X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Eli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia u mnie prosze wpisz corke :) mysle, ze juz raczej nic nie wyrosnie ;)

magdzia26 lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piękny słoneczny dzień.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w nocy przezylam cos strasznego :( czulam od wieczora przez cala noc az do teraz takie naprawde ciezko to nazwac pulsowanie drganie w brzuchu...dodam ze nie byla to czkawka malenstwa ani moj puls tetno. uczucie przerazajace bo nie wiem co to jest Czy ktoras ma jakies przyuszczenia moze?

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariuje bede dzwonic do gina tym bardziej ze zwiekszyl mi luteine i dal duzo magnezu i nospe i jeszcze urosper. Moze za duzo lekow i jakos podzialalo to na brzuch? bardzo sie boje o malenstwo

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Zasnąć nie mogłam jak minęła moja pora spania, latałam do wc, około północy stwierdziłam, że nie usnę na głodniaka... I pochłonęłam dwie kajzerki z serkiem topionym, od razu było lepiej :P Dokończyłam oglądać Seksmisje i usnęłam wreszcie :P Ale jedna pobudka o 4:30 jak mąż wrócił z pracy no i przed 6-tą tuż już na leki, ale później i tak nie śpię, w dzień może coś zdrzemnę bo chyba nie wytrzymam ;)

Ciekawe czy u nas potwierdzi sie dziewczynka, mimo wstępnej "diagnozy" i wybranego imienia dla dziewczynki nadal myślę tak czy może chłopaka jednak nie będzie, choć marne szanse obiektywnie patrząc ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. My mieliśmy kiepska noc. Sąsiad w nocy wylewał szambo. Taki smród nas obudził, że hej! Już nie mogliśmy spać. Mąż wysłał do nich SMS-a. Ale niesmak zostaje.

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola ja czasem czuje drganie w brzuchu ale caly czas mysle ze to dzidzius. Wczesniej tego nigdy nie czulam, dopiero niedawno sie pojawilo i czasami czuje.

U mnie po super samopoczuciu w weekend nie ma sladu, od wczoraj znow wymioty :( dzis rano tez spotkanie z porcelana bylo.

Nola lubi tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Czy jest jeszcze któraś która potrzebuje aktualizacji na liscie?
    Mi dopisz syna

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy ja jedyna nie czuję jeszcze nawet żadnych bąbelków? Nic a nic. U mnie zawsze jelita głośno pracowały przed ciążą, jak leżałam na płasko i teraz jest tak samo, wiec to przelewanie to u mnie nie dzidziuś :( Motylków w brzuchu też nie ma :(

Nola, ale nic Cię nie bolało? Może to układ pokarmowy?

Szczęśliwa_mamusia, to mieliście niezłe aromaty w nocy :P U nas jak pola nawożą przy silniejszych wiatrach, to i z tydzień potrafi śmierdolić nieziemsko ;/

Nola lubi tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello! 19 tyg skończone, 20. zaczynamy!!!

Szczesliwa_mamusia, Jacqueline, Aztoria, kaka470, magdzia26, Lady Savage, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, zamiast się zamartwiać tętnem, wymyślaj imię dla córeczki!

Ja rzadko czuję ruchy - niby łożysko z tyłu, kopniaki konkretne to ze dwa razy mi się trafiły, delikatne bulgotania to nigdy nie mogę rozeznać czy dziecina czy flaczki...

Nola, a to na pewno nie ruchy? może się położyło na jakąś żyłę albo nerwy? Odkąd moja noga mi regularnie drętwieje albo mam uczucie gorąca (serio, noga parzy) to mnie nic nie zdziwi. Chyba że naprawdę boli, to bym się martwiła...

Nola lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 u mnie dziewczynka :)

magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

<3Wbwmp2.png <3
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invictia wrote:
    Ja mam połówkowe w piątek. Kurczę, a co polecacie na zatwardzenie?
    Mi na zatwierdzenia pomaga dieta zdrowa czyli zero białego pieczywa, słodyczy i fastfoodow... :/ wystarczy że zjem coś niezdrowego i masakra. No i chyba mój chleb na zakwasie robiony przezemnie. Plus pije herbaty na trawienie z kopru i anyzu

nataliamonika lubi tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Mi na zatwierdzenia pomaga dieta zdrowa czyli zero białego pieczywa, słodyczy i fastfoodow... :/ wystarczy że zjem coś niezdrowego i masakra. No i chyba mój chleb na zakwasie robiony przezemnie. Plus pije herbaty na trawienie z kopru i anyzu

u mnie tak samo :)
    niestety, piekarnik mi w sobotę wysiadł (uszczelka poszła, czekamy na nową) i nie mogę piec chlebka :( musiałam się zorientować gdzie w okolicy mam piekarnię :D
    wczoraj kupiłam bułkę paryską na tartą i sobie zjadłam trochę świeżej, i dzisiaj też cierpię...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a nie wiecie jakie konsekwencje są skorzystania dwa razy z NFZ badań prenatanlnych ??

k878 łatwo gadać :( w pierwszej ciązy tez mialam stresa bo ciągle za krótkie nóżki wychodziły i mnie straszli chorobami :/ różnica między nożkami a głową byla i 5-6 tyg

ja jem zdrowo nic białego pieczywa, ani mąki białej a zaparcia i tak mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 08:39

• Nola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie laski dlaczego mysle ze nie ruchy to byly? bo trwalo to od wieczora przez cala noc i teraz tez reguralnie :( juz ruchy znam wczesniej mialam przeplyw rybki pozniej kopniaki ale nie takie cos :( czkawke dzidzi tez juz doswiadczylam tez jest to pulsacyjne ale nie cala noc. Martwie sie, uklad trawienny i jelita pracuja u nie inaczej...boje sie ze lekarz przesadzil z dawkami luteiny nospy i magnezu ktorych przepisal duze ilosci w ciemno po moijej piatkowej wizycie na IP kiedy to mialam sine bole okresowe :( w ogole strasznie ciezko mu wytlumaczyc to nie dziwota facet ale naprawde uczucie jak przed miesiaczka ze zaraz chlusnie w ciazy jest przerazajace!

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Mozna pic koper wloski na trawienie? zakupilam ale nie pije bo czytalam ze nie mozna w ciazy Masakra z tymi roznymi opiniami Mam smaka na ta herbatke :)chyba sie dzisiaj slusze przy tym moim rozregulowanym brzuchu

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 mnie 1 ciążę straszyli malowodziem, hipotrofia mała niby nie rosła na ostatnim usg ważyła niby 2,3kg w 37tc lekarz mówił że jeśli nie urodze do terminu to będę miała wywolywany. A to za mały brzuszek i główka niby na 30tc wychodził lekarza. Urodziła się 4dji przed terminem 59cm i 3460 brzuch faktycznie miała płaski główka też mała, ale główka że względu na to że przestalam przec jak była w kanale już i kości jej się zeszły jedna na drugą przez 4 dni miała krzyż na główce heh. Ale pamiętam jaki miałam stres o wszytsko więc trochę ciebie rozumiem, ale napewno wszytsko jest ok musisz w to wierzyć:)

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Amus, zamiast się zamartwiać tętnem, wymyślaj imię dla córeczki!

Ja rzadko czuję ruchy - niby łożysko z tyłu, kopniaki konkretne to ze dwa razy mi się trafiły, delikatne bulgotania to nigdy nie mogę rozeznać czy dziecina czy flaczki...

Nola, a to na pewno nie ruchy? może się położyło na jakąś żyłę albo nerwy? Odkąd moja noga mi regularnie drętwieje albo mam uczucie gorąca (serio, noga parzy) to mnie nic nie zdziwi. Chyba że naprawdę boli, to bym się martwiła...

Mi drętwieje prawe biodro i noga i mam z boku biodra takie uczucie jakby robaczek po mnie chodził i to od 2 tygodni coś takiego regularnie jak leżę na lewym boku. Też myślę, że to z ciążą się wiąże, może jakiś ucisk na nerw? Dziwne objawy :P

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Mozna pic koper wloski na trawienie? zakupilam ale nie pije bo czytalam ze nie mozna w ciazy Masakra z tymi roznymi opiniami Mam smaka na ta herbatke :)chyba sie dzisiaj slusze przy tym moim rozregulowanym brzuchu
    Z tego co ja się orientuję koper daje się noworodka nawet i nigdy nie slyszlam by nie można było pić... ja kocham zapach kopru i anyzu uspokaja mnie

Nola lubi tę wiadomość

‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ