Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyk878 wrote:kurczę, grzybica; dała mi Gynazol i Pimafucort
brałyście to może? tych nazw się tyle prxewinęło, że nie dam rady znaleźć
Gynazol stosowałam kiedyś dawno temu przed ciążą. A pimafucort zaleciła mi ostatnio moja lekarka bo niby infekcji już nie widać, ale coś mnie tam jeszcze poswęduje i mam smarować. -
Aboa wrote:Co do nieodczuwania ruchów, lekarz powiedział mi, że do 28 tc może być tak, że dzieciątko się kręci a my możemy nie czuć jakiegoś dnia bo ma jeszcze dużo miejsca + że niektóre dzieciątka są najbardziej aktywne w nocy kiedy już śpimy i nie jesteśmy świadome ich ruchów. Ale po 28tc musimy już czuć min. 10 dziennie, bo wtedy bobas jest duży i ma mniej miejsca na ruchy, więc obija się bardziej intensywnie.
Mój mówił, że mogłabym już zacząć liczyć, ale tez czytałam, ze od 28 tygodnia. Ściągnęłam sobie darmowa aplikacje na telefon Baby Kicks Tracker. Naciska się stópkę, zapisuje ilość kopnięć, godzinę i czas trwania.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Nola wrote:Ja tez melduje kopniaczki ufffff ja nigdy jeszcze nie miałam ktg tak się zastanawiam czy robią to tylko jak coś się dzieje i przed samym porodem czy warto się zapisać tak po prostu?
Z tego co pamiętam z sierpniówek to, chyba KTG przyszługuje każdej normalnej zdrowej ciąży od 32 tyg, wtedy możesz podejść do przychodni ginekologicznej i mogą Ci zrobić, bez problemu to KTG.
No chyba że jesteś słodką mamą wtedy KTG zaczynasz od 27 tyg.
Ale mogę się mylić, mogło się coś zmienić. Na pewno z tą cukrzycą wiem, bo dzwonią do mnie i mi przypominają xD -
Pokaże wam jak wygląda moja droga do położonej. Jak droga przez tajemniczy ogród
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fb1d2eb2094.jpg
Co chwila są takie mostki, że trzeba się schylić żeby przejść. Szłam z mężem.więc szliśmy jedno za drugim bo wąskoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 12:27
Lady Savage, nataliamonika, malysmok84, Jacqueline, Wachciowa, Aztoria, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Iruletka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyk878 wrote:Bo ciagle się stresuje i ciężko mi o tym rozmawiać, już raz przerabiałam mówienie wszystkim ze straciliśmy ciąże, wtedy mój mąż się nie mógł powstrzymać, od 7 tc rozpowiadał na prawo i lewo, chwalił się. Bardzo to mnie dobijało, jak spotkałam znajomych zdziwionych ze pije alko albo ze brzucha nie ma i musiałam za każdym razem od nowa przez to przechodzić.
-
ja mam jedną sztukę majtek ciążowych i są fatalne. po pierwszym praniu już się coś rozdarło
a drogie były bo 22zl za sztukę...
za to kupiłam sobie biodrówki w hm 4 sztuki za 30zl i są świetne. kończą się pod brzuchem i nie uciskaja. wzięłam rozmiar L (standardowo biorę s/m)
k878 ja miałam zapisany krem pimafucort do smarowania zewnętrznego. miałam używać gdyby po kuracji macmirorem coś szczypalo. ale nie szczypie to nie używam;)
jutro idę oddać mocz na posiew, ciekawe co tym razem wyjdzie.
z tym, że nie chwalisz się ciaza to cie doskonale rozumiem. ja straciłam druga ciążę w 9/10 tygodniu , cała rodzina wiedziała o ciąży, cała grupa ze studiow podyplomowych też i po wakacjach ciężko mi było jak wszyscy się pytali który to już tydzień a ja musiałam tłumaczyć.
teraz nic nie mówiliśmy i nie chce z nikim rozmawiać o ciąży bo też się boję że znowu coś pójdzie nie tak . chyba dopiero po porodzie się uspokoje
a zakupu detektora tetna nie żałuję bo uspokaja mnie od 11 tygodnia . i nie sądzę że to zbędny wydatek . kupiłam używany za 80zl i w takiej cenie pewnie uda mi się sprzedać za kilka lat jak już zamkniemy produkcjęMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
malysmok84 wrote:Ja robie baby shower, chociaz tylko z nazwy, bo po prostu spotykamy sie z dziewczynami, robimy dobre jedzonko, smiejemy sie i plotkujemy. Kazda przynosi jakis drobiazg dla malucha. Zawsze tak robilysmy, ale bez zadecia, dekoracji itp rzeczy jakie sie widuje n instagramie. A po urodzeniu jakies 2 miesiace tez sie spotykamy
W sumie kazda okazja jest dobra na mila posiadowke z dziewczynami
ja nie wiem, jak ona to planuje, ale dla mnie to mile
-
omii wrote:Narzeczony w końcu zgodził się i powiedział że pójdziemy na usg 3D/4D żeby podejrzeć malucha
tak bardzo się cieszę
Była któraś na takim usg już ? Polecacie iść ? Jak tak to kiedy iść najlepiej?
Wczoraj wyświetliło mi się że ktoś polubil usg jakiejś dziewczyny która była w podobnym czasie co ja miała termin na 12.12.2017 i tak bardzo realnie to wyglądało -
Zasypie Was postami dzisiaj ale zaraz zaczynam spotkanie i będę miala przerwę
Ja dzisiaj dostałam jakąś reklamówka z rzeczami od teściowej - jeszcze nawet nie miałam jak tam zajrzeć - zrobię fotki potem
Zabrała mnie też na zakupy i kupiła kocy i poszewke do wózka taki A la minki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nataliamonika wrote:Mój mąż to jednak jest jedyny w swoim rodzaju. Wrócił po 24h z pracy, idzie znowu na 15 do rana i w międzyczasie złożył łóżeczko
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86d44b4ad72e.jpgnataliamonika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moje dziecię czuję właściwie codziennie, a od kilku dni bardzo intensywnie. Nie wiem dlaczego ale upodobało sobie prawą stronę brzucha i tam dostaję najsilniejsze kopniaki. Z lewej strony w ogóle nic nie czuję. Czasami gdzieś w okolicy pępka, ale delikatnie.
Jakoś chyba tak jest ułożona,że właściwie w 90% te ruchy czuć po prawej stronie.