Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
gucha wrote:Profesor który robił mi usg powiedział że jest 50/50 albo jest wada albo to od czegoś innego. Nie są w stanie powiedzieć dopoki nie zrobią tej biopsji.
-
Kinaa wrote:mała panda ten śluz kurcze niby taki jak sie przy owulacji ma ja też czasem taki mam teraz a konsultowałaś się ze swoim gin? nie rozumiem w takim razie szpitala wogóle.. powinni brać pod uwagę wyniki...
-
Witam nowe dziewczyny🙂
Betti oj nie dziwię Ci się wkurzenia zbyt ważna sprawa żeby robiły takie zaniedbania...
Gucha trzymam kciuki!
Ostatnio znowu mam spadek formy to chyba przez pogodę i moje cukry dzisiaj mam konsultacje to się dowiem co i jak dalej z cukrzyca, ogólnie to nie ma już chyba nocy żeby mi się nie śniło coś związanego z ciąża szpitalem porodem😱 co prawda chyba wkoncu dotarlo do mnie ze jestem w ciąży i zaczynam nią się cieszyc😂 Bardzo chciałabym dowiedzieć się kto tam mieszka żebym mogła powoli coś kupować ale znając życie to dopiero na połówkowym się dowiem 🙈
Mała panda lubi tę wiadomość
-
Savana wrote:Bardzo chciałabym dowiedzieć się kto tam mieszka żebym mogła powoli coś kupować ale znając życie to dopiero na połówkowym się dowiem 🙈
-
Witam się dziewczyny nieśmiało, u mnie 13 t 5 d, jesteśmy już po USG najprawdopodobniej dziewczynka ☺ na ten moment ok, ale zrobiłam badanie moczu i wyszło mi tak białko.... Miała któraś z Was tak? Dałam dziś do powtórki ale się przeraziłam...
Mała panda, Glonojadek lubią tę wiadomość
Szalona 27 -
Szalona 27 wrote:Witam się dziewczyny nieśmiało, u mnie 13 t 5 d, jesteśmy już po USG najprawdopodobniej dziewczynka ☺ na ten moment ok, ale zrobiłam badanie moczu i wyszło mi tak białko.... Miała któraś z Was tak? Dałam dziś do powtórki ale się przeraziłam...
Super! Gratuluję dziewczynki, bo tu chyba więcej chłopców w tym wątku. U mnie dzisiaj też 13+5 tc nie mogę się doczekać kolejnego usg. Mam mieć za tydzień w piątek, chociaż to będzie wizyta na NFZ i mają trochę słaby sprzęt, więc obawiam się że płeć będzie gorzej widoczna niż na prenatalnych.
Ponad dwa lata starań -
Szalona 27 wrote:Witam się dziewczyny nieśmiało, u mnie 13 t 5 d, jesteśmy już po USG najprawdopodobniej dziewczynka ☺ na ten moment ok, ale zrobiłam badanie moczu i wyszło mi tak białko.... Miała któraś z Was tak? Dałam dziś do powtórki ale się przeraziłam...
Co do białka w moczu to musisz skonsultować z lekarzem jeśli znowu Ci wyjdzie. Wiem, że przy infekcjach i kamicy nerkowej może się pojawiać białko w moczu. Zobaczysz. Ja też czekam na wyniki bo mi znowu nabłonki płaskie bardzo liczne wyszły co też o stanie zapalnym może świadczyć. Możesz też, tak jak ja, oddać mocz na posiew, może coś się wyhoduje. Tylko na wynik posiewu czeka się kilka dni. -
Mała panda wrote:Gratulacje 💚
Co do białka w moczu to musisz skonsultować z lekarzem jeśli znowu Ci wyjdzie. Wiem, że przy infekcjach i kamicy nerkowej może się pojawiać białko w moczu. Zobaczysz. Ja też czekam na wyniki bo mi znowu nabłonki płaskie bardzo liczne wyszły co też o stanie zapalnym może świadczyć. Możesz też, tak jak ja, oddać mocz na posiew, może coś się wyhoduje. Tylko na wynik posiewu czeka się kilka dni.
Tak dziś dałam na posiew, wizyta dopiero u lekarza w poniedziałek także zobaczymy.Szalona 27 -
nick nieaktualny
-
Kinaa wrote:Gucha trzeba być dobrej myśli :* jesteśmy z tobą cały czas :* trzymamy kciuki bardzo mocno żeby wszystko wyszło w porządku :* A ty jak się czujesz ? przytulam na odległość !
Jestem cały czas dobrej myśli, ale w sumie nawet staram się tak o tym nie myśleć. Bardzo mało tutaj lekarze mówią. O wynikach biopsji tez nie powiedzieli ile trzeba czekać. Nie wiem nawet do kiedy będą mnie tu trzymać. Powiem Wam że pomimo znieczulenia ta biopsja jest okropna, prawie im tam fiknelam tak mi sie słabo zrobiło. -
nick nieaktualny
-
Mała panda wrote:Gratulacje 💚
Co do białka w moczu to musisz skonsultować z lekarzem jeśli znowu Ci wyjdzie. Wiem, że przy infekcjach i kamicy nerkowej może się pojawiać białko w moczu. Zobaczysz. Ja też czekam na wyniki bo mi znowu nabłonki płaskie bardzo liczne wyszły co też o stanie zapalnym może świadczyć. Możesz też, tak jak ja, oddać mocz na posiew, może coś się wyhoduje. Tylko na wynik posiewu czeka się kilka dni.
Mam już wynik moczu ogólnego, białka dziś nie ma ale są ciała ketonowe.... Co do imion, to u nas Blanka albo Lilia 😃Szalona 27 -
Edyciak wrote:Gucha, może zadam głupie pytanie, ale biopsję czego miałaś? Jakiej tkanki? I co ona ewentualnie ma wykazać? Widziałam Twój post o tym, że wyszły pewne nieprawidłowości w USG I trymestru..
Edyciak lubi tę wiadomość