X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazali przyniesc tylo zaswiadczenie od lekarza ze moge brac udzisl w zajeciach i pptwoerdzenie zameldowania w warszawie. Mysle ze na tych pierwszych zajeciach powiedza jak sie ubierac itd. Moze ktos juz byl w szkole rodzenia i wie co sie przydaje.

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak w pierwszej ciazy chodziłam na zajecia w szkole rodzenia to najwazniejsze zeby ubrac sie wygodnie i tyle ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wróciła wam energia sprzed ciąży? Ja nadal czekam na ten powrót sił witalnych o którym się mówi przy drugim trymestrze i nadal czuję się zmęczona po najmniejsZym wysiłku fizycznym. Przed ciąża było mi ciężko usiedzieć na tyłku a teraz bym ciągle odpoczywala.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zalezy od dnia czasem latam jak nakrecona a czasem czuje sie jakby ktos mi baterie wyjał...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przypominam o naszej grupie na fb moze któraś chciałaby dołaczyć? jak cos to pisac do mnie na priv :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam coraz mniej sił. W 1 trymestrze czułam się jak przed ciąża dopiero w 20tc jak brzuch zaczął mi rosnąć zaczęło mi się robić ciężko.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    przypominam o naszej grupie na fb moze któraś chciałaby dołaczyć? jak cos to pisac do mnie na priv :)
    Magdzia Ja bym chciała ale nie wiem jak ☺

magdzia26 lubi tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg, ale niewyspana jestem :/

Budziłam się kilka razy, ostatnio jakieś pierdoły mi się śnią, ale co się obudziłam to córcia kopała, chyba nie spała dziś w nocy ;) Wieczorem sprawdzała rozciągliwość brzucha, pierwszy raz jakoś tak bolało jak się wypięła. Pewnie nadrabiała spokojniejszy dzień trochę ;)

Na samym początku II trymestru lepiej się czułam przez pierwszy miesiąc może, senność odpuściła trochę wtedy, jakoś mi lepiej było. A teraz znowu gorzej, tylko już z powodu brzuszka ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) oficjalnie zaczynam urlop! :) za kilka godzin będziemy w Budapeszcie, a tam 30 stopni! Pewnie będzie mnie też mniej na forum, ale bardzo się cieszę na ten wyjazd.

Jacqueline, Coco55, Lady Savage, magdzia26, Szczesliwa_mamusia, emikey, k878, Aztoria, Wachciowa, zapachmalin, ara, Petitka, Iruletka lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czy wróciła wam energia sprzed ciąży? Ja nadal czekam na ten powrót sił witalnych o którym się mówi przy drugim trymestrze i nadal czuję się zmęczona po najmniejsZym wysiłku fizycznym. Przed ciąża było mi ciężko usiedzieć na tyłku a teraz bym ciągle odpoczywala.
    u mnie wróciła nawet
    sprzątam, chodze dużo, nawet myc okna chciałam ale dałam spokoj :P ale chodze wolniej i szybciej się męcze

jakos dzisiaj humoru nie mam :( wczoraj po wizycie u diabetolog ok. powiedziala ze idealnie wyrownana cukrzyca, oby tak dalej, ale jak zas na wage dzisiaj wlazłam to znowu 0,5kg więcej niż wczoraj :(

dzisiaj wizyta u gina i mam stracha

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 27 tyg :) pomału wkraczamy w 3, ostatni trymestr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 07:38

Nola, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Petitka, aga1402 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ciężko, ja też ciągle chodzę jak snieta ryba.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w 26 tygodniu :) w przyszłym zrobię sobie tego powtorzonego drinka i bardzo ciekawa jestem wyników..

Co do energii - czasami mam tak jak wczoraj czyli do 1 w nocy sprzatalam, byłam łazienkę i kuchnie, ukladalam rzeczy
    A czasem o prostu mi ręce opadają i jedyne o czym marzę to położenie dupska przed tv.

Z innej beczki. Czy Wy planujecie baby-shower? Jeśli tak to w którym tygodniu ?

magdzia26 lubi tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Magdzia Ja bym chciała ale nie wiem jak ☺
    Wysłałam Ci w wiadomości prywatnej linka grupy musisz w niego wejść i poprosić o dołączenie do grupy to Cię dodam :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Nola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Nie moge uwierzyc ze zblizamy sie do 3 trymestrow...pamietam jak dopiero co przezywalysmy wspolnie wzrosty bet :) Czy wy tez tak sie niepokoicie jak nie czujecie ruchow dziecka? Czulam juz naprawde mocne kopniaki a od dwoch dni taki spokój...niby jakies tam przeplywy sa ale to nie kopniecia i zastanawiam sie czy to poprostu dziecko moze byc tak ulozone i czy tez tak macie? Liczycie juz te ruchy plodu i jechalybyscie do szpitala jakbyscie nie czuly? Masakra jeszcze mi sie takie glupoty cala noc snily ze sie juz zupelnie wkrecilamw podly nastroj ze dziecko nie ma tlenu lub cos z pepowina sie zle ulozylo i jest mu cos zle:(

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dostałam dziwnego kopa jakby wyciągnięcie girki i przejechanie pod skórą. Nieprzyjemne aż się wystraszylam :P

Większość majtek jakich mam są z koronką. Zawsze w nich śpię i jest ok. W nocy wstałam na siku i cala koronka na tyłku odcisnieta, że aż mnie bolało. Jeszcze żeby w nocy musieć gacie ściągać :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja energie to nawet mam, rano czesto wydaje mi sie ze zrobila bym.mnostwo rzeczy. A potem wychodze z domu i po 2 max 3h jestem.wykonczona i sie doslownie przewracam. Nie wazne czy ide na zakupy z kolezanka czy na kawe. W domu, tez wyrwalam sie ostatnio ze sprzataniem a potem.padlam na caly dzien. Nie jestem.niestety ciezarowka ktora ma mnostwo sily i ciagle robi cos fajnego..

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:

Nie planowałam takiej imprezy, wiem że jest, ale wolę zrobić imprezkę miesiąc po narodzinach dzidzi :) i się pochwalić potomkiem. Z Zuzą też tak zrobiłam.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:

ja nie planuje takiej imprezy my podobnie jak Lady po narodzinach robimy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Hej dziewczyny Nie moge uwierzyc ze zblizamy sie do 3 trymestrow...pamietam jak dopiero co przezywalysmy wspolnie wzrosty bet :) Czy wy tez tak sie niepokoicie jak nie czujecie ruchow dziecka? Czulam juz naprawde mocne kopniaki a od dwoch dni taki spokój...niby jakies tam przeplywy sa ale to nie kopniecia i zastanawiam sie czy to poprostu dziecko moze byc tak ulozone i czy tez tak macie? Liczycie juz te ruchy plodu i jechalybyscie do szpitala jakbyscie nie czuly? Masakra jeszcze mi sie takie glupoty cala noc snily ze sie juz zupelnie wkrecilamw podly nastroj ze dziecko nie ma tlenu lub cos z pepowina sie zle ulozylo i jest mu cos zle:(
    dziecko moze być ułożone
    moze mieć spokojniejszy dzień
    różne rzeczy :) jeszcze ma prawo na tym etapie tak sie zdarzać

a u nas nadal tetno 150-165 bez zmian
    ciekawe czy tak do końca ciąży już będzie

Nola lubi tę wiadomość

‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ