X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te małe spacerówki to są w Adamexie. Anex to jest wlasnie dosyc duzy wozek, dzis zglebilam temat czemu ludzie sprzedaja te wozki. Jednych kieruje to, ze jak kupili za 2500 to po pol roku uzytkowania, moga jeszcze odzyskac duza czesc pieniedzy, gdy okazuje się ze jest za ciezki (bo niestety wozek sam w sobie jest lekki, ale plus zakupy plus dziecko itp) to robi się ciężki i wolą mieć lzejsze spacerówki. Taku urok podobno wozkow 2 w 1. Pisalam nawet prywatne wiadomosci do kobiet ktore maja te wozki, jak sie sprawują, wszyscy polecają. Podobno awaryjne byly stelaze w crossie, ale serwis wszystkim wymienia na te nowe. No nakrecilam sie na ten wozek tak, ze zaden inny tylko anex cross :D Mam nadzieje ze nie bede zalowac :D
    My planujemy we wrzesniu zaczac porządne zakupy dla Maluszka. Narazie mam tylko z 10 ubranek i nic wiecej. Wykorzystamy napewno pobyt w PL do zakupów, gdyż duzo rzeczy tanszych niz w DE.
    A jak Wy planuejcie to zrobic, urzadzanie pokoik oddzielny dla Dziecka czy tylko kącik w sypialni? Ja mam oddzielny pokoj dla Dziecka , ktory teraz jest pusty i chce tam wszystko urzadzic a w sypialni tylko kosz Mojzesza. I chyba przewijak? Jak to robicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 14:52

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj remonty, remonty widzę! My we wrześniu robimy kuchnię - nowe fronty, blaty, kuchenka z piekarnikiem. Szkielet zostaje, bo wszystko jest na wymiar, na styk :) Ale fronty i resztę, to już trzeba wymienić. Wtedy oczywiście też malowanko będzie kuchni, łazienki, przedpokoju i sypialni. Reszta zostaje, tak jak jest. Więc tez mała rewolucja się szykuje. Jak ja tego nie cierpię! Przemeblować sypialnie też trzeba pod dzidziusia. Jakieś komody zakupić... Wydatki się szykują.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka, tak masz rację, nawet na stronie producenta jest informacja, zeby zglaszali sie wszyscy ktorzy kupili wozki od listopada 2016 na wymiane stelazy. I z tego co czytam na forach wiekszosc osob to robi. Nie wiem czy w sporcie ale wlasnie w crossie byla ta wada, czyli w tym modelu, co mnie ineteresuje. Dlatego caly czas sie zastanawiam czy nie lepiej kupic nowy aby miec gwarancje. Z tego co poczytalam to duzo ludzi sprzedaje te wozki 2 w 1 , nie tylko anex, poprostu spacerowka sie wydaje duza, gdy sie ja wklada do auta, sa mniejsze i lzejsze, a jak ktos mieszka na ktoryms tam pietrze, to sie nawet nie zastanawia aby sprzedac dosyc nowy wozek i odzyskac wiekszosc pieniedzy i kupic jakas tania lekka spacerowke.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę tu siedzieć więc nie mogę się przeprowadzić do mamy :/ Zaraz będę myła włosy w zlewie, trzymajcie kciuki żebym nie zalała całej kuchni :P
    Lepiej teraz niż już po rozwiązaniu, my nie mamy dzieci więc może sobie być syf przez 2 tygodnie, posprzątam jak se pójdą. Nie zazdroszczę wam tych przeprowadzek na tym etapie. Ja wczoraj pakowałam wszystkie kosmetyki to tylko 3 siaty a byłam tak zmęczona po tym, że nie miałam siły na nic.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic a na jaki okres czasu udzielają gwarancji?
    Dokładnie jest tak jak piszesz, te spacerówki wpinane w stelaż są zdecydowanie cięższe niż takie typowe spacerówki kupowane osobno, których waga to kilka kg. Dlatego ja po roku użytkowania tego 2w1 też kupiłam lżejszy wózek, w którym Adaś jeździł chwilę, może 3 miesiące bowiem zdecydowanie wolał chodzić niż jeździć :-)

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niskie cisnienie 80/60 a puls 80-90 spoczynkowy

Remont lazienki w ciazy?? Oj przezylam. W 9 msc latalam do mamy na dol to byl koszmar z wielk brzuchem o tych schodach a w nocy i do 4 razy

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia nie męcz tak tego Anioła w ten upalny dzień ;-)

dhpclr4.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwarancja jest na 24 miesiące. Ogladalam juz duzo roznych tych wózków i z reguly zwracalam uwage na wyglad i funkcjonalosc gondoli, ale i wlasnie spacerówki, bo liczylam ze z niej bede dluzej korzystac. I taki mam plan, mieszkam na parterze, wiec te kilogramy az tak mnie nie przerazają. Jeszcze zanim kupie (kupimy za miesiac jak bedziemy w PL) to jeszcze bede zglebiac temat, ale jestem zakochana w tym anexie crossie.

Iruletka lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy oddzielny pokój dla dziecka, ale zostanie na razie pusty. Łóżeczko będzie w sypialni. Wolałabym nie prZyzwyczajać dziecka do spania w łóżku małżeńskim, ale pewnie tego nie unikne. Za miękkie serce :) Reszta rzeczy jak np playmata, lezaczek-bujaczek będzie w salonie. Wolę mieć dziecko na oku, niż ciągle zaglądać do małego pokoju. Do swojego pokoiku przeniesiemy dziecko, jak drugie będzie się szykować na świat. Chociaż i tak trochę wcześniej, żeby nie czuło, że je "wykopalismy" z powodu brata/siostry.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Te małe spacerówki to są w Adamexie. Anex to jest wlasnie dosyc duzy wozek, dzis zglebilam temat czemu ludzie sprzedaja te wozki. Jednych kieruje to, ze jak kupili za 2500 to po pol roku uzytkowania, moga jeszcze odzyskac duza czesc pieniedzy, gdy okazuje się ze jest za ciezki (bo niestety wozek sam w sobie jest lekki, ale plus zakupy plus dziecko itp) to robi się ciężki i wolą mieć lzejsze spacerówki. Taku urok podobno wozkow 2 w 1. Pisalam nawet prywatne wiadomosci do kobiet ktore maja te wozki, jak sie sprawują, wszyscy polecają. Podobno awaryjne byly stelaze w crossie, ale serwis wszystkim wymienia na te nowe. No nakrecilam sie na ten wozek tak, ze zaden inny tylko anex cross :D Mam nadzieje ze nie bede zalowac :D
    My planujemy we wrzesniu zaczac porządne zakupy dla Maluszka. Narazie mam tylko z 10 ubranek i nic wiecej. Wykorzystamy napewno pobyt w PL do zakupów, gdyż duzo rzeczy tanszych niz w DE.
    A jak Wy planuejcie to zrobic, urzadzanie pokoik oddzielny dla Dziecka czy tylko kącik w sypialni? Ja mam oddzielny pokoj dla Dziecka , ktory teraz jest pusty i chce tam wszystko urzadzic a w sypialni tylko kosz Mojzesza. I chyba przewijak? Jak to robicie?

Ja poświęcam pokój w którym mam swoje biuro i z niego robimy pokoik dla małej, zostanie tylko w kącie moje biurko do pracy :P Nie zastanawiałam się natomiast nad zakupem czegoś dodatkowego do spania w sypialni...
    Przewijak ustawiam na komodzie Hemnes z Ikei, tej z 8 szufladami, którą specjalnie do tego celu kupiliśmy, bo idealnie mieszczą się na niej przewijaki właśnie i odpada dodatkowy zakup, nie trzeba też montować żadnej nakładki, wystarczy sam ten "materacyk" położyć.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Natalia nie męcz tak tego Anioła w ten upalny dzień ;-)

Sam się zadeklarował, do niczego nie zmuszałam :D Ale fakt, że pot z czoła się leje, a ja tylko wodę z lodem przynoszę co chwilę :) Biedak

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też planujemy oddzielny pokój dla dziecka. Zastanawiam się jedynie nad koszem Mojżesza w sypialni bo podejrzewam, że będzie mi wygodniej mieć na początku dziecko tak blisko siebie.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy oddzielny pokój dla malucha i tam z czasem będzie spał, jednak na samym początku myślę tak do pół roku łóżeczko w naszej sypialni ;)

Chyba, że zmieni nam sie zamysł, ale nie sądzę ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie radzę sobie zupełnie z tym upałem, siedzę w domu, albo w basenie, wiatrak ale tak gorąco, że ledwo oddycham.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja remonty lubię, już się nie mogę doczekać urządzania naszego nowego mieszkania, choć z dwumiesięcznym niemowlakiem nie będzie to łatwe. Ale damy radę. Póki co będę musiała umieścić łóżeczko w naszej 12 metrowej sypialni, gdzie jedna ściana jest zabudowana szafą i gdzie stoi nasze łóżko. Także miejsca jak na lekarstwo. Rozważałam dostawkę zamiast łóżeczka, ale niestety za blisko drzwi musiałoby stać i zastawi przejście. Zostaje tylko opcja łóżeczka. Jeśli chodzi o miejsce na ubranka to mam z ikei taki regał kalux w sypialni i pomyślałam, że wywalę z niego nasze rzeczy, dokupię do każdej półeczki drzwiczki i wrzucę tam ubranka malutkiego. Komody nie ma już gdzie wstawić, niestety :-( a przy starszym synu miałam taką z przewijakiem co było mega wygodne. Tych przewijaków na łóżeczko nie trawię i pomyślałam o takim montowanym na ścianie:
    http://babystore24.pl/p/123/2323/roba-nascienny-przewijak-dla-niemowlat-komody-pielegnacyjne-i-szafy-pokoj-dzieciecy.html, ale jeszcze muszę ten temat przemyśleć. Ze starszym miałam łatwiej, w wieku 3 miesięcy jak zaczął przesypiać całe noce został wygoniony ;-) do swojego pokoju, który urządzony czekał na niego.

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Sam się zadeklarował, do niczego nie zmuszałam :D Ale fakt, że pot z czoła się leje, a ja tylko wodę z lodem przynoszę co chwilę :) Biedak
    Chłodny prysznic proponuję, wspólny oczywiście ;-)

dhpclr4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez będziemy szykować osobny pokój dla młodego

Dużo piszecie o tych wózkach anex - muszę go zobaczyć bo jeszcze żaden nie przebił mojego mutsy igo a może temu się uda :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji tego, że dzisiaj jest piekło na dworze, zabawiam się spędzając czas w domu, przy wiatraki, z zimna lemoniada i z telefonem. Zaczęłam przeglądać zabawki (tak wiem, że to wcześnie). Chce uniknąć sytuacji, która miał mój brat, czyli posiadania miliona zabawek, które były wszędzie, w każdym pokoju i każdym kącie, bo kupowalo sie coś a potem znajdowalo sie coś lepszego wiec też się kupowalo itd itd. Chce wybrać zabawki z głowa idąc w jakość a nie ilość. I teraz takie pytanie do mam lub ciotek, czy macie jakieś zabawki must-have? Takie, które dzieci wręcz uwielbialy i nie mogły żyć bez. Moja bratanica np mogła spędzać godziny z tym kociolkiem Fisher price

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 16:23

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkey, trudna sprawa, bo de facto, nie wiesz czym się Twoje dziecko będzie interesowało. Ja też słyszałam dużo opinii pozytywnych o psach uczniaczkach i o kościołku, mam i to i to, a Zuza użyła może to raz albo 2 ;/ a tak od tamtej pory leży i się kurzy. Każde dziecko jest inne, mam nadzieje, że obie zabawki zainteresują Nikodema. Bo jak nie to pieniążki wyrzucone w błoto. Tak samo nie sprawdziły się u nas kolorowe piankowe puzzle z fisher price, tylko zęby jej wyrosły to pianki zostały pożarte :( dosłownie. Gryzaki i piszczałki też się sprawdziły. Co się sprawdziło, butelki plastikowe, serio zwykłe butelki plastikowe i zabawki z lamaze.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti zobacz sobie anex cross <3 dla mnie piękny :) Chociaz nie powiem mutsy tez rozwazalam, a najbardziej juz Joolz day 2 , no ale on troche juz kosztuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 16:58

Coco55, Milenka~11 lubią tę wiadomość

‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ