X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Nicola zasnela wczesniej i My prawie dojechalysmy .
    A do busa i wozek zlozyc musialam dac sobie raxe sama
    Na tyle osob co wsiadalo nikt mi nie pomogl nikt .
    Ale dalam sobie rade .
    Nicola bardzo grzeczna i ciekawa byla az padla .

Domi IRL, juska19 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu my z najnowszych fotek:)

2j12238.jpg

n3qfsg.jpg

14jul55.jpg

2li8sk9.jpg
    suve5f.jpg

29x7vyq.jpg

AgataP, juska19, Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak to jest Ewelina- Dublin!!!! w luasie tez mi nigdy nikt nie wstal jak w ciazy bylam. Masakra.

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska super- a to Adas kawal chlopaka!!!! niech rosnie zdrowy i duzy.

Z rana to tak sobie faktycznie teraz przypomnialam ze zwykle rana jest od jednej strony bardziej tkliwa i ciagnie- u wiekszosci dziewczyn co mialy CC- byl gdzies taki watek na forum.

juska19 lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas V juz na drzemce - wciagnela obiad- prawie poltora sloika ziemniaczka ze szpinakiem z dodatkiem kaszki manny i polowa zoltka i poszla spac:)

ja dzis odpszorowalam ten kojec co Ewelinka mi odstapila-jest super- mial takie pozasychane kawalki jedza=enia i plasteliny ale wyszorowalam i teraz wyglada bardzo ladnie:) Niedlugo pewnie bedziemy skrecac i wstawiac do salonu.

juska19 lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super fotki :) cudownie ze psiaki z mala taki kontak maja az milo sie patrzy :)

ja dzis dalam kleik ryzowy bo od paru dni nie wiedzialam o co malej chodzi,maruda straszny podejrzewalam zeby i skok a okazalo sie po raz kolejny glod...zjadla 4 lyzeczki kleiku ze samkiem i dopila mlekiem i mam inne dziecko! smieje se bawi gada...

podawala ktoras z was kleik ryzowy? jakie proporcje np do butelki na noc? bo narazie zjadla z lyzeczki do obiadu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 14:54

Domi IRL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze Adas rosnie i wszytsko ok :)

Ewelina mala ma sliczne te wloski! :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawalam kleik ryzowy na samym poczatku Agata ale tylko lyzeczka nic do butelek.

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z tego co wiem to kleik ryzowy nie musi miec konkretnych proporcji raczej konsystencja zalezy od Ciebie- zwykle jest 1 lyzeczka kleiku na 2 lyzeczki mleka- to zeby w butli byl ok to tak kalkulujac na 100 ml mleka okolo 20-30 g kleiku to bedzie jakies 2-3 lyzki stolowe.

AgataP lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL wrote:
    Ale z tego co wiem to kleik ryzowy nie musi miec konkretnych proporcji raczej konsystencja zalezy od Ciebie- zwykle jest 1 lyzeczka kleiku na 2 lyzeczki mleka- to zeby w butli byl ok to tak kalkulujac na 100 ml mleka okolo 20-30 g kleiku to bedzie jakies 2-3 lyzki stolowe.

super dziekuje za odpowiedz :) nadal sie nadziwic nie moge jakie radosne jest dzisiaj moje dziecko po tym kleiku,ostatnie pare dni to ryczalam razem z nia.

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znam to Agatka- my juz ostatnio to co mala placze to bach cs do buzi- bo wydaje se ze by caly czas cos podjadala hehehe

AgataP lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi to pewnie u mnie to tez normalne a panikowalam :D
    Jejku ale macie duze dzieci juz i jakie sliczne :D
    Jejku ja juz sie doczekac nie moge jak Adas zacznie jesc zupki itp
    Dzis jak wiecie juz jest u nas Ewelina z Nikola ,ale Nikola jest sliczna a jej wloski super ma hehe normalnie napatrzec sie na nia nie moge :D
    Tylko szkoda ze wziac jej nie moge na reke

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawalam jej kleik ryzowy ale w butelce . pozniej dawalam kaszke na poczatek na mm tez z butli a od jakiegos czasu daje jej juz z lyzeczki . I juz daje jej kasze na wodzie .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Ja dawalam jej kleik ryzowy ale w butelce . pozniej dawalam kaszke na poczatek na mm tez z butli a od jakiegos czasu daje jej juz z lyzeczki . I juz daje jej kasze na wodzie .

a kochana napisz mi jakie proporcje mm do kleiku ryzowego? jak zaczynalas od jednej lyzeczki do mleka? na ile ml?

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez dwa dni dawalam dwie male lyzeczki na 180 ml . A pozniej sypalam tyle ile na opakowaniu zebyprzez smoka przelecialo ale ja mam butelki do kaszek i kleiku z mam smoczek 4 nieraz jest taka ze nie chce mi zjesc z lyzki to daje do butelki i wtedy zje bo nieraz za bardzo zmeczona .

AgataP lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Przez dwa dni dawalam dwie male lyzeczki na 180 ml . A pozniej sypalam tyle ile na opakowaniu zebyprzez smoka przelecialo ale ja mam butelki do kaszek i kleiku z mam smoczek 4 nieraz jest taka ze nie chce mi zjesc z lyzki to daje do butelki i wtedy zje bo nieraz za bardzo zmeczona .

ok dzieki wlasnie musze jutro po wieksze smoczki podskoczyc tak czy siak bo juz czas wiec przyda sie i do kaszek . :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleik tylko z butelki dawalam . Kaszke tez ale krotko a jak juz ladnie je z lyzeczki to po co dawac z butelki . Choc tak jak juz napisalam jak za bardzo zmeczona to zje 2 lyzeczki i koniec pluje wygina sie placze . Wiec nieraz wygodniej dac z butli . Nicoli daje przed 19 kaszke klade ja i o 22 jeszcze dostaje butle na dopelnienie sie i spi ostatnio do 7 zje i spi do 9 -10 dzis pobudke zrobila tacie do prach po 7:) nieraz wstanie na picie bo zagoraco albo smoka chce . Tak jak potrzebowala sie uregulowac spac sama tak z jedzeniem w nocy . Nieraz piotrek ja obudzi bo tak chrapie ze sama spac nie moge hee

AgataP lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mija weekend? my nie spimy od 8, i czas leci tak powoli. zwykle wstawaliśmy kolo 10 jak nie miałam na rano do pracy. obiad zrobiony, bawimy się :) a tu dopiero po 12 ;)

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ciezko- maz ma 3 nocki pod rzad wiec juz dzis sp po jednej a tu jeszcze dwie. Mala strasznie marudna- pewnie dlatego ze go nie ma z nami.
    juz zjadlaobiad- mam nadzieje ze po drzemce sie poprawi- nie spimy od 6:30- na dole bylysmy juz o 7ej- nie wyglada zeby byla pogoda na spacer.

Obiad w polu jeszcze- tylko kurczaka wyjelam z zamrazalnika i ziemniaki ale wszystko lezy- nawet pomyslu nie mam:(

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomnialam wczoraj napisac- wiecie jak sa te filmiki na you tube jak pies pokazuje dziecku rozne rzeczy- jak chodzic po schodach, albo raczkowac??
    To moj Hugo wyobrazcie sobie wczoraj jak ten pies- pokazywal jak raczkowac. 4 razy jej pokazywal-masakra. Podczolgywal sie do niej- i zeby bylo smieszniej- on sie nigdy wczesniej nie czolgal!!!!

aNiLewe lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ