątał i żeby Cię kot nie podrapał.
    A tak poza tym, to wolę forum. Na fb jakoś nie mam szans utrzymać się w grupie. Rzadko się udzielam. U tu lubię rano się obudzić, odświeżyć stronę na telefonie i już wiem co u Was słychać :-)

• Edith Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria, mam dokładnie to samo. Jem na siłę, jak wymiotuję to niczym. W nocy regularnie budzę się 3-4 nad ranem na przerwę przy porcelanie. Nie mam siły, wstaję tylko na chwilę, żeby zrobić obiad, czasem tylko jak automat podążam za komendami Termomixa :-) Buu... czekam żeby w ogóle mieć jakieś zachcianki i nie mogę się doczekać, jak wrócę do wcinania moich ulubionych warzywek :-)

Wizyta u gina w środę 10 maja, czekam bardzo, a jutro u endo, nie wiem, jak się tam dociągnę, chyba wezmę taksówkę.

aZzmp1.png
  • Mmmoni Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) widzę że ten dzień nie jest łaskawy dla nas ze względu na mdłości. Ja się przed chwilą popłakałam... Nie mam juz siły do tego. W dodatku mam cukrzyce i muszę jeść co chwilę, żołądek mnie boli, mdli mnie, no powiem Wam masakra.... :( i smuteczek :(

590f1787e23e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziękuję, że mi się tylko na mdlosciach kończy i nie mam spotkań z tygrysem; -) a od początku to może miałam 3 zachciewajki. 1- to warzywa na patelnie hortexu. Zjadłam całą paczkę. 2-tydzien temu,Kotlet mielony-najlepiej tlusciutki z musztarda. I w piątek na ogórki małosone zagryzane z fantazja danona ;-) Większe zachciewajki miałam przed okresem. Chociaż w sumie to może dobrze. Mama mi opowiadała, że jak była w ciąży, to wyżerała fusy z kawy, do tego stopnia, że jak już leżała w szpitalu przed porodem i czuła kawę, to potrafiła pójść do kogoś i zapytać się, czy może wyjesc fusy, jak skończy pić. To ja już wolę swojego mielonego. Chociaż wróć-przypomnialo mi się. Jeszcze lody-tak silna potrzeba zjedzenia całego pudełka :-)

belle_maman88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takich uciezliwosci, które zauważyłam to zaczęły mi dretwiec ręce i nogi. Też tak macie. Może to od kręgosłupa, bo też pobolewa

• belle_maman88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia poprawilas mi dzień tymi fusami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 15:01

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

belle_maman88
    2nn3flw1hqf6daru.png

bl9ccwa15ywuhbhd.png
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Z takich uciezliwosci, które zauważyłam to zaczęły mi dretwiec ręce i nogi. Też tak macie. Może to od kręgosłupa, bo też pobolewa

Ja miewam dokładnie tak samo, mi to się "łączy" z bólem krzyża :/

<3Wbwmp2.png <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki kupuję piaseczek do piaskownicy, jak myślicie czy 30 kg starczy do piaskownicy 150cmx150cm?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam popoludniowo-wieczorne mdłości i wtedy jem na potęgę co mi dobrze na przyszłość nie wróży :( czy Was tez boli głowa ? Mnie jakoś ciągle boli głowa :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Kobietki kupuję piaseczek do piaskownicy, jak myślicie czy 30 kg starczy do piaskownicy 150cmx150cm?
    A jaki ten piasek ? Bo to jest bardzo ważne

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taki http://allegro.pl/show_item.php?item=6766159175

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie ale koleżankę w sierpniówek 2015 która ma termin tak samo jak ja XD też ostatnio mnie pytała bo ją masakryczne boli.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Sama bym się w takim piasku pobawila :-)

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • bebloszka90 Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja Was regularnie podczytuję, ale sama z braku czasu rzadko się udzielam.
    Poki co na pewno nie przeniosę się na fb - praktycznie go nie używam, nie jestem fanką wrzucania tam czegokolwiek, w szczególnosci chwalenia się posiłkami, wycieczkami, ślubami, dziećmi itp. Mam konto ze względu na messengera.
    Co do wagi, to wyznaję zasadę, że wszystko jest ok dopóty, dopóki ze względu na nadwagę lub niedowagę nie szwankuje zdrowie. Jeśli przez nadmiarowe kilogramy lub ich niedobór pojawiają się problemy zdrowotne, to moim zdaniem nie nieodpowiedzialnie jest to igronorować. Natomiast jeśli wszystko jest ok pod względem zdrowotnym, a kwestia wagi jest jedynie kwestią estetyczną, to myślę, że najważniejsze, aby czuć się dobrze we własnej skórze i tyle. Jedna będzie się czuła boginią seksu przy otyłości, a inną dobije kilka dodatkowych kilogramów. Ludzie są różni, a ocenianie kogoś przez pryzmat wagi jest tak samo płytkie jak ocenianie kogoś przez pryzmat religii, rasy itp. Wkurza mnie jedynie, gdy dobrze wiem, że dana znajoma chciałaby zrzucić kilka kilogramów, ale nie robi nic w tym kierunku, a dogryza tym szczuplejszym - ja zrzuciłam przez pół roku dzięki racjonalnemu odżywianiu i treningom 8 kg, a spotkałam się ze strony niektórych takich znajomych z komentarzami, że przez to wyglądam jak mała dziewczynka (co tam, że wymiary 86-60-86), gdzie mój tyłek i cycki itd. W ogóle mam wrażenie, że w poskim społeczeństwie panuje zasada, że jeśli kogoś "wyzywasz" od szkieletów itp., to jest ok, a jednocześnie nazwanie kogoś grubasem jest uznawane za szczyt chamstwa.
    Co do mamy ginekolog, to nie zauważyłam, aby swoimi wpisami dyskryminowała osoby większe niż ona sama. Podejrzewam za to, że jej wpis powstał na podstawie tabelek lub książek, z jakich ona korzysta - mój ginekolog na pierwszej wizycie ciążowej pokazał mi tabelkę zalecanego wzrostu wagi w ciąży w proporcji do wzrostu i z niej wynikało właśnie, że kobiety o BMI 30 i większym nie powinny przytyć w ogóle. Mnie powiedział, że optymalny wzrost wagi dla mnie to 11 kg, a startowalam z wagą 53 kg (wzrost 163, BMI coś poniżej 20). Także ile ginekologów (książek i tabelek ;) ), tyle opinii, a koniec końców najważniejsze, aby dziecko było zdrowe, a nie czy mama przytyje 30 czy 10 kg :)

A85K, Edith, Tizzi lubią tę wiadomość

m3sx3e3kh2c0mitc.png
    5.12.16 - pusty pęcherzyk, 7 tc
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Sama bym się w takim piasku pobawila :-)
    ja też ;/ dlatego tak denerwuje mnie brak tego słońca

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj zamówiliśmy piaskownice :) w tygodniu jak będzie pogoda będziemy montować

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny czytam Was regularnie, ale z regularnoscia pisania u mnie słabo. Na FB się nie przeniosę:) bo nie, tu mi dobrze. Dzisiaj mam dzień leniucha. Cały dzień się snuję po domu i nic mi się nie chce. Jutro wracam do pracy po 9 dniach urlopu...ojj będzie ciężko. Na samą myśl już mi się nie chce. Dodatkowo jestem zmęczona niekończącym się wykanczaniem domu. To się chyba nigdy nie skończy a już bym chciała mieszkać u siebie. Bez połowy mebli, na kartonach ale na swoim. Mooze w czerwcu.... Brzuszek rośnie, nawet miałam przed usg obawę że noszę w brzuchu twixa hehe ale nie. Dzidziul jest jeden ale miejsca szykuje sobie jak na dwoje :)) już noszę ciążowe spodnie bo zwykłe mnie cisną . co do wagi... Ja całe życie walczę z nadwagą. Od zawsze jest mnie za dużo. Ale dopiero jak zaczęłam leczyć niedoczynność tarczycy i pilnować diety z niskim IG to waga ruszyła. Natomiast mam 179cm wzrostu i ważę 80kg. Wiem ile mnie to kosztowało więc nie oceniam. Wyjątkiem są sytuacje gdy ktoś jest bardzo duży i wiem że je za czworo i nic z tym nie robi. To jest w mojej opinii krotkowzroczne i nieodpowiedzialne.

Edith, Szczesliwa_mamusia, Tizzi lubią tę wiadomość

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dobry bo kwarcowy :)

• Edith Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Napisz do nich, oszacują ilość :-) myślałam, że to większy wydatek taki fajny piasek, a tu za 30 zeta można furę dostać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 16:52

aZzmp1.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ