X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mungo wrote:
    senk ju Wam kobitki :D
    mam nadzieję, że mnie nie pogonicie, jak co jakis czas Was odwiedzę ??!!
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
    Też mi pytanie !!! Wpadaj jak najczęściej i się klimatyzuj tutaj ;)

mungo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny,ale tu cisza dzisiaj :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,jak samopoczucie dzisiaj? Mam nadzieję,że dobrze wszystko u Was :)

• BiB Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Wszystko dobrze, ale pracować się nie chce :(

Jutro mam pójść na drugą bete i bardzo się denerwuję, czy wszystko jest ok i czy będzie odpowiedni przyrost.

Plumb80 lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane:) Ja dzis jakas pelna energii jestem. Zdazylam juz zrobic pranie reczne, pozamiatac i powycierac podlogi a teraz popijam sobie herbatke ide sie ogarnac i na jakies male zakupy lece :) Powiem Wam, ze mowilam, ze nie kupie zadnych ubranek nic dopoki dziecko sie nie urodzi i jak zwykle nie dotrzymalam slowa :( Wczoraj bylismy w tesco i tam sa ubranka dla dzieci z tej irmy F&F i byly mega promocje. Za 5pak bodow zaplacilam CALE 21.30zl...No jak za darmo wiec jak moglam sie oprzec :P

Plumb80, mungo lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Hej kochane:) Ja dzis jakas pelna energii jestem. Zdazylam juz zrobic pranie reczne, pozamiatac i powycierac podlogi a teraz popijam sobie herbatke ide sie ogarnac i na jakies male zakupy lece :) Powiem Wam, ze mowilam, ze nie kupie zadnych ubranek nic dopoki dziecko sie nie urodzi i jak zwykle nie dotrzymalam slowa :( Wczoraj bylismy w tesco i tam sa ubranka dla dzieci z tej irmy F&F i byly mega promocje. Za 5pak bodow zaplacilam CALE 21.30zl...No jak za darmo wiec jak moglam sie oprzec :P
    No i dobrze Kochana,że kupiłaś ;) To dobry znak i pozytywne nastawienie jak najbardziej wskazane :) Ależ dzisiaj Cię energia rozpiera !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Hej ;)

Wszystko dobrze, ale pracować się nie chce :(

Jutro mam pójść na drugą bete i bardzo się denerwuję, czy wszystko jest ok i czy będzie odpowiedni przyrost.
    Kochana,nie martw się.Na pewno będzie wszystko w porządku.Ściskam mocno !!!

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    No i dobrze Kochana,że kupiłaś ;) To dobry znak i pozytywne nastawienie jak najbardziej wskazane :) Ależ dzisiaj Cię energia rozpiera !!!

No powiem Ci, ze juz sama nie wiem co mam ze soba zrobic:P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, ze ja juz powoli nie mam gdzie trzymac tych ubranek i akcesorii dzieciecych:P Za niedlugo to zamiast kolejnego ciuszka to bd musiala kupic kolejna komode :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...
    moja
    beta
    to
    350,20 mlU/ml ...

CZY TO JEST TO O CZYM JA MYŚLĘ ????~!!!!

:d

Plumb80, Margotka87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :) No to teraz trzeba zmienić sklep ;) Z odzieżowego na ten z meblami ;)

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    ...
    moja
    beta
    to
    350,20 mlU/ml ...

Tak!! To wlasnie jest TO :) GRATULUJEMY juz w dwupaku :)

maximka84 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Haha :) No to teraz trzeba zmienić sklep ;) Z odzieżowego na ten z meblami ;)

No i chyba pokoj powiekszyc zeby te mebelki wstawic :P Powiedzcie mi. Bedziecie mialy lozeczko od maluszka w waszym pokoju tam gdzie spicie czy w pokoju dziecinnym?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    ...
    moja
    beta
    to
    350,20 mlU/ml ...

Pięknie !!! Beta ciążowa Kochana :) Witamy na pokładzie :D

maximka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Pięknie !!! Beta ciążowa Kochana :) Witamy na pokładzie :D
    My mieszkamy w domku dwupoziomowym.Na górze są 3 sypialne.Jedną zajmujemy my,drugą synek,a trzecią córeczka.Także jak maluszek się urodzi,będzie z nami w sypialni,w osobnym łóżeczku.
    A jak podrośnie,to odstąpimy naszą sypialnię,a my pójdziemy spać do salonu,na parter ;)

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my mieszkamy w bloku i mieszkaniu 3 pokojowym. Wsumie to niedlugo i jak narazie to zdazylismy tylko wyremontowac lazienke, kuchnie i duzy pokoj. Te 2 pozostale to preznaczylismy na sypialnie i na pokoj dla dziecka i mam nadzieje, ze wyrobie sie z remontem do maja :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    No my mieszkamy w bloku i mieszkaniu 3 pokojowym. Wsumie to niedlugo i jak narazie to zdazylismy tylko wyremontowac lazienke, kuchnie i duzy pokoj. Te 2 pozostale to preznaczylismy na sypialnie i na pokoj dla dziecka i mam nadzieje, ze wyrobie sie z remontem do maja :P
    Macie jeszcze trochę czasu ;)

• mindusia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja

Ja dzisiaj od rana na nogach byłam u lekarza robić te badania w kierunku tarczycy na jakie wysłał mnie ginelokog. Lekarka zrobiła mi tylko usg tarczycy i gadała coś do mojego męża po niemiecku ja tam nic z tego nie roumiałam. Z tego co podpytywałam męża to mówiła że nie widzi nic niepokojącego i to TSH może być właśnie podniesione przez ciąże. Potem skierowała mnie na krew. Masakra odkąd jestem w niemczech to ciągle jestem kłuta, śmieje się że więcej razy niż w polsce. Jutro tam musimy jeszcze przedzwonić i upewnić się czy mam brać jakieś leki czy są one zbyteczne.

BiB witaj na pokładzie.

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta zwracam się do Waszej empatii i zrozumienia w imieniu swoim i innych mniej szczęśliwych w tym miesiącu staraczek.

Pamiętajcie, że ten duży wątek nazywa się "STARAJĄC SIĘ OGÓLNIE", co oznacza, że walczymy tu o swoje maleństwa czasem kilka miesięcy, czasem rok, czasem kilka lat. Ciesz(ę)my się, gdy się komuś udaje i gratulujemy, że dostałyście szansę przeniesienia na inny duży wątek "CIĄŻA", gdzie możecie dzielić się wszystkim co związane z tym stanem.

A w kwestii zrozumienia naszych argumentów zapraszam do przeczytania ostatnich stron z wątku, nomen omen "WSZYSTKO NIE TAK".
    Fragment:
    (...) Zgadzam się, ale jak tak dalej pójdzie to w tym całym forum się nie połapiemy bo będzie zaśmiecone nie tym co trzeba i trudno będzie znaleźć wątek który nas interesuje, bo wszystko będzie pomieszane. Zaciążone o ciąży powinny pisać na forum o ciąży a nie starając się, bo to przeczy samo w sobie. A po za tym każda z nas jest inna i inaczej to przeżywa jednej to nie przeszkadza drugiej będzie tylko smutno jak zobaczy tłustym drukiem, że komuś się udało a następna się popłacze i zamknie w sobie, bo nawet na forum dla starających się nie odpocznie od czyjegoś brzucha itp. Z tym też trzeba się liczyć, że komuś można sprawić przykrość takim wątkiem na takim forum. Mnie to teraz nie rusza, ale jakieś dwa lata temu jakbym tutaj weszła szukając wsparcia w staraniach i zobaczyła ten wątek to już bym tu nigdy nie weszła, była rozbita, miała myśli samobójcze i na pewno bym się okaleczyła więc dlatego trzeba być w tych sprawach ostrożnym, bo nigdy nie wiadomo jak ktoś zareaguje(...)
    (...) Dokładnie. Popieram w 1000%. Ja jestem właśnie na etapie szczególnego wyczulenia na tematykę ciążową poruszaną w mojej obecności w sposób uniemożliwiający mi wyłączenie się z tematu i zachowanie spokoju ducha.
    Jeszcze rozumiem informację na forum dla staraczek, że się udało zaciążyć. Ale te dyskusje jak coś tam przyrasta, a co nie przyrasta, ile ma się ciuszków dziecięcych, jaka data porodu - to chyba fajniej poruszać w dziale CIĄŻA. Ciekawe, jak by ciężarne zareagowały, gdyby na wątku poświęconym ciąży wkleić wołami napisany temat PORONIENIE.Kurczę, minimum wyczucia... Po coś są podziały na grupy tematyczne... Nie wchodzę na wątek "Endometrioza" i nie zakładam tam tematu "HIP HIP HURRA, NIE MAM ENDOMETRIOZY" i nie opisuję tam jak to fajnie jest jej nie mieć...Nie wiem już gdzie się skutecznie można schować przed dosłownie atakującymi brzuchami, skoro już nawet na OF nie można...
    I niech sobie gadają, że jestem zazdrośnica. Tak - jestem. Nie życzę nikomu źle, po prostu sama też chcę mieć dobrze, a kiedy nie mogę, to jest mi przykro i razi mnie podsuwanie pod nos takich informacji. (...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 14:55

vanessa, turkawka, kierzynka lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam już do administracji forum z prośbą o przesunięcie tego wątku do działu ciążowego.

celia lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ