X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh yeahh :D pojawiły się mdłości :D To się dopiero nazywa "rzygać szczęściem" :D

Lady Savage, A85K, migiem lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Ohh yeahh :D pojawiły się mdłości :D To się dopiero nazywa "rzygać szczęściem" :D
    powodzenia :D

MyE lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    No ja póki co nie mam seksu. Wolę nie ryzykować. A nawet mnie na tą chwilę nie ciągnie mnie aż tak :-)
    ja tak samo, ja z seksem poczekam do 12 tyg gdy czop się pojawi.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ja mam trochę sytuację 'wyjątkową'. Ze względu na poprzednie poronienie (w tamtej ciąży na początku seksu było dużo bo miałam mega ochotę :D). Lepiej dmuchać na zimne ;)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz siedzę w pracy i normalnie co pół godziny biegam do toalety na siku, aż mi głupio, mam wrażenie, że zaraz ktoś się domyśli :P

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co sie sugerować czyimś zdaniem. Ważne byście wy nie stresowały się i czuły w ciąży komfortowo. Wiadomo, że seks byłby czymś strasznym gdyście na każdym kroku zamartwiały się czy z fasolka na pewno ok.
    Dlatego róbcie to co uważacie za słuszne i co podpowiada wam serducho. ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Mamaokruszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Doktorek powiedział, że nie będziemy nic grzebać. Jestem na zwolnieniu do 21.04, wtedy następna wizyta i USG. Mam leki i skierowania do hematologa i immunologa, w przyszłym tygodniu pójdę zrobić badania dla tych dwóch lekarzy. Mam zakaz seksu, stresu gorących kąpieli, żadnego dźwignia, w razie plamień od razu na IP.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Już po wizycie. Doktorek powiedział, że nie będziemy nic grzebać. Jestem na zwolnieniu do 21.04, wtedy następna wizyta i USG. Mam leki i skierowania do hematologa i immunologa, w przyszłym tygodniu pójdę zrobić badania dla tych dwóch lekarzy. Mam zakaz seksu, stresu gorących kąpieli, żadnego dźwignia, w razie plamień od razu na IP.
    No właśnie, dźwiganie odpada i męczenie się... I dobrze porób badania :)

• majamia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    a teraz siedzę w pracy i normalnie co pół godziny biegam do toalety na siku, aż mi głupio, mam wrażenie, że zaraz ktoś się domyśli :P
    A tam. Zawsze mozesz powiedziec, ze zapalenie pecherza. Igielkami sikasz, do konca nie potrafisz i juz. :D

MyE lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • majamia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dzis nosodlo do noszenia dzieci przyszlo. Zawsze to jakies rozlozenie ciezaru, a nie tylko na rekach :)

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • A85K Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    No ja póki co nie mam seksu. Wolę nie ryzykować. A nawet mnie na tą chwilę nie ciągnie mnie aż tak :-)

Ja też wolę nie ryzykować ....I jakoś też mnie nie ciągnie. Ale mój M lubi ... no I chodzi taki ..., że bez kija nie podchodź :-P

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała mieć codziennie wymioty żeby sie nie bać, że nie mam objawów, paranoja, nie?

Tizzi lubi tę wiadomość

• A85K Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:

No to trzymaj się zaleceń lekarza.
    Powodzenia :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Ja też wolę nie ryzykować ....I jakoś też mnie nie ciągnie. Ale mój M lubi ... no I chodzi taki ..., że bez kija nie podchodź :-P

Powiedz mu żeby zrobił sobie sam albo ty mu zrób hihi :-) mój też ma ochotę ale wie że ma obecnie celibat hihi

MyE, A85K lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Ja bym chciała mieć codziennie wymioty żeby sie nie bać, że nie mam objawów, paranoja, nie?

Mam kilka koleżanek które w ogóle nie miały rzadnych objawów w ciąży a wszystko było dobrze.

A85K, Nola lubią tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • A85K Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:

Ja też ...normalne szaleństwo jakieś.
    Ale Ciebie cycki przynajmniej bolą I się powiększyły ....a u mnie w miarę normalnie.

Nola lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Powiedz mu żeby zrobił sobie sam albo ty mu zrób hihi :-) mój też ma ochotę ale wie że ma obecnie celibat hihi

Z moim M to ciężka sprawa za dumny jest , żeby sam :-P

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:

Powiedz mu albo tak albo nic nie będzie i niech czeka jeszcze kilka tyg.
    :-)

A85K lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Ja też ...normalne szaleństwo jakieś.
    Ale Ciebie cycki przynajmniej bolą I się powiększyły ....a u mnie w miarę normalnie.
    Ale tylko troche, no i mam te rozciągające bóle z boku brzucha ale to wczoraj

Nola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Tylko Ci tak mówi, co ty :D

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ