Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi kazali przyniesc tylo zaswiadczenie od lekarza ze moge brac udzisl w zajeciach i pptwoerdzenie zameldowania w warszawie. Mysle ze na tych pierwszych zajeciach powiedza jak sie ubierac itd. Moze ktos juz byl w szkole rodzenia i wie co sie przydaje.Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Czy wróciła wam energia sprzed ciąży? Ja nadal czekam na ten powrót sił witalnych o którym się mówi przy drugim trymestrze i nadal czuję się zmęczona po najmniejsZym wysiłku fizycznym. Przed ciąża było mi ciężko usiedzieć na tyłku a teraz bym ciągle odpoczywala.
-
Omg, ale niewyspana jestem
Budziłam się kilka razy, ostatnio jakieś pierdoły mi się śnią, ale co się obudziłam to córcia kopała, chyba nie spała dziś w nocyWieczorem sprawdzała rozciągliwość brzucha, pierwszy raz jakoś tak bolało jak się wypięła. Pewnie nadrabiała spokojniejszy dzień trochę
Na samym początku II trymestru lepiej się czułam przez pierwszy miesiąc może, senność odpuściła trochę wtedy, jakoś mi lepiej było. A teraz znowu gorzej, tylko już z powodu brzuszka12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Witajcie
oficjalnie zaczynam urlop!
za kilka godzin będziemy w Budapeszcie, a tam 30 stopni! Pewnie będzie mnie też mniej na forum, ale bardzo się cieszę na ten wyjazd.
Jacqueline, Coco55, Lady Savage, magdzia26, Szczesliwa_mamusia, emikey, k878, Aztoria, Wachciowa, zapachmalin, ara, Petitka, Iruletka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Czy wróciła wam energia sprzed ciąży? Ja nadal czekam na ten powrót sił witalnych o którym się mówi przy drugim trymestrze i nadal czuję się zmęczona po najmniejsZym wysiłku fizycznym. Przed ciąża było mi ciężko usiedzieć na tyłku a teraz bym ciągle odpoczywala.
sprzątam, chodze dużo, nawet myc okna chciałam ale dałam spokojale chodze wolniej i szybciej się męcze
jakos dzisiaj humoru nie mamwczoraj po wizycie u diabetolog ok. powiedziala ze idealnie wyrownana cukrzyca, oby tak dalej, ale jak zas na wage dzisiaj wlazłam to znowu 0,5kg więcej niż wczoraj
dzisiaj wizyta u gina i mam stracha -
emikey wrote:Czy wróciła wam energia sprzed ciąży? Ja nadal czekam na ten powrót sił witalnych o którym się mówi przy drugim trymestrze i nadal czuję się zmęczona po najmniejsZym wysiłku fizycznym. Przed ciąża było mi ciężko usiedzieć na tyłku a teraz bym ciągle odpoczywala.
-
A ja witam się w 26 tygodniu
w przyszłym zrobię sobie tego powtorzonego drinka i bardzo ciekawa jestem wyników..
Co do energii - czasami mam tak jak wczoraj czyli do 1 w nocy sprzatalam, byłam łazienkę i kuchnie, ukladalam rzeczy
A czasem o prostu mi ręce opadają i jedyne o czym marzę to położenie dupska przed tv.
Z innej beczki. Czy Wy planujecie baby-shower? Jeśli tak to w którym tygodniu ?
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny Nie moge uwierzyc ze zblizamy sie do 3 trymestrow...pamietam jak dopiero co przezywalysmy wspolnie wzrosty bet
Czy wy tez tak sie niepokoicie jak nie czujecie ruchow dziecka? Czulam juz naprawde mocne kopniaki a od dwoch dni taki spokój...niby jakies tam przeplywy sa ale to nie kopniecia i zastanawiam sie czy to poprostu dziecko moze byc tak ulozone i czy tez tak macie? Liczycie juz te ruchy plodu i jechalybyscie do szpitala jakbyscie nie czuly? Masakra jeszcze mi sie takie glupoty cala noc snily ze sie juz zupelnie wkrecilamw podly nastroj ze dziecko nie ma tlenu lub cos z pepowina sie zle ulozylo i jest mu cos zle:(
-
Dziś dostałam dziwnego kopa jakby wyciągnięcie girki i przejechanie pod skórą. Nieprzyjemne aż się wystraszylam
Większość majtek jakich mam są z koronką. Zawsze w nich śpię i jest ok. W nocy wstałam na siku i cala koronka na tyłku odcisnieta, że aż mnie bolało. Jeszcze żeby w nocy musieć gacie ściągać -
Ja energie to nawet mam, rano czesto wydaje mi sie ze zrobila bym.mnostwo rzeczy. A potem wychodze z domu i po 2 max 3h jestem.wykonczona i sie doslownie przewracam. Nie wazne czy ide na zakupy z kolezanka czy na kawe. W domu, tez wyrwalam sie ostatnio ze sprzataniem a potem.padlam na caly dzien. Nie jestem.niestety ciezarowka ktora ma mnostwo sily i ciagle robi cos fajnego..Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Coco55 wrote:
Z innej beczki. Czy Wy planujecie baby-shower? Jeśli tak to w którym tygodniu ?
Nie planowałam takiej imprezy, wiem że jest, ale wolę zrobić imprezkę miesiąc po narodzinach dzidzii się pochwalić potomkiem. Z Zuzą też tak zrobiłam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNola wrote:Hej dziewczyny Nie moge uwierzyc ze zblizamy sie do 3 trymestrow...pamietam jak dopiero co przezywalysmy wspolnie wzrosty bet
Czy wy tez tak sie niepokoicie jak nie czujecie ruchow dziecka? Czulam juz naprawde mocne kopniaki a od dwoch dni taki spokój...niby jakies tam przeplywy sa ale to nie kopniecia i zastanawiam sie czy to poprostu dziecko moze byc tak ulozone i czy tez tak macie? Liczycie juz te ruchy plodu i jechalybyscie do szpitala jakbyscie nie czuly? Masakra jeszcze mi sie takie glupoty cala noc snily ze sie juz zupelnie wkrecilamw podly nastroj ze dziecko nie ma tlenu lub cos z pepowina sie zle ulozylo i jest mu cos zle:(
moze mieć spokojniejszy dzień
różne rzeczyjeszcze ma prawo na tym etapie tak sie zdarzać
a u nas nadal tetno 150-165 bez zmian
ciekawe czy tak do końca ciąży już będzieNola lubi tę wiadomość