Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja za to miałam bardzo spokojna noc, zaczęła sie u mnie wczoraj o 18:00 i trwała do dzisiaj do 4:30
i tylko jedno siku na cały ten czas - wyjatkowo
Mi też dretwieją ręce w nocy, a jak nogi parzą i pieką to rwa kulszowa, cholerstwo straszne!Aniołek [*]
Synek Maksymilian, 01.12.2017 -
Jacqueline wrote:Nola - a jaką masz Luteine ile mg i w jakiej dawce no i pozostałe rzeczy?
Amus - a może zapytaj swojego lekarza czy co o to, że masz drugie skierowanie, nie wiem czy ktoś to sprawdza czy cośLady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja póki mam problem ze szczepieniem....
od razu pisze nie jestem przeciwnikiem szczepień. Uważam, że za szybko i za dużo ładują tak małym dzieciom, a nie że szczepienia są złe. Kalendarz jest chory.
moj Kuba szczepiony ale po mojemu. robiłam większe przerwy. Przykład : mial uczulenie na jajko kurze ( na całe nie na białko czy żóltko) po zjedzeniu odrobinki mial wysypke biegunke i ból brzuch ( jakos mial wtedy rok) i mowie babie ze nie zaszczepię go bo szczepionka na odre swinke i różyczke bo ta jest tworzona na zarodkach jaja kurzego....mowi okej ona musi sie doinformować (!!!! pediatra!!!!) mówie, że moze wstrzasu dostać skoro bo odrobince ma taką reakcje przyznała mi rację.... niestety mial też kilka problemów po szczepieniachdlatego najchetniej nie pozwoliłabym na szczepienie w szpitalu. Zaszczepie ale jak bedzie mial 2-3 msc. W mało ktorym kraju jeszcze szczepią zaraz po urodzeniu niestety.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 09:57
-
nick nieaktualny
-
k878 wrote:opolanka, mam dokładnie to samo, ale mi konkretnie drętwieje i mam uczucie gorąca - jak stoję, chodzę i siedzę na krześle; muszę robić przerwy w spacerku i w krzątaniu się po domu, bo mi to przeszkadza; na szczęście leżenie pomaga, ale martwię się, że może to pójść dalej na jakiś niedowład; przestałam prowadzić samochód, tylko na krótkie dystanse do lekarza jeżdżę
ładne to
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Jak Was rwie noga tak od biodra w dól to niestety rwa kulszowa, bo tez miewam...meka straszna.
Co do szczepien to zgadzam sie z Amus - trzeba szczepic, ale nie takie combo, od urodzenia i co chwila, bo ja bym padla od takich dawek a co dopiero organizm nowoordka. Tez nede te szczepienia jakos dozowac.
a my dzis zaczynamy 18 tydzien:) jutro rano wizyta
Dziewczyny, czy ktoras z Was jest z Krakowa? Bede tam na kilka dni, niedaleko rynku.Awaryjnie jaki szpital w okolicy polecacie jakby cos, odpukac, sie dzialo?Lady Savage lubi tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Lady Savage wrote:Eli rozumiem Cię, moja miała 2 razy tylko pobieraną krew, ale straszny widok.
-
Ewka094 wrote:Ja też nigdy nie moglam patrzec jak mojemu rodzenstwu krew pobierali, albo szczepienia brali, lzy mi leżały razem z nimi. Jak moje będzie miało szczepienia to pewnie też będę ryczala razem z nim
a zawsze sie dziwilam, co te mamy tak przezywaja, a sama jestem chyba z 2 razy gorsza...
-
Malysmoku, mnie przychodzi do głowy szpital uniwersytecki w centrum.
Ul. Kopernika 23. Tam jest klinika ginekologii.
Mnie tam karetka wieźli i byłam tam na oddziale patologii ciąży.
Osobiście też nie jestem za takim combo szczepionekPoza tym będę się bać o dziecko wiedząc, że ja, jak i mąż mamy MTHFR i w najgorszym wypadku dziecko może bcć po nas homozygotą w obu typach.A to oznacza gorsza detoksykację organizmu po dawkach szczepionek. Zastanawiam się jak je odwlekać dla dobra dziecka... W latach 80 szczepionek było dużo mniej i jakoś wszyscy żyjemy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 10:48
11.12.2017 syn Adaś -
Ewka094 wrote:Ja też nigdy nie moglam patrzec jak mojemu rodzenstwu krew pobierali, albo szczepienia brali, lzy mi leżały razem z nimi. Jak moje będzie miało szczepienia to pewnie też będę ryczala razem z nim
tez tak robiłam, na początku i obie ryczałyśmy, potem postanowiłam pokazać małej że ze mnie twarda mama, i powiem Ci o wiele lepiej mała znosi szczepienia, nie płacze, nie rzuca się grzecznie czeka. -
Co do combo szczepionkowego, macie rację, moja co prawda nic nigdy nie miała po szczepionkach, ani po dodatkowym rota ani po ospie czy odrze, nie pamiętam które jest dodatkowe. Ale pierwsze 5 miesięcy życia to jest non stop walenie szczepionkami ten mały organizm ;/.
-
Cześć Dziewczyny. Czytam trochr wątek Ale nic nie pisze bo bym trochę musiała narzekać ;P a zwykle pytam jak mam jakąś wątpliwość. Najpierw pytałam o tętno. Potem te krwawienia i plamienia.
Teraz znowu przychodzę z pytaniem - czy odczuwacie czasem takie bóle jak przed okresem Ale wiele słabsze ? Miewam takie dolegliwości od kilku tyg. Kilka razy dziennie łapie mnie taki ból jak przed okresem. Czasem i krzyż zaboli.
Jest to oczywiście słabsze słabsze niż podczas okresu.
Łykam nospe i magnez.
Lekarz tez nie komentuje jakby miało dziać się cos złego.
W tym tyg mam usg.
Ze względu na niskie łożysko chodzę Cze sto i nie ma nieprawidłowości.a jednak te bóle mnie łapia.
Podpowiedzcie proszę macie takie dolegliwości czy tylko ja mam te przyjemność
Tak sobie myślę że chyba książkę mogłabym napisać o niektórych przypadlosciach w ciąży. A jak o coś pytacie np wielkość brzuszka czy ruchy nie wypowiadam się bo jestem w niektórych syt ewenementem i nie chce nikomu mieszać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 11:15
-
nick nieaktualny
-
Lunka ja mam 3 rodzaje bóli, najczęściej mam kłucia, jak mnie czasem przyszpili to tak jakby mnie na pala nabijali; kolejne to ciągnięcie - uczucie takie jakby mi ktoś macice chciał dołem wyciagnąc; najrzadziej mam te okresowe - są lekkie ale typowo miesiączkowe. Ja biore duhaston 2x1 i nospe jak zaboli, no i staram się nie panikować jak zaboli, ale to nie jest takie proste.....Aniołek [*]
Synek Maksymilian, 01.12.2017 -
nick nieaktualnyLunk_a spokojnie. Ja też miewam takie bóle. Głownie na koniec tyg ciaży, gdy zaczyna się następny. Jakby macica chciała nadrobić cały tydzien. A ja w miesicznice kiedy powinnam dostać okres, to czasami odnoszę wrażenie,że go za chwile dostane. Spokojnie, macica sie rozciąga i robi miejsce dla maluszka. Bierz nospę i będzie dobrze
-
nick nieaktualny