Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyInvictia wrote:No a jak z kopaniem u was? W ogóle z ruchami? Teraz mam zaczęty 20 tydzień ciąży i jak narazie to nic...
Pierwsze mini kopniaczki dokładnie 3 tygodnie temu. Teraz czuję w zasadzie od razu jak usiądę albo się położę i z każdym dniem coraz mocniej ładuje -
Mamabyc3 wrote:Napewno przedniej ścianie ale wydaje mi się że trochę jest po lewej stronie bo pierwsze ruchy tzn takie mocniejsze kopaniaki czułam wyłącznie z prawej strony. Ale jakoś od 4-5 dni czuje wszędzie:) ale może to też ma wpływ waga ja jestem szczupla i w tj ciąży akurat mało tyje (niestety muszę uważać na to co jem) tzn chodzi mi o to że akurat ja usłyszałam serduszko już przez stetoskop
To muszę próbować jeszcze. Też mam podobnie, tzn. przednia ściana i bardzo szczupła jestem, zwłaszcza w okolicach brzucha. Aż wzięłam jeszcze raz stetoskop i próbowałam, ale dalej nic. Obudzilam chyba tylko małą niepotrzebnie, dostałam kopniaka w odpowiedzi i wtedy to już w ogóle sie nie dałoPojutrze i tak mam nareszcie połówkowe, ale nie posiadam detektora i dlatego chcieliśmy stetoskop sprawdzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 22:38
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Invictia wrote:No a jak z kopaniem u was? W ogóle z ruchami? Teraz mam zaczęty 20 tydzień ciąży i jak narazie to nic...
ale to moja druga ciąża w pierwszej poczulam dopiero koło 20 tc pierwsze motylki...zresztą jest tu jeszcze kilkoro dziewczyn które nie czują jeszcze ruchów niestety nie ma z tym reguły...
-
A u mnie z kolei nie czulam za duzo smurniec i rybek i motylkow, ale jak poszedl kopniak to wiedzialam ze to to. Gdzies tak 19+2 wiec jak na pierwsza ciaze to w miare szybko ^^
-
nataliamonika wrote:Ja już chodzę jak na szpilkach od paru dni, ale jakoś przeżyję jutrzejszy
Badanie na szczęście przed południem i muszę kawałek jechać, bo w Katowicach.
ehh no nic poczekam sobie
pewnie nie wiele zobaczę bo to na NFZ i ginek nie należy do "milych" no ale zawsze dodatkowe sprawdzenie czy z dzidzia wszystko ok
-
magdzia26 wrote:Ja na 12 ale nie wiem która w kolejce wejdę bo zapisują po 5 osób na jedną godzinę i gin sobie decyduje w jakiej kolejności wchodzą a czasem jeszcze z oddziału szpitalnego ktoś przyjdzie
ehh no nic poczekam sobie
pewnie nie wiele zobaczę bo to na NFZ i ginek nie należy do "milych" no ale zawsze dodatkowe sprawdzenie czy z dzidzia wszystko ok
Ja mam na 11.00, ale prywatnie. Chcemy tym razem wziąć płytę z nagraniem, bo ostatnio żałowałam, że nie mieliśmy. Mała już nie będzie taka mała i jest możliwość włączenia 4D, to szkoda nie wykorzystać. Zwłaszcza, że mój ginekolog w Częstochowie ma kiepski sprzęt i ostatnio nawet żadnych zdjęć nie dostawałam.Gaja
Dziewczyny dzisiaj miałam mega zabiegsny dzień. Tak naprawdę dopiero teraz usiadłam. Byłam na zakupach z teściową, bo w piątek mam urodziny
Jutro o 20 mam pierwsze polowkowe. Jestem bardzo ciekawa czy potwierdza mi płeć..
Co do ruchów to ja już nie wiem, ale kopniec nie czuję. Powoli zaczyna mnie to frustrowac. -
A co do kolejek, to nie zawsze prywatna wizyta oznacza brak czekania. Mój ginekolog zwykle spóźnia się z godzinę i dodatkowo prawie za każdym razem jak jestem zjawia się jakaś pani, której "doktor kazał wejść bez kolejki".Gaja
nataliamonika wrote:A co do kolejek, to nie zawsze prywatna wizyta oznacza brak czekania. Mój ginekolog zwykle spóźnia się z godzinę i dodatkowo prawie za każdym razem jak jestem zjawia się jakaś pani, której "doktor kazał wejść bez kolejki".
-
Ja w końcu doczytałam do końca. Mialam dzisiaj taki durny sen, że nie mogę już spać. W piątek też idziemy na wesele, zolzimag widziałam, że Ty przyjezdzasz do Wrocławia na wesele, a kiedy masz to wesele? Może idziemy na to samo wesele
Mi też się nie chce za bardzo iść tam, ale moj B. powiedział, że jak tylko będę chciała iść do domu to idziemy, wiec jestem spokojniejsza
Co do imion do Olivier wybierał mój i nie da sie przekonac do innego, więc tak zostanie, juz sie przyzwyczailam do niegomi sie podobal Tobiasz, moze mastepny syn będzie Tobiasz
Zaparcia mialam, ale od kiedy biorę magnez 3x1 to nie mam problemu i co rano lecę na posiedzenie bez większego wysiłku, nie wiem czy ten magnez ma cos z tym wspólnego, ale ja tak mysleOliwierek- 22.12.2017r. -
nick nieaktualnyDziewczyny ja dostalam od tego gina tez skierowanie na prenatalne czyli mam dwa wykorzystam jedne bo pewno jakaś kara jest za wykorzystanie obu? Wiem ze nie powinnam ale mnie korci by isc dwa razy
ale potem bede miala przeboje z nfz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 07:30
-
magdzia26 wrote:Invictia wpisać przy Tobie płeć na pierwszej stronie naszej listy?
Ja Sonia Ty nie jesteś na liście bo nie podałaś terminu porodu...wpisać Cię?
Magdzia a wpisz, 08.12.2017magdzia26 lubi tę wiadomość
Aniołek [*]
Synek Maksymilian, 01.12.2017 -
nick nieaktualny