jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej . Nicola zasnela wczesniej i My prawie dojechalysmy .
A do busa i wozek zlozyc musialam dac sobie raxe sama
Na tyle osob co wsiadalo nikt mi nie pomogl nikt .
Ale dalam sobie rade .
Nicola bardzo grzeczna i ciekawa byla az padla .Domi IRL, juska19 lubią tę wiadomość
-
Juska super- a to Adas kawal chlopaka!!!! niech rosnie zdrowy i duzy.
Z rana to tak sobie faktycznie teraz przypomnialam ze zwykle rana jest od jednej strony bardziej tkliwa i ciagnie- u wiekszosci dziewczyn co mialy CC- byl gdzies taki watek na forum.juska19 lubi tę wiadomość
-
U nas V juz na drzemce - wciagnela obiad- prawie poltora sloika ziemniaczka ze szpinakiem z dodatkiem kaszki manny i polowa zoltka i poszla spac:)
ja dzis odpszorowalam ten kojec co Ewelinka mi odstapila-jest super- mial takie pozasychane kawalki jedza=enia i plasteliny ale wyszorowalam i teraz wyglada bardzo ladnie:) Niedlugo pewnie bedziemy skrecac i wstawiac do salonu.juska19 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDomi super fotki cudownie ze psiaki z mala taki kontak maja az milo sie patrzy
ja dzis dalam kleik ryzowy bo od paru dni nie wiedzialam o co malej chodzi,maruda straszny podejrzewalam zeby i skok a okazalo sie po raz kolejny glod...zjadla 4 lyzeczki kleiku ze samkiem i dopila mlekiem i mam inne dziecko! smieje se bawi gada...
podawala ktoras z was kleik ryzowy? jakie proporcje np do butelki na noc? bo narazie zjadla z lyzeczki do obiadu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 14:54
Domi IRL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale z tego co wiem to kleik ryzowy nie musi miec konkretnych proporcji raczej konsystencja zalezy od Ciebie- zwykle jest 1 lyzeczka kleiku na 2 lyzeczki mleka- to zeby w butli byl ok to tak kalkulujac na 100 ml mleka okolo 20-30 g kleiku to bedzie jakies 2-3 lyzki stolowe.
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDomi IRL wrote:Ale z tego co wiem to kleik ryzowy nie musi miec konkretnych proporcji raczej konsystencja zalezy od Ciebie- zwykle jest 1 lyzeczka kleiku na 2 lyzeczki mleka- to zeby w butli byl ok to tak kalkulujac na 100 ml mleka okolo 20-30 g kleiku to bedzie jakies 2-3 lyzki stolowe.
super dziekuje za odpowiedz nadal sie nadziwic nie moge jakie radosne jest dzisiaj moje dziecko po tym kleiku,ostatnie pare dni to ryczalam razem z nia.Domi IRL lubi tę wiadomość
-
Domi to pewnie u mnie to tez normalne a panikowalam
Jejku ale macie duze dzieci juz i jakie sliczne
Jejku ja juz sie doczekac nie moge jak Adas zacznie jesc zupki itp
Dzis jak wiecie juz jest u nas Ewelina z Nikola ,ale Nikola jest sliczna a jej wloski super ma hehe normalnie napatrzec sie na nia nie moge
Tylko szkoda ze wziac jej nie moge na rekeDomi IRL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina.Irl wrote:Ja dawalam jej kleik ryzowy ale w butelce . pozniej dawalam kaszke na poczatek na mm tez z butli a od jakiegos czasu daje jej juz z lyzeczki . I juz daje jej kasze na wodzie .
a kochana napisz mi jakie proporcje mm do kleiku ryzowego? jak zaczynalas od jednej lyzeczki do mleka? na ile ml?Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
Przez dwa dni dawalam dwie male lyzeczki na 180 ml . A pozniej sypalam tyle ile na opakowaniu zebyprzez smoka przelecialo ale ja mam butelki do kaszek i kleiku z mam smoczek 4 nieraz jest taka ze nie chce mi zjesc z lyzki to daje do butelki i wtedy zje bo nieraz za bardzo zmeczona .
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina.Irl wrote:Przez dwa dni dawalam dwie male lyzeczki na 180 ml . A pozniej sypalam tyle ile na opakowaniu zebyprzez smoka przelecialo ale ja mam butelki do kaszek i kleiku z mam smoczek 4 nieraz jest taka ze nie chce mi zjesc z lyzki to daje do butelki i wtedy zje bo nieraz za bardzo zmeczona .
ok dzieki wlasnie musze jutro po wieksze smoczki podskoczyc tak czy siak bo juz czas wiec przyda sie i do kaszek . -
Kleik tylko z butelki dawalam . Kaszke tez ale krotko a jak juz ladnie je z lyzeczki to po co dawac z butelki . Choc tak jak juz napisalam jak za bardzo zmeczona to zje 2 lyzeczki i koniec pluje wygina sie placze . Wiec nieraz wygodniej dac z butli . Nicoli daje przed 19 kaszke klade ja i o 22 jeszcze dostaje butle na dopelnienie sie i spi ostatnio do 7 zje i spi do 9 -10 dzis pobudke zrobila tacie do prach po 7:) nieraz wstanie na picie bo zagoraco albo smoka chce . Tak jak potrzebowala sie uregulowac spac sama tak z jedzeniem w nocy . Nieraz piotrek ja obudzi bo tak chrapie ze sama spac nie moge hee
AgataP lubi tę wiadomość
-
u mnie ciezko- maz ma 3 nocki pod rzad wiec juz dzis sp po jednej a tu jeszcze dwie. Mala strasznie marudna- pewnie dlatego ze go nie ma z nami.
juz zjadlaobiad- mam nadzieje ze po drzemce sie poprawi- nie spimy od 6:30- na dole bylysmy juz o 7ej- nie wyglada zeby byla pogoda na spacer.
Obiad w polu jeszcze- tylko kurczaka wyjelam z zamrazalnika i ziemniaki ale wszystko lezy- nawet pomyslu nie mam:( -
zapomnialam wczoraj napisac- wiecie jak sa te filmiki na you tube jak pies pokazuje dziecku rozne rzeczy- jak chodzic po schodach, albo raczkowac??
To moj Hugo wyobrazcie sobie wczoraj jak ten pies- pokazywal jak raczkowac. 4 razy jej pokazywal-masakra. Podczolgywal sie do niej- i zeby bylo smieszniej- on sie nigdy wczesniej nie czolgal!!!!aNiLewe lubi tę wiadomość