Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Salenne to ja zapraszam na "kawkę" i ciacho
U nas właśnie zaczął się remont łazienki i też jestem uziemiona co by majstra pilnowaća jak mi zdemontuje kibelek to ja nie wiem wiaderko mi zostanie. Żeby ciężarną pozbawić łazienki to szczyt!
Ja sobie zawsze coś wymyślę z tym, że ja się dobrze czuje i spaceruje dużo. Teraz mam siedziec 3 tyg w domu bo niby tyle ma to zająć, chyba zwariuje.
Mój mąż był przeciwny mojemu zwolnieniu ale powiedziałam, że mam tą robotę w dupie i nic już nie miał do gadaniasalenne lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Salenne to ja zapraszam na "kawkę" i ciacho
U nas właśnie zaczął się remont łazienki i też jestem uziemiona co by majstra pilnowaća jak mi zdemontuje kibelek to ja nie wiem wiaderko mi zostanie. Żeby ciężarną pozbawić łazienki to szczyt!
Ja sobie zawsze coś wymyślę z tym, że ja się dobrze czuje i spaceruje dużo. Teraz mam siedziec 3 tyg w domu bo niby tyle ma to zająć, chyba zwariuje.
Mój mąż był przeciwny mojemu zwolnieniu ale powiedziałam, że mam tą robotę w dupie i nic już nie miał do gadania
dajcie radę, ja chodziłam do przyjaciółki, albo sąsiadki, a w nocy wiaderko
-
nick nieaktualnyMalaHD wrote:Salenne to ja zapraszam na "kawkę" i ciacho
Mój mąż był przeciwny mojemu zwolnieniu ale powiedziałam, że mam tą robotę w dupie i nic już nie miał do gadania
No to slowo się rzekłoSwoją drogą wypadałoby w końcu się poznać żeby potem móc razem na spacerki z maluszkami chodzić
Patrz, u Ciebie remont a mi się szykuje na październik przeprowadzka. Az mam ciarki na samą myśl! Już mężowi powiedziałam, że ja co najwyżej mogę pokazywać palcem co spakować a potem co gdzie rozpakować -
Mała wes mi zaczyna się remont łazienki za 2 tygodnie i jestem przerażona rok temu miałam o tej porze remont kuchni. Kurz remontowy i małe dzieci to jakaś masakra znów będę pół dnia że ściera latala bo wszytsko brudne... Ale co mogę nie robić i mieć brzydka i rozwalona łazienkę dam radę
Jeśli chodzi o ludzi to też mam dość wszystkich najchętniej bym na jeden dzień gdzieś zupełnie sama pojechala, jestem zmęczona ciągłym siedzeniem sama ( mój to zazwyczaj ma inne atrakcje niż siedzenie że mną wieczorami jedynie do 18 siedzi a później wychodzi gdzies) może życie to dziewczyny, gotowanie, zakupy, sprzątanie i płac zabaw... mam dosc teraz w ciąży do nawet na kawe idę z dziewczynami. Jak nie byłam w ciąży to raz na półtora miesiąca wychodziłem zupełnie sama na imprezę się pobawić a teraz tylko dzieci i dzieci. Kocham je nad życie l, ale czasem mam dość że dałam się tak zamknąć w 4 ścianach. No mój to się nie pali by zabrać je gdzieś albo mi pomóc nawet domowe naprawy typu cieknący kran, czy też jak mlodsza karnisz zerwała naprawiam sama. On przychodzi zje obiad, czasem napali w piecu by była ciepła woda i tyle...to się wyzalilam
-
Nesairah najwyzszy czas na l4, tak jak dziewczyny piszą nikt Ci medalu nie da za to, ze sie tak poswiecasz, a w pracy dadza radę.
Moj maluszek też sie słabo rusza, ale to pewnie przez te upały. Nam sie nie chce ruszyc bo tak gorąco to pewnie dziecko też to na swój sposób odczuwa.
Co do wózka anex to słyszałam, że są wadliwe, ale nie wiem czy to prawda...Oliwierek- 22.12.2017r. -
Te wózki anex z tego co kojarzę mają bardzo małe spacerówki. Ostatnio widziałam kobietę w tym wózku z około 9miescznym dzieckiem i małemu już wystawala gówka po za spacerówke. Ale może akurat to taki model był ( chociaż wiele wózków widziałam z barfzo małymi spacerówkami) jeśli chodzi o wielość mogę z czystym sumieniem polecić wózki bebetto tam i 2 letnie dziecko siedzi normalnie nóżki ani gówka nie wystaje
-
Ani mi nie mówcie o remontach. U nas nie skończyli przed naszymi wakacjami wiec jak przyjedziemy to wszystko zaczynam od nowa. Mieli skończyć i górę i dół a nie skończyli nawet góry ( dołu nie zaczęli) wiec lekko nie będzie. Mnie tez wkurza to uziemienie przez ekipę remontowa w domu
salenne lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
belly_boom_boom wrote:haha
chyba muszę zmienić robotę
dla mnie dupo postami na forum o konkretnym temacie i w konkretnej grupie jest pisanie o tym, że kot obsikał kanapę albo narzekanie na mężów, ale co kto woli.
peace -
ojej, remontów to nie zazdroszczę; nienawidzę! my na szczęście 2 lata temu zrobiliśmy całe mieszkanko na cacy, teraz tylko szybkie przemalowanie pokoju dziecięcego (już zrobione
) i na parę ładnych lat mamy spokój
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Uhhh u nas szykuje się przeprowadzka w listopadzie dopiero... Już to sobie wyobrażam12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Mnie (chyba w sierpniu) czeka remont (to może duże słowo) kuchni - będę miała montowane górne szafki - nagle zoribło mi się tyyyyle potrzebnych rzeczy, że nie mam kompletnie gdzie tego trzymac
do tego jeszcze w sierpniu musimy zrobic przemeblowanie sypialni - powoli przyzwyczaic się na nowego układu łóżka - i zrobić miejsce na łóżeczko.
potem już jakaś kosmetyka zostaje
No i dopiero wtedy zabierzemy się za wyprawkę
Co do tych wózków - mi się cholernie podobają Anexy - ale nie wiem, czy akurat na ten uda mi się załatwić rabat, dlatego zobaczę z czego będę mogła wybrać i wtedy się będę popdytywać.
Jednak anex kiedys pojawil mi się na fb i po prostu się zakochałam. W ogóle przekonuje mnie, że ten dół gondoli jest plastikowy a nie z materiału - jakoś tak mi się wydaję, że łatwiej go utrzymać w czystości i zimą lepiej trzyma ciepło?
A znacie jeszcze jakieś podobne wizualnie ? -
Racja dziewczyny, jutro pogadam z lekarzem, bo nie ma co się spinać!
Też nie zazdroszczę remontów. My planujemy tylko przemeblowanie. Ja bym chciała już... ale może jeszcze za wcześnie. Łóżeczka jeszcze nie mamy... chociaż czasem tak myślę, że przecież synek może zechcieć pojawić się wcześniej na świecie i warto zacząć ogarniać sypialnię. -
nick nieaktualnynesairah wrote:Racja dziewczyny, jutro pogadam z lekarzem, bo nie ma co się spinać!
Też nie zazdroszczę remontów. My planujemy tylko przemeblowanie. Ja bym chciała już... ale może jeszcze za wcześnie. Łóżeczka jeszcze nie mamy... chociaż czasem tak myślę, że przecież synek może zechcieć pojawić się wcześniej na świecie i warto zacząć ogarniać sypialnię.
My też nie mamy jeszcze łóżeczka. Wszystkie duże rzeczy typu łóżeczko, wózek chcemy kupić po przeprowadzce w październiku więc meblowanie pokoiku małej będzie na wariackich papierach. -
Po tym jak od Was przeczytałam o tych wczesnych porodach na wrześniówkach to postanowiłam sobie mieć spakowaną szpitalną torbę już 30 tygodnia.
U mnie remont łazienki jest przewidziany na koniec października. To ma być generalny remont łazienki.Późno
W związku z czym, mam w planach wyjechać do rodziców i porządki po remoncie pozostawić mężowi. W listopadzie trudno przewidzieć jak będę się czuła i jak duży brzuch będę już mieć, żeby latać ze szmatkami i mopem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 14:11
11.12.2017 syn Adaś -
Oj dziewczyny, nie zazdroszczę!
Ja czerwiec miałam z ekipą stolarzy, nawet się tutaj trochę żaliłam. Stolarze wychodzili, a ja na szmacie ogarniałam z góry na dół chałupę, bo wszędzie pełno takiego kurzu z cięcia drewna miałam.
Ja póki co układam sobie w głowie plan przemeblowania naszej sypialni.
Podzielcie się, będziecie miały łóżeczka Maluszków przy sobie czy w sąsiednim pokoiku? Jak to ogarniacie logistycznie? -
A to mój Michał Anioł pokoik na urlopie dzisiaj maluje. Tzn. nie Michał, bo Bartłomiej, ale i tak anioł
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ed4da833ba3.jpgZołzimagic, k878, Iruletka, Jacqueline, malysmok84, Szczesliwa_mamusia, Petitka, magdzia26, Kamcia1988 lubią tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Zołzimagic wrote:Probowalam zglebic temat i to nie tylko ja, jest taka grupa na facebooku "wózki anex". I kobiety pytaja wprost czemu tak szybko sprzedaja wozki... I niby spacerowka ciezka (niecale 12 kg to ciezka?) i jak kupili nowy wozek to wola juz sprzedac aby odzyskac czesc pieniedzy. Ale jak jest na prawdę...
Ja mam tylko nadzieję, że nie będzie mnie czekał zakup nowego wózka. Chociaż lubię oglądąć wózki w neciePożyczyłam już kilka lat temu wózek po Adasiu siostrze mojej koleżanki z pracy. Muszę się umówić na jego odbiór. Mam nadzieję, źe wszystko z nim ok bo uwielbiałam w nim gondolę i nie wyobrażam sobie innej. Ale spacerówkę na lato zapewne będę zmuszona nową kupić bo akurat w tym moim wózku średnio nam pasowała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 14:44