X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Nicola zasnela wczesniej i My prawie dojechalysmy .
    A do busa i wozek zlozyc musialam dac sobie raxe sama
    Na tyle osob co wsiadalo nikt mi nie pomogl nikt .
    Ale dalam sobie rade .
    Nicola bardzo grzeczna i ciekawa byla az padla .

Domi IRL, juska19 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu my z najnowszych fotek:)

2j12238.jpg

n3qfsg.jpg

14jul55.jpg

2li8sk9.jpg
    suve5f.jpg

29x7vyq.jpg

AgataP, juska19, Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak to jest Ewelina- Dublin!!!! w luasie tez mi nigdy nikt nie wstal jak w ciazy bylam. Masakra.

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska super- a to Adas kawal chlopaka!!!! niech rosnie zdrowy i duzy.

Z rana to tak sobie faktycznie teraz przypomnialam ze zwykle rana jest od jednej strony bardziej tkliwa i ciagnie- u wiekszosci dziewczyn co mialy CC- byl gdzies taki watek na forum.

juska19 lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas V juz na drzemce - wciagnela obiad- prawie poltora sloika ziemniaczka ze szpinakiem z dodatkiem kaszki manny i polowa zoltka i poszla spac:)

ja dzis odpszorowalam ten kojec co Ewelinka mi odstapila-jest super- mial takie pozasychane kawalki jedza=enia i plasteliny ale wyszorowalam i teraz wyglada bardzo ladnie:) Niedlugo pewnie bedziemy skrecac i wstawiac do salonu.

juska19 lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super fotki :) cudownie ze psiaki z mala taki kontak maja az milo sie patrzy :)

ja dzis dalam kleik ryzowy bo od paru dni nie wiedzialam o co malej chodzi,maruda straszny podejrzewalam zeby i skok a okazalo sie po raz kolejny glod...zjadla 4 lyzeczki kleiku ze samkiem i dopila mlekiem i mam inne dziecko! smieje se bawi gada...

podawala ktoras z was kleik ryzowy? jakie proporcje np do butelki na noc? bo narazie zjadla z lyzeczki do obiadu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 14:54

Domi IRL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze Adas rosnie i wszytsko ok :)

Ewelina mala ma sliczne te wloski! :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawalam kleik ryzowy na samym poczatku Agata ale tylko lyzeczka nic do butelek.

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z tego co wiem to kleik ryzowy nie musi miec konkretnych proporcji raczej konsystencja zalezy od Ciebie- zwykle jest 1 lyzeczka kleiku na 2 lyzeczki mleka- to zeby w butli byl ok to tak kalkulujac na 100 ml mleka okolo 20-30 g kleiku to bedzie jakies 2-3 lyzki stolowe.

AgataP lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL wrote:
    Ale z tego co wiem to kleik ryzowy nie musi miec konkretnych proporcji raczej konsystencja zalezy od Ciebie- zwykle jest 1 lyzeczka kleiku na 2 lyzeczki mleka- to zeby w butli byl ok to tak kalkulujac na 100 ml mleka okolo 20-30 g kleiku to bedzie jakies 2-3 lyzki stolowe.

super dziekuje za odpowiedz :) nadal sie nadziwic nie moge jakie radosne jest dzisiaj moje dziecko po tym kleiku,ostatnie pare dni to ryczalam razem z nia.

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znam to Agatka- my juz ostatnio to co mala placze to bach cs do buzi- bo wydaje se ze by caly czas cos podjadala hehehe

AgataP lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi to pewnie u mnie to tez normalne a panikowalam :D
    Jejku ale macie duze dzieci juz i jakie sliczne :D
    Jejku ja juz sie doczekac nie moge jak Adas zacznie jesc zupki itp
    Dzis jak wiecie juz jest u nas Ewelina z Nikola ,ale Nikola jest sliczna a jej wloski super ma hehe normalnie napatrzec sie na nia nie moge :D
    Tylko szkoda ze wziac jej nie moge na reke

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawalam jej kleik ryzowy ale w butelce . pozniej dawalam kaszke na poczatek na mm tez z butli a od jakiegos czasu daje jej juz z lyzeczki . I juz daje jej kasze na wodzie .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Ja dawalam jej kleik ryzowy ale w butelce . pozniej dawalam kaszke na poczatek na mm tez z butli a od jakiegos czasu daje jej juz z lyzeczki . I juz daje jej kasze na wodzie .

a kochana napisz mi jakie proporcje mm do kleiku ryzowego? jak zaczynalas od jednej lyzeczki do mleka? na ile ml?

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez dwa dni dawalam dwie male lyzeczki na 180 ml . A pozniej sypalam tyle ile na opakowaniu zebyprzez smoka przelecialo ale ja mam butelki do kaszek i kleiku z mam smoczek 4 nieraz jest taka ze nie chce mi zjesc z lyzki to daje do butelki i wtedy zje bo nieraz za bardzo zmeczona .

AgataP lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Przez dwa dni dawalam dwie male lyzeczki na 180 ml . A pozniej sypalam tyle ile na opakowaniu zebyprzez smoka przelecialo ale ja mam butelki do kaszek i kleiku z mam smoczek 4 nieraz jest taka ze nie chce mi zjesc z lyzki to daje do butelki i wtedy zje bo nieraz za bardzo zmeczona .

ok dzieki wlasnie musze jutro po wieksze smoczki podskoczyc tak czy siak bo juz czas wiec przyda sie i do kaszek . :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleik tylko z butelki dawalam . Kaszke tez ale krotko a jak juz ladnie je z lyzeczki to po co dawac z butelki . Choc tak jak juz napisalam jak za bardzo zmeczona to zje 2 lyzeczki i koniec pluje wygina sie placze . Wiec nieraz wygodniej dac z butli . Nicoli daje przed 19 kaszke klade ja i o 22 jeszcze dostaje butle na dopelnienie sie i spi ostatnio do 7 zje i spi do 9 -10 dzis pobudke zrobila tacie do prach po 7:) nieraz wstanie na picie bo zagoraco albo smoka chce . Tak jak potrzebowala sie uregulowac spac sama tak z jedzeniem w nocy . Nieraz piotrek ja obudzi bo tak chrapie ze sama spac nie moge hee

AgataP lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mija weekend? my nie spimy od 8, i czas leci tak powoli. zwykle wstawaliśmy kolo 10 jak nie miałam na rano do pracy. obiad zrobiony, bawimy się :) a tu dopiero po 12 ;)

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ciezko- maz ma 3 nocki pod rzad wiec juz dzis sp po jednej a tu jeszcze dwie. Mala strasznie marudna- pewnie dlatego ze go nie ma z nami.
    juz zjadlaobiad- mam nadzieje ze po drzemce sie poprawi- nie spimy od 6:30- na dole bylysmy juz o 7ej- nie wyglada zeby byla pogoda na spacer.

Obiad w polu jeszcze- tylko kurczaka wyjelam z zamrazalnika i ziemniaki ale wszystko lezy- nawet pomyslu nie mam:(

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomnialam wczoraj napisac- wiecie jak sa te filmiki na you tube jak pies pokazuje dziecku rozne rzeczy- jak chodzic po schodach, albo raczkowac??
    To moj Hugo wyobrazcie sobie wczoraj jak ten pies- pokazywal jak raczkowac. 4 razy jej pokazywal-masakra. Podczolgywal sie do niej- i zeby bylo smieszniej- on sie nigdy wczesniej nie czolgal!!!!

aNiLewe lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ