X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    kurczę, grzybica; dała mi Gynazol i Pimafucort :/ brałyście to może? tych nazw się tyle prxewinęło, że nie dam rady znaleźć

Gynazol stosowałam kiedyś dawno temu przed ciążą. A pimafucort zaleciła mi ostatnio moja lekarka bo niby infekcji już nie widać, ale coś mnie tam jeszcze poswęduje i mam smarować.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Lady - potrącając mu potem z kieszonkowego za straszenie matki w ciąży ;)

Jak każdy chłop xD nie funkcjonuje bez kawy XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aboa wrote:
    Co do nieodczuwania ruchów, lekarz powiedział mi, że do 28 tc może być tak, że dzieciątko się kręci a my możemy nie czuć jakiegoś dnia bo ma jeszcze dużo miejsca + że niektóre dzieciątka są najbardziej aktywne w nocy kiedy już śpimy i nie jesteśmy świadome ich ruchów. Ale po 28tc musimy już czuć min. 10 dziennie, bo wtedy bobas jest duży i ma mniej miejsca na ruchy, więc obija się bardziej intensywnie.

Mój mówił, że mogłabym już zacząć liczyć, ale tez czytałam, ze od 28 tygodnia. Ściągnęłam sobie darmowa aplikacje na telefon Baby Kicks Tracker. Naciska się stópkę, zapisuje ilość kopnięć, godzinę i czas trwania.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Ja tez melduje kopniaczki ufffff ja nigdy jeszcze nie miałam ktg tak się zastanawiam czy robią to tylko jak coś się dzieje i przed samym porodem czy warto się zapisać tak po prostu?

Z tego co pamiętam z sierpniówek to, chyba KTG przyszługuje każdej normalnej zdrowej ciąży od 32 tyg, wtedy możesz podejść do przychodni ginekologicznej i mogą Ci zrobić, bez problemu to KTG.
    No chyba że jesteś słodką mamą wtedy KTG zaczynasz od 27 tyg.
    Ale mogę się mylić, mogło się coś zmienić. Na pewno z tą cukrzycą wiem, bo dzwonią do mnie i mi przypominają xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy dostanę teraz z Polnej kartę ruchów płodu, w 28 tyg. I potem będzie pokazywanie cukrów i ruchów dziecka ;/ a moja doba ma 24 xD nie wiem jak to ogarnę z moją 2 latką.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaże wam jak wygląda moja droga do położonej. Jak droga przez tajemniczy ogród :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fb1d2eb2094.jpg

Co chwila są takie mostki, że trzeba się schylić żeby przejść. Szłam z mężem.więc szliśmy jedno za drugim bo wąsko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 12:27

Lady Savage, nataliamonika, malysmok84, Jacqueline, Wachciowa, Aztoria, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Iruletka lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Bo ciagle się stresuje i ciężko mi o tym rozmawiać, już raz przerabiałam mówienie wszystkim ze straciliśmy ciąże, wtedy mój mąż się nie mógł powstrzymać, od 7 tc rozpowiadał na prawo i lewo, chwalił się. Bardzo to mnie dobijało, jak spotkałam znajomych zdziwionych ze pije alko albo ze brzucha nie ma i musiałam za każdym razem od nowa przez to przechodzić.
    Rozumiem kochana, strach o malenstwo bedzie niestety zawsze ci towarzyszyl

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jedną sztukę majtek ciążowych i są fatalne. po pierwszym praniu już się coś rozdarło :/ a drogie były bo 22zl za sztukę...
    za to kupiłam sobie biodrówki w hm 4 sztuki za 30zl i są świetne. kończą się pod brzuchem i nie uciskaja. wzięłam rozmiar L (standardowo biorę s/m)

k878 ja miałam zapisany krem pimafucort do smarowania zewnętrznego. miałam używać gdyby po kuracji macmirorem coś szczypalo. ale nie szczypie to nie używam;)
    jutro idę oddać mocz na posiew, ciekawe co tym razem wyjdzie.

z tym, że nie chwalisz się ciaza to cie doskonale rozumiem. ja straciłam druga ciążę w 9/10 tygodniu , cała rodzina wiedziała o ciąży, cała grupa ze studiow podyplomowych też i po wakacjach ciężko mi było jak wszyscy się pytali który to już tydzień a ja musiałam tłumaczyć.
    teraz nic nie mówiliśmy i nie chce z nikim rozmawiać o ciąży bo też się boję że znowu coś pójdzie nie tak . chyba dopiero po porodzie się uspokoje ;)

a zakupu detektora tetna nie żałuję bo uspokaja mnie od 11 tygodnia . i nie sądzę że to zbędny wydatek . kupiłam używany za 80zl i w takiej cenie pewnie uda mi się sprzedać za kilka lat jak już zamkniemy produkcję;)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przed snem znów bawiłam się z synem w zabawę w pukanie. Mały kopal chętnie do momentu kiedy mąż przyłaczyl się do zabawy. Położył rękę na brzuchu i dziecka nie ma.

aga1402 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Ja robie baby shower, chociaz tylko z nazwy, bo po prostu spotykamy sie z dziewczynami, robimy dobre jedzonko, smiejemy sie i plotkujemy. Kazda przynosi jakis drobiazg dla malucha. Zawsze tak robilysmy, ale bez zadecia, dekoracji itp rzeczy jakie sie widuje n instagramie. A po urodzeniu jakies 2 miesiace tez sie spotykamy :) W sumie kazda okazja jest dobra na mila posiadowke z dziewczynami :)
    Ja też uważam że każda okazja jest dobra :) ja nie wiem, jak ona to planuje, ale dla mnie to mile :)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Narzeczony w końcu zgodził się i powiedział że pójdziemy na usg 3D/4D żeby podejrzeć malucha :D tak bardzo się cieszę :)
    Była któraś na takim usg już ? Polecacie iść ? Jak tak to kiedy iść najlepiej?
    Wczoraj wyświetliło mi się że ktoś polubil usg jakiejś dziewczyny która była w podobnym czasie co ja miała termin na 12.12.2017 i tak bardzo realnie to wyglądało
    Ja też mam robione co wizytę, w 19 tygodniu bodajże wrzuciłam zdjecie buzi Natalki i było już widać idealnie wszystko :)

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasypie Was postami dzisiaj ale zaraz zaczynam spotkanie i będę miala przerwę :)
    Ja dzisiaj dostałam jakąś reklamówka z rzeczami od teściowej - jeszcze nawet nie miałam jak tam zajrzeć - zrobię fotki potem :)
    Zabrała mnie też na zakupy i kupiła kocy i poszewke do wózka taki A la minki

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl ja tak samo kupilam za 100 i za tyle sprzedam z kuba identycznie. Nic niw stracilam.

Wizyte mam dopiero o 17:30 ide sie przespax

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wizytę za pół godziny. Mały mi tak napiera na brzuch, jakby chciał już przez niego wyjść.

• Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0604420122ac.jpg

To jestem i ja, 27 tydzień... życie w życiu ♥

Szczesliwa_mamusia, salenne, k878, Lady Savage, Aboa, ara, Jacqueline, magdzia26, [m]alina, aga1402, Iruletka, Ja_Sonia lubią tę wiadomość

gann3e3klgptngn9.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zamówiłam łóżeczko, szufladę i materacyk, zdecydowałam się na stronę Woodies.pl zobaczymy jak przyjdzie :)

gann3e3klgptngn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka...G wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0604420122ac.jpg

To jestem i ja, 27 tydzień... życie w życiu ♥

Ojej, jaki zgrabny brzuszek :)

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Mój mąż to jednak jest jedyny w swoim rodzaju. Wrócił po 24h z pracy, idzie znowu na 15 do rana i w międzyczasie złożył łóżeczko <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86d44b4ad72e.jpg
    Piękne to łóżeczko! Zakochałam się. <3

nataliamonika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A ja mam wizytę za pół godziny. Mały mi tak napiera na brzuch, jakby chciał już przez niego wyjść.
    Daj znac po wizycie :))

• aknelam Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię czuję właściwie codziennie, a od kilku dni bardzo intensywnie. Nie wiem dlaczego ale upodobało sobie prawą stronę brzucha i tam dostaję najsilniejsze kopniaki. Z lewej strony w ogóle nic nie czuję. Czasami gdzieś w okolicy pępka, ale delikatnie.
    Jakoś chyba tak jest ułożona,że właściwie w 90% te ruchy czuć po prawej stronie.

‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ