X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus w takim razie, jak lekarz nic w tym grożnego nie widział to ja bym olała. Sama zresztą stwierdziłaś, ze się denerwujesz, prawdopodobnie od tego. pamietaj ze stres i nerwy przechodza przez łozysko i sama mozesz jej przyspieszac bicie jej serca.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, że to przez stres Amus wyższe tętno. Myślę, że gdyby były powody do niepokoju, to by na pewno zareagował

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i gin mowi ze nie mozliwe n tym etapiw lapac detektorem tetno plodu, akurat mam pewnosc ze to nie moje bo moje jest 80-90 a dziecka inne. Malz badal przed chwila i bylo 149-160. Nie bede sie przejmowac az tak, poczekam do polowkowych. Aa i ten namawiql mniw by zrobic najwczesniwj w 22 tyg z powodu otylosci brzusznej. Tak by bylo dokladniej

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta niemożliwe a połowa nas łapie... co za bzdury plecie

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala no olalam to ;) moze mu chodzilo ze przy mojej otylosci. Nie wiem

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie idzie złapać jak mi czasem udane się złapać serduszko przez stetoskop a raczej on nie jest stworzony do sprawdzania serca dziecka w brzuchu.... Ale takie tetno napewno przez stres nie martw się:)

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Jak nie idzie złapać jak mi czasem udane się złapać serduszko przez stetoskop a raczej on nie jest stworzony do sprawdzania serca dziecka w brzuchu.... Ale takie tetno napewno przez stres nie martw się:)

To ja w męża zwątpiłam właśnie, bo próbowaliśmy ostatnio przez jego stetoskop, i to Littmanna, i nie udało się :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno przez stetoskop można znaleźć serduszko dziecka od 24tyg ciąży.

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usyszalam pierwszy raz jakoś tydzień temu kilka dni próbowałam, i teraz za każdym razem też się nie udaje musi dziecko ułożyć się bliżej ściany przedniej :) ale pamiętam identycznie było w poprzednich ciazach. Jakoś po 30tc to zawsze uda się bo wiadomo już dość sporo miejsca zajmuje i prędzej klatkę piersiowa odzie znaleźć:D

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Ja usyszalam pierwszy raz jakoś tydzień temu kilka dni próbowałam, i teraz za każdym razem też się nie udaje musi dziecko ułożyć się bliżej ściany przedniej :) ale pamiętam identycznie było w poprzednich ciazach. Jakoś po 30tc to zawsze uda się bo wiadomo już dość sporo miejsca zajmuje i prędzej klatkę piersiowa odzie znaleźć:D

A jak masz ułożone łożysko?

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój młody ma stałą porę na kopanie tak około 19-20 :)

Invictia, magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Invictia Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chciałam się pochwalić, że będzie córeczka!

Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Mamabyc3, Lady Savage, Wachciowa, Jacqueline, Aztoria, malysmok84, Coco55, aga1402, Kamcia1988, Jooozefka, Edith lubią tę wiadomość

Catherine❤️
    010i3e3kpqm93z17.png
    Data porodu - 9 Grudnia ❤️
  • Invictia Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    , a serduszko słyszałam przez doppler w domu, po pulsie już mogłam stwierdzić że dziewuszka - 140.

Catherine❤️
    010i3e3kpqm93z17.png
  • Missjust Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Rzadko się ostatnio udzielam, ale podczytuję Was od czasu do czasu jak znajdę chwilę. Ja dzisiaj też po kolejnej wizycie. Następne już połówkowe, za 2 tygodnie, 02.08 :) Niestety ciągle nie potwierdzona płeć w 100%. Maluch odwrócił się plecami i miał w nosie że rodzice chcieli zobaczyć co am jest między nóżkami. Doktor szukał, szukał i jąderek nie widział. Powiedział, że jakby musiał potwierdzić to dziewczynka, ale jeszcze nie na 100%. Ale dzidzia wygląda na wielką :) serduszko 138 uderzeń :)

Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Aztoria, k878, Edith lubią tę wiadomość

ur3qp2.png
    cravings-2017-12-14.jpg
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    A jak masz ułożone łożysko?
    Napewno przedniej ścianie ale wydaje mi się że trochę jest po lewej stronie bo pierwsze ruchy tzn takie mocniejsze kopaniaki czułam wyłącznie z prawej strony. Ale jakoś od 4-5 dni czuje wszędzie:) ale może to też ma wpływ waga ja jestem szczupla i w tj ciąży akurat mało tyje (niestety muszę uważać na to co jem) tzn chodzi mi o to że akurat ja usłyszałam serduszko już przez stetoskop

• Invictia Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a jak z kopaniem u was? W ogóle z ruchami? Teraz mam zaczęty 20 tydzień ciąży i jak narazie to nic...

Catherine❤️
    010i3e3kpqm93z17.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lubi wieczorem kopać albo w nocy ale dzieciaki wogole w późniejszym etapie ciąży są najbardziej aktywne nocami z tego co raz czytałam u moich dziewczyn się sprawdziło:D

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invictia wrote:
    No a jak z kopaniem u was? W ogóle z ruchami? Teraz mam zaczęty 20 tydzień ciąży i jak narazie to nic...
    Ja czułam tak do 15tc takie smyrania później przestalam, a pierwszy kopaniaki zaliczyliscny w 18+4 a od 5 dni codziennie czuje kopaniaki i czasem tylek albo głowę wyschnie bo czuje i widzę wybrzuszenie na brzuchu i w tym miejscu akurat jest twarde. A jak się pytam dlaczego przelałam czuć to lekarka powiedziała że łożysko zraz po 1 trymestrze mocno rośnie i amortyzatowalo ruchy bo mam je na przodzie

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invictia wrote:
    U mnie od kilku dni o stałych porach. Też się martwiłam, ale są.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invictia wrote:
    U mnie za już. Ale jeszcze nie regularne. Pierwsze smyranie poczułam w 17+. W piątek ruchy poczuł mąż.

‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ