Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
aga1402 wrote:ja nie nadazam czytac tyle piszecie.
powiem wam tak tesciowa tesciowa ...ale tesc mnie dobija ...do wszystkiego sie wtraca malo tego on tych synow ma za jakies male dzieci masakra. stare chlopy zamiast zyc swoim zyciem to tylko tatus i tatus.... -
MalaHD wrote:Dziewczyny które chodzą do luxmedu jak tam wygląda wizyta pt konsultacja ginekologiczna? Bo mam od sierpnia pakiet i jutro idę pierwszy raz. Czy tam robią usg od razu czy nie? Bo jak chciałam zapisać się na usg ciąży to wymagało skierowania.
na wizycie nie ma USG, trzeba mieć skierowanie od gin; nie wiem czy we wszystkich pakietach, ale ja tak mam, że na kartę ciąży przysługuje USG, tzn. mogę się zapisać bez skierowania, gorzej z terminami u sensowych lekarzyCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
magdzia26 wrote:Niestety trzeciego nie będzie chybaze męża zmienię bo mój obecny więcej dzieci nie chce...
moja bratowa też chciała dwoje. Po drugim założyła spiralę. 0,5% szansy ponoć. No i mają Radka Przypadka
mieli dwie córki,a marzyli o synu, więc na dobre im wyszło.
magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja córcia od rana harcuje
Chyba udziela jej się moje przedwizytowe podekscytowanie
Jestem tak bardzo ciekawa ile już waży. No...i jestem ciekawa ile sama już ważę. Wizyta o 17 ale pewnie nie wejdę wcześniej jak o 18... Moja lekarka to cudowna kobieta, ale zawsze przedłuża wizyty i ma opóźnienie...
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Dziewczyny które chodzą do luxmedu jak tam wygląda wizyta pt konsultacja ginekologiczna? Bo mam od sierpnia pakiet i jutro idę pierwszy raz. Czy tam robią usg od razu czy nie? Bo jak chciałam zapisać się na usg ciąży to wymagało skierowania.
u mnie jest tak, że na normalną wizytę u swojej gin umawiam się właśnie jako na konsultację i mam na niej usg, sama usługa "usg ciąży" dotyczy tych usg typu prenatalne, połówkowe...
ale ktoś wyżej pisał, że nie ma usg na konsultacji więc... "co kraj to obyczaj"
a Ty Mała nie jesteś z Poz? bo u mnie tak to wygląda -
Jak miałam pakiet w luxmed (Katowice) to na każdej wizycie było usg na bardzo dobrym sprzęcie który wymienili w styczniu tego roku
Teraz jestem w medicover i tez mam usg na każdej wizycie, tylko sprzęt wg mojej lekarki słaby , ale za to dostaje zewnętrzne skierowania na usg prenatalne , teraz się muszę upomnieć o te ostatnie skierowanie na usg 3 trymestruwizytę mam 5 września , a dzień później pierwsze zajęcia w szkole rodzenia
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
MalaHD wrote:Tak z Poznania, wizytę mam na Wichrowej. Polecisz kogoś sensownego z ginekologów? Bo na znany lekarz opinie takie o wszystkich, że aż strach się bać
ja chodzę do dr Szafran - wiem, że na Wichrowej także przyjmuje
mi ona wystarcza jako ginekolog, usg robi, szyjkę sprawdza... od strony leków nadal ogarnia mnie naprotechnolog więc tu jestem spokojna a przynajmniej ta z luxmedu mnie nie rypie za leczenie u innego lekarza
usg natomiast (te oznaczone jako "usg ciąży") wykonuje dr Urbaniak i chyba tylko on z tego co kojarzę, od niego dostałam zjebę za leki od napro więc na wizyty gin do niego już nie chodzę, byłam raz i mi wystarczy (chodzę tylko na te usg do niego ale tam nie omawiamy leczenia więc luzik)
pozytywne opinie czytałam kiedyś o Piaseckiej ale ostatecznie nie byłam u niej -
Czekam na wizytę. Na sam początek zjebki od położnej. Ciśnienie 156/101/97. Pinda mierzyla mi od razu po wejściu do nich, przeszłam 3 piętra i tylko myślałam o siusianiu a ta mnie z zaskoczenia wzięła. Kilka minut później ciśnienie 140/90/87. Jeszcze jeden pomiar mnie czeka. Lekarz ma obsuwe 30 min
dobrze że robię pomiary w domku.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny