Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nola, ja już raz zaliczyłam IP, bo mi się regularnie rusza, nawet jak cały dzień latam, to rano i wieczorem zawsze są ruchy, szczególnie jak się na plecach na chwilkę położę. A wtedy od rana do wieczora cisza, położyłam się i czekałam ponad pol h na ruchy a tu nic, wiec zaryczana pojechałam na IP. Oczywiście pod szpitalem kopnęła raz, ale byłam tak ześwirowania ze stresu ze weszłam do szpitala i nie powiedziałam o tym jednym kopniaku.
A babyshower nie robimy, ja mam wciąż opory żeby się chwalić znajomym, przy różnych okazjach się niektórzy dowiadują, a tak to się nie chwale, w rodzinie tez powiedzieliśmy rodzicom i dziadkom, mama się wygadała jednej ciotce i tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 09:11
Nola lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
omii wrote:Narzeczony w końcu zgodził się i powiedział że pójdziemy na usg 3D/4D żeby podejrzeć malucha
tak bardzo się cieszę
Była któraś na takim usg już ? Polecacie iść ? Jak tak to kiedy iść najlepiej?
Wczoraj wyświetliło mi się że ktoś polubil usg jakiejś dziewczyny która była w podobnym czasie co ja miała termin na 12.12.2017 i tak bardzo realnie to wyglądałolekarka powiedziała, że najlepszy czas na takie usg to 28-32 tydz.
-
Jak to jest z tym liczeniem ruchów w końcu? Później to ma być chyba 10 na godzinę jakoś a nie 10 minimum przez cały dzień?
Moje dziecię zazwyczaj dość mocno aktywne z rana jak pije kawę żeby się ogarnąćpotem różnie, czasem przez pół dnia będzie tylko pare ruchów jak śpi, tak jak wczoraj, po południu przez godzinkę była mocno aktywna, aż udało sie nagrać troche
Do wieczora znowu pojedyncze ruchy a potem dzikie harce jak sie położyłam do spania
Powodzenia na wizytachNola lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyk878 wrote:Nola, ja już raz zaliczyłam IP, bo mi się regularnie rusza, nawet jak cały dzień latam, to rano i wieczorem zawsze są ruchy, szczególnie jak się na plecach na chwilkę położę. A wtedy od rana do wieczora cisza, położyłam się i czekałam ponad pol h na ruchy a tu nic, wiec zaryczana pojechałam na IP. Oczywiście pod szpitalem kopnęła raz, ale byłam tak ześwirowania ze stresu ze weszłam do szpitala i nie powiedziałam o tym jednym kopniaku.
A babyshower nie robimy, ja mam wciąż opory żeby się chwalić znajomym, przy różnych okazjach się niektórzy dowiadują, a tak to się nie chwale, w rodzinie tez powiedzieliśmy rodzicom i dziadkom, mama się wygadała jednej ciotce i tyle.k878 lubi tę wiadomość
-
Ja tam nic nie czuje. Jak leżę się nie ruszam i baaaardzo skupie to trochę czuje ale w ciągu dnia kompletnie nic. Więc jakbym ja miała swirowac, że nie czuje to bym już u czubkow wylądowała.
A jak się zaniepokoje to sprawdzam detektorem i gitaraNola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja czuje mimo ze siedząc gniote brzuch to czuje raz na pecherzu raz gdzieś kolo szyjki raz gdzies 5 cm nad pępkiem potem pare godzin cisza i zwykle w domu kolo 15 jak sie walne do łóżka
kurde M mial ze mna na USG jechać a mają awarię na dole i musi zostać na drugą zmianę i kichaNola lubi tę wiadomość
-
Aboa wrote:Co do nieodczuwania ruchów, lekarz powiedział mi, że do 28 tc może być tak, że dzieciątko się kręci a my możemy nie czuć jakiegoś dnia bo ma jeszcze dużo miejsca + że niektóre dzieciątka są najbardziej aktywne w nocy kiedy już śpimy i nie jesteśmy świadome ich ruchów. Ale po 28tc musimy już czuć min. 10 dziennie, bo wtedy bobas jest duży i ma mniej miejsca na ruchy, więc obija się bardziej intensywnie.
Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:No to mnie uspokoiłam, poczekam w takim razie do soboty
potem inny mądry powiedział ze to normalne i mam sie nie przejmować ze tak bywa . zle wspominam te 3 dni tam
ale KTG wtedy mialam taki plus
Nola lubi tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Jak to jest z tym liczeniem ruchów w końcu? Później to ma być chyba 10 na godzinę jakoś a nie 10 minimum przez cały dzień?
Moje dziecię zazwyczaj dość mocno aktywne z rana jak pije kawę żeby się ogarnąćpotem różnie, czasem przez pół dnia będzie tylko pare ruchów jak śpi, tak jak wczoraj, po południu przez godzinkę była mocno aktywna, aż udało sie nagrać troche
Do wieczora znowu pojedyncze ruchy a potem dzikie harce jak sie położyłam do spania
Powodzenia na wizytachNola lubi tę wiadomość
-
Lady - potrącając mu potem z kieszonkowego za straszenie matki w ciąży
Nola, Lady Savage lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Wczoraj wrzucalyscie zdjęcia brzuszków, to i ja wrzucam. Prawie 23 tydz. Gumka od majtek wcisnęła mi się w brzuch, czas zainwestować w nowe gatki. A jestem bardzo wybredna co do bielizny więc będzie ciężko ni coś znaleźć.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4eb095ad2501.jpg
Jacqueline, [m]alina, Szczesliwa_mamusia, nataliamonika, magdzia26, Lady Savage, Petitka, aga1402, Ewka094, Iruletka lubią tę wiadomość
-
Amus87 wrote:ale czemu masz opory ??
Bo ciagle się stresuje i ciężko mi o tym rozmawiać, już raz przerabiałam mówienie wszystkim ze straciliśmy ciąże, wtedy mój mąż się nie mógł powstrzymać, od 7 tc rozpowiadał na prawo i lewo, chwalił się. Bardzo to mnie dobijało, jak spotkałam znajomych zdziwionych ze pije alko albo ze brzucha nie ma i musiałam za każdym razem od nowa przez to przechodzić.Nola lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTrutka na myszy, działa z opóźnieniem. U nas w garażu potrafią karton z trutka przegryźc. Nazra sie, a potem dopiero padają, po jakimś czasie.
Co do majtek, to moje już dawno pod brzuch. Na brzuch już żadnych nie założęAle na typowo ciążowe na brzuch szkoda mi kasy. Mam sporo takich majtek biodrowek i one się super teraz sprawdzają. Ale muszę zainwestować w staniki. Bo na dzień dzisiejszy został mi jeden, z którego mi się cycki nie wylewaja
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
Mój mąż to jednak jest jedyny w swoim rodzaju. Wrócił po 24h z pracy, idzie znowu na 15 do rana i w międzyczasie złożył łóżeczko
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86d44b4ad72e.jpgsalenne, Lady Savage, omii, ara, emikey, k878, Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, malysmok84, Jacqueline, Coco55, Anuśka...G, Petitka, magdzia26, [m]alina, Ewka094, Iruletka lubią tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Mój mąż to jednak jest jedyny w swoim rodzaju. Wrócił po 24h z pracy, idzie znowu na 15 do rana i w międzyczasie złożył łóżeczko
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86d44b4ad72e.jpg
Doczekałaś się!Bardzo ładne łóżeczko.
nataliamonika lubi tę wiadomość