X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za to miałam bardzo spokojna noc, zaczęła sie u mnie wczoraj o 18:00 i trwała do dzisiaj do 4:30 :P i tylko jedno siku na cały ten czas - wyjatkowo :)

Mi też dretwieją ręce w nocy, a jak nogi parzą i pieką to rwa kulszowa, cholerstwo straszne!

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nigdy nie moglam patrzec jak mojemu rodzenstwu krew pobierali, albo szczepienia brali, lzy mi leżały razem z nimi. Jak moje będzie miało szczepienia to pewnie też będę ryczala razem z nim ;)

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Nola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Nola - a jaką masz Luteine ile mg i w jakiej dawce no i pozostałe rzeczy?

Amus - a może zapytaj swojego lekarza czy co o to, że masz drugie skierowanie, nie wiem czy ktoś to sprawdza czy coś ;)
    Luteina 2x100 mg dopochwowo, mgb6 - 6razy dziennie, nospa forte 80mg 2 razy dziennie, urosept 3*2 dziennie ale gadalam z lekarzem moge zmniejszyc Wiem ze to nie sa jakies zabojcze dawki ale u mnie bardziej chyba chodzi o to ze odstaiwam biore odstawiam taka chustawka jest najgorsza! Masakra chciaalbym zebysmy juz wszystkie klikaly z porodowki z naszymi dzieciaczkami na swiecie :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki mam problem ze szczepieniem....
    od razu pisze nie jestem przeciwnikiem szczepień. Uważam, że za szybko i za dużo ładują tak małym dzieciom, a nie że szczepienia są złe. Kalendarz jest chory.
    moj Kuba szczepiony ale po mojemu. robiłam większe przerwy. Przykład : mial uczulenie na jajko kurze ( na całe nie na białko czy żóltko) po zjedzeniu odrobinki mial wysypke biegunke i ból brzuch ( jakos mial wtedy rok) i mowie babie ze nie zaszczepię go bo szczepionka na odre swinke i różyczke bo ta jest tworzona na zarodkach jaja kurzego....mowi okej ona musi sie doinformować (!!!! pediatra!!!!) mówie, że moze wstrzasu dostać skoro bo odrobince ma taką reakcje przyznała mi rację.... niestety mial też kilka problemów po szczepieniach :( dlatego najchetniej nie pozwoliłabym na szczepienie w szpitalu. Zaszczepie ale jak bedzie mial 2-3 msc. W mało ktorym kraju jeszcze szczepią zaraz po urodzeniu niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 09:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do Imienia będzie chyba Jagódka albo Hania

Szczesliwa_mamusia, nataliamonika, Opolanka 85, k878, Lady Savage, Jooozefka, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    opolanka, mam dokładnie to samo, ale mi konkretnie drętwieje i mam uczucie gorąca - jak stoję, chodzę i siedzę na krześle; muszę robić przerwy w spacerku i w krzątaniu się po domu, bo mi to przeszkadza; na szczęście leżenie pomaga, ale martwię się, że może to pójść dalej na jakiś niedowład; przestałam prowadzić samochód, tylko na krótkie dystanse do lekarza jeżdżę
    To mi tylko podczas leżenia i tylko prawa strona. Strasznie dziwne uczucie. W ogóle ostatnio nie umiem spać na wznak, bo wszystko mnie boli. A przeczytałam ostatnio w necie takie ładne zdanie, że leżenie na lewym boku w ciąży, to dla dzidziusia tak jakby dostawał dodatkowy obiadek :) ładne to :)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    a co do Imienia będzie chyba Jagódka albo Hania
    Ale ślicznie! Hania to moja siostrzenica :) Jagoda - cudne imię, mi się zawsze jeszcze Kalinka podobało :)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was rwie noga tak od biodra w dól to niestety rwa kulszowa, bo tez miewam...meka straszna.

Co do szczepien to zgadzam sie z Amus - trzeba szczepic, ale nie takie combo, od urodzenia i co chwila, bo ja bym padla od takich dawek a co dopiero organizm nowoordka. Tez nede te szczepienia jakos dozowac.

a my dzis zaczynamy 18 tydzien:) jutro rano wizyta :)

Dziewczyny, czy ktoras z Was jest z Krakowa? Bede tam na kilka dni, niedaleko rynku.Awaryjnie jaki szpital w okolicy polecacie jakby cos, odpukac, sie dzialo?

Lady Savage lubi tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Eli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Eli rozumiem Cię, moja miała 2 razy tylko pobieraną krew, ale straszny widok.
    Jeszcze soboe zerwala plaster, krew zaczela tryskac, dobrze, ze mam zawsze przy sobie ibranla Malej, to pwinelam jej raczke koszulka. Teraz czekam na wyniki po 14. Sprawdzil sie moj najgorszy scenariusz, ze rozchoruje sie nam przed slubem :(

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka094 wrote:
    Ja też nigdy nie moglam patrzec jak mojemu rodzenstwu krew pobierali, albo szczepienia brali, lzy mi leżały razem z nimi. Jak moje będzie miało szczepienia to pewnie też będę ryczala razem z nim ;)
    Wlasne dziecko to dopiero sie przezywa ;) a zawsze sie dziwilam, co te mamy tak przezywaja, a sama jestem chyba z 2 razy gorsza...

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmoku, mnie przychodzi do głowy szpital uniwersytecki w centrum.
    Ul. Kopernika 23. Tam jest klinika ginekologii.

Mnie tam karetka wieźli i byłam tam na oddziale patologii ciąży.

Osobiście też nie jestem za takim combo szczepionek :/ Poza tym będę się bać o dziecko wiedząc, że ja, jak i mąż mamy MTHFR i w najgorszym wypadku dziecko może bcć po nas homozygotą w obu typach.A to oznacza gorsza detoksykację organizmu po dawkach szczepionek. Zastanawiam się jak je odwlekać dla dobra dziecka... W latach 80 szczepionek było dużo mniej i jakoś wszyscy żyjemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 10:48

11.12.2017 syn Adaś
  • Eli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem za szczepieniami, ale faktycznie ilosc tego juz w pierwszym roku zycia jest przesadzona. Moje dziecko zawsze mialo jakies skutki uboczne w postaci wysokiej temperatury. Teraz mamy spokoj do 6rz, to zacznie sie z malenstwem .

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka094 wrote:

tez tak robiłam, na początku i obie ryczałyśmy, potem postanowiłam pokazać małej że ze mnie twarda mama, i powiem Ci o wiele lepiej mała znosi szczepienia, nie płacze, nie rzuca się grzecznie czeka.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Masakra chciaalbym zebysmy juz wszystkie klikaly z porodowki z naszymi dzieciaczkami na swiecie :)

tez bym chciala juz grudzien :3

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do combo szczepionkowego, macie rację, moja co prawda nic nigdy nie miała po szczepionkach, ani po dodatkowym rota ani po ospie czy odrze, nie pamiętam które jest dodatkowe. Ale pierwsze 5 miesięcy życia to jest non stop walenie szczepionkami ten mały organizm ;/.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Czytam trochr wątek Ale nic nie pisze bo bym trochę musiała narzekać ;P a zwykle pytam jak mam jakąś wątpliwość. Najpierw pytałam o tętno. Potem te krwawienia i plamienia.
    Teraz znowu przychodzę z pytaniem - czy odczuwacie czasem takie bóle jak przed okresem Ale wiele słabsze ? Miewam takie dolegliwości od kilku tyg. Kilka razy dziennie łapie mnie taki ból jak przed okresem. Czasem i krzyż zaboli.
    Jest to oczywiście słabsze słabsze niż podczas okresu.
    Łykam nospe i magnez.
    Lekarz tez nie komentuje jakby miało dziać się cos złego.
    W tym tyg mam usg.
    Ze względu na niskie łożysko chodzę Cze sto i nie ma nieprawidłowości.a jednak te bóle mnie łapia.
    Podpowiedzcie proszę macie takie dolegliwości czy tylko ja mam te przyjemność :)

Tak sobie myślę że chyba książkę mogłabym napisać o niektórych przypadlosciach w ciąży. A jak o coś pytacie np wielkość brzuszka czy ruchy nie wypowiadam się bo jestem w niektórych syt ewenementem i nie chce nikomu mieszać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 11:15

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunk_a a jak teraz tetno ? u nas nadal wysokie wczoraj 167

• Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja mam 3 rodzaje bóli, najczęściej mam kłucia, jak mnie czasem przyszpili to tak jakby mnie na pala nabijali; kolejne to ciągnięcie - uczucie takie jakby mi ktoś macice chciał dołem wyciagnąc; najrzadziej mam te okresowe - są lekkie ale typowo miesiączkowe. Ja biore duhaston 2x1 i nospe jak zaboli, no i staram się nie panikować jak zaboli, ale to nie jest takie proste.....

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a spokojnie. Ja też miewam takie bóle. Głownie na koniec tyg ciaży, gdy zaczyna się następny. Jakby macica chciała nadrobić cały tydzien. A ja w miesicznice kiedy powinnam dostać okres, to czasami odnoszę wrażenie,że go za chwile dostane. Spokojnie, macica sie rozciąga i robi miejsce dla maluszka. Bierz nospę i będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły te leginsy- jakosć nie powala. Nie są tak mięciutkie jak moje z c&a, ale nie są najgorsze. Mają fajny pas na brzuszek, więc za te pieniądze jestem zadowolona. Nawet jakby miały się po wakacjach rozleciec ;)

‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ