♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Parachute90 wrote:Dziewczyny, pamiętam ze któraś z Was pisala o teście na SMA. Kupilysxie ze strony MEDGEN? Nie zdążyłam ogarnąć tego do szpitala, po porodzie, ale tak się zastanawiam czy jeszcze teraz moge ten test kupic? To nie jest tak, że trzeba go zrobić zaraz po porodzie?
Tak, zamówiłam w Medgenie. Możesz spokojnie teraz wykonać test (nie ma ograniczeń wiekowych).Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 10:47
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
Ja też mam już plany na wakacje.. u moich rodziców 😅 mąż już ma plan budowania młodemu placu zabaw i domku razem z moim tatą. Już sobie porobili plany, przygotowali część drewna itd. Za rok może młody skorzysta hehe.
Parachute ja mam z MEDGEN kupiony. Chyba nie ma żadnych ograniczeń wiekowych. Zalecają po prostu jak najwcześniej po to żeby jak najwcześniej wiedzieć i muc coś działać jakby było trzeba:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 10:52
-
Lucy91 dużo siły w jutrzejszym dniu...ciężki czas przed Wami...
Parachute tez właśnie będę zamawiać z MEDGEN.
Ten test jest tylko na bibułkę czy większa ilosc krwi się pobiera? Rozmawiałam z polozna ze jeśli tylko na bibułkę to bez problemu pobierze mi w domu.
Co do wakacji to marzy mi się wyjazd do hotelu..ale myśle ze w tym roku raczej odpada. Na szczęście 45 km od domu mamy działkę nad jeziorem w środku lasu, kilka domków w rzędzie, 100 m do jeziora i brak „obcych” wiec pewnie tam bedziemy jeździć na weekendy.
Dziewczyny czy macie rożki? Na początku myślałam ze to zbędny gadżet bo wydają mi się one jakieś takie „rozlazle”, ze dziecko tak pływa w nim 🤔 ale jak spi w takim razie okrywac? Nie mam kołderki ani nic..poza tym bym sie bała ze zarzuci na głowę albo coś..Mam śpiworek, ale chciałam zacząć używać jak już będzie trochę większa i zacznie więcej się ruszać. Kocyka nie mam takiego w którym bym mogła spowijać 🤔 jedynie taka duża pieluchę tetrowa od mamyginekolog.
Ale znalazłam taki rożek od motherhood może on by dobrze dolegał?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 10:59
-
Karola3xJ:D wrote:Nie wiem jaka masz definicje urlopu, i wyjazdów. Jeśli taka ze siedzisz na kupię z innymi ludźmi, a wyjazd w góry to wędrówka od karczmy, przez kolejkę na Kasprowy, do siedzenia na zapchanych Krupówkach to może być cieńko. Jak jeździcie raczej na dziko, z dala od ludi to zajebiscie tak wyjechać. Bezpieczniej niż w mieście
No dobrze, że dodałaś ten post bo bezpieczeństwo mojego dziecka jest najważniejsze. Raczej urlop to dla mnie spacery w uzdrowiskowej miejscowości niż wojaże po knajpach i spotkania z ludźmi.zokeia lubi tę wiadomość
⏳
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Lucy siły dla Was w dniu jutrzejszym.
Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie i niedługo zostaniesz mamą.
Trzymaj się jakoś 😘
Myślami będziemy jutro z Tobą.⏳
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Walka od 2016 -
Ewa89_89 wrote:No dobrze, że dodałaś ten post bo bezpieczeństwo mojego dziecka jest najważniejsze. Raczej urlop to dla mnie spacery w uzdrowiskowej miejscowości niż wojaże po knajpach i spotkania z ludźmi.
Jak macie opcje to trzeba korzystać i uciekać w ciszę a nie wąchać covida w mieścieEwa89_89 lubi tę wiadomość
-
A jak planujecie rozwiązać problem z rodziną w odwiedzinach?
Ja bym chciała aby przez 1 miesiąc nikt nie przychodził.
No dobra rodzice jeszcze ok, ale najwcześniej po tygodniu.
No ale jak grzecznie odizolować resztę?
Każdy już na nas naciska bo ja się izoluje od 9 miesięcy.
Na Boże Narodzenie byłam w szpitalu i teraz też nie kumają ze święta chcemy spędzić we dwoje bo ja musze uważać żeby jakiś pozytyw mi nie wyszedł na porodówce.
Jeszcze z moją rodziną to ok ale męża to już w ogóle... Myślą, że wymyślam, a kompletnie nie kumają powagi sytuacji.
Tam kuzyn robił chrzciny w domu moich teściów i też się obrazili, że byliśmy tylko pod kościołem, a później się okazało ze mieli już na tych chrzcianch covida a w domu 15 osób.
No to też unikaliśmy wszystkich uczestników (w tym moich teściów) a nikt oprócz tych rodziców chrzczonego dziecka nie chciał iść na test i uważali, że w związku z tym są zdrowi.
No strasznie nieodpowiedzialnie, co tu dużo mówić... Ale jak mam im grzecznie powiedzieć żeby się odwalili na pierwsze tygodnie życia mojego dziecka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 11:17
⏳
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
IUI 03.04.19
Walka od 2016 -
Karola3xJ:D wrote:Mówisz że mam szczęści bo jakbym tego nie napisała to wpie***ol? 😀
Jak macie opcje to trzeba korzystać i uciekać w ciszę a nie wąchać covida w mieście
Wpierdol jak nic 🦾🤣
Plany planami, a i tak życie zweryfikuje ale chciałbym w końcu wyjść z dzieckiem z domu. Dobrze, że też blisko lasy, parki to jest gdzie się schować. Nie będę latać po galeriach czy coś. Nie byłam rok i żyje 👍zokeia lubi tę wiadomość
⏳
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
IUI 03.04.19
Walka od 2016 -
Roksi ponoć nie przewidzisz w czym Twoje dziecko będzie chciało spać
ja mam rożek, dostałam cudny śpiworek w którym da się zapisać otwory na raczki i jest takim otulaczm wtedy trochę i jeszcze mam duży otulacz bambusowy do spowijania który też w sumie dostałam. W czym młody raczy spać.. tego nie wie nikt
Roksi lubi tę wiadomość
-
Lucy91. Tak bardzo mi przykro. Trzymaj się kochana 🙁 Daj nam znać proszę jak będziesz miała wyniki sekcji.
Roksi. Ja rożka nie mam, ale być może to dobry patent na noc.
Moja będzie spała pod kocykiem, albo w śpiworku, zobaczę jeszcze.
Ewa89_89. Ja będę normalnie przyjmować gości, ale ponieważ mieszkam na emigracji to nie mam tu dużo rodziny. Na pewno siostra nas odwiedzi i najbliższe koelzanki, ale to jak będę się czuła na siłach. Nikt do mnie nie wpadnie bez zapowiedzi.
Ja bym powiedziała, że na początku potrzebuję czasu dla siebie, żeby zaadaptować się do nowej rzeczywistości z maluchem.
Roksi lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
No właśnie u męża w rodzinie tuż przed pandemia była cała seria porodów i baby już gości przyjmowały po tygodniu, nawet po cesarkach, nie wiem co to było. My szliśmy później i było już oczywiście komentowanie, że jesteśmy ostatni.
No ale zajebiste te wizyty jak baby w piżamie i odsysanie mleka laktatorem przy nas.
No nie wiem... Wolałabym odwiedziny miesiąc później ale w bardziej ludzkich warunkach kiedy i ja będę się czuła na siłach i będę chociaż w stanie się ubrać na tą godzinę.
Maz się śmieje, że jak trzeba będzie to powiemy właśnie ze mamy covida to będzie 2 tyg spokoju.Annie1981 lubi tę wiadomość
⏳
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
IUI 03.04.19
Walka od 2016 -
nick nieaktualnyEwciu my od razu powiedzieliśmy ze nie chcemy wizyt chyba powinni to zrozumieć po pierwsze długo się staraliście po drugie pandemia a z drugiej strony sobie pomyślałam że mam gdzieś kto co pomysli to moje dziecko i tak nie uchronilismy się przed tym najprawdopodobniej ale będziemy wiedzieć dopiero po wymazie męża.
-
nick nieaktualnyRoksi ja mam 2 rożki 1 to zdecydowanie za mało dla nas malej juz zdarzyla 2 razy przemoknac pieluszka bo tak fikala a teraz spi pod kocykiem a z kocyka robie taki otulacz
nauczyłam się w szpitalu oni tam mieli tylko kocyki na to poszewkę i się zawijało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 12:18
Roksi lubi tę wiadomość
-
Roksi wrote:Lucy91 dużo siły w jutrzejszym dniu...ciężki czas przed Wami...
Parachute tez właśnie będę zamawiać z MEDGEN.
Ten test jest tylko na bibułkę czy większa ilosc krwi się pobiera? Rozmawiałam z polozna ze jeśli tylko na bibułkę to bez problemu pobierze mi w domu.
Co do wakacji to marzy mi się wyjazd do hotelu..ale myśle ze w tym roku raczej odpada. Na szczęście 45 km od domu mamy działkę nad jeziorem w środku lasu, kilka domków w rzędzie, 100 m do jeziora i brak „obcych” wiec pewnie tam bedziemy jeździć na weekendy.
Dziewczyny czy macie rożki? Na początku myślałam ze to zbędny gadżet bo wydają mi się one jakieś takie „rozlazle”, ze dziecko tak pływa w nim 🤔 ale jak spi w takim razie okrywac? Nie mam kołderki ani nic..poza tym bym sie bała ze zarzuci na głowę albo coś..Mam śpiworek, ale chciałam zacząć używać jak już będzie trochę większa i zacznie więcej się ruszać. Kocyka nie mam takiego w którym bym mogła spowijać 🤔 jedynie taka duża pieluchę tetrowa od mamyginekolog.
Ale znalazłam taki rożek od motherhood może on by dobrze dolegał?
ale wtedy chyba nie tym sznurkiem z samego rożka tylko jakiś osobno
Mnie trzęsie na samą myśl, że ktoś miałby mi wpaść bez zapowiedzi do domu, ale wspominając sytuacje po pierwszym porodzie mogę błagać żeby ktoś przyjechał, bo będę tak rozbita hormonalnie, że będę lgnęła do ludzi - fuck logicWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 12:24
Roksi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja lubię rożki, mam dwa od mamy gin i bardzo mi się sprawdzają, ale głównie do leżenia w łóżeczku bo nosić w nich nie lubię . Kupiłam tez otulacz i zobaczę jak on się sprawdzi.
Z uszkami jednak ok, wielkie uff. Niedługo będą nas wypuszczać. Ależ się stęskniłam za moją córcią !Jaszczureczka, Roksi, Czarna_porzeczka, m85t, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
zOsIa88 wrote:Mi się w tych rozkach nie podoba ze dziecko ma pookrywana klatkę piersiową a te moje ubranka nawet 44 z h and m(50 ) są za duże mala sciaga z siebie pajacyk ( wole body) i gola klata na wierzchu.
-
Lucy91 wrote:Jutro pogrzeb , wyniki sekcji będą dopiero za 1.5 miesiąca....
W poniedziałek idę na ściągnięcie szwów.
Później już chyba tu nie będę zaglądać dlatego życzę każdej z Was szczęśliwego rozwiazania, a sobie kolejnej szybkiej ciąży z happy endem.
Buziaki
Lucy, bardzo współczuję. Właściwie to nie mam słów. Życzę dużo spokoju i bardzo szybkiej, zdrowej ciąży. -
Tysia89 wrote:Zosia, nie wiem co gorsze, czy przechodzić w ciąży czy z noworodkiem... Ja miałam covida jak w ciąży byłam
i nie wiem czy to jakoś nie wpłynęło na dziecko...
Z tego co czytam i co mówił mi lekarz na ostatniej wizycie, to kobiety ciężarne przechodzą covid ciezko. Tzn ciąża zwiększa ryzyko cięzszego przebiegu. Także lepiej z noworodkiem.