X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Jak dobrze, że jesteście <3 <3 jestem już spokojniejsza... Nawet powoli pojawiają się mdłości (mam popołudniowo-wieczorne a nie poranne :P).
    Ja mam mdłości ze stresu....aaa

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Już jestem i leżę w domu.
    Moje różowe plamienie dzisiaj rano zmieniło się w czerwone plamienie.... Nie dużo ale jednak.. Dlatego szybko dzwoniłam do pracy, że nie dam rady przyjść.
    Pojechałam do ginekologa, udało mi się z wielkim trudem dopchac.
    Ginekolog zbadał mnie i nie stwierdził żadnej przyczyny. Powiedział, że na tym etapie to mogła być jakaś żyłka czy naczynko i wygląda mu to na jednorazowy epizod. Żadnego krwiaka tam nie mam.
    Za to jest cudowny pęcherzyk 8mm <3
    Rano już podejrzewałam pozamaciczna bo dosyć mocno bolał mnie jajnika i brzuch a tu taka niespodzianka.
    Dostałam l4 narazić na tydzień bo za tydzień mam wizytę u swojego gin i zobaczy się co dalej. A teraz mam jak najwięcej odpoczywać. No i w pracy już o ciąży wiedzą. Strasznie się mną przejęli.
    Dostałam luteine. Rano jeszcze przed ginem pobrałam krew żeby zbadać progesteron i niedawno dostałam wynik i wynosi 32 więc to nie jest raczej powód zbyt niskiego progesteronu patrząc na normy

Musi być dobrze. Pękła żyłka pierdząca i tyle. :) jejku 8mm to już olbrzym hihi, niedługo będzie biło <3. Niech Groszek rośnie i więcej Mamy nie straszy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 16:15

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam czeste krwawienia z nos w 2 trymestrze

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Moje różowe plamienie dzisiaj rano zmieniło się w czerwone plamienie.... Nie dużo ale jednak.. Dlatego szybko dzwoniłam do pracy, że nie dam rady przyjść.
    Ginekolog zbadał mnie i nie stwierdził żadnej przyczyny. Powiedział, że na tym etapie to mogła być jakaś żyłka czy naczynko i wygląda mu to na jednorazowy epizod. Żadnego krwiaka tam nie mam.
    Rano już podejrzewałam pozamaciczna bo dosyć mocno bolał mnie jajnika i brzuch a tu taka niespodzianka.
    Dostałam l4 narazić na tydzień bo za tydzień mam wizytę u swojego gin i zobaczy się co dalej. A teraz mam jak najwięcej odpoczywać. No i w pracy już o ciąży wiedzą. Strasznie się mną przejęli.
    Dostałam luteine. Rano jeszcze przed ginem pobrałam krew żeby zbadać progesteron i niedawno dostałam wynik i wynosi 32 więc to nie jest raczej powód zbyt niskiego progesteronu patrząc na normy
    Uff, no to teraz Kochana wypoczywaj, czytaj ksiazki, ogladaj filmy a tydzien do nstp wizyty minie jak z bicza strzelil :)

Tizzi lubi tę wiadomość

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja mialam czeste krwawienia z nos w 2 trymestrze
    No to różnie chyba jest...
    Czekam na betę teraz....

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi - a wiesz kiedy miałaś owulację? Albo ilu dniowe cykle?
    Jesteś na podobnym etapie co ja (chociaż ja kilka dni później teoretycznie) i u Ciebie pęcherzyk było widać tak jak u mnie dzisiaj..

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś beta 38,53 :D Ufff

Phnappy, magdzia26, Tizzi, Nola, Justya85, Wachciowa, Lady Savage, A85K, JaKa lubią tę wiadomość

• Nola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Tizzi wow! DenerwowałYsmy się o Ciebie Teraz jeszcze jak zaczęłam czytać tą wiadomość i napisałaś leżę i przerodziło się w czerwone plamienie to bałam się doczytać jaka będzie końcówka twojej wypowiedzi a tu taka niespodzianka! ten pęcherzyki jest wręcz ogromny 8 mm to prawie centymetr matko to Ty chyba jesteśmy w najbardziej zaawansowanej ciąży ze wszystkich nas :) wieka ulga

Tizzi lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Tizzi - a wiesz kiedy miałaś owulację? Albo ilu dniowe cykle?
    Jesteś na podobnym etapie co ja (chociaż ja kilka dni później teoretycznie) i u Ciebie pęcherzyk było widać tak jak u mnie dzisiaj..
    Owulacje w 15-16dc.cykle mam najczęściej 30dniowe. Ostatnia miesiączka 24 lutego.
    Tylko u ciebie widzę coś sporą różnice w suwaczku
    SusannaDean wrote:
    Super <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 16:37

SusannaDean lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Gratulacje

Jejku - dziewczyny tyle piszecie ze nie jestem w stanie tego wszystkiego nadgonić

Tizzi lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Gratulacje

Jejku - dziewczyny tyle piszecie ze nie jestem w stanie tego wszystkiego nadgonić
    Teraz się już wyluzuję :D Jest wzrost <3

• agii81 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi tyle osób trzymało kciuki,że musi być dobrze :) Odpoczywaj :)

Mamaokruszka no właśnie też słyszałam,że około 1 najlepsze, ja zaszłam w ciąże dopiero jak TSH podskoczyło mi do 0,9.

Yoselyn82 ja biorę euthyrox 100.Miałam USG robione i moja tarczyca jest w zasadzie wielkości tarczycy dziecka do 6 lat (wg norm z wyniku).Moja 9 letnia córka ma większą :/

SusannaDean a Tobie dawkę ginekolog podwyższył czy endo?

Ja o endo mogę zapomnieć ,no chyba że prywatnie. Ciekawa jestem czym gin będzie kontrolował TSH czy to oleje. Ja miałam jeszcze swego czasu hiperprolaktynemię, ale po uregulowaniu TSH samo się wyregulowało.

Z objawów ciąży to dzisiaj doszły mi mdłości. Na razie leciutkie. Najchętniej piłabym ciągle sok pomarańczowy. Przy drugiej ciąży ciągle jadłam brzoskwinie w puszce a przy trzeciej ananasy (albo odwrotnie, juz nie pamiętam). Ciekawe co tym razem ;)

Jooozefka ja tez najchętniej bym powiedziała o ciązy na sam koniec. To też jest moja 4 ciąża. A szczególnie teściowej,która jest...no własnie dość specyficzną osobą,która żyje chyba w czasie średniowiecza...

Phnappy wiesz co,szkoda słów na tego lekarza,na pocieszenie napisze tylko,że moja koleżanka na tym samym etapie jak Ty (a może nawet ciut później) poszła do lekarza,po USG lekarz jej powiedział,że to jest ciąża pozamaciczna,dlatego plami i że ona się sama usuwa własnie (inteligentny był bardzo), że jeśli nie poroni w ciągu 7 dni to ma się zgłosić do szpitala...Ile Ona łez wylała,ile stresu było ,a wiesz jaki jest efekt "diagnozy" genialnego lekarza? Niedawno skończył jej synek 6 miesięcy. Jest całkowicie zdrowy i urodziła sporo po terminie,bo młody nie spieszył się na ten świat

<3Wbwmp2.png <3
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na wizytę idę w środę,ale USG nie będe miała bo USG umawiaja na inny termin bo nie jest w gabinecie ale drzwi obok,a to juz ogromny kawał drogi hihi ;)

<3Wbwmp2.png <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam 50 ale gin kazał więcej, on też jest endokrynologiem :)

• migiem Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

dołączę do Was jeśli mogę :) według OM termin mam na 8 grudnia :) najbliższą wizytę lekarz wyznaczył mi na 13 kwietnia :) zaszłam w ciążę w cyklu z clo :) mam już córeczkę z rocznika 2015 :)

Powiedzcie proszę jak się wstawia suwaczki w stopkę :)

życzę Wszystkim spokojnych ciąży i lekkiego porodu :)

Tizzi, Lady Savage, Wachciowa, JaKa, magdzia26 lubią tę wiadomość

svchgox1y0oxjq1r.png
    najbliższa wizyta 11.05 :)
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Brałam 50 ale gin kazał więcej, on też jest endokrynologiem :)

No własnie to masz dobrze,mój jest zwykłym ginem,na dodatek ma lekkiego focha jak mu powiedziałam,że endo kazała odstawić leki na hiperprolaktynemię (odebrał to chyba jak podważenie jego decyzji), no ale zobaczymy w środę.Najwyżej poszukam innego :)

migiem witaj i gratulacje :)

Co do suwaczka to ja brałam z tej stronki https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html. Wklejałam w podpis w profilu chyba drugi kod (wyświetli się na końcukonfiguracji) jesli się nie mylę
    ( ten ...... )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 17:32

migiem lubi tę wiadomość

<3Wbwmp2.png <3
  • Karoola277 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też grudzień 2017!!!! jestem mega szcześliwa! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 17:31

Tizzi, Lady Savage, SusannaDean, A85K, Wachciowa, magdzia26 lubią tę wiadomość

201712016851.png
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migiem wrote:
    hej :)

dołączę do Was jeśli mogę :) według OM termin mam na 8 grudnia :) najbliższą wizytę lekarz wyznaczył mi na 13 kwietnia :) zaszłam w ciążę w cyklu z clo :) mam już córeczkę z rocznika 2015 :)

Powiedzcie proszę jak się wstawia suwaczki w stopkę :)

życzę Wszystkim spokojnych ciąży i lekkiego porodu :)

Musisz wpisać w google "suwaczki ciążowe" wejść na jakąkolwiek stronę, wybrać suwaczek który Ci odpowiada i tam na końcu będa linki. Musisz przekopiować link, który nazywa się : BBCODE i wkleić go w swoich ustawieniach ->społeznność -> Twój podpis :)

Tizzi, migiem lubią tę wiadomość

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migiem i Karola277 witamy :) Karola na którego grudnia masz termin? :)

Jak się dziewczyny czujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 17:37

<3 Lea <3
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mnie na razie męczą już mdłości? :/ staram się nie narzekać ale jest to męczące. Jeszcze mężus nade mną skacze z różnym jedzonkiem a ja nie mam zupełnie ochoty jeść. On chyba myśli, że w ciąży powinno się jeść za dwóch :D

<3 Lea <3
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ