X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucha trzeba być dobrej myśli :* jesteśmy z tobą cały czas :* trzymamy kciuki bardzo mocno żeby wszystko wyszło w porządku :* A ty jak się czujesz ? przytulam na odległość !

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucha wrote:
    Profesor który robił mi usg powiedział że jest 50/50 albo jest wada albo to od czegoś innego. Nie są w stanie powiedzieć dopoki nie zrobią tej biopsji.
    Wiesz ile będziesz czekać na wynik biopsji ? Przy biopsji chyba czeka się krócej niż przy amniopunkcji... Mam nadzieję, że krócej niż 3 tygodnie..

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa wrote:
    mała panda ten śluz kurcze niby taki jak sie przy owulacji ma ja też czasem taki mam teraz a konsultowałaś się ze swoim gin? nie rozumiem w takim razie szpitala wogóle.. powinni brać pod uwagę wyniki...
    Jutro daję mocz do badania i zobaczę w czwartek co wyjdzie, jak znowu będzie nie tak, to zadzwonię do mojego gin. A szpitale w moim mieście raczej mnie już nie zdziwią..

3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała panda ot wszystko na temat słuzby zdrowia na NFZ... dawaj znać co wyjdzie :*

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Szalona 27 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mozna dołączyć? 😊

Glonojadek, Mała panda, Kinaa lubią tę wiadomość

Szalona 27
  • Savana Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2020, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny🙂

Betti oj nie dziwię Ci się wkurzenia zbyt ważna sprawa żeby robiły takie zaniedbania...

Gucha trzymam kciuki!

Ostatnio znowu mam spadek formy to chyba przez pogodę i moje cukry dzisiaj mam konsultacje to się dowiem co i jak dalej z cukrzyca, ogólnie to nie ma już chyba nocy żeby mi się nie śniło coś związanego z ciąża szpitalem porodem😱 co prawda chyba wkoncu dotarlo do mnie ze jestem w ciąży i zaczynam nią się cieszyc😂 Bardzo chciałabym dowiedzieć się kto tam mieszka żebym mogła powoli coś kupować ale znając życie to dopiero na połówkowym się dowiem 🙈

Mała panda lubi tę wiadomość

oar89n73y6mg0rut.png
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Savana wrote:
    Bardzo chciałabym dowiedzieć się kto tam mieszka żebym mogła powoli coś kupować ale znając życie to dopiero na połówkowym się dowiem 🙈
    Nasza Dzidzia też nie chce się ujawnić, ostatnio na upartego po turecku siedziała i nic a nic nie dało się podejrzeć, ale może w przyszłym tygodniu, bo też już bym chciała wiedzieć. Imiona już mamy wybrane 🙈

3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png

Wysłany: 24 czerwca 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny nieśmiało, u mnie 13 t 5 d, jesteśmy już po USG najprawdopodobniej dziewczynka ☺ na ten moment ok, ale zrobiłam badanie moczu i wyszło mi tak białko.... Miała któraś z Was tak? Dałam dziś do powtórki ale się przeraziłam...

Mała panda, Glonojadek lubią tę wiadomość

Szalona 27
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalona 27 wrote:
    Witam się dziewczyny nieśmiało, u mnie 13 t 5 d, jesteśmy już po USG najprawdopodobniej dziewczynka ☺ na ten moment ok, ale zrobiłam badanie moczu i wyszło mi tak białko.... Miała któraś z Was tak? Dałam dziś do powtórki ale się przeraziłam...

Super! Gratuluję dziewczynki, bo tu chyba więcej chłopców w tym wątku. U mnie dzisiaj też 13+5 tc :D nie mogę się doczekać kolejnego usg. Mam mieć za tydzień w piątek, chociaż to będzie wizyta na NFZ i mają trochę słaby sprzęt, więc obawiam się że płeć będzie gorzej widoczna niż na prenatalnych.

f2w390bvk02v4xta.png
    Ponad dwa lata starań
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalona 27 wrote:
    Gratulacje 💚
    Co do białka w moczu to musisz skonsultować z lekarzem jeśli znowu Ci wyjdzie. Wiem, że przy infekcjach i kamicy nerkowej może się pojawiać białko w moczu. Zobaczysz. Ja też czekam na wyniki bo mi znowu nabłonki płaskie bardzo liczne wyszły co też o stanie zapalnym może świadczyć. Możesz też, tak jak ja, oddać mocz na posiew, może coś się wyhoduje. Tylko na wynik posiewu czeka się kilka dni.

3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png

Wysłany: 24 czerwca 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała panda wrote:
    Gratulacje 💚
    Co do białka w moczu to musisz skonsultować z lekarzem jeśli znowu Ci wyjdzie. Wiem, że przy infekcjach i kamicy nerkowej może się pojawiać białko w moczu. Zobaczysz. Ja też czekam na wyniki bo mi znowu nabłonki płaskie bardzo liczne wyszły co też o stanie zapalnym może świadczyć. Możesz też, tak jak ja, oddać mocz na posiew, może coś się wyhoduje. Tylko na wynik posiewu czeka się kilka dni.

Tak dziś dałam na posiew, wizyta dopiero u lekarza w poniedziałek także zobaczymy.

Szalona 27
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już imiona? 😁

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Macie już imiona? 😁

U nas Gustaw albo Ludwik 💙

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Macie już imiona? 😁
    U nas Aleksander Władysław 😉 co do drugiego imienia może się zmienić..

• Savana Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Macie już imiona? 😁

Nieee i najgorsze jest to że na nic się nie mogę zdecydować mam wrażenie że żadne mi się nie podoba 🙈

oar89n73y6mg0rut.png
  • gucha Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa wrote:
    Gucha trzeba być dobrej myśli :* jesteśmy z tobą cały czas :* trzymamy kciuki bardzo mocno żeby wszystko wyszło w porządku :* A ty jak się czujesz ? przytulam na odległość !

Jestem cały czas dobrej myśli, ale w sumie nawet staram się tak o tym nie myśleć. Bardzo mało tutaj lekarze mówią. O wynikach biopsji tez nie powiedzieli ile trzeba czekać. Nie wiem nawet do kiedy będą mnie tu trzymać. Powiem Wam że pomimo znieczulenia ta biopsja jest okropna, prawie im tam fiknelam tak mi sie słabo zrobiło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucha, może zadam głupie pytanie, ale biopsję czego miałaś? Jakiej tkanki? I co ona ewentualnie ma wykazać? Widziałam Twój post o tym, że wyszły pewne nieprawidłowości w USG I trymestru..

Wysłany: 24 czerwca 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała panda wrote:
    Gratulacje 💚

Mam już wynik moczu ogólnego, białka dziś nie ma ale są ciała ketonowe.... Co do imion, to u nas Blanka albo Lilia 😃

Szalona 27
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciała ketonowe mogą oznaczać, ze jesz za lekką kolację 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 18:50

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Gucha, może zadam głupie pytanie, ale biopsję czego miałaś? Jakiej tkanki? I co ona ewentualnie ma wykazać? Widziałam Twój post o tym, że wyszły pewne nieprawidłowości w USG I trymestru..
    Pewnie biopsja kosmówki.

Edyciak lubi tę wiadomość

3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ