X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ja od 2 dni też czuję pobolewania w łydkach,szczególnie wieczorem i nocą,jakby zaraz mnie skurcz miał złapać. Też noc była ciężka,wstawanie na siku i uderzenia gorąca i jakoś w kółko się budziłam.
    Ja nie mam tutaj wyjścia - położna prowadzi ciążę,na usg jedzie się do szpitala,a lekarza się nie widzi w ogóle.Inne podejście tutaj mają,no cóż,mam nadzieję że ciąża będzie bez powikłań i przebrniemy na tej uproszczonej formie ;)
    Jak u Was słoneczka?

• mindusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Ja od 2 dni też czuję pobolewania w łydkach,szczególnie wieczorem i nocą,jakby zaraz mnie skurcz miał złapać. Też noc była ciężka,wstawanie na siku i uderzenia gorąca i jakoś w kółko się budziłam.
    Ja nie mam tutaj wyjścia - położna prowadzi ciążę,na usg jedzie się do szpitala,a lekarza się nie widzi w ogóle.Inne podejście tutaj mają,no cóż,mam nadzieję że ciąża będzie bez powikłań i przebrniemy na tej uproszczonej formie ;)
    Jak u Was słoneczka?

Plumb ja też miałam dzisiaj ciężka noc i tez miałam uderzenia gorąca. Masakra aż się musialam odkrywać. A dzisiaj od rana czuje się fatalnie. Brzuch boli na dole i piersi mnie bolą. Bylam teraz z małzem załatwic pare spraw na mieście to podczas jazdy z autem było mi tak niemiłosiernie niedobrze zwłaszcza jak małż przyhamował. Modliłam się tylko o szybki powrót do domu

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj strasznie zimno jest.Nie mogę się rozgrzać.Czekam na Męża,co się wtulę do niego ;) Ale jeszcze 3 godzinki. Jestem taka senna dzisiaj,że oczy na siedząco mi się zamykają :P

• mindusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj sen szybko zmógł. Poszłam spac już wczoraj przez 22

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już o 20:30 miałam kryzys haha :D

mindusia lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb mieszkasz w uk? Bo po twoich opowiesciach o prowadzeniu ciazy tak wnioskuje :)
    Ja mieszkam w szkocji i jak w calym uk u nas tez tak to wyglada. Troche mnie to przeraza ale bede sledzic twoje poczynania i w razie czego przybede na konsultacje :P

Paula_29 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• mindusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jesteś Plumbo lepsza ode mnie. Mnie póki co jakoś drastycznie w ciagu dnia nie ciągnie do spania, ale zobaczymy potem

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie oprócz okropnej zgagi, bólu piersi oraz od czasu do czasu bólu pleców i brzucha w sumie nic nie odczuwam. Może to jeszcze za wcześnie i objawy jeszcze przyjdą

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Plumb mieszkasz w uk? Bo po twoich opowiesciach o prowadzeniu ciazy tak wnioskuje :)
    Ja mieszkam w szkocji i jak w calym uk u nas tez tak to wyglada. Troche mnie to przeraza ale bede sledzic twoje poczynania i w razie czego przybede na konsultacje :P
    Tak Kochana - Anglia.Jestem dobrej myśli,że wszystko tutaj będzie ok.

Paula55 lubi tę wiadomość

• mindusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 29 gwarantuje ci że przyjdą chociaż te wszystkie objawy co wymieniłaś to i tak sporo jak na 4 tc. U mnie dopiero teraz w 7tc zaczynaja sie rewolucje ciązowe i masa dolegliwości z tym zwiazana. Każdy organizm jest inny

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ja na razie oprócz okropnej zgagi, bólu piersi oraz od czasu do czasu bólu pleców i brzucha w sumie nic nie odczuwam. Może to jeszcze za wcześnie i objawy jeszcze przyjdą
    Może być jeszcze za wcześnie,a może być i tak że przejdziesz w miarę bezobjawowo ciążę ;)

• slonce89 Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:

Ja mam bardzo podobnie - jedynie okropny ból piersi i pobolewania brzucha. No, dziś do tego jestem trochę senna, ale można to zwalić na pogodę ;)

p19u9n732z04vt9o.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tą chwilę poza zgagą to jakoś mi te objawy za bardzo nie przeszkadzają, nie są jakieś uciążliwe, a zgagę niestety miewałam i wcześniej przed ciążą, ale teraz jest tak mocna, że mam wrażenie że mi przełyk przepala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 13:33

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie jestem mocno senna i wciąż mi zimno,nie mam mdłości.Czuję się osłabiona,ale nie ma co narzekać,póki co spokojnie wszystko przechodzę ;)

• mindusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Ja ogólnie jestem mocno senna i wciąż mi zimno,nie mam mdłości.Czuję się osłabiona,ale nie ma co narzekać,póki co spokojnie wszystko przechodzę ;)

Plumb i oby tak zostało. Ja bym tez chciala przechodzic ciaże bez zadnych mdłości i wymiotów, chociaż dzisiejsza podróz w samochodzie dała mi ostro do wiwatu. Paula 29 nie zazdroszcze tej zgagi. Domyślam się że to niezbyt przyjemne uczucie

Plumb80, Paula_29 lubią tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jakby nie patrzeć dziewczyny - te objawy mówią nam o tym,że nasze fasolki rosną i trzeba się cieszyć że nam się udało,a objawy przejdą.Najważniejsze że nasze skarby są już pod naszymi serduszkami :) Dostałyśmy najlepszy prezent pod choinkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 13:49

Paula55, mindusia, Paula_29 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. Cieszcie sie kobietki. Ja nawet za cene spedzenia swiat w toalecie dala bym sie pokroic :P hehe.
    A tymczasem czekam na prezent od mikolaja czyli II na tescie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• mindusia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Najważniejsze, że w tym roku Mikołaj był dla nas łaskawy i podarował nam prezent w postaci II kresek na świeta i pod choinke. reszte sie jakoś przeżyje, zreszta czego sie nie robi dla dzieciątek.

Paula55 powodzenia

Plumb80, Paula_29, maximka84 lubią tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje mindusia :*
    Staranka rozpoczete pelna para :p tymczasem uciekam do pracy. Do wieczorka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie,ja jak coś czuję - to uśmiecham się sama do siebie,bo wiem jaka jest przyczyna tych objawów ;) Ach tak strasznie się cieszę !!! To będą magiczne święta :D
    Paula - powodzenia !!!

maximka84, Paula55 lubią tę wiadomość

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ