X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazali przyniesc tylo zaswiadczenie od lekarza ze moge brac udzisl w zajeciach i pptwoerdzenie zameldowania w warszawie. Mysle ze na tych pierwszych zajeciach powiedza jak sie ubierac itd. Moze ktos juz byl w szkole rodzenia i wie co sie przydaje.

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak w pierwszej ciazy chodziłam na zajecia w szkole rodzenia to najwazniejsze zeby ubrac sie wygodnie i tyle ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wróciła wam energia sprzed ciąży? Ja nadal czekam na ten powrót sił witalnych o którym się mówi przy drugim trymestrze i nadal czuję się zmęczona po najmniejsZym wysiłku fizycznym. Przed ciąża było mi ciężko usiedzieć na tyłku a teraz bym ciągle odpoczywala.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zalezy od dnia czasem latam jak nakrecona a czasem czuje sie jakby ktos mi baterie wyjał...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przypominam o naszej grupie na fb moze któraś chciałaby dołaczyć? jak cos to pisac do mnie na priv :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam coraz mniej sił. W 1 trymestrze czułam się jak przed ciąża dopiero w 20tc jak brzuch zaczął mi rosnąć zaczęło mi się robić ciężko.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    przypominam o naszej grupie na fb moze któraś chciałaby dołaczyć? jak cos to pisac do mnie na priv :)
    Magdzia Ja bym chciała ale nie wiem jak ☺

magdzia26 lubi tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg, ale niewyspana jestem :/

Budziłam się kilka razy, ostatnio jakieś pierdoły mi się śnią, ale co się obudziłam to córcia kopała, chyba nie spała dziś w nocy ;) Wieczorem sprawdzała rozciągliwość brzucha, pierwszy raz jakoś tak bolało jak się wypięła. Pewnie nadrabiała spokojniejszy dzień trochę ;)

Na samym początku II trymestru lepiej się czułam przez pierwszy miesiąc może, senność odpuściła trochę wtedy, jakoś mi lepiej było. A teraz znowu gorzej, tylko już z powodu brzuszka ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) oficjalnie zaczynam urlop! :) za kilka godzin będziemy w Budapeszcie, a tam 30 stopni! Pewnie będzie mnie też mniej na forum, ale bardzo się cieszę na ten wyjazd.

Jacqueline, Coco55, Lady Savage, magdzia26, nick nieaktualny, emikey, k878, Aztoria, Wachciowa, zapachmalin, ara, Petitka, Iruletka lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czy wróciła wam energia sprzed ciąży? Ja nadal czekam na ten powrót sił witalnych o którym się mówi przy drugim trymestrze i nadal czuję się zmęczona po najmniejsZym wysiłku fizycznym. Przed ciąża było mi ciężko usiedzieć na tyłku a teraz bym ciągle odpoczywala.
    u mnie wróciła nawet
    sprzątam, chodze dużo, nawet myc okna chciałam ale dałam spokoj :P ale chodze wolniej i szybciej się męcze

jakos dzisiaj humoru nie mam :( wczoraj po wizycie u diabetolog ok. powiedziala ze idealnie wyrownana cukrzyca, oby tak dalej, ale jak zas na wage dzisiaj wlazłam to znowu 0,5kg więcej niż wczoraj :(

dzisiaj wizyta u gina i mam stracha

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 27 tyg :) pomału wkraczamy w 3, ostatni trymestr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 07:38

Nola, nick nieaktualny, Aztoria, Petitka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ciężko, ja też ciągle chodzę jak snieta ryba.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w 26 tygodniu :) w przyszłym zrobię sobie tego powtorzonego drinka i bardzo ciekawa jestem wyników..

Co do energii - czasami mam tak jak wczoraj czyli do 1 w nocy sprzatalam, byłam łazienkę i kuchnie, ukladalam rzeczy
    A czasem o prostu mi ręce opadają i jedyne o czym marzę to położenie dupska przed tv.

Z innej beczki. Czy Wy planujecie baby-shower? Jeśli tak to w którym tygodniu ?

magdzia26 lubi tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Magdzia Ja bym chciała ale nie wiem jak ☺
    Wysłałam Ci w wiadomości prywatnej linka grupy musisz w niego wejść i poprosić o dołączenie do grupy to Cię dodam :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Nola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Nie moge uwierzyc ze zblizamy sie do 3 trymestrow...pamietam jak dopiero co przezywalysmy wspolnie wzrosty bet :) Czy wy tez tak sie niepokoicie jak nie czujecie ruchow dziecka? Czulam juz naprawde mocne kopniaki a od dwoch dni taki spokój...niby jakies tam przeplywy sa ale to nie kopniecia i zastanawiam sie czy to poprostu dziecko moze byc tak ulozone i czy tez tak macie? Liczycie juz te ruchy plodu i jechalybyscie do szpitala jakbyscie nie czuly? Masakra jeszcze mi sie takie glupoty cala noc snily ze sie juz zupelnie wkrecilamw podly nastroj ze dziecko nie ma tlenu lub cos z pepowina sie zle ulozylo i jest mu cos zle:(

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dostałam dziwnego kopa jakby wyciągnięcie girki i przejechanie pod skórą. Nieprzyjemne aż się wystraszylam :P

Większość majtek jakich mam są z koronką. Zawsze w nich śpię i jest ok. W nocy wstałam na siku i cala koronka na tyłku odcisnieta, że aż mnie bolało. Jeszcze żeby w nocy musieć gacie ściągać :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja energie to nawet mam, rano czesto wydaje mi sie ze zrobila bym.mnostwo rzeczy. A potem wychodze z domu i po 2 max 3h jestem.wykonczona i sie doslownie przewracam. Nie wazne czy ide na zakupy z kolezanka czy na kawe. W domu, tez wyrwalam sie ostatnio ze sprzataniem a potem.padlam na caly dzien. Nie jestem.niestety ciezarowka ktora ma mnostwo sily i ciagle robi cos fajnego..

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:

Nie planowałam takiej imprezy, wiem że jest, ale wolę zrobić imprezkę miesiąc po narodzinach dzidzi :) i się pochwalić potomkiem. Z Zuzą też tak zrobiłam.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:

ja nie planuje takiej imprezy my podobnie jak Lady po narodzinach robimy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Hej dziewczyny Nie moge uwierzyc ze zblizamy sie do 3 trymestrow...pamietam jak dopiero co przezywalysmy wspolnie wzrosty bet :) Czy wy tez tak sie niepokoicie jak nie czujecie ruchow dziecka? Czulam juz naprawde mocne kopniaki a od dwoch dni taki spokój...niby jakies tam przeplywy sa ale to nie kopniecia i zastanawiam sie czy to poprostu dziecko moze byc tak ulozone i czy tez tak macie? Liczycie juz te ruchy plodu i jechalybyscie do szpitala jakbyscie nie czuly? Masakra jeszcze mi sie takie glupoty cala noc snily ze sie juz zupelnie wkrecilamw podly nastroj ze dziecko nie ma tlenu lub cos z pepowina sie zle ulozylo i jest mu cos zle:(
    dziecko moze być ułożone
    moze mieć spokojniejszy dzień
    różne rzeczy :) jeszcze ma prawo na tym etapie tak sie zdarzać

a u nas nadal tetno 150-165 bez zmian
    ciekawe czy tak do końca ciąży już będzie

Nola lubi tę wiadomość

‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ