X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola, ja już raz zaliczyłam IP, bo mi się regularnie rusza, nawet jak cały dzień latam, to rano i wieczorem zawsze są ruchy, szczególnie jak się na plecach na chwilkę położę. A wtedy od rana do wieczora cisza, położyłam się i czekałam ponad pol h na ruchy a tu nic, wiec zaryczana pojechałam na IP. Oczywiście pod szpitalem kopnęła raz, ale byłam tak ześwirowania ze stresu ze weszłam do szpitala i nie powiedziałam o tym jednym kopniaku.

A babyshower nie robimy, ja mam wciąż opory żeby się chwalić znajomym, przy różnych okazjach się niektórzy dowiadują, a tak to się nie chwale, w rodzinie tez powiedzieliśmy rodzicom i dziadkom, mama się wygadała jednej ciotce i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 09:11

Nola lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Narzeczony w końcu zgodził się i powiedział że pójdziemy na usg 3D/4D żeby podejrzeć malucha :D tak bardzo się cieszę :)
    Była któraś na takim usg już ? Polecacie iść ? Jak tak to kiedy iść najlepiej?
    Wczoraj wyświetliło mi się że ktoś polubil usg jakiejś dziewczyny która była w podobnym czasie co ja miała termin na 12.12.2017 i tak bardzo realnie to wyglądało
    Mój mąż sie uparł na 5d w 18 tyg i poszliśmy. Zobaczyliśmy małego goblina :P lekarka powiedziała, że najlepszy czas na takie usg to 28-32 tydz.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tym liczeniem ruchów w końcu? Później to ma być chyba 10 na godzinę jakoś a nie 10 minimum przez cały dzień?

Moje dziecię zazwyczaj dość mocno aktywne z rana jak pije kawę żeby się ogarnąć ;) potem różnie, czasem przez pół dnia będzie tylko pare ruchów jak śpi, tak jak wczoraj, po południu przez godzinkę była mocno aktywna, aż udało sie nagrać troche :) Do wieczora znowu pojedyncze ruchy a potem dzikie harce jak sie położyłam do spania ;)

Powodzenia na wizytach :)

Nola lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Nola, ja już raz zaliczyłam IP, bo mi się regularnie rusza, nawet jak cały dzień latam, to rano i wieczorem zawsze są ruchy, szczególnie jak się na plecach na chwilkę położę. A wtedy od rana do wieczora cisza, położyłam się i czekałam ponad pol h na ruchy a tu nic, wiec zaryczana pojechałam na IP. Oczywiście pod szpitalem kopnęła raz, ale byłam tak ześwirowania ze stresu ze weszłam do szpitala i nie powiedziałam o tym jednym kopniaku.

A babyshower nie robimy, ja mam wciąż opory żeby się chwalić znajomym, przy różnych okazjach się niektórzy dowiadują, a tak to się nie chwale, w rodzinie tez powiedzieliśmy rodzicom i dziadkom, mama się wygadała jednej ciotce i tyle.
    ale czemu masz opory ??

k878 lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nic nie czuje. Jak leżę się nie ruszam i baaaardzo skupie to trochę czuje ale w ciągu dnia kompletnie nic. Więc jakbym ja miała swirowac, że nie czuje to bym już u czubkow wylądowała.
    A jak się zaniepokoje to sprawdzam detektorem i gitara ;)

Nola lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuje mimo ze siedząc gniote brzuch to czuje raz na pecherzu raz gdzieś kolo szyjki raz gdzies 5 cm nad pępkiem potem pare godzin cisza i zwykle w domu kolo 15 jak sie walne do łóżka :P

kurde M mial ze mna na USG jechać a mają awarię na dole i musi zostać na drugą zmianę i kicha :(

Nola lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aboa wrote:
    Co do nieodczuwania ruchów, lekarz powiedział mi, że do 28 tc może być tak, że dzieciątko się kręci a my możemy nie czuć jakiegoś dnia bo ma jeszcze dużo miejsca + że niektóre dzieciątka są najbardziej aktywne w nocy kiedy już śpimy i nie jesteśmy świadome ich ruchów. Ale po 28tc musimy już czuć min. 10 dziennie, bo wtedy bobas jest duży i ma mniej miejsca na ruchy, więc obija się bardziej intensywnie.
    No to mnie uspokoiłam, poczekam w takim razie do soboty

Nola lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No to mnie uspokoiłam, poczekam w takim razie do soboty
    ja wylądowałam w szpitalu w 27 tc bo nei czulam ruchów caly dzien tam lekarz mi wmawiał ze tak nei moze byc to nie jest normalne i 3 dni mnie trzymali :/ potem inny mądry powiedział ze to normalne i mam sie nie przejmować ze tak bywa . zle wspominam te 3 dni tam :/ ale KTG wtedy mialam taki plus :P

Nola lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Jak to jest z tym liczeniem ruchów w końcu? Później to ma być chyba 10 na godzinę jakoś a nie 10 minimum przez cały dzień?

Moje dziecię zazwyczaj dość mocno aktywne z rana jak pije kawę żeby się ogarnąć ;) potem różnie, czasem przez pół dnia będzie tylko pare ruchów jak śpi, tak jak wczoraj, po południu przez godzinkę była mocno aktywna, aż udało sie nagrać troche :) Do wieczora znowu pojedyncze ruchy a potem dzikie harce jak sie położyłam do spania ;)

Powodzenia na wizytach :)
    Moje też, a dziś nie byli kawy, nigdy nie piłam kawy a teraz musi być bo tak mi się chce i tak pięknie pachnie.

Nola lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odezwał się, 3 kopniaki.

Amus87, Nola lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - potrącając mu potem z kieszonkowego za straszenie matki w ciąży ;)

Nola, Lady Savage lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wrzucalyscie zdjęcia brzuszków, to i ja wrzucam. Prawie 23 tydz. Gumka od majtek wcisnęła mi się w brzuch, czas zainwestować w nowe gatki. A jestem bardzo wybredna co do bielizny więc będzie ciężko ni coś znaleźć.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4eb095ad2501.jpg

Jacqueline, [m]alina, Szczesliwa_mamusia, nataliamonika, magdzia26, Lady Savage, Petitka, aga1402, Ewka094, Iruletka lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ale czemu masz opory ??

Bo ciagle się stresuje i ciężko mi o tym rozmawiać, już raz przerabiałam mówienie wszystkim ze straciliśmy ciąże, wtedy mój mąż się nie mógł powstrzymać, od 7 tc rozpowiadał na prawo i lewo, chwalił się. Bardzo to mnie dobijało, jak spotkałam znajomych zdziwionych ze pije alko albo ze brzucha nie ma i musiałam za każdym razem od nowa przez to przechodzić.

Nola lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omii i Coco55 wysłałam wam już linka na priva

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 11:16

omii, Coco55 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam mysz w biurze skubana trutkę zeżarła bo jej nasypali i dalej lata :o taka mala polna....drzwi były otwarte długo i musiała wejść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trutka na myszy, działa z opóźnieniem. U nas w garażu potrafią karton z trutka przegryźc. Nazra sie, a potem dopiero padają, po jakimś czasie.

Co do majtek, to moje już dawno pod brzuch. Na brzuch już żadnych nie założę :) Ale na typowo ciążowe na brzuch szkoda mi kasy. Mam sporo takich majtek biodrowek i one się super teraz sprawdzają. Ale muszę zainwestować w staniki. Bo na dzień dzisiejszy został mi jeden, z którego mi się cycki nie wylewaja

Lady Savage lubi tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, grzybica; dała mi Gynazol i Pimafucort :/ brałyście to może? tych nazw się tyle prxewinęło, że nie dam rady znaleźć

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to jednak jest jedyny w swoim rodzaju. Wrócił po 24h z pracy, idzie znowu na 15 do rana i w międzyczasie złożył łóżeczko <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86d44b4ad72e.jpg

salenne, Lady Savage, omii, ara, emikey, k878, Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, malysmok84, Jacqueline, Coco55, Anuśka...G, Petitka, magdzia26, [m]alina, Ewka094, Iruletka lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Mój mąż to jednak jest jedyny w swoim rodzaju. Wrócił po 24h z pracy, idzie znowu na 15 do rana i w międzyczasie złożył łóżeczko <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86d44b4ad72e.jpg

Doczekałaś się! :D Bardzo ładne łóżeczko.

nataliamonika lubi tę wiadomość

• Nola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez melduje kopniaczki ufffff ja nigdy jeszcze nie miałam ktg tak się zastanawiam czy robią to tylko jak coś się dzieje i przed samym porodem czy warto się zapisać tak po prostu?

2nn3dqk3kf70gzik.png
‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ