X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ja od 2 dni też czuję pobolewania w łydkach,szczególnie wieczorem i nocą,jakby zaraz mnie skurcz miał złapać. Też noc była ciężka,wstawanie na siku i uderzenia gorąca i jakoś w kółko się budziłam.
    Ja nie mam tutaj wyjścia - położna prowadzi ciążę,na usg jedzie się do szpitala,a lekarza się nie widzi w ogóle.Inne podejście tutaj mają,no cóż,mam nadzieję że ciąża będzie bez powikłań i przebrniemy na tej uproszczonej formie ;)
    Jak u Was słoneczka?

• mindusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Ja od 2 dni też czuję pobolewania w łydkach,szczególnie wieczorem i nocą,jakby zaraz mnie skurcz miał złapać. Też noc była ciężka,wstawanie na siku i uderzenia gorąca i jakoś w kółko się budziłam.
    Ja nie mam tutaj wyjścia - położna prowadzi ciążę,na usg jedzie się do szpitala,a lekarza się nie widzi w ogóle.Inne podejście tutaj mają,no cóż,mam nadzieję że ciąża będzie bez powikłań i przebrniemy na tej uproszczonej formie ;)
    Jak u Was słoneczka?

Plumb ja też miałam dzisiaj ciężka noc i tez miałam uderzenia gorąca. Masakra aż się musialam odkrywać. A dzisiaj od rana czuje się fatalnie. Brzuch boli na dole i piersi mnie bolą. Bylam teraz z małzem załatwic pare spraw na mieście to podczas jazdy z autem było mi tak niemiłosiernie niedobrze zwłaszcza jak małż przyhamował. Modliłam się tylko o szybki powrót do domu

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj strasznie zimno jest.Nie mogę się rozgrzać.Czekam na Męża,co się wtulę do niego ;) Ale jeszcze 3 godzinki. Jestem taka senna dzisiaj,że oczy na siedząco mi się zamykają :P

• mindusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj sen szybko zmógł. Poszłam spac już wczoraj przez 22

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już o 20:30 miałam kryzys haha :D

mindusia lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb mieszkasz w uk? Bo po twoich opowiesciach o prowadzeniu ciazy tak wnioskuje :)
    Ja mieszkam w szkocji i jak w calym uk u nas tez tak to wyglada. Troche mnie to przeraza ale bede sledzic twoje poczynania i w razie czego przybede na konsultacje :P

Paula_29 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• mindusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jesteś Plumbo lepsza ode mnie. Mnie póki co jakoś drastycznie w ciagu dnia nie ciągnie do spania, ale zobaczymy potem

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie oprócz okropnej zgagi, bólu piersi oraz od czasu do czasu bólu pleców i brzucha w sumie nic nie odczuwam. Może to jeszcze za wcześnie i objawy jeszcze przyjdą

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Plumb mieszkasz w uk? Bo po twoich opowiesciach o prowadzeniu ciazy tak wnioskuje :)
    Ja mieszkam w szkocji i jak w calym uk u nas tez tak to wyglada. Troche mnie to przeraza ale bede sledzic twoje poczynania i w razie czego przybede na konsultacje :P
    Tak Kochana - Anglia.Jestem dobrej myśli,że wszystko tutaj będzie ok.

Paula55 lubi tę wiadomość

• mindusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 29 gwarantuje ci że przyjdą chociaż te wszystkie objawy co wymieniłaś to i tak sporo jak na 4 tc. U mnie dopiero teraz w 7tc zaczynaja sie rewolucje ciązowe i masa dolegliwości z tym zwiazana. Każdy organizm jest inny

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ja na razie oprócz okropnej zgagi, bólu piersi oraz od czasu do czasu bólu pleców i brzucha w sumie nic nie odczuwam. Może to jeszcze za wcześnie i objawy jeszcze przyjdą
    Może być jeszcze za wcześnie,a może być i tak że przejdziesz w miarę bezobjawowo ciążę ;)

• slonce89 Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:

Ja mam bardzo podobnie - jedynie okropny ból piersi i pobolewania brzucha. No, dziś do tego jestem trochę senna, ale można to zwalić na pogodę ;)

p19u9n732z04vt9o.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tą chwilę poza zgagą to jakoś mi te objawy za bardzo nie przeszkadzają, nie są jakieś uciążliwe, a zgagę niestety miewałam i wcześniej przed ciążą, ale teraz jest tak mocna, że mam wrażenie że mi przełyk przepala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 13:33

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie jestem mocno senna i wciąż mi zimno,nie mam mdłości.Czuję się osłabiona,ale nie ma co narzekać,póki co spokojnie wszystko przechodzę ;)

• mindusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Ja ogólnie jestem mocno senna i wciąż mi zimno,nie mam mdłości.Czuję się osłabiona,ale nie ma co narzekać,póki co spokojnie wszystko przechodzę ;)

Plumb i oby tak zostało. Ja bym tez chciala przechodzic ciaże bez zadnych mdłości i wymiotów, chociaż dzisiejsza podróz w samochodzie dała mi ostro do wiwatu. Paula 29 nie zazdroszcze tej zgagi. Domyślam się że to niezbyt przyjemne uczucie

Plumb80, Paula_29 lubią tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jakby nie patrzeć dziewczyny - te objawy mówią nam o tym,że nasze fasolki rosną i trzeba się cieszyć że nam się udało,a objawy przejdą.Najważniejsze że nasze skarby są już pod naszymi serduszkami :) Dostałyśmy najlepszy prezent pod choinkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 13:49

Paula55, mindusia, Paula_29 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. Cieszcie sie kobietki. Ja nawet za cene spedzenia swiat w toalecie dala bym sie pokroic :P hehe.
    A tymczasem czekam na prezent od mikolaja czyli II na tescie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• mindusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Najważniejsze, że w tym roku Mikołaj był dla nas łaskawy i podarował nam prezent w postaci II kresek na świeta i pod choinke. reszte sie jakoś przeżyje, zreszta czego sie nie robi dla dzieciątek.

Paula55 powodzenia

Plumb80, Paula_29, maximka84 lubią tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje mindusia :*
    Staranka rozpoczete pelna para :p tymczasem uciekam do pracy. Do wieczorka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie,ja jak coś czuję - to uśmiecham się sama do siebie,bo wiem jaka jest przyczyna tych objawów ;) Ach tak strasznie się cieszę !!! To będą magiczne święta :D
    Paula - powodzenia !!!

maximka84, Paula55 lubią tę wiadomość

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ