X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na poczatku farbowalam olia bez amoniaku i bylo ok
    a maz mi nakladal :--)) doksztalt mial jak trza wg mych wskazowek na biezaco
    potem na 2mce przed porodem normalnie fryzjer

Ewelina Ty lez i wypoczywaj te 6 tyg pologu
    naspacerujesz sie jeszcze
    mnie bolalo mocno w srodku po peknieciu i szyciu plus szwy i rana sie goila 3mce, spacerowealam dopiero po mcu i to step by step 20min i end plus nic nie targalam oprocz baby a i to czasem z big bolem

jak korzonki to zostaje tylko gp bo jak sa mocno zaziebione to masci i termofor tylko na chwile pomoga
    pamietam jak przed matura mnie zalozyly, dostalam bolesne zastrzyki i rozpedzilo, straszny bol zgina czlowieka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 22:37

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) co za leniwy dzień dzisiaj. Totalnie nic mi się nie chcę. Widzę że Wy pewnie zajęte od rana maleństwami i nic nowego na forum się nie pojawiło. Miłego dnia :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka . ale dzis sie wyspalam :) mala sama budzi sie co 3h - 3,5 h na jedzonko wiec budzika tej nocy nie ustawialam :) wstalismy po 10 . P sniadanko uszykowal posprzątał :) a ja w tym czasie sie ogarnelam i znow sie położyłam :D a teraz czekamy na gosci mam masc rozgrzewającą wiec smaruje plecy i juz lepiej oby nie wrocilo , chodze juz bardziej wyprostowana krocze tez juz mniej boli ale boli .
    Ktoras pisala tu o p0odpasce zmoczonej i danej do zamrazalnika . I co pomaga? czy tylko na chwile ?
    Milego popoludnia kochane

AgataP, carola93, juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na ranę polecano witch hazel czy na odwrót.
    Korzystałam. Przynosilo ulgę. Mimo pęknięcia szwow wszystko teraz ładnie wyglada.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobietki nockie mialam nie ciekawa nie moglam wogole spac :/
    Limerikowo i Domi pewnie teraz zajete sa bo tescie sa wiec rzadko beda tu zagladac milego dnia :*

carola93, Limerikowo lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) tak właśnie myślę juska19 że wszystkie zajęte więc nie wiele się będzie działo na forum.
    Nie zazdroszczę niewyspania, wiem jak to jest. Im wyżej w ciąży, tym gorzej się dobrze ułożyć i wyspać.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam witam, my wlasnie z Lola po zakupach z tesciami
    pl hurtownia i lidl zaliczony
    dzis klopsy na obiad a na kolacje nalesniki z jabkami i z twarogiem
    bedziemy szukac ok okienka pogodowego na spacerek
    wczoraj byla proba soczku z jabluszka organicznego na b skwaszona minke ;--))
    dzis probujemy z gotowanej marchewki wycisnac pol lyzeczki soczku bo apetyt mala to ma, wcina 210ml 4/5x dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 14:10

juska19, Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo
    oj to duza Twoja corcia je :) super ze ma taki apetyt a z pogoda rzeczywiscie jest kiepsko dzis u nas raz sloneczko raz pochmurno masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 14:37

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej . Milego dnia .
    Jejku Juska juz polowaciazy zaraz zostane ciocia po raz 3 :D zleci szybko :) <3

juska19, Domi IRL lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jeszcze zyje:P

Wydaje sie ze Colief dziala- mala robi kupke codziennie od kilku dni bez wysilku, kupka przypomina konsystencja kupki jakie miala wczesniej, sa ziarniste i bardziej plynne. Jest tez w lepszym humorze:))

Dzieki- panie aptekarzu z Kinnegad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl
    juz teraz z gorki mam hihii
    Domi IRL
    super ze dzialaja kropelki

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lim mala 4 miesiace skonczone, duza pannica juz :)
    I jak zareagowala na marcheweczke?

Sluchaj ja znow o tych odpisach wizyt i recept w pl. Czy ty masz jakies prywatne ubezpieczenie? Pytalam o to znajomych i nikt o tym nie wie. A ze jade do pl to wole sie zorientowac bo nigdy rachunkow nie bralam a moze dalo by rade cos z tym zrobic. Bo irl recepty i gp to odliczam normalnie.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    No lim mala 4 miesiace skonczone, duza pannica juz :)
    I jak zareagowala na marcheweczke?

Sluchaj ja znow o tych odpisach wizyt i recept w pl. Czy ty masz jakies prywatne ubezpieczenie? Pytalam o to znajomych i nikt o tym nie wie. A ze jade do pl to wole sie zorientowac bo nigdy rachunkow nie bralam a moze dalo by rade cos z tym zrobic. Bo irl recepty i gp to odliczam normalnie.
    my nie mamy pryw ubezpiecz, a jak mielismy kiedys z firmy meza to tam fige sie skorzystalo

po prostu robi sie zwykly odpis podatkowy na medical expanses w formie podatkowej tutaj, teraz termin jest do polowy pazdziernika za 2013, nasze juz poszlo
    20% ma sie prawo do zwrotu obojetnie z jakiej kwoty
    w Pl bralam billsy jak lecialo za wizyty: ginekolog, usg scany, endokrynolog, ogolny etc plus rachunkki za leki z apteki, ktore to uzywalam podczas ciazy np tarczycowe, luteina, na nadcis
    plus wszystkie receipty tu od lekarzy za wizyty plus receipty za leki tu w Irl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 01:08

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    np teraz nasza znajoma poleciala do Pl na scany i usg nerek, bo miala kamien i rozbijany w Pl i scanowany
    tu oczywscie doprosic sie nei szlo, zamaist usg robili jej rtg i twierdzili, ze jak nic nei boli to po co ona chce usg i do domu po 6h oczekiwania w Lck mimo ze wybebnila wreszcie skierownaie na usg od gp do szpitala

wiec polecila do Pl i normalnie bierze all billsy i tez odlicza 20% z konsultacji i scanow i zabiegu

procedura jest tez taka, ze jak ma sie pryw ubezpiecz a nie idzie sie doprosic po lekarzach odpowiedniego leczenia lub oczekiwanie na konsultanta jest kilka mcy to prawo unijne mowi,ze mozna otrzymac full zwrot za leczenie w innym kraju
    moj maz mial np taki zwrot z VHI

juska19 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola93 wrote:
    Nie zazdroszczę niewyspania, wiem jak to jest. Im wyżej w ciąży, tym gorzej się dobrze ułożyć i wyspać.
    do spania sa fajne poduchy typu rogal podczas ciazy potem przydaja sie do karmienia baby lub do lozka by baby nie spadlo lub pod glowe, zawsze kaies zastowsowanie sie znajdzie :--))
    mozna spr mothercare ale tam drogo lub ebay/amazon/ pl allegro
    ja nie mialam rogala ale inne dziewczyny b sobie chwalily ten wynalazek

carola93 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę musiała i ja zacząć domagać się rachunków bo szczerze to ani endokrynolog ano ginekolog ani dentysta mi rachunków nigdy nie wystawia ;/

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    Będę musiała i ja zacząć domagać się rachunków bo szczerze to ani endokrynolog ano ginekolog ani dentysta mi rachunków nigdy nie wystawia ;/
    popros o papier ze wizyta w danym dniu u lekarza kosztowala tyle a tyle i juz
    wystarczy jakby byla kontrola irl skarbowki, ale to tylko przy duzych kwotach wzywaja

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe new awatar-b ladny!

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :)

A jak przeliczasz dzielisz pl rachunek na 4. Będę sobie w pl robiła dwie koronki bo mam dwa slabe zabki i chce je uratowac i bedzie to koszt 2400zl za same koronki to juz ladna kwota, i gdyby mi z tego 20% zwrocono to super.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    Dzieki :)

A jak przeliczasz dzielisz pl rachunek na 4. Będę sobie w pl robiła dwie koronki bo mam dwa slabe zabki i chce je uratowac i bedzie to koszt 2400zl za same koronki to juz ladna kwota, i gdyby mi z tego 20% zwrocono to super.
    licze po kursie euro z dnia biezacego NBP

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ