Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tizzi wrote:Już jestem i leżę w domu.
Moje różowe plamienie dzisiaj rano zmieniło się w czerwone plamienie.... Nie dużo ale jednak.. Dlatego szybko dzwoniłam do pracy, że nie dam rady przyjść.
Pojechałam do ginekologa, udało mi się z wielkim trudem dopchac.
Ginekolog zbadał mnie i nie stwierdził żadnej przyczyny. Powiedział, że na tym etapie to mogła być jakaś żyłka czy naczynko i wygląda mu to na jednorazowy epizod. Żadnego krwiaka tam nie mam.
Za to jest cudowny pęcherzyk 8mm
Rano już podejrzewałam pozamaciczna bo dosyć mocno bolał mnie jajnika i brzuch a tu taka niespodzianka.
Dostałam l4 narazić na tydzień bo za tydzień mam wizytę u swojego gin i zobaczy się co dalej. A teraz mam jak najwięcej odpoczywać. No i w pracy już o ciąży wiedzą. Strasznie się mną przejęli.
Dostałam luteine. Rano jeszcze przed ginem pobrałam krew żeby zbadać progesteron i niedawno dostałam wynik i wynosi 32 więc to nie jest raczej powód zbyt niskiego progesteronu patrząc na normy
Musi być dobrze. Pękła żyłka pierdząca i tyle. jejku 8mm to już olbrzym hihi, niedługo będzie biło . Niech Groszek rośnie i więcej Mamy nie straszyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 16:15
-
Moje różowe plamienie dzisiaj rano zmieniło się w czerwone plamienie.... Nie dużo ale jednak.. Dlatego szybko dzwoniłam do pracy, że nie dam rady przyjść.
Ginekolog zbadał mnie i nie stwierdził żadnej przyczyny. Powiedział, że na tym etapie to mogła być jakaś żyłka czy naczynko i wygląda mu to na jednorazowy epizod. Żadnego krwiaka tam nie mam.
Rano już podejrzewałam pozamaciczna bo dosyć mocno bolał mnie jajnika i brzuch a tu taka niespodzianka.
Dostałam l4 narazić na tydzień bo za tydzień mam wizytę u swojego gin i zobaczy się co dalej. A teraz mam jak najwięcej odpoczywać. No i w pracy już o ciąży wiedzą. Strasznie się mną przejęli.
Dostałam luteine. Rano jeszcze przed ginem pobrałam krew żeby zbadać progesteron i niedawno dostałam wynik i wynosi 32 więc to nie jest raczej powód zbyt niskiego progesteronu patrząc na normyTizzi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tizzi - a wiesz kiedy miałaś owulację? Albo ilu dniowe cykle?
Jesteś na podobnym etapie co ja (chociaż ja kilka dni później teoretycznie) i u Ciebie pęcherzyk było widać tak jak u mnie dzisiaj..
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualny
-
Dostałam luteine. Rano jeszcze przed ginem pobrałam krew żeby zbadać progesteron i niedawno dostałam wynik i wynosi 32 więc to nie jest raczej powód zbyt niskiego progesteronu patrząc na normy
Tizzi lubi tę wiadomość
-
Phnappy wrote:Tizzi - a wiesz kiedy miałaś owulację? Albo ilu dniowe cykle?
Jesteś na podobnym etapie co ja (chociaż ja kilka dni później teoretycznie) i u Ciebie pęcherzyk było widać tak jak u mnie dzisiaj..
Tylko u ciebie widzę coś sporą różnice w suwaczku
SusannaDean wrote:Dziś beta 38,53 UfffWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 16:37
SusannaDean lubi tę wiadomość
Lea
-
nick nieaktualny
-
Tizzi tyle osób trzymało kciuki,że musi być dobrze Odpoczywaj
Mamaokruszka no właśnie też słyszałam,że około 1 najlepsze, ja zaszłam w ciąże dopiero jak TSH podskoczyło mi do 0,9.
Yoselyn82 ja biorę euthyrox 100.Miałam USG robione i moja tarczyca jest w zasadzie wielkości tarczycy dziecka do 6 lat (wg norm z wyniku).Moja 9 letnia córka ma większą
SusannaDean a Tobie dawkę ginekolog podwyższył czy endo?
Ja o endo mogę zapomnieć ,no chyba że prywatnie. Ciekawa jestem czym gin będzie kontrolował TSH czy to oleje. Ja miałam jeszcze swego czasu hiperprolaktynemię, ale po uregulowaniu TSH samo się wyregulowało.
Z objawów ciąży to dzisiaj doszły mi mdłości. Na razie leciutkie. Najchętniej piłabym ciągle sok pomarańczowy. Przy drugiej ciąży ciągle jadłam brzoskwinie w puszce a przy trzeciej ananasy (albo odwrotnie, juz nie pamiętam). Ciekawe co tym razem
Jooozefka ja tez najchętniej bym powiedziała o ciązy na sam koniec. To też jest moja 4 ciąża. A szczególnie teściowej,która jest...no własnie dość specyficzną osobą,która żyje chyba w czasie średniowiecza...
Phnappy wiesz co,szkoda słów na tego lekarza,na pocieszenie napisze tylko,że moja koleżanka na tym samym etapie jak Ty (a może nawet ciut później) poszła do lekarza,po USG lekarz jej powiedział,że to jest ciąża pozamaciczna,dlatego plami i że ona się sama usuwa własnie (inteligentny był bardzo), że jeśli nie poroni w ciągu 7 dni to ma się zgłosić do szpitala...Ile Ona łez wylała,ile stresu było ,a wiesz jaki jest efekt "diagnozy" genialnego lekarza? Niedawno skończył jej synek 6 miesięcy. Jest całkowicie zdrowy i urodziła sporo po terminie,bo młody nie spieszył się na ten świat
-
nick nieaktualny
-
hej
dołączę do Was jeśli mogę według OM termin mam na 8 grudnia najbliższą wizytę lekarz wyznaczył mi na 13 kwietnia zaszłam w ciążę w cyklu z clo mam już córeczkę z rocznika 2015
Powiedzcie proszę jak się wstawia suwaczki w stopkę
życzę Wszystkim spokojnych ciąży i lekkiego porodu
Tizzi, Lady Savage, Wachciowa, JaKa, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
SusannaDean wrote:Brałam 50 ale gin kazał więcej, on też jest endokrynologiem
No własnie to masz dobrze,mój jest zwykłym ginem,na dodatek ma lekkiego focha jak mu powiedziałam,że endo kazała odstawić leki na hiperprolaktynemię (odebrał to chyba jak podważenie jego decyzji), no ale zobaczymy w środę.Najwyżej poszukam innego
migiem witaj i gratulacje
Co do suwaczka to ja brałam z tej stronki https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html. Wklejałam w podpis w profilu chyba drugi kod (wyświetli się na końcukonfiguracji) jesli się nie mylę
( ten )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 17:32
migiem lubi tę wiadomość
-
migiem wrote:hej
dołączę do Was jeśli mogę według OM termin mam na 8 grudnia najbliższą wizytę lekarz wyznaczył mi na 13 kwietnia zaszłam w ciążę w cyklu z clo mam już córeczkę z rocznika 2015
Powiedzcie proszę jak się wstawia suwaczki w stopkę
życzę Wszystkim spokojnych ciąży i lekkiego porodu
Musisz wpisać w google "suwaczki ciążowe" wejść na jakąkolwiek stronę, wybrać suwaczek który Ci odpowiada i tam na końcu będa linki. Musisz przekopiować link, który nazywa się : BBCODE i wkleić go w swoich ustawieniach ->społeznność -> Twój podpisTizzi, migiem lubią tę wiadomość