X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ja się trochę martwię moją szyjką...niby 1mm przez 4 tygodnie to tyle co nic, ale jakos cholerka ciągle się stresuję, że nagle mi się mocno skróci i będzie problem :/

Nie stresuj się :) mi się skróciła w ciągu 3 tyg, 4 mm, ale czuję i wierzę, że będzie dobrze, martwić się zacznę, jak usłyszę że nie ma szyjki a będę koło 30 tyg. Na razie wsio ok, i bez paniki :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mi 8mm w 4tyg. Zobaczymy jak będzie teraz. Zastanawiam sie, czy nie poprosić o wizyty co 3tyg, bo 4wydaja mi się wiecznoscia

salenne lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się naprawdę oszczędzałam przez ten miesiąc co mi zszedł ten jeden milimetr. Cieszę się, że teraz mam trochę szybciej wizytę. Szkoda, że szyjki nie da się zmierzyć samemu w domu :P

Dzieki Lady za słowa otuchy. Martwię się bo to moje pierwsze dziecko, wszystko związane z ciążą nowe i chcę jak najlepiej dla mojej małej iskierki :) Ja mogę leżeć i tyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 21:18

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 18t0d szyjka miała ok. 4,5cm tak lekarz mówił. Teraz w środę co miałam też mi mierzył, tylko to na innym sprzęcie, on ma dużo lepszy, wyszło mu 3,81cm więc przez 3 tygodnie i 5 dni skróciłaby się o ok. 7mm.

Twardnienia też mam, minimum dwa razy na dzień, jak gorsze dni były to i z 5 razy było, kilka dni przed wizytą. W razie bóli kazał sie zgłosić natychmiast, te skurcze nie mogą boleć, a czasem mnie tak hmm szczypie brzuch przy tym lub lekki ból jakby. Kazał sie oszczędzać a jakby się pogarszało to przyjść.

W domu i tak w sumie nic nie robię, sprzątać mama lub mąż, ostatnio jedynie to tylko po naszej trójce naczynia zmywam i to też bez obiadów bo mama robi. No kursuje troche po domu, mamy piętrowy.

Następna wizyta dopiero za 4 tygodnie ponad. Ale chyba podejdę za dwa tygodnie sprawdzić tą szyjkę.

P.S. Jak pisałam tego posta akurat złapał mnie skurcz, trzeci czy czwarty dziś.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak skurczy nie mam ale brzuch czasami jak na okres boli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skurcze. Nie bolą, ale są bardzo nieprzyjemne. Macica robi się na moment twarda jak kamień. Zazwyczaj zmiana pozycji pomaga.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurczy nie bylo... za to.brzuch twardy jak skala wiekszosc czasu. W sumie to srednio się oszczędzam. Do pracy chodzę, a po pracy zakupy, sprzątanie, pranie, gotowanie itd. Ostatnio szyjka miala okolo 3cm tylko :( gin nic nie mówił o odszczędzaniu. kolejną wizytę mam 4.09.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 21:58

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    No ja się naprawdę oszczędzałam przez ten miesiąc co mi zszedł ten jeden milimetr. Cieszę się, że teraz mam trochę szybciej wizytę. Szkoda, że szyjki nie da się zmierzyć samemu w domu :P

Dzieki Lady za słowa otuchy. Martwię się bo to moje pierwsze dziecko, wszystko związane z ciążą nowe i chcę jak najlepiej dla mojej małej iskierki :) Ja mogę leżeć i tyć...
    :) korzystaj, bo ja z moją 2 latką już nie za bardzo mogę leżeć i pachnieć, ale ostatnio zaczęła się kreatywnie interesować, więc farbki, plastelina, naklejki, jakieś stemple i dziecka nie ma na godzinę :) a ja sobie odpoczywam. Przychodzi R z pracy i się z nią gania po mieszkaniu lub ogrodze, bo też ma takie maleńśtwo potrzebę huśtania, biegania. A ja juz odpadam w tej chwili.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam wczoraj na wizycie, malutki zdrowy, siusiak mu nie odpadł :) waży 580g, wszystko w normie, serduszko 155/min. Szyjka mi sie wydluzyla, miesiac temu mialam 3,5 cm wczoraj 4,12 także ok, tylko muszę brać żelazo bo hemoglobina spadła, duphaston odstawic. No i również w najbliższym czasie czeka mnie drink glukozowy.

Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Aztoria, emikey, Wachciowa, Amus87, Jacqueline, Kamcia1988, k878, ara lubią tę wiadomość

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja mam teściów na drugim końcu miasta, staramy się widzieć z nimi raz w tygodniu, a i tak wczoraj gadałam z teściową 1,5 godziny przez telefon :D Czasem mnie denerwuje, ale ogólnie równa babka. Z mężem jesteśmy razem od 13 lat, od końca liceum i o dziwo nie mam jej dość po takim czasie :D Wiem, że pewnie jestem jedną z nielicznych :D Moja siostra za to ma teściową prawdziwą wredną wiedźmę :P
    Natalia ja z moją też często rozmawiam. Średnio też raz w tyg. Się widzimy. Ona Stara się bardzo pomagać i mimo ze czasem mnie wkur.. to wiem,ze mogłam gorzej trafić ;)

nataliamonika lubi tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 26 tygodniu :) w piątek zaczynam urlop, nie mogę się doczekać.

Szczesliwa_mamusia, Jacqueline, Lady Savage, Amus87, magdzia26, k878, Aztoria, Wachciowa lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kufffa, mam dość tych skurczy, że w ogóle są, nawet jeśli to normalne. Dla mnie nie są normalne, z Olą ich nie miałam... Żadnych twardnień brzucha, żadnych skurczy, znaczy były, po seksie, po orgazmie, ale tak jak teraz mam to nie.

Jakieś 40 minut może po tym co tu napisałam wczoraj leżę sobie już grzecznie w łóżku, a tu macica jak skamielina się robi na kilkanaście sekund a później jeszcze sztywna taka kolejne kilkanaście :/

Magnez biorę nie tak mało bo 3x1 i dobrą formę chyba, cytrynian magnezu bez żadnych domieszek tlenków czy czegoś.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Kufffa, mam dość tych skurczy, że w ogóle są, nawet jeśli to normalne. Dla mnie nie są normalne, z Olą ich nie miałam... Żadnych twardnień brzucha, żadnych skurczy, znaczy były, po seksie, po orgazmie, ale tak jak teraz mam to nie.

Jakieś 40 minut może po tym co tu napisałam wczoraj leżę sobie już grzecznie w łóżku, a tu macica jak skamielina się robi na kilkanaście sekund a później jeszcze sztywna taka kolejne kilkanaście :/

Magnez biorę nie tak mało bo 3x1 i dobrą formę chyba, cytrynian magnezu bez żadnych domieszek tlenków czy czegoś.

Jacqueline, z tego co ja pamiętam, to wagą jesteś podobna do mnie, i mnie lekarz kazał magnez brać 3 razy po 2 tabletki.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Savage - nie jesteśmy podobnie w wadze ;) obecnie ważę 69kg przy wzroście 172cm.

Nie chcę też za dużo się faszerować niepotrzebnie. No-spy nie biorę, kilka razy przed 10tc coś jej wzięłam a tak to nie. Brzuch sam w dobie mnie nie boli, tylko jest duży i od paru dni jakoś mam wrażenie, że mi wisi jakoś, że go wysadziło od dołu czy jak. Tylko te skurcze :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :D

skończone 23 tyg jupi :)) a gdzie tam grudzien :( :P

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, magdzia26, k878, Aztoria, Wachciowa, Petitka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do grudnia zleci szybciej niż nam się wydaje. I to jest przerażające jak sobie o tym pomyślę. 10wrzesnia zostanie mi raptem 3mce do daty porodu. Teoretycznie, bo mam jakieś dziwne przeczucie, że mój syn będzie chciał wyjść wcześniej. Leci ten czas szybko. I mimo,ze większość rzeczy mam, to i odnoszę wrażenie, że jestem w lesie.

Lady Savage lubi tę wiadomość

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Lady_Savage - nie jesteśmy podobnie w wadze ;) obecnie ważę 69kg przy wzroście 172cm.

Nie chcę też za dużo się faszerować niepotrzebnie. No-spy nie biorę, kilka razy przed 10tc coś jej wzięłam a tak to nie. Brzuch sam w dobie mnie nie boli, tylko jest duży i od paru dni jakoś mam wrażenie, że mi wisi jakoś, że go wysadziło od dołu czy jak. Tylko te skurcze :-/

To chyba dzisiaj jkis dzien taki. Mi sie zaczely skurcze wczoraj po poludniu, trwaja do teraz. w nocy lapaly mnie 2, 3 razy na godzine juz sie zastanawialam czy budzic M. i jechac na IP, ale jakos zasnelam. Dzis od rana sa odrobine rzadziej ale nadal co godzine lub 40 minit, a caly czas leze. Mala od wcxoraj jest bardzo aktywna, pol nocy i poranka kopala bardzo. I tez nie wiem.wlasciwie co z tym robic i co myslec...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Pomyliłam osoby, a co do no-spy ostatnio czytałam że zaburza ona łapanie przez dzieci piersi, jeśli matka przez większość ciąży łyka no-spę to ponoć wargi takiego niemowlaka są za bardzo rozluźnione, i nie może uchwycić piersi.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Do grudnia zleci szybciej niż nam się wydaje. I to jest przerażające jak sobie o tym pomyślę. 10wrzesnia zostanie mi raptem 3mce do daty porodu. Teoretycznie, bo mam jakieś dziwne przeczucie, że mój syn będzie chciał wyjść wcześniej. Leci ten czas szybko. I mimo,ze większość rzeczy mam, to i odnoszę wrażenie, że jestem w lesie.
    ja tez mam takie wrazenie xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    U mnie skurczy nie bylo... za to.brzuch twardy jak skala wiekszosc czasu. W sumie to srednio się oszczędzam. Do pracy chodzę, a po pracy zakupy, sprzątanie, pranie, gotowanie itd. Ostatnio szyjka miala okolo 3cm tylko :( gin nic nie mówił o odszczędzaniu. kolejną wizytę mam 4.09.
    Ja robię tak samo (właśnie zaraz zbieram się do pracy) potem muszę coś ugotować, ogarnąć psa i zakupy A najlepiej jeszcze poprasowac ;)

Co do terminu ja ddo mnie jakoś też nie dociera ze zaraz beda ostatnie 3 miesiace. W piątek zaczynam już 26 tydzien. Kiedy to zlecialo.... :)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ