Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nola wrote:Hej dziewczyny Nie moge uwierzyc ze zblizamy sie do 3 trymestrow...pamietam jak dopiero co przezywalysmy wspolnie wzrosty bet
Czy wy tez tak sie niepokoicie jak nie czujecie ruchow dziecka? Czulam juz naprawde mocne kopniaki a od dwoch dni taki spokój...niby jakies tam przeplywy sa ale to nie kopniecia i zastanawiam sie czy to poprostu dziecko moze byc tak ulozone i czy tez tak macie? Liczycie juz te ruchy plodu i jechalybyscie do szpitala jakbyscie nie czuly? Masakra jeszcze mi sie takie glupoty cala noc snily ze sie juz zupelnie wkrecilamw podly nastroj ze dziecko nie ma tlenu lub cos z pepowina sie zle ulozylo i jest mu cos zle:(
-
MalaHD wrote:Dziś dostałam dziwnego kopa jakby wyciągnięcie girki i przejechanie pod skórą. Nieprzyjemne aż się wystraszylam
Większość majtek jakich mam są z koronką. Zawsze w nich śpię i jest ok. W nocy wstałam na siku i cala koronka na tyłku odcisnieta, że aż mnie bolało. Jeszcze żeby w nocy musieć gacie ściągać
już dawno śpię bez gaciod razu widać kogo noszę pod sercem xD skoro gołym tyłkiem świecę
haha
-
nick nieaktualnyAle sie rozpisalyscie z rana.
Miałam okropny sen. Śniło mi się, że miałam wypadek samochodowy. Obudziłam się po 3dniach (w tym śnie) i nie było we mnie dziecka. Zrobili mi cesarkę. Na szczęście dziecko żyło, Ale nie chcieli mi go nawet pokazać. Mówię Wam-koszmar.
Co do energii, to w 90%jej nie mam. Co prawda chodze mniej śpiąca jak w 1trymestrze, ale szału z energią to nie ma.przewaznie mam okropnego lenia. Zła jestem, bo przed ciąża, to jak miałam wolne, wpadałam w szał sprzątania. A teraz ogarnę z grubsza co trzeba i więcej mi się nie chce. Może w 3cim włączy mi się syndrom kukulczego gniazda i zaczne więcej robić.
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Dokładnie tak mam, ja sobie zapisuję w notatniku ruchy, i właśnie się martwię bo od wczoraj, od 15 cisza
Dziś wizyta. Na 15.20. Ciekawa jestem ile mój Wojtuś podrósłNola lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Dlatego ja się cieszę, że mam detektor. Jak długo nie czuje ruchów, to przynajmniej sprawdzam, czy serducho bije. I zazwyczaj po słuchaniu dostaje kopa. Moje dziecko nie lubi być za bardzo podsłuchiwane
Dziś wizyta. Na 15.20. Ciekawa jestem ile mój Wojtuś podrósł
Powodzenia na wizycie,
Ja nie kupiłam detektoru, bo uważam to za zbędny wydatek, jestem pod kontrolą położnej, raz w tyg przychodzi i mierzy małemu tętno, od przyszłego tyg bedę mieć KTG raz w tygodniu, wiec spokoodezwie sie, coś koło 10 zezrem słodkiego, może się ruszy.
Nola lubi tę wiadomość
-
Mi właśnie szefową z pracy chce zrobić taka imprezke - janjej organizowała panieński. Z jednej strony to fajne bo zawsze jakieś takie miłe spotkanie chociaż dla mnie to taki amerykański wymysl;)
Ja dzisiaj od rana dalej sprzątam - teściowa zabiera mnie na chwilę na zakupy i będzie oglądanie mieszkania znając życie -
nick nieaktualny
-
Co do nieodczuwania ruchów, lekarz powiedział mi, że do 28 tc może być tak, że dzieciątko się kręci a my możemy nie czuć jakiegoś dnia bo ma jeszcze dużo miejsca + że niektóre dzieciątka są najbardziej aktywne w nocy kiedy już śpimy i nie jesteśmy świadome ich ruchów. Ale po 28tc musimy już czuć min. 10 dziennie, bo wtedy bobas jest duży i ma mniej miejsca na ruchy, więc obija się bardziej intensywnie.
Nola lubi tę wiadomość
👩🏻35 👨🏻37
👶🏼12.2017
👶🏻01.2021
Czekamy na 3 CUD! 💓
21.05 cień cienia II kreseczek🫶
22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml -
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ale sie rozpisalyscie z rana.
Miałam okropny sen. Śniło mi się, że miałam wypadek samochodowy. Obudziłam się po 3dniach (w tym śnie) i nie było we mnie dziecka. Zrobili mi cesarkę. Na szczęście dziecko żyło, Ale nie chcieli mi go nawet pokazać. Mówię Wam-koszmar.
Co do energii, to w 90%jej nie mam. Co prawda chodze mniej śpiąca jak w 1trymestrze, ale szału z energią to nie ma.przewaznie mam okropnego lenia. Zła jestem, bo przed ciąża, to jak miałam wolne, wpadałam w szał sprzątania. A teraz ogarnę z grubsza co trzeba i więcej mi się nie chce. Może w 3cim włączy mi się syndrom kukulczego gniazda i zaczne więcej robić.
Aż mi się przypomniał film o ciężarnej dziewczynie, która się wybudziła ze śpiączki po 6 latach i nikt nie chciał jej powiedzieć co z dzieckiem. Film piękny, o walczącej o swoje matce.
"W pułapce kłamstw"Oliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
Ja robie baby shower, chociaz tylko z nazwy, bo po prostu spotykamy sie z dziewczynami, robimy dobre jedzonko, smiejemy sie i plotkujemy. Kazda przynosi jakis drobiazg dla malucha. Zawsze tak robilysmy, ale bez zadecia, dekoracji itp rzeczy jakie sie widuje n instagramie. A po urodzeniu jakies 2 miesiace tez sie spotykamy
W sumie kazda okazja jest dobra na mila posiadowke z dziewczynami
Coco55 lubi tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Narzeczony w końcu zgodził się i powiedział że pójdziemy na usg 3D/4D żeby podejrzeć malucha
tak bardzo się cieszę
Była któraś na takim usg już ? Polecacie iść ? Jak tak to kiedy iść najlepiej?
Wczoraj wyświetliło mi się że ktoś polubil usg jakiejś dziewczyny która była w podobnym czasie co ja miała termin na 12.12.2017 i tak bardzo realnie to wyglądałoOliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny