X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z objawow ciazy to jedyne co to sny, z zuza mialsm zombi a teraz jacys mordercy,

Wachciowa lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam pytanie do Tych, które mają swoje Aniołki skaczące właśnie po chmurach.
    Jak radzicie sobie z całym tym stresem i obawami żeby ta ciąża nie skończyła się tak jak poprzednia?

Staram się nie martwić na zapas i być dobrej myśli, ale jak zdaję sobie sprawę że II trymestr zaczyna się dopiero 26 maja to przyznaję, mam ciarki. Poprzednią ciąże straciłam w 68dniu (9+4). Teraz jest dopiero 39 dzień.. jak to przeżyć, jak przeczekać?

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda nie mam aniolka ale ciesze sie z kazdego dnia, mysle tylko pozytywnie, i daje tyle milosci temu dziecku.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilydread wrote:
    Kochane mam pytanie do Tych, które mają swoje Aniołki skaczące właśnie po chmurach.
    Jak radzicie sobie z całym tym stresem i obawami żeby ta ciąża nie skończyła się tak jak poprzednia?

Staram się nie martwić na zapas i być dobrej myśli, ale jak zdaję sobie sprawę że II trymestr zaczyna się dopiero 26 maja to przyznaję, mam ciarki. Poprzednią ciąże straciłam w 68dniu (9+4). Teraz jest dopiero 39 dzień.. jak to przeżyć, jak przeczekać?
    Ja miałam wczesną stratę, choć do 6tc nie wiedziałam o tym, przestała się rozwijać zaraz na początku kilka dni po pierwszej becie, potem tylko spadała.

Jak wiemy, każda ciąża jest inna i trzeba się trzymać i myśleć optymistycznie.

Robiłaś badania dlaczego tak się stało?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja co prawda nie mam aniolka ale ciesze sie z kazdego dnia, mysle tylko pozytywnie, i daje tyle milosci temu dziecku.
    Jutro odbierasz betę?

• Karoola277 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my staraliśmy się 4 lata aż w końcu się udało;) cuda się zdarzają ;);)

Tizzi, Lady Savage, agii81, Wachciowa, Nola, JaKa, magdzia26, Flowwer, migiem lubią tę wiadomość

201712016851.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Czy tylko mnie na razie męczą już mdłości? :/ staram się nie narzekać ale jest to męczące. Jeszcze mężus nade mną skacze z różnym jedzonkiem a ja nie mam zupełnie ochoty jeść. On chyba myśli, że w ciąży powinno się jeść za dwóch :D
    Szanuj, szanuj póki mu się chce

moj się mnie pyta czy cały czas tak będę w nocy wstawać i w ciągu dnia jęczeć ze coś mnie boli :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie zobaczcie same :-) :-) :-) :-)

7419291db744554bmed.jpg

Tizzi, Wachciowa, agii81, Yoselyn82, Lady Savage, Jooozefka, magdzia26, Flowwer, emka29, migiem lubią tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K widzę pęcherzyk :) ile już ma mm?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 18:35

Karoola277 lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • A85K Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest pęcherzyk nie wiem jak duży ale jest :-) :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 18:48

Wachciowa lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki tak się cieszę <3 Jestem ciekawa czy 10.04 zobaczę coś u siebie :)

A85K lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • A85K Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    A85K widzę pęcherzyk :) ile już ma mm?
    Nie wiem bo lek.nie mierzyła ale chyba spory z boku jest taka miarka 0.2.4.6 to chyba cm są ...wziełam linijkę I tam na 1 cm wychodzi 6 mm ...nie wiem może się mylę ale ma chyba ok. 1 cm albo 6 mm ...
    Sama nie wiem ....ale jest :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilydread wrote:

Łatwo nie jest, ale staram się myśleć na tyle pozytywnie na ile mi się to udaje. I niestety nie umiem pozbyć się porównań z poprzednią ciążą, a za każdym razem jak idę do łazienki to odczuwam lęk. W poprzedniej ciąży czułam się strasznie ociężała, tak jakby cała woda zatrzymała się w moim organizmie. Teraz nie mam tego odczucia, czuję się tak hm, normalnie, mam ciągły apetyt, a jedyne co mi dość dotkliwie doskwiera to ból w krzyżu. Nie staram się w tym doszukiwać czegoś złego, bardziej myślę,że moim plecom nie służy siedząca praca. Z tyłu głowy ciągle są obawy, liczę dni do kolejnego tygodnia i boję się każdego dnia, ale jednocześnie mam taką wielką nadzieję,że teraz musi być dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:
    Łatwo nie jest, ale staram się myśleć na tyle pozytywnie na ile mi się to udaje. I niestety nie umiem pozbyć się porównań z poprzednią ciążą, a za każdym razem jak idę do łazienki to odczuwam lęk. W poprzedniej ciąży czułam się strasznie ociężała, tak jakby cała woda zatrzymała się w moim organizmie. Teraz nie mam tego odczucia, czuję się tak hm, normalnie, mam ciągły apetyt, a jedyne co mi dość dotkliwie doskwiera to ból w krzyżu. Nie staram się w tym doszukiwać czegoś złego, bardziej myślę,że moim plecom nie służy siedząca praca. Z tyłu głowy ciągle są obawy, liczę dni do kolejnego tygodnia i boję się każdego dnia, ale jednocześnie mam taką wielką nadzieję,że teraz musi być dobrze.
    Mam podobnie, ale trzeba mysleć pozytywnie :D Głowa do góry nie mamy wływu na to co się dzieję w środku mozemy tylko pozytywnie myśleć :)

aknelam lubi tę wiadomość

• A85K Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:

Musi być dobrze...lęk będzie nam towarzyszył do końca ale musimy być silne dla naszych kruszynek.

aknelam lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny ....co raz więcej tu nas jest :-)

SusannaDean lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi aż przybyło energii !

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Dziś beta 38,53 :D Ufff

gratuluje :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • A85K Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Dziś beta 38,53 :D Ufff

Co raz lepiej...I oby tak dalej :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ