X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Mamadzieci Znajoma

Wysłany: 26 maja 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.ja dziś mam prenatalne o 15.30.trzymajcie kciuki proszę ☺

potrójnamama, Glonojadek, Anuśla, Kokaina lubią tę wiadomość

• potrójnamama Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadzieci wrote:

Trzymam kciuki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 11:03

Pierwsza ciąża 8tc poronienie
    Synek 2015
    Córeczka 2017
    Synek 05-16.03.2019 💔

7v8r3e3k3cjsoq3e.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Ja też w piątek prenatalne! 🤗

Ale nas będzie :) :)
    Trzymam za nas wszystkie kciuki :)

Kokaina lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • potrójnamama Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ja wczoraj miałam prenatalne. Wróciłam bardzo późno i już nie miałam siły pisać bo padłam.

Z dzidziusiem wszystko ok. To 12t4d (dziś 12t5d) czyli idelanie z om ;)
    Wg usg wszystko dobrze, mój lekarz powiedział, że nie ma się do czego przyczepić. Teraz jeszcze czekamy na wyniki z krwi. Po krwiaku też nie ma już ani śladu <3
    Nasz cud ma 6cm i jak to lekarz powtórzył 3 razy według niego to chłopak :D

Na następną wizytę znowu czekać muszę miesiąc ale jakoś dam radę ;)

Zdjęcie maluszka:

https://zapodaj.net/27a9333e1ff0c.jpg.html?fbclid=IwAR14zIFJEp70t5o0NtH20b_x3mFOGrUAi70Q14Igwcx1WYkZrYcX8b4sjic

Anuśla, Inga28, jjs, Chcę być mamą, Glonojadek, Kokaina, Mała panda, Mamadzieci, Kinaa, mon!ta^ lubią tę wiadomość

Pierwsza ciąża 8tc poronienie
    Synek 2015
    Córeczka 2017
    Synek 05-16.03.2019 💔

7v8r3e3k3cjsoq3e.png
  • Aaggaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potrójnamama wrote:
    Hej.

Ja wczoraj miałam prenatalne. Wróciłam bardzo późno i już nie miałam siły pisać bo padłam.

Wg usg wszystko dobrze, mój lekarz powiedział, że nie ma się do czego przyczepić. Teraz jeszcze czekamy na wyniki z krwi. Po krwiaku też nie ma już ani śladu <3

Zdjęcie maluszka:

https://zapodaj.net/27a9333e1ff0c.jpg.html?fbclid=IwAR14zIFJEp70t5o0NtH20b_x3mFOGrUAi70Q14Igwcx1WYkZrYcX8b4sjic
    Cudo! Gratulacje 🥰

potrójnamama, PatSim lubią tę wiadomość

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny dzidziuś!

potrójnamama lubi tę wiadomość

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508227451.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadzieci wrote:
    Ja tez ja tez :) tzn usg pierwszego trymestru u mojej prowadzącej dokładnie o tej samej godzinie a prenatalne w klinice za dwa dni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potrójnamama wrote:
    Hej.

Zdjęcie maluszka:

Super 😍 gratulacje :) my tez o synku się tak szybko dowiedzieliśmy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa12 wrote:
    Cudo! Gratulacje 🥰
    Śliczne zdjęcie

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potrójnamama gratulacje!!

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Aaggaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może problem ze zgagą? Strasznie mnie męczy ten okropny kwas w ustach. Może macie jakieś sprawdzone sposoby?

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma takie ukłucia w pochwie? Takie sekundowe jak by ktoś mnie szpilką ukuł. Miałam już tak raz z tydzień temu i dzisiaj znowu kilka razy w ciągu dnia...

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh my po wizycie. Ciąża młodsza względem poprzedniego usg o 10 dni i niby dzisiaj jesteśmy 10 i 5. Zupełnie mi się to nie zgadza ani z wysoka beta prawie 6 tyg temu, ani z tym kiedy mogło dojsc do zapłodnienia. najgorzej ze za dwa dni prenatalne i martwie się ze jest za szybko. Nie wiem totalnie co robić.

A co do kłucia to mnie ciagle tak kłuje i napina się już cały brzuch wystarczy ze trochę pochodzę. Same takie bóle jak na okres są całkowicie normalne

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim wrote:
    Eh my po wizycie. Ciąża młodsza względem poprzedniego usg o 10 dni i niby dzisiaj jesteśmy 10 i 5. Zupełnie mi się to nie zgadza ani z wysoka beta prawie 6 tyg temu, ani z tym kiedy mogło dojsc do zapłodnienia. najgorzej ze za dwa dni prenatalne i martwie się ze jest za szybko. Nie wiem totalnie co robić.

A co do kłucia to mnie ciagle tak kłuje i napina się już cały brzuch wystarczy ze trochę pochodzę. Same takie bóle jak na okres są całkowicie normalne

A co lekarz na to, że ciąża jest młodsza? Może po prostu był zły pomiar? Kiedy miałaś poprzednią wizyte?

age.png

age.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga teraz jeszcze nie doświadczam tej szpilki, ale pamiętam aż za dobrze z poprzedniej ciąży - jakby jakiś mały skrzat tam siedział i wbijał co jakiś czas. Ale to nic groźnego, jeden z efektów ubocznych ciąży :D

Dziewczyny ale będzie emocjonujący w wizyty piątek! Ogromne kciuki za Wasze wizyty, widzę że to głównie prenatalne więc będzie wysyp cudnych zdjęć - to moje ulubione z całego okresu ciąży <3

PatSim przepraszam, ale nie zrozumiałam - na dzisiejszym USG ciąża wygląda na młodszą o 10 dni porównując do wieku z om, tak? Nie, ze wygląda na młodszą niż przy poprzednim pomiarze?

Glonojadek lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    A co lekarz na to, że ciąża jest młodsza? Może po prostu był zły pomiar? Kiedy miałaś poprzednią wizyte?
    W sumie to nic 😔 ona jest beznadziejna i chyba ostatni raz u niej byłam. Nic nie mierzy nic nie sprawdza tylko kasę liczy. Poprzednia wizytę miałam równe 4 tyg temu i wtedy wychodziło 8 i 3, a teraz nagle 10 i 4

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Inga teraz jeszcze nie doświadczam tej szpilki, ale pamiętam aż za dobrze z poprzedniej ciąży - jakby jakiś mały skrzat tam siedział i wbijał co jakiś czas. Ale to nic groźnego, jeden z efektów ubocznych ciąży :D

Dziewczyny ale będzie emocjonujący w wizyty piątek! Ogromne kciuki za Wasze wizyty, widzę że to głównie prenatalne więc będzie wysyp cudnych zdjęć - to moje ulubione z całego okresu ciąży <3

PatSim przepraszam, ale nie zrozumiałam - na dzisiejszym USG ciąża wygląda na młodszą o 10 dni porównując do wieku z om, tak? Nie, ze wygląda na młodszą niż przy poprzednim pomiarze?
    Właśnie z poprzednim usg. Ja nie miewam owulacji wiec bazujemy niestety tylko na pomiarach z usg. Eh i tak jade w czwartek do kliniki i już tam chyba tam zostanę, bo wkurza mnie moja gin.

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Czy któraś z Was ma takie ukłucia w pochwie? Takie sekundowe jak by ktoś mnie szpilką ukuł. Miałam już tak raz z tydzień temu i dzisiaj znowu kilka razy w ciągu dnia...

Też mi się coś takiego robi, aż podskakuję. Taka igiełka w pipce :D No i w ogóle czuje rozciąganie i rozpychanie w brzuchu.

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z kolei boli wiecznie prawy jajnik w którym jest ciałko żôłte. Choć przed ciążą też bolał mnie tylko prawy

• Aaggaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używacie detektorów tętna płodu? Mi się wydaje że dziś znalazłam tętno maluszka a to 12 TC. Wyraźnie szybsze od mojego i to taki dźwięk który trudno pomylić więc chyba trafiłam 😊

Mała panda, Kinaa lubią tę wiadomość

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ