jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
ja na poczatku farbowalam olia bez amoniaku i bylo ok
a maz mi nakladal :--)) doksztalt mial jak trza wg mych wskazowek na biezaco
potem na 2mce przed porodem normalnie fryzjer
Ewelina Ty lez i wypoczywaj te 6 tyg pologu
naspacerujesz sie jeszcze
mnie bolalo mocno w srodku po peknieciu i szyciu plus szwy i rana sie goila 3mce, spacerowealam dopiero po mcu i to step by step 20min i end plus nic nie targalam oprocz baby a i to czasem z big bolem
jak korzonki to zostaje tylko gp bo jak sa mocno zaziebione to masci i termofor tylko na chwile pomoga
pamietam jak przed matura mnie zalozyly, dostalam bolesne zastrzyki i rozpedzilo, straszny bol zgina czlowiekaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 22:37
Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka . ale dzis sie wyspalam mala sama budzi sie co 3h - 3,5 h na jedzonko wiec budzika tej nocy nie ustawialam wstalismy po 10 . P sniadanko uszykowal posprzątał a ja w tym czasie sie ogarnelam i znow sie położyłam a teraz czekamy na gosci mam masc rozgrzewającą wiec smaruje plecy i juz lepiej oby nie wrocilo , chodze juz bardziej wyprostowana krocze tez juz mniej boli ale boli .
Ktoras pisala tu o p0odpasce zmoczonej i danej do zamrazalnika . I co pomaga? czy tylko na chwile ?
Milego popoludnia kochaneAgataP, carola93, juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witam witam, my wlasnie z Lola po zakupach z tesciami
pl hurtownia i lidl zaliczony
dzis klopsy na obiad a na kolacje nalesniki z jabkami i z twarogiem
bedziemy szukac ok okienka pogodowego na spacerek
wczoraj byla proba soczku z jabluszka organicznego na b skwaszona minke ;--))
dzis probujemy z gotowanej marchewki wycisnac pol lyzeczki soczku bo apetyt mala to ma, wcina 210ml 4/5x dziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 14:10
juska19, Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Jeszcze zyje:P
Wydaje sie ze Colief dziala- mala robi kupke codziennie od kilku dni bez wysilku, kupka przypomina konsystencja kupki jakie miala wczesniej, sa ziarniste i bardziej plynne. Jest tez w lepszym humorze:))
Dzieki- panie aptekarzu z Kinnegad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
No lim mala 4 miesiace skonczone, duza pannica juz
I jak zareagowala na marcheweczke?
Sluchaj ja znow o tych odpisach wizyt i recept w pl. Czy ty masz jakies prywatne ubezpieczenie? Pytalam o to znajomych i nikt o tym nie wie. A ze jade do pl to wole sie zorientowac bo nigdy rachunkow nie bralam a moze dalo by rade cos z tym zrobic. Bo irl recepty i gp to odliczam normalnie.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
aNiLewe wrote:No lim mala 4 miesiace skonczone, duza pannica juz
I jak zareagowala na marcheweczke?
Sluchaj ja znow o tych odpisach wizyt i recept w pl. Czy ty masz jakies prywatne ubezpieczenie? Pytalam o to znajomych i nikt o tym nie wie. A ze jade do pl to wole sie zorientowac bo nigdy rachunkow nie bralam a moze dalo by rade cos z tym zrobic. Bo irl recepty i gp to odliczam normalnie.
po prostu robi sie zwykly odpis podatkowy na medical expanses w formie podatkowej tutaj, teraz termin jest do polowy pazdziernika za 2013, nasze juz poszlo
20% ma sie prawo do zwrotu obojetnie z jakiej kwoty
w Pl bralam billsy jak lecialo za wizyty: ginekolog, usg scany, endokrynolog, ogolny etc plus rachunkki za leki z apteki, ktore to uzywalam podczas ciazy np tarczycowe, luteina, na nadcis
plus wszystkie receipty tu od lekarzy za wizyty plus receipty za leki tu w IrlWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 01:08
-
np teraz nasza znajoma poleciala do Pl na scany i usg nerek, bo miala kamien i rozbijany w Pl i scanowany
tu oczywscie doprosic sie nei szlo, zamaist usg robili jej rtg i twierdzili, ze jak nic nei boli to po co ona chce usg i do domu po 6h oczekiwania w Lck mimo ze wybebnila wreszcie skierownaie na usg od gp do szpitala
wiec polecila do Pl i normalnie bierze all billsy i tez odlicza 20% z konsultacji i scanow i zabiegu
procedura jest tez taka, ze jak ma sie pryw ubezpiecz a nie idzie sie doprosic po lekarzach odpowiedniego leczenia lub oczekiwanie na konsultanta jest kilka mcy to prawo unijne mowi,ze mozna otrzymac full zwrot za leczenie w innym kraju
moj maz mial np taki zwrot z VHIjuska19 lubi tę wiadomość
-
carola93 wrote:Nie zazdroszczę niewyspania, wiem jak to jest. Im wyżej w ciąży, tym gorzej się dobrze ułożyć i wyspać.
mozna spr mothercare ale tam drogo lub ebay/amazon/ pl allegro
ja nie mialam rogala ale inne dziewczyny b sobie chwalily ten wynalazekcarola93 lubi tę wiadomość
-
aNiLewe wrote:Będę musiała i ja zacząć domagać się rachunków bo szczerze to ani endokrynolog ano ginekolog ani dentysta mi rachunków nigdy nie wystawia ;/
wystarczy jakby byla kontrola irl skarbowki, ale to tylko przy duzych kwotach wzywaja -
aNiLewe wrote:Dzieki
A jak przeliczasz dzielisz pl rachunek na 4. Będę sobie w pl robiła dwie koronki bo mam dwa slabe zabki i chce je uratowac i bedzie to koszt 2400zl za same koronki to juz ladna kwota, i gdyby mi z tego 20% zwrocono to super.aNiLewe lubi tę wiadomość