X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus w takim razie, jak lekarz nic w tym grożnego nie widział to ja bym olała. Sama zresztą stwierdziłaś, ze się denerwujesz, prawdopodobnie od tego. pamietaj ze stres i nerwy przechodza przez łozysko i sama mozesz jej przyspieszac bicie jej serca.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, że to przez stres Amus wyższe tętno. Myślę, że gdyby były powody do niepokoju, to by na pewno zareagował

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i gin mowi ze nie mozliwe n tym etapiw lapac detektorem tetno plodu, akurat mam pewnosc ze to nie moje bo moje jest 80-90 a dziecka inne. Malz badal przed chwila i bylo 149-160. Nie bede sie przejmowac az tak, poczekam do polowkowych. Aa i ten namawiql mniw by zrobic najwczesniwj w 22 tyg z powodu otylosci brzusznej. Tak by bylo dokladniej

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta niemożliwe a połowa nas łapie... co za bzdury plecie

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala no olalam to ;) moze mu chodzilo ze przy mojej otylosci. Nie wiem

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie idzie złapać jak mi czasem udane się złapać serduszko przez stetoskop a raczej on nie jest stworzony do sprawdzania serca dziecka w brzuchu.... Ale takie tetno napewno przez stres nie martw się:)

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Jak nie idzie złapać jak mi czasem udane się złapać serduszko przez stetoskop a raczej on nie jest stworzony do sprawdzania serca dziecka w brzuchu.... Ale takie tetno napewno przez stres nie martw się:)

To ja w męża zwątpiłam właśnie, bo próbowaliśmy ostatnio przez jego stetoskop, i to Littmanna, i nie udało się :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno przez stetoskop można znaleźć serduszko dziecka od 24tyg ciąży.

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usyszalam pierwszy raz jakoś tydzień temu kilka dni próbowałam, i teraz za każdym razem też się nie udaje musi dziecko ułożyć się bliżej ściany przedniej :) ale pamiętam identycznie było w poprzednich ciazach. Jakoś po 30tc to zawsze uda się bo wiadomo już dość sporo miejsca zajmuje i prędzej klatkę piersiowa odzie znaleźć:D

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Ja usyszalam pierwszy raz jakoś tydzień temu kilka dni próbowałam, i teraz za każdym razem też się nie udaje musi dziecko ułożyć się bliżej ściany przedniej :) ale pamiętam identycznie było w poprzednich ciazach. Jakoś po 30tc to zawsze uda się bo wiadomo już dość sporo miejsca zajmuje i prędzej klatkę piersiowa odzie znaleźć:D

A jak masz ułożone łożysko?

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój młody ma stałą porę na kopanie tak około 19-20 :)

Invictia, magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Invictia Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chciałam się pochwalić, że będzie córeczka!

Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Mamabyc3, Lady Savage, Wachciowa, Jacqueline, Aztoria, malysmok84, Coco55, aga1402, Kamcia1988, Jooozefka, Edith lubią tę wiadomość

Catherine❤️
    010i3e3kpqm93z17.png
    Data porodu - 9 Grudnia ❤️
  • Invictia Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    , a serduszko słyszałam przez doppler w domu, po pulsie już mogłam stwierdzić że dziewuszka - 140.

Catherine❤️
    010i3e3kpqm93z17.png
  • Missjust Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Rzadko się ostatnio udzielam, ale podczytuję Was od czasu do czasu jak znajdę chwilę. Ja dzisiaj też po kolejnej wizycie. Następne już połówkowe, za 2 tygodnie, 02.08 :) Niestety ciągle nie potwierdzona płeć w 100%. Maluch odwrócił się plecami i miał w nosie że rodzice chcieli zobaczyć co am jest między nóżkami. Doktor szukał, szukał i jąderek nie widział. Powiedział, że jakby musiał potwierdzić to dziewczynka, ale jeszcze nie na 100%. Ale dzidzia wygląda na wielką :) serduszko 138 uderzeń :)

Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Aztoria, k878, Edith lubią tę wiadomość

ur3qp2.png
    cravings-2017-12-14.jpg
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    A jak masz ułożone łożysko?
    Napewno przedniej ścianie ale wydaje mi się że trochę jest po lewej stronie bo pierwsze ruchy tzn takie mocniejsze kopaniaki czułam wyłącznie z prawej strony. Ale jakoś od 4-5 dni czuje wszędzie:) ale może to też ma wpływ waga ja jestem szczupla i w tj ciąży akurat mało tyje (niestety muszę uważać na to co jem) tzn chodzi mi o to że akurat ja usłyszałam serduszko już przez stetoskop

• Invictia Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a jak z kopaniem u was? W ogóle z ruchami? Teraz mam zaczęty 20 tydzień ciąży i jak narazie to nic...

Catherine❤️
    010i3e3kpqm93z17.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lubi wieczorem kopać albo w nocy ale dzieciaki wogole w późniejszym etapie ciąży są najbardziej aktywne nocami z tego co raz czytałam u moich dziewczyn się sprawdziło:D

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invictia wrote:
    No a jak z kopaniem u was? W ogóle z ruchami? Teraz mam zaczęty 20 tydzień ciąży i jak narazie to nic...
    Ja czułam tak do 15tc takie smyrania później przestalam, a pierwszy kopaniaki zaliczyliscny w 18+4 a od 5 dni codziennie czuje kopaniaki i czasem tylek albo głowę wyschnie bo czuje i widzę wybrzuszenie na brzuchu i w tym miejscu akurat jest twarde. A jak się pytam dlaczego przelałam czuć to lekarka powiedziała że łożysko zraz po 1 trymestrze mocno rośnie i amortyzatowalo ruchy bo mam je na przodzie

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invictia wrote:
    U mnie od kilku dni o stałych porach. Też się martwiłam, ale są.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invictia wrote:
    U mnie za już. Ale jeszcze nie regularne. Pierwsze smyranie poczułam w 17+. W piątek ruchy poczuł mąż.

‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ