X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my po nocce. Limerikowo drzemala 3h miedzy skurczami a maz cale 2h w domu. Jestem juz na oddziale, wlasnie zone poprosili na pierwsze dzis ktg. Zanosi sie na oksytocyne choc skurcze sa juz regularne co 7-10 min.

AgataP, weronikabp, Domi IRL, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze że choć te 3 h drzemała ,mam nadzieje że wszystko szybko się potoczy kochani!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 08:48

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    No my po nocce. Limerikowo drzemala 3h miedzy skurczami a maz cale 2h w domu. Jestem juz na oddziale, wlasnie zone poprosili na pierwsze dzis ktg. Zanosi sie na oksytocyne choc skurcze sa juz regularne co 7-10 min.
    Jak tam jak tam? Czerwcówki czekają na wieści :))

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad ranem czynnosc skurczowa wygasla:-( Podczas porannego obchodu zarzadzono oksytocyne. Limerikowo z sali obserwacyjnej na porodowa przenosza i pod kroplowka czekamy na skurcze. Jak sie cos rozwinie wracam do zony do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 14:31

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • libelula Debiutantka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje bardzo za przemile powitanie! Umowilam sie dzis do Anety Stempki w Polmedzie na pierwszego scana. Czytalam duzo wymieszanych opinii na jej temat, ale postanowiłam dac jej szanse:).
    Mysle, żeby zrobić nt w blackrock, ale tez czytałam sporo o Panoramie. Co myslicie o tym teście, czy któras z Was go robiła? Jest bardzo drogi i nie wiem czy daje większą pewność od Nt...
    Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za Limerickowo!

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

Libélula
  • Natka3112 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo Szybkiego porodu Ci życze :* i jak najmniej bolesnego;)) Powodzenia!!

w4sqyx8dez7bf4oi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie polecam A.Stempki ale co osoba to opinia i moze tobie sie spodoba.Daj znac jakie odczucia Ja bylam bardzo zadowolona po Nt bo mnie bardzo to uspokoilo a panikara jesten straszna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 11:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo ja tu oszaleje caly dzien jakbym tam z Wami w tym szpitalu siedziala my tu wszystkie o Was myslimy i jestesmy z Wami.Czekamy na skurcze !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 11:16

Limerikowo, Limerikowo lubią tę wiadomość

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie bibi? Jeszcze w brzuszku?
    Oj biedna oby nic bolało a dzidzia narodziła sie lada moment!

Co sie obudziłam to myslalam o was jak tulicie corcie. Ale nie zagladalam na forum w nocy. zdwajamy kciuki za dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 11:38

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo 3maj sie kochana jesteśmy z tobą :) oby wszystko poszło sprawnie dużo zdrowka kochana :)

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libelula wrote:
    Dziewczyny dziekuje bardzo za przemile powitanie! Umowilam sie dzis do Anety Stempki w Polmedzie na pierwszego scana. Czytalam duzo wymieszanych opinii na jej temat, ale postanowiłam dac jej szanse:).
    Mysle, żeby zrobić nt w blackrock, ale tez czytałam sporo o Panoramie. Co myslicie o tym teście, czy któras z Was go robiła? Jest bardzo drogi i nie wiem czy daje większą pewność od Nt...
    Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za Limerickowo!

Ja robilam NT w Blackrock- bardzo zadowolona bylam- scan trwal dlugo, byl bardzo szczegolowy,bardzo duzo babeczka tlumaczyla, dostalam mnostwo zdjec i filmikow na plycie plus obszerny report- najlepszy scan to byl w czasie ciazy jaki mialam:)

Tez nie polecam Stempki- bylam raz u niej na cytologi- koszmar badanie- w zyci taknieprzyjemnego i bolesnego badania nie mialam, plus byla niemila i miala narzedzia jak z sali tortur np metalowe wzierniki.
    Krwawilam po badaniu i jeszcze mnie zwyzywala ze przeciez to nic nie boli i mam jej tu potrzymac jeden z wziernkow.

Moze dla Ciebie bedzie milasza- moze akurat jakjabylam miala zly dzien.

AgataP, Limerikowo, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobilam 3D 4 D w polandi te tak jak Domi IRL usg trwala dlugo fajnie pierszy raz maz byl obecny heheh
    Przebadane szczegulowo serduszko wszystkie jego komory glowka waga dziecka no i piekne foteczki na plycie jak i film caly czas moj skar byl nie zadowolony :)
    cena tez nie taka zla bo zapolacilam 300 zl czyli jakies 75e a ze byl wyjazd do Polandi to wolalam go zrobic tam niz tu :)

ukdyj44j93kc68pw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze Domi ze dr Stempka miala zly humor na mojej i na twojej wizycie ;) ja nie polecam bylam i z guzem w piersi ktorego blednie zdiagnozowala (!)ze niegrozny bo ma slaby i stary sprzet do tego mnie zjechala ze panikuje i sie wypytuje o wszystko ale ze ja mam temperament to jej odpyskowalam ze mam prawo wiedziec i byc o wszystkim informowana jako pacjent tym bardziej ze za bledna diagnoze zaplacilam 200eur potem poszlam na checka to mnie potraktowala jak psa niedelikatnie i wrecz jak rzeznik.Nie polecam szczegolnie ze cena jak u mojej obecnej gin a roznica kosmiczna ! Dodam ze historia z guzem w piersi dzieki mojej gin obecnej zakonczyla sie operacja w szpitalu i happy endem ale swoje wycierpialam biopsje nie biopsje druty w piersi itp. ale lepiej miec gina ktory dmucha na zimne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 13:18

jaszczurka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie opinie osob już korzystających powinny jednak dac do myslenia. Tacy lekarze nigdy nie powinni wykonywac swojego zawodu!!!

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety ale ja tez musialam sama sie o tym przekonac bo mi wiele osob odradzalo ale teraz wiem juz z wlasnego doswiadzenia ale tak jak mowie ile osob tyle opinii i niektorym moze ona pasowac wiec to zalezy od czlowieka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 13:48

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez bym jej nie polecala.
    Ja bylam tu u Ahmeda w KBM medics jeszcze w Tallaght- on troche panikuje ale jest bardzo delikatny i mily. Jest tam jeszcze jedna babeczka u ktorej bylam na pierwszym usg wogole w zyciu - zeby zobaczyc serduszko i bardzo sympatyczna tez byla i cieszyla sie z naszej ciazy prawie jak my:)

t60z7qg.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis przyszly mi wyniki z Wtorkowej wizyty w CUMH morfologia i zonk znowu HB nisko niecale 10 masakra zwarjuje.

Jem to zelazo jak drazetki wszystkie witaminy +mega-3 magnezy i zelazo 2 razy dziennie rancem i wieczorem a tu zonk dalej nisko nie wiem co mam juz robic??

ukdyj44j93kc68pw.png
  • libelula Debiutantka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odwolalam to wizyte do Stempki, bo jak zaczelam czytac opinie osob, ktore u niej byly to mi sie wlos zjezyl na glowie...no I Wy to potwierdzilyscie! Zadzwonilam do mount merrion ktore jest przy maternity hospital na holles st gdzie mam 1 wizyte w 13 tyg I umowilam sie na wizyte we wtorek, zeby zobaczyc czy bije serduszko itp i potem w 12 tyg na nt. Kobietka była miła i konkretną, dała mi tez ok cenę za obie rzeczy. Jestem juz trochę spokojniejsza.dzięki za pomoc!!!:-)

AgataP lubi tę wiadomość

Libélula
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaszczurka moze jedz wiecej produktow bogatych w zelazo, ponoc z kapsulek wchlaniamy jedynie kilka % natomiast z pozywienia az 70%

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zona od 2h na oxytocynie. Rozwarcie postepuje z 6 cm bedzie teraz. Podali dozylnie opioid na usmierzenie bolu, dziala. Jeszcze gazem wziewnym poprawimy. Porod w toku:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 14:37

AgataP, weronikabp, Domi IRL, aNiLewe, jaszczurka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ