♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny bardzo wam współczuje, że musicie być w szpitalu. Ja powiem szczerze, że nie dałabym rady, nie wyobrażam sobie jakbym miała zostawić córkę na tyle czasu. Ja już tęsknie jak myślę, że czekają nas dwa dni rozłąki po porodzie ( oby tylko tyle!). A do dopiero zostać tam na tyle tygodni. Z drugiej strony dzidzi i wasze zdrowie najważniejsze.
Poruszając temat poprzedni, ja niestety nie wiem jak to jest z laktatorami na oddziale. Nawał miałam dopiero po wyjściu, wiec ten temat mnie ominął, a same położne tez nic nie wspomniały. Co do kąpieli to po prostu zostawiałam mała w mydelniczce (dzięki za odkrycie tej nazwy) i po prostu szlam do wc. W pokoju były dziewczyny, a samo wc tez w tym samym pomieszczeniu, wiec w razie co szybko mogłabym zareagować. Nie wiem czy można z dzieciaczkiem isc do toalety i jak byłoby to widziane, u mnie nie było to konieczne. Oczywiście szybki prysznic, ogarnięcie się i zaraz byłam przy małej.
My zakupy wczoraj zrobiliśmy, dzisiaj dzień spędzony u mamy.
Co do ruchów to są zdecydowanie mniejsze jak dotąd, ale czasem jak się rozbryka to szok tak mi faluje. Już bym chciała poznać lokatora tego brzuszka:
zOsIa88, Roksi, Parachute90, Gemma19, misskity, Jaszczureczka, Annie1981, Butterfly02 lubią tę wiadomość
-
Malinka mysle ze gdyby była taka potrzeba, to zacisnelabys zeby i przetrwała te kilka tygodni w szpitalu. Ja mam o tyle.latwiej, ze nie mam dzieci w domu, ale są tu kobiety, które mają w domu dzieciaczki a i tak muszą cala ciążę leżeć 🤷♀️ dziewczyny z łożyskami centralnie przodującymi, z zagrożeniami porodem przedwczesnym itp. Także na prawdę człowiek w domu nie docenial komfortu jaki mial 🙂
-
nick nieaktualnyTak ta dziewczyna co koło mnie leży ma 2,5 letniego synka leży juz 2 tyg ma nadzieje ze jeszcze wyjdzie ale ciekawe jak to będzie.
Torcik to takie marzenia teraz a tak pozostają sucharki bułki itp. Maz mi przyniósł dzisiaj obiad gotowany kurczak i ryz oczywiście bez deka przypraw.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 22:30
-
Jak leżałam w szpitalu, to była dziewczyna, która miała 3ke dzieci, chyba 7,4 i 2 lata, w ciąży była w czwartym. I jak ją wypisywała, to mówiła, że było jej bardzo dobrze w szpitalu,bo nikt nic od niej nie chciał i odpoczywała 😉. Mąż sobie z dziećmi radzil i jej mama pomagała.
-
Cześć dziewczyny! Jak tam niedzielne plany? 🤔
Wczoraj męczyły mnie trochę skurcze, ale po nospie i cieplym prysznicu przeszły. Dziś od rana wróciły, ale narazie prysznic pomogł i czekam na śniadanie. 🤪
Ciagle się zastanawiam nad tym kiedy poznam mojego synka 😅. Narazie odliczam do wizyty, wiec za 8 dni może się dowiem co dalej z pessarem i co myśli lekarz.🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Dzień dobry
zapowiada się dobrze, noc przespana elegancko z jedną pobudką na siusiu standardowo - ścieżkę do łazienki mam wydeptaną, że z zamkniętymi oczami lecę, żeby się nie obudzić za bardzo. Teraz stoi wózek po drodze, to muszę bardziej uważać, żeby na niego nie wpaść.
Zamarynowałam kurczaka, będzie pieczony na butelce z piwem 0%. Niby alkohol wyparuje, ale nie ryzykuje. I dziś błogie lenistwo raczej, jest pochmurno i wieje póki co.
Co jakiś czas odczuwam kłucie w pochwie i taki chwilowy skurcz tam na dole. Mam nadzieję, że to normalne.Olciak lubi tę wiadomość
-
Koralik tez mam kłucie w pochwie. „Boli” mnie chwile i puszcza. Ale to nie nowość, wcześniej tez mi się tak zdarzało, ale teraz faktycznie częściej. No ale i do porodu bliżej wiec pewnie to normalne. 😅
Ja dziś chce pojechać z mężem na cmentarz i przy okazji do mojej babci na obiad.❤️
Mówię rano do męża, ze od rana jakoś tak się dziwnie czuje, a maz do mnie, ze nie mogę urodzić w niedziele i żebym sobie wymyśliła inny dzień 🤣🤣 tak mi się śmiać z tego chciało. Argument? Niedziela to dzień wolny który spędzamy razem a on nie chce żebym była wtedy w szpitalu a on sam... bardzo mi przykro ze nie ma porodów rodzinnych u mnie w okolicy 😭🎈Ciąża donoszona🤰🏻
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Dziewczyny, czy macie jakiś link do dobrej listy z apteczką dla noworodka? Chodzi mi głównie o leki i witaminy, bo jest tego masa w necie, a że nie mam dzieci, to nie mam nic i nie wiem co trzeba mieć od pierwszego dnia, a co się kupuje dopiero jak coś się dzieje. Nie bardzo mogę się w tym odnaleźć.
-
Czesc dziewczyny, ja standardowo pobudka o 3 w nocy i do 6 rano nie spałam z powodu bólu pleców nie zgagi. Mój syn to już jest nadpobudliwy, wszędzie piszą, że dziecko na tym etapie ciąży śpi około 20 godzin, a mój wiercipietek przepycha się cały czas, chyba na spaniu również, duży chłopak i mu ciasno.Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
Jejku ile się działo przez weekend! Spokojnej niedzieli, dziewczyny!
Kora88 wrote:Dziewczyny, czy macie jakiś link do dobrej listy z apteczką dla noworodka? Chodzi mi głównie o leki i witaminy, bo jest tego masa w necie, a że nie mam dzieci, to nie mam nic i nie wiem co trzeba mieć od pierwszego dnia, a co się kupuje dopiero jak coś się dzieje. Nie bardzo mogę się w tym odnaleźć.
Desperatka, ja już dochodzę do dwóch przerw na sikuA młody od dwóch miesięcy najbardziej szaleje między 21, a 23. Hmmm
Ale spokojnie, Twój jak się urodzi, to na pewno będzie spał
MAlinka piękny brzuszek, ale i sukienka! WowWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2021, 11:25
1Malinka1, Kora88 lubią tę wiadomość
-
Kora88 wrote:Dziewczyny, czy macie jakiś link do dobrej listy z apteczką dla noworodka? Chodzi mi głównie o leki i witaminy, bo jest tego masa w necie, a że nie mam dzieci, to nie mam nic i nie wiem co trzeba mieć od pierwszego dnia, a co się kupuje dopiero jak coś się dzieje. Nie bardzo mogę się w tym odnaleźć.
1.Espumisan na kolki(na lajcie można go podawać już od 2-3 tygodnia życia) , 2.Linomag różowy na odparzenia, 2.Pedicetamol na gorączke(mała dawka do połknięcia) , 3.Vigantol w kroplach czyli witamina D(jako jeden z nielicznych nie jest na ciężkich olejech więc jest delikatniejszy dla brzuszka),4 Sól morska do nosa Marimer, 5.Woreczki na mocz przyklejane(niech leżą na wszelki), 6.Jakis delikatny krem do smarowania np hipp albo lipikar bo czasem skóra się łuszczy na początku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2021, 11:32
Kora88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, która z Was ma łóżeczko dostawne Lionelo Timon? Bardzo chciałabym prosić o zmierzenie wymiarów materacyka. Kupiłam Lionelo Vera i uważam, że powinnam dokupić materacyk. Na rynku dostępne są tylko materacyki do Timon, a nigdzie nie mogę znaleźć wymiarów. Jak je poznam, to będę wiedziała, czy dokupić je do Vera.
Plis plis plis
-
Zokeia nie wiem czy o to chodzi ale na str jest https://lionelo.com/shop/timon/
Kora gotowego linka nie mam niestety, ale mogę napisać co ja kupiłam z takich aptecznych rzeczy które uważam, że warto mieć - wit D, pedicetamol, sól fizjologiczna, espumisan (choć tutaj pewnie można się wstrzymać, ja wole jednak mieć), gaziki/kompresy do przemywania oczek. Z pielęgnacji to linomag zielony, olejek ze słodkich migdałów, można jakiś delikatny żel do kąpieli (ja stosuje co którąś kąpiel kropelkę), a na łuszczenie nie stosowałam nic, skora sama ładnie zejdzie, tak samo nie smaruje oliwkami, kremami itp. (to Indywidualne podejście do pielęgnacj).Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2021, 13:11
Kora88, zokeia lubią tę wiadomość
-
1Malinka1. Pięknie brzuszek się prezentuje w tej sukience 🙂
Kora88. Ja z leków i witamin to kupuje tylko witaminę D i probiotyk po CC i na kolki w razie czego. Nie jest to obowiązkowe oczywiście, najważniejsza jest witamina D.
Poza tym sól fizjologiczna i kremy do pupy. Żadnych innych leków nie kupuję.
Paracetamol w płynie mam w domu.
W końcu skończyłam całe zamówienie z Polski, łącznie z Gemini. Wielki kamień z serca. Teraz czekam aż wszystkie paczki spłyną do koleżanki i wtedy ona mi to wyśle do UK. Niestety będę to miała dopiero jakoś w połowie marca. Wtedy będę mogła zacząć pranie czy pakowanie walizki do szpitala. Trochę późno, ale nie udało mi się wcześniej niestety.
Wczoraj zaczęliśmy malowanie ścian, więc w domu jest masakra. Jak mąż skończy, to złożymy komodę i w końcu będę mogła wziąć się za pranie ciuszkow i układanie.
Wolałabym mieć to wszystko już gotowe, ale niestety nie jest łatwo zorganizować się jak non stop jestem z dzieckiem.
1Malinka1, zokeia lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Cześć dziewczyny
przez ostatni czas wzięłam się porządnie za ogarniecie wszystkiego co mi brakowało, dokształcenie się troszke i próby przeżycia każdego dnia 😅 wszyscy mnie straszyli ze w 8 miesiącu to się zaczyna bezsenność, a ja właśnie cierpię wręcz przeciwnie na nieskonczona senność 🤣
Teraz mam okuliste jeszcze, za tydzień zdejma mi pessar i się okaże co się będzie dziać 😁
Kora88 ja mam podobna listę co dziewczyny, tylko mam dodatkowo Vivomixx. U mnie koleżanka juz dawno powiedziała żeby kupić jak się male urodzi, bo w szpitalu nawet przy wyjściu było na karcie. Polecala bardzo, jej mala nie miała ani jednej kolki💌 czekając na cud 💌
💌11cs
23.07 - Beta-hcg: 485.39 mIU/ml, Progesteron: 24.600 ng/ml
8.08 - 6+2 💓
18.09 - 12+1 krwawienie - hospitalizacja 😭
28.09 - 13+4 prenatalne spóźnione (według badania 14+1)- rozwastwienie
5.10 - 14+4 badanie kontrolne - prawdopodobnie dziewczynka 💗 (krwiak 6x2 cm)
5.12 - 23+2 - 700 g ( brak krwiaka ❤)
11.01 - 28+4 - 1800g kruszynki 🤣
03.02 - 31+6 - 2500g
22.02 - 34+ - 2900~3060 g
09.03 - 36+6 - 3500 g
16.03.21 -37+6 - narodziny córeczki o 10:45 ❤ 55 cm i 3470 gram szczęścia ❤
-
zokeia wrote:Dziewczyny, która z Was ma łóżeczko dostawne Lionelo Timon? Bardzo chciałabym prosić o zmierzenie wymiarów materacyka. Kupiłam Lionelo Vera i uważam, że powinnam dokupić materacyk. Na rynku dostępne są tylko materacyki do Timon, a nigdzie nie mogę znaleźć wymiarów. Jak je poznam, to będę wiedziała, czy dokupić je do Vera.
Plis plis plis
89x50
zokeia lubi tę wiadomość
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
Odpisywałam i zamiast kliknąć wyślij, nacisnelam anuluj 😭
Olciak, u mnie doktor mówiła że pessar zdejmuje się najpóźniej w 37 tc. U mnie na wizycie bedzie to akurat 36+6 wiec idealnie wpasowało się
Nie wypytywałas swojego doktora o jego plany w związku z tym? Ja moja meczylam jak tylko weszłam w 8 miesiac😅 gdzie będzie zdejmowanie, kiedy, co potem. Ale glownie to tez balam się że powie ze będę musiała przyjść do szpitala, a bardzo nie widziałoby mi się leżeć niewiadomo ile, bo niestety u mnie w szpitalu często się zdaza ze jak kobieta przychodzi juz w takim tygodniu to jej nie wypuszcza tylko czekają na rozwiązanie, albo wywoływanie.
Tez ci juz doskwiera pessar? Ja na niego jakoś wcześniej nie zwracałam uwagi, ale teraz to jest katorga 🥴 chociaz boje się jak to będzie po, bo jednak długo go juz mam i w jakiej kondycji ta moja szyjka bedzie...
Jeszcze doktor opowiadala historie na ostatniej wizycie jak bylam o przypadku z paru dni wcześniej, jak zdjęła kobiecie w szpitalu pessar a po 20 min urodziła 😱 fakt faktem podkreślała ze to była druga ciaza juz owej kobiety, ale jednak czytałam ze roznie to bywaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2021, 16:08
💌 czekając na cud 💌
💌11cs
23.07 - Beta-hcg: 485.39 mIU/ml, Progesteron: 24.600 ng/ml
8.08 - 6+2 💓
18.09 - 12+1 krwawienie - hospitalizacja 😭
28.09 - 13+4 prenatalne spóźnione (według badania 14+1)- rozwastwienie
5.10 - 14+4 badanie kontrolne - prawdopodobnie dziewczynka 💗 (krwiak 6x2 cm)
5.12 - 23+2 - 700 g ( brak krwiaka ❤)
11.01 - 28+4 - 1800g kruszynki 🤣
03.02 - 31+6 - 2500g
22.02 - 34+ - 2900~3060 g
09.03 - 36+6 - 3500 g
16.03.21 -37+6 - narodziny córeczki o 10:45 ❤ 55 cm i 3470 gram szczęścia ❤
-
Olla pytałam oczywiście! Tylko raz mówił ze zdejmiemy w 35, potem ze w 37.
Mi już wszystko doskwiera 😭.
Tez podobno ma mi zdjąć na wizycie wiec może teraz jak będę 8 marca.. Hm ciekawe
No podobno niektóre osoby rodzą odrazu po zdjęciu a inne po 2-3 tygodniach wiec nie ma reguły... 🤷🏻♀️🤦🏻♀️🎈Ciąża donoszona🤰🏻
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc