X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na poczatku farbowalam olia bez amoniaku i bylo ok
    a maz mi nakladal :--)) doksztalt mial jak trza wg mych wskazowek na biezaco
    potem na 2mce przed porodem normalnie fryzjer

Ewelina Ty lez i wypoczywaj te 6 tyg pologu
    naspacerujesz sie jeszcze
    mnie bolalo mocno w srodku po peknieciu i szyciu plus szwy i rana sie goila 3mce, spacerowealam dopiero po mcu i to step by step 20min i end plus nic nie targalam oprocz baby a i to czasem z big bolem

jak korzonki to zostaje tylko gp bo jak sa mocno zaziebione to masci i termofor tylko na chwile pomoga
    pamietam jak przed matura mnie zalozyly, dostalam bolesne zastrzyki i rozpedzilo, straszny bol zgina czlowieka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 22:37

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) co za leniwy dzień dzisiaj. Totalnie nic mi się nie chcę. Widzę że Wy pewnie zajęte od rana maleństwami i nic nowego na forum się nie pojawiło. Miłego dnia :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka . ale dzis sie wyspalam :) mala sama budzi sie co 3h - 3,5 h na jedzonko wiec budzika tej nocy nie ustawialam :) wstalismy po 10 . P sniadanko uszykowal posprzątał :) a ja w tym czasie sie ogarnelam i znow sie położyłam :D a teraz czekamy na gosci mam masc rozgrzewającą wiec smaruje plecy i juz lepiej oby nie wrocilo , chodze juz bardziej wyprostowana krocze tez juz mniej boli ale boli .
    Ktoras pisala tu o p0odpasce zmoczonej i danej do zamrazalnika . I co pomaga? czy tylko na chwile ?
    Milego popoludnia kochane

AgataP, carola93, juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na ranę polecano witch hazel czy na odwrót.
    Korzystałam. Przynosilo ulgę. Mimo pęknięcia szwow wszystko teraz ładnie wyglada.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobietki nockie mialam nie ciekawa nie moglam wogole spac :/
    Limerikowo i Domi pewnie teraz zajete sa bo tescie sa wiec rzadko beda tu zagladac milego dnia :*

carola93, Limerikowo lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) tak właśnie myślę juska19 że wszystkie zajęte więc nie wiele się będzie działo na forum.
    Nie zazdroszczę niewyspania, wiem jak to jest. Im wyżej w ciąży, tym gorzej się dobrze ułożyć i wyspać.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam witam, my wlasnie z Lola po zakupach z tesciami
    pl hurtownia i lidl zaliczony
    dzis klopsy na obiad a na kolacje nalesniki z jabkami i z twarogiem
    bedziemy szukac ok okienka pogodowego na spacerek
    wczoraj byla proba soczku z jabluszka organicznego na b skwaszona minke ;--))
    dzis probujemy z gotowanej marchewki wycisnac pol lyzeczki soczku bo apetyt mala to ma, wcina 210ml 4/5x dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 14:10

juska19, Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo
    oj to duza Twoja corcia je :) super ze ma taki apetyt a z pogoda rzeczywiscie jest kiepsko dzis u nas raz sloneczko raz pochmurno masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 14:37

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej . Milego dnia .
    Jejku Juska juz polowaciazy zaraz zostane ciocia po raz 3 :D zleci szybko :) <3

juska19, Domi IRL lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jeszcze zyje:P

Wydaje sie ze Colief dziala- mala robi kupke codziennie od kilku dni bez wysilku, kupka przypomina konsystencja kupki jakie miala wczesniej, sa ziarniste i bardziej plynne. Jest tez w lepszym humorze:))

Dzieki- panie aptekarzu z Kinnegad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl
    juz teraz z gorki mam hihii
    Domi IRL
    super ze dzialaja kropelki

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lim mala 4 miesiace skonczone, duza pannica juz :)
    I jak zareagowala na marcheweczke?

Sluchaj ja znow o tych odpisach wizyt i recept w pl. Czy ty masz jakies prywatne ubezpieczenie? Pytalam o to znajomych i nikt o tym nie wie. A ze jade do pl to wole sie zorientowac bo nigdy rachunkow nie bralam a moze dalo by rade cos z tym zrobic. Bo irl recepty i gp to odliczam normalnie.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    No lim mala 4 miesiace skonczone, duza pannica juz :)
    I jak zareagowala na marcheweczke?

Sluchaj ja znow o tych odpisach wizyt i recept w pl. Czy ty masz jakies prywatne ubezpieczenie? Pytalam o to znajomych i nikt o tym nie wie. A ze jade do pl to wole sie zorientowac bo nigdy rachunkow nie bralam a moze dalo by rade cos z tym zrobic. Bo irl recepty i gp to odliczam normalnie.
    my nie mamy pryw ubezpiecz, a jak mielismy kiedys z firmy meza to tam fige sie skorzystalo

po prostu robi sie zwykly odpis podatkowy na medical expanses w formie podatkowej tutaj, teraz termin jest do polowy pazdziernika za 2013, nasze juz poszlo
    20% ma sie prawo do zwrotu obojetnie z jakiej kwoty
    w Pl bralam billsy jak lecialo za wizyty: ginekolog, usg scany, endokrynolog, ogolny etc plus rachunkki za leki z apteki, ktore to uzywalam podczas ciazy np tarczycowe, luteina, na nadcis
    plus wszystkie receipty tu od lekarzy za wizyty plus receipty za leki tu w Irl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 01:08

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    np teraz nasza znajoma poleciala do Pl na scany i usg nerek, bo miala kamien i rozbijany w Pl i scanowany
    tu oczywscie doprosic sie nei szlo, zamaist usg robili jej rtg i twierdzili, ze jak nic nei boli to po co ona chce usg i do domu po 6h oczekiwania w Lck mimo ze wybebnila wreszcie skierownaie na usg od gp do szpitala

wiec polecila do Pl i normalnie bierze all billsy i tez odlicza 20% z konsultacji i scanow i zabiegu

procedura jest tez taka, ze jak ma sie pryw ubezpiecz a nie idzie sie doprosic po lekarzach odpowiedniego leczenia lub oczekiwanie na konsultanta jest kilka mcy to prawo unijne mowi,ze mozna otrzymac full zwrot za leczenie w innym kraju
    moj maz mial np taki zwrot z VHI

juska19 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola93 wrote:
    Nie zazdroszczę niewyspania, wiem jak to jest. Im wyżej w ciąży, tym gorzej się dobrze ułożyć i wyspać.
    do spania sa fajne poduchy typu rogal podczas ciazy potem przydaja sie do karmienia baby lub do lozka by baby nie spadlo lub pod glowe, zawsze kaies zastowsowanie sie znajdzie :--))
    mozna spr mothercare ale tam drogo lub ebay/amazon/ pl allegro
    ja nie mialam rogala ale inne dziewczyny b sobie chwalily ten wynalazek

carola93 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę musiała i ja zacząć domagać się rachunków bo szczerze to ani endokrynolog ano ginekolog ani dentysta mi rachunków nigdy nie wystawia ;/

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    Będę musiała i ja zacząć domagać się rachunków bo szczerze to ani endokrynolog ano ginekolog ani dentysta mi rachunków nigdy nie wystawia ;/
    popros o papier ze wizyta w danym dniu u lekarza kosztowala tyle a tyle i juz
    wystarczy jakby byla kontrola irl skarbowki, ale to tylko przy duzych kwotach wzywaja

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe new awatar-b ladny!

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :)

A jak przeliczasz dzielisz pl rachunek na 4. Będę sobie w pl robiła dwie koronki bo mam dwa slabe zabki i chce je uratowac i bedzie to koszt 2400zl za same koronki to juz ladna kwota, i gdyby mi z tego 20% zwrocono to super.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    Dzieki :)

A jak przeliczasz dzielisz pl rachunek na 4. Będę sobie w pl robiła dwie koronki bo mam dwa slabe zabki i chce je uratowac i bedzie to koszt 2400zl za same koronki to juz ladna kwota, i gdyby mi z tego 20% zwrocono to super.
    licze po kursie euro z dnia biezacego NBP

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ