X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • ara Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na wczorajszym usg córcia potwierdzona <3
    zapisałam się do szkoły rodzenia, zaczynam w połowie września :)
    dziś byłam w lumpku, upolowałam woombie, który chciałam zakupić :D
    taakie łupy za 3 dyszki :)
    a9b74cd29f37faa3med.jpg

ps. Mała u kogo w końcu byłaś w Luxie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 16:12

magdzia26, Petitka, Lady Savage, Jacqueline, Wachciowa, Marteczka93, Szczesliwa_mamusia, aga1402, nataliamonika, Iruletka lubią tę wiadomość

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam- u mnie znów na odwrót. Jeśli już coś czuję to po lewej stronie :) Gdy siedziałam w domu i leniłam się na urlopie mały wyjątkowo dokazywał i pokazał kopniaczki z prawdziwego zdarzenia. Odkąd wróciłam do pracy siedzi cichutko i sporadycznie stuknie lub smyrnie. Po tym dokazywaniu trochę się wystraszyłam, że tak nagle się uspokoił, ale od przedwczoraj od czasu do czasu przywali mi w pęcherz by mnie uspokoić ;)
    Chwalicie się swoimi ślicznymi brzusiami to i ja swój zapodam :) Niech rośnie <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ccf9931dc34.jpg

magdzia26, Lady Savage, Jacqueline, [m]alina, aga1402, Anuśka...G, Iruletka, emikey lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Mój mąż to jednak jest jedyny w swoim rodzaju. Wrócił po 24h z pracy, idzie znowu na 15 do rana i w międzyczasie złożył łóżeczko <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86d44b4ad72e.jpg
    Ale śliczne bardzo mi się podoba <3 a dla męża brawo podziwiam mój w życiu by się nie ruszył...

nataliamonika lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara u Lebiody. Była miła ale tym swoim marudzeniem mnie skutecznie zniechęciła. Dziecka mi nie pokazała, usg zrobiła przez brzuch na fotelu ginekologicznym. Ja się nie wstydzę ale jestem przyzwyczajona, że mam na sobie majtki, ręczniczek a nie z nogami na samolocie i kiecką podciągniętą pod szyję. Jak z facetem przychodzisz to też tak badają?! Mówiła, że mam iść na badania ale jakie? Ja oczywiście na wizycie zapominam języka w gębie i nie zapytałam. Ponoć na recepcji wszystko wiedzą? To normalne? Idziesz do rejestracji i co mówisz? :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam na ogół badanie na fotelu ale przezpochwowe wtedy, jeśli przez brzuch to na kozetce, nie na fotelu, choć nie w każdym gabinecie jest ta kozetka dlatego najczęściej mam na fotelu ;)
    z mężem byłam na prenatalnym, wtedy miałam przez brzuch ;) a tak na te konsultacje go nie ciągam ze sobą, razem chodzimy do napro
    co do badań to powinnaś dostać rozpiskę co w którym tygodniu robisz, w recepcji nie musisz tego mieć ale upomnij się, to będziesz wiedzieć co Ci przysługuje ;)
    na 21-26 tyg jest w rozpisce: badanie stężęnia glukozy (24-28 tyg), badanie usg, badanie ogólne moczu, przeciwciała anty-Rh oraz tokso

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara ale.przeciez juz ci usg robi teraz zawsze przez brzuch nie na samolocie no chyba ze o szyjke chodzi.

Ja czekam pod gabinetem juz.

Szczesliwa jak tam po wizycie?? :)

• k878 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i w luxmedzie koniecznie załóż se konto na portalu, tam wszystko jest; ale dziwne, że zaleceń ci nie wydrukowała, ja zawsze dostaję, tam m.in. są wszystkie skierowania wystawione

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Stałam w mega korku na autostradzie, ale już w domu. Zmęczona jestem staniem w korkach. Na wizycie ogolnie dobrze. Wojtuś waży 764gr. Nie chciał zapolować dziś do zdjęcia, zasłania się rączkami. Na zapalenie pęcherza dostałam augumentin i mam brać 2xdziennie Po tygodniu od skończenia mam zrobić posiew. Za 4tyg, 22wrzesnia usg 3trymestru.
    Ciśnienie miałam bardzo wysokie 144/85. Tylko nie wiem,ze czy związku z ciąża, czy tyn,ze się zdenerwowałam. Wyjeżdżałam z domu i mąż kazał mi zadzwonić jak dojadę do Wa-wy. Jak dojechalam, to nie mogłam się do niego dodzwonić. A dojechalam godzinę przed wizyta i przez ta godzinę cały czas dzwoniłam a on nic. Później podczas wizyty też nie dzwonił. 2razy Mi mierzył i za drugim razem miałam większe. Kazała mi mierzyć ciśnienie 2xdziennie i zapisywać. Nie chciał mnie wypuścić z gabinetu, bo ręce mi się trzęsły. A ja myślałam, czy mojemu P nic się nie stało. Jak już odebrał po 16. To się popłakałam że złości ba niego. Bardzo mi sie przykro zrobiło.
    Co do echo, to dobrze,ze mam 4go, bo okazało sie,ze na tym skierowaniu brakuje jakiegoś kodu i w tej przychodni mi tego nie zaakceptuja. Kazał mi przyjść do szpitala i wypisze mi prawidłowe skierowanie, żebym nie miała problemu

Lady Savage, Wachciowa, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po usg wszystko ok tylko termin znowu oddalony bo byl 20 z OM z usg (1 trym) na 23 a juz jest 29.12 ale gin mowi ze w normie.

Mala wazy 480 czyli kruszynka :)
    glowka na 22+4 brzuszek na 21+6 a nozki na 21+3 mamy

I mam nie pilnowac tak cukrow bo za dobre mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 18:01

k878, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, ara, [m]alina, Wachciowa, aga1402, magdzia26, nataliamonika, Petitka, Iruletka, Ja_Sonia lubią tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja miałam usg przez brzuch na fotelu. Najpierw przez pochwe a potem kiecke pod szyje i przez brzuch. Taka rozkraczona :P
    Nie pójdę tam więcej, dam radę z wizytami co miesiąc u mojego lekarza

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus u mnie 23+3 485g. Coś Ci na ten temat powiedzieli?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala powiedzial ze okej :) ze w normie :)

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, a tętno jak? Małe te nasze dziewczynki i coś zamulają ze wzrostem.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 140-165 :p powiedzial ze dobre :)

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa. I lekarz mi powiedział,ze gdybym miała częściej skurcze, na razie mam 2x dziennie, to da mi luteine. Móje dziecko dzisiaj starsze o 3dni, czyli mniej więcej co miesiąc tak sie powtarza.
    Pytałam sie go też o poród. Powiedział,ze jeszcze za wcześnie coś przewidywać. I ogólnie,ze mięśniaki nie sa przecieskazaniem do porodu sn. I od wolałby mi tych mięśniakow nie usuwać. Bo podczas cesarkę jest to bardzo poważny zabieg i mogłoby dojść do dużego krwotoku. A jak zapytałam o kolejna ciążę, to powiedział,ze mój jest tak umiejscowiony,ze nie powinien stwarzać problemu. Nawet jak będzie większy. A o porodzie i ewentualnych wskazaniach do cesarkę będzie mógł zacząć rozmawiać po 32tyg

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Aaa. I lekarz mi powiedział,ze gdybym miała częściej skurcze, na razie mam 2x dziennie, to da mi luteine. Móje dziecko dzisiaj starsze o 3dni, czyli mniej więcej co miesiąc tak sie powtarza.
    Pytałam sie go też o poród. Powiedział,ze jeszcze za wcześnie coś przewidywać. I ogólnie,ze mięśniaki nie sa przecieskazaniem do porodu sn. I od wolałby mi tych mięśniakow nie usuwać. Bo podczas cesarkę jest to bardzo poważny zabieg i mogłoby dojść do dużego krwotoku. A jak zapytałam o kolejna ciążę, to powiedział,ze mój jest tak umiejscowiony,ze nie powinien stwarzać problemu. Nawet jak będzie większy. A o porodzie i ewentualnych wskazaniach do cesarkę będzie mógł zacząć rozmawiać po 32tyg
    Szczęśliwa mama ja jestem obciążona mięskiami złośliwymi, moja mama straciła już macicę przez nie w 35 roku życia, jej siostra 37 roku, babcia non stop ma krwotoki, nie chce oddać tego narządku, prababcia zmarła na raka macicy właśnie nimi spowodowane, po Zuzi wyszły mi 3 miesniaki. To był właśnie taki impuls że czas na 2 dziecko, bo mogę stracić domek dla dzidziusiów, szybko zaszłam ;). Tobie też tego życzę. Na razie mięsniaki ani się nie powiekszają, i w porodzie sn też na razie nie będą przeszkadzać, i oby tak do końca ciaży.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka a ile corcia ma??

• ara Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ara ale.przeciez juz ci usg robi teraz zawsze przez brzuch nie na samolocie no chyba ze o szyjke chodzi.

Ja czekam pod gabinetem juz.

Szczesliwa jak tam po wizycie?? :)

właśnie nie przez brzuch a przez pochwę - tam w gabinecie jest usg tylko przy fotelu gin, ano i szyjkę przy okazji mierzy
    przez brzuch mam usg u swojej napro oraz prenatalne, połówkowe i teraz III trym ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Szczęśliwa mama ja jestem obciążona mięskiami złośliwymi, moja mama straciła już macicę przez nie w 35 roku życia, jej siostra 37 roku, babcia non stop ma krwotoki, nie chce oddać tego narządku, prababcia zmarła na raka macicy właśnie nimi spowodowane, po Zuzi wyszły mi 3 miesniaki. To był właśnie taki impuls że czas na 2 dziecko, bo mogę stracić domek dla dzidziusiów, szybko zaszłam ;). Tobie też tego życzę. Na razie mięsniaki ani się nie powiekszają, i w porodzie sn też na razie nie będą przeszkadzać, i oby tak do końca ciaży.
    No ja mam 2, ten mały wyszedł mi w lutym. Duży mam juz od 4lat. Podzczas ciąży urósł z 2cm do 7.5cm. Puki co zwolnił. Zobaczymy co będzie dalej. Mam 35lat, więc wolałabym szybko drugie dziecko. Bo potem to nie wiadomo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek w 24+5 mial 560 takze luz ;)

‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ