X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki siedzę w aucie i płaczę.
    Mój Maluszek jest w pełni zdrowy. Z główką nie ma żadnych problemów. Komory i te wszystkie inne ciała w normie. Tak się cieszę. Brak rozszczepu kręgosłupa. Kamień z serduszka spadł. Maluszek ułożony główką do dołu, "tyłem do kanału czy jakoś tak" w każdym bądź razie idealna pozycja do porodu.
    Dotychczasowy cukier nie zrobił spustoszenia. Kruszynka waży 841g.
    Dostałam skierowanie do diabetologa A 13.09 chce mnie położyć do siebie na oddział w szpitalu żebym uniknela dodatkowych kosztów. Będę miała konsultację z kardiologiem, okulista, diabetologiem i kimś tam jeszcze.

Mówiłam mu o twardnieniu brzucha, nie kazał tarmosic brzuszka i ograniczyć seksy. Buuu.

Szczesliwa_mamusia, salenne, emikey, Lura82, Lady Savage, Ja_Sonia, aga1402, [m]alina, nataliamonika, magdzia26, k878, Aztoria, Jacqueline, Iruletka, ara, Czarna_88 lubią tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super. Bardzo dobre wieści. Maciuś rośnie jak na drożdżach. A bez seksu można wytrzymać. Co się nie robi dla naszych kruszynk :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa super wieści <3

Ja też już po wizycie. O dziwo nie było obsuwy! Moja mała kruszynka waży 747g. Mi przybyły kolejne 3kg więc jestem w sumie 10 na plusie.

W laboratorium zgubili wynik moich przeciwciał i jeszcze raz mi pobierały krew...jeszcze jakaś rzeźniczka to robiła i ręki wyprostować nie mogę z bólu...

Następną wizytę mam szybciej niż ostatnio bo 15 września.

Szyjka 2,9cm. Mam się oszczędzać.

Lady Savage, Ja_Sonia, aga1402, magdzia26, k878, Aztoria, Jacqueline lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala dzisiaj tak sie wyciska ze maz sie wystraszyl jak reke trzymal haha a ja myslalam ze mi przez brzuch wyjdzie :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Dziewczynki siedzę w aucie i płaczę.
    Mój Maluszek jest w pełni zdrowy. Z główką nie ma żadnych problemów. Komory i te wszystkie inne ciała w normie. Tak się cieszę. Brak rozszczepu kręgosłupa. Kamień z serduszka spadł. Maluszek ułożony główką do dołu, "tyłem do kanału czy jakoś tak" w każdym bądź razie idealna pozycja do porodu.
    Dotychczasowy cukier nie zrobił spustoszenia. Kruszynka waży 841g.
    Dostałam skierowanie do diabetologa A 13.09 chce mnie położyć do siebie na oddział w szpitalu żebym uniknela dodatkowych kosztów. Będę miała konsultację z kardiologiem, okulista, diabetologiem i kimś tam jeszcze.

Mówiłam mu o twardnieniu brzucha, nie kazał tarmosic brzuszka i ograniczyć seksy. Buuu.
    Wachciowa super wiesci :) a to bylo cos nie tak wczesniej ze tak sie obawialas??

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Mala dzisiaj tak sie wyciska ze maz sie wystraszyl jak reke trzymal haha a ja myslalam ze mi przez brzuch wyjdzie :p
    Mój czasami tak się wypnie, że aż mój wklesly pępek wypycha.

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Haha moj mąż ostatnio dostal kopa w twarz jak chcial ja pocałować przez brzuch :)

k878, Petitka, emikey lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • emikey Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tam nadal nic nie czuję. Albo dziecko kopie za słabo albo mąż ma porażenie nerwów w ręce....

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dziewczyny.
    Salenne, mamy taką samą szyjkę :) też mam się oszczędzać, masz skurcze? I następna wizyta kiedy?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale już macie duże dzieciaczki :) a ja jeszcze muszę czekać 2 tygodnie na wizytę

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Super wieści dziewczyny.
    Salenne, mamy taką samą szyjkę :) też mam się oszczędzać, masz skurcze? I następna wizyta kiedy?

Tak, czasem nawet kilka razy dziennie mam skurcze. Mam się wspomagać nospą.
    Kolejną wizytę mam 15 września.

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Wachciowa super wiesci :) a to bylo cos nie tak wczesniej ze tak sie obawialas??

Musimy kontrolować główkę Maciusia. Dzidziuś miał komory mózgowe 7.8mm i 9.8mm A norma jest do 10mm.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem wachciowa :)) super ze okej
    Swoja droga u mnie nie mierzyl tylko mowil ze okej.

Mozdzek mierzyl z tego co pamietam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 19:21

Wachciowa lubi tę wiadomość

• Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqu wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałabym dołączyć.

To moja pierwsza ciąża, udało się w 15 cs, po pierwszej stymulacji. Według usg termin porodu to 26 grudnia :-) Ale może jednak dzieciątko wybierze sobie trochę inny dzień, niekoniecznie w święta ;-)

Od 3 dni wiemy już, że to synuś <3

Tak jak mój termin :) Witamy :)

Aqu lubi tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie mierzył ale mówił że wszystko ok :) mi to wystarczy bo ufam swojemu ginowi. A u mnie szyjka 4,5 cm więc jest ok :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Tak, czasem nawet kilka razy dziennie mam skurcze. Mam się wspomagać nospą.
    Kolejną wizytę mam 15 września.
    Mi przepisali 6 razy dziennie aspargin, i kontrole u gina co 2 tyg. Będzie dobrze, :) póki jest jeszcze ta szyjka to nie ma co się martwić :0)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 19:33

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mi przepisali 6 razy dziennie aspargin, i kontrole u gina co 2 tyg. Będzie dobrze, :) póki jest jeszcze ta szyjka to nie ma co się martwić :0)

Ja biorę aspargin 3 razy dziennie. W sumie przez ostatni miesiąc ta szyjka mi się skróciła tylko o 1mm wiec lekarka mówi, że tragedii nie ma. No ale oszczędzać się trzeba :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kardiolog mówiła, żebym aspargin brała tylko w napadach tachykardii. Oczywiście u mnie to zupełnie inny przypadek. Ale, że potas jest bardzo łatwy przyswajany z pożywienia (pomidory, ziemniaki). A magnez już nie. Dlatego ja magnez łykam 3xdziennie. A aspargin tylko w wyjątkowych sytuacjach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą, ciekawa jestem swojej szyjki. W 17tyg miała 4,5cm, w 21-3.7cm. Ciekawa jestem jak będzie teraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę martwię moją szyjką...niby 1mm przez 4 tygodnie to tyle co nic, ale jakos cholerka ciągle się stresuję, że nagle mi się mocno skróci i będzie problem :/

‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ