Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki siedzę w aucie i płaczę.
Mój Maluszek jest w pełni zdrowy. Z główką nie ma żadnych problemów. Komory i te wszystkie inne ciała w normie. Tak się cieszę. Brak rozszczepu kręgosłupa. Kamień z serduszka spadł. Maluszek ułożony główką do dołu, "tyłem do kanału czy jakoś tak" w każdym bądź razie idealna pozycja do porodu.
Dotychczasowy cukier nie zrobił spustoszenia. Kruszynka waży 841g.
Dostałam skierowanie do diabetologa A 13.09 chce mnie położyć do siebie na oddział w szpitalu żebym uniknela dodatkowych kosztów. Będę miała konsultację z kardiologiem, okulista, diabetologiem i kimś tam jeszcze.
Mówiłam mu o twardnieniu brzucha, nie kazał tarmosic brzuszka i ograniczyć seksy. Buuu.Szczesliwa_mamusia, salenne, emikey, Lura82, Lady Savage, Ja_Sonia, aga1402, [m]alina, nataliamonika, magdzia26, k878, Aztoria, Jacqueline, Iruletka, ara, Czarna_88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWachciowa super wieści
Ja też już po wizycie. O dziwo nie było obsuwy! Moja mała kruszynka waży 747g. Mi przybyły kolejne 3kg więc jestem w sumie 10 na plusie.
W laboratorium zgubili wynik moich przeciwciał i jeszcze raz mi pobierały krew...jeszcze jakaś rzeźniczka to robiła i ręki wyprostować nie mogę z bólu...
Następną wizytę mam szybciej niż ostatnio bo 15 września.
Szyjka 2,9cm. Mam się oszczędzać.Lady Savage, Ja_Sonia, aga1402, magdzia26, k878, Aztoria, Jacqueline lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWachciowa wrote:Dziewczynki siedzę w aucie i płaczę.
Mój Maluszek jest w pełni zdrowy. Z główką nie ma żadnych problemów. Komory i te wszystkie inne ciała w normie. Tak się cieszę. Brak rozszczepu kręgosłupa. Kamień z serduszka spadł. Maluszek ułożony główką do dołu, "tyłem do kanału czy jakoś tak" w każdym bądź razie idealna pozycja do porodu.
Dotychczasowy cukier nie zrobił spustoszenia. Kruszynka waży 841g.
Dostałam skierowanie do diabetologa A 13.09 chce mnie położyć do siebie na oddział w szpitalu żebym uniknela dodatkowych kosztów. Będę miała konsultację z kardiologiem, okulista, diabetologiem i kimś tam jeszcze.
Mówiłam mu o twardnieniu brzucha, nie kazał tarmosic brzuszka i ograniczyć seksy. Buuu.a to bylo cos nie tak wczesniej ze tak sie obawialas??
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Mala dzisiaj tak sie wyciska ze maz sie wystraszyl jak reke trzymal haha a ja myslalam ze mi przez brzuch wyjdzie :p
k878, Petitka, emikey lubią tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Super wieści dziewczyny.
Salenne, mamy taką samą szyjkęteż mam się oszczędzać, masz skurcze? I następna wizyta kiedy?
Tak, czasem nawet kilka razy dziennie mam skurcze. Mam się wspomagać nospą.
Kolejną wizytę mam 15 września. -
Amus87 wrote:Wachciowa super wiesci
a to bylo cos nie tak wczesniej ze tak sie obawialas??
Musimy kontrolować główkę Maciusia. Dzidziuś miał komory mózgowe 7.8mm i 9.8mm A norma jest do 10mm. -
nick nieaktualny
-
Aqu wrote:Cześć dziewczyny, chciałabym dołączyć.
To moja pierwsza ciąża, udało się w 15 cs, po pierwszej stymulacji. Według usg termin porodu to 26 grudniaAle może jednak dzieciątko wybierze sobie trochę inny dzień, niekoniecznie w święta
Od 3 dni wiemy już, że to synuś
Tak jak mój terminWitamy
Aqu lubi tę wiadomość
-
salenne wrote:Tak, czasem nawet kilka razy dziennie mam skurcze. Mam się wspomagać nospą.
Kolejną wizytę mam 15 września.póki jest jeszcze ta szyjka to nie ma co się martwić :0)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 19:33
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Mi przepisali 6 razy dziennie aspargin, i kontrole u gina co 2 tyg. Będzie dobrze,
póki jest jeszcze ta szyjka to nie ma co się martwić :0)
Ja biorę aspargin 3 razy dziennie. W sumie przez ostatni miesiąc ta szyjka mi się skróciła tylko o 1mm wiec lekarka mówi, że tragedii nie ma. No ale oszczędzać się trzeba -
nick nieaktualnyMi kardiolog mówiła, żebym aspargin brała tylko w napadach tachykardii. Oczywiście u mnie to zupełnie inny przypadek. Ale, że potas jest bardzo łatwy przyswajany z pożywienia (pomidory, ziemniaki). A magnez już nie. Dlatego ja magnez łykam 3xdziennie. A aspargin tylko w wyjątkowych sytuacjach.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny