♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dlatego ja dziewczyny staram się podejść z jak największym dystansem, a szczęśliwa będę po porodzie. Teraz to jedna wielka niepewność i strach, chociaż staram się pozytywnie myślećSzymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
Desperatka_87 wrote:Dlatego ja dziewczyny staram się podejść z jak największym dystansem, a szczęśliwa będę po porodzie. Teraz to jedna wielka niepewność i strach, chociaż staram się pozytywnie myśleć
ja mam niestety to samoz jednej strony staram się myśleć pozytywnie i się cieszyć, a z drugiej strony za każdym razem jak lekarz zaczyna mi robić usg to mam mikrozawał, czy na pewno dalej Dzidziusiowi bije serduszko ...
Desperatka_87 lubi tę wiadomość
-
Ja jem fast-foody, ale rzadko.
Staram się nie trzymać dystansu w tej ciąży. Poinformowałam znacznie mniejszą ilość osób, są też naturalne lęki przed USG, ale jednak staram się uwierzyć, że będzie dobrze. Myślę, że lepiej zrobi maluszkowi wiara w niego, wysyłanie pozytywnej, zamiast negatywnej energii. A jak coś się stanie, to będzie bolało bez względu na to czy miałam dystans czy nie.
Teraz mam trochę więcej lęków, bo dziś 6+3, a poroniłam 7+2, więc zbliża się ta data. Myślę, że jak ją przejdę to znów zrobi mi się lepiej 🙂
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualny
-
Ja mam tak ciagle..niedziela i poniedziałek w lewej pachwinie mega kłucie i uczucie ciepła..a od kilku dni tez w dole brzucha jakby takie palenie i czasami klucie😏 lekarz kazał brać magnez, niby trochę lepiej ale sama nie wiem..
-
Ja tez mam takie skurcze, coś jak twardnienia brzucha - tak przynajmniej to pamietam z późniejszej ciąży hmm
Zgłaszałam w szpitalu i mówili, ze to macica się rozciąga, a ja jestem po 2 cc i mogę to mocniej wsztstko czuć.
mnie znowu cały wieczór i noc bolał żołądek i mega mnie mdlilo, chyba z 3 razy wstawałam.. rano chciałam coś zjeść przed lekami, to połowa bułki mi weszła i przy drugiej tak mi się niedobrze zrobiło ze pobiegłam szybko to wypluć bo bym chyba pawia puściła... ( nie wymiotuje odpukać w ogóle )
Kawę to samo, piłam o 12 i tylko pół dałam rade.
Potem 2 parówki zjadłam z keczupem i musztarda na obiad bo chciałam coś ostrego 😂 I tak nie mam na nic ochotyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 14:06
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Cześć Dziewczyny!
Witam się, mam nadzieję nie za wcześnie. Dziś jest mój 5t5dc. Wizytę mam umówioną na przyszły czwartek i mam nadzieję zobaczyć bijące serduszko ❤️
To moja druga ciąża, mam już syna 8 lat.
Pozdrawiam Was serdecznieDorciax, Gemma19, Roksi, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Ja odkryłam, że na mdłości pomagają mi surowe parówki... Jak nigdy nie byłam jakąś fanką parówek, baaaardzo rzadko kupuję, a surowych to już w ogóle nigdy nie jadłam. Tak wczoraj zjadłam 3 na raz, dziś też za mną chodziły i musiałam kupić
od razu lepiej się robi haha
-
Ja też miałam fazę na parówki, ale tak koło 5-6 tygodnia. Teraz parówki są bleeeee
W ogóle mało rzeczy mi smakuje, a za to mam ochotę na rzeczy,których przed ciąża nie zjadłabym za chiny ludowe, np. na paprykarz szczeciński i zupkę chińską, która pewnie ostatnim razem jadłam na studiach kupę lat temu 🤦♀️ -
Ja mam ochotę na musztardę i marynowane np. grzyby 🤷♀️ no i wspomniane wczesniej frytki 😂
Czesc Madzika!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 15:27
-
Hej, ja dziś w miarę ok funkcjonuję. Mdłości są ale do przeżycia. Jadłospis komponuję na bieżąco. Nie wcisnę nic co mi śmierdzi czy nie mam ochoty bo może się to skończyć 🤢🤮 jestem mega wrażliwa na zapachy. Jak pies policyjny 😆 u mnie mdłości i zgaga zaczęły się 4+6 a skończą jeżeli będzie jak w poprzednich ciążach ok 12-13 tyg czyli jeszcze spory kawałek. No i najlepiej jakbym często jadła , nie mogę dopuszczać się do uczucia głodu.
-
Ja to Wam powiem, że w pierwszej ciąży ani raz nie wymiotowałam, było mi tylko niedobrze non stop - nie wiem co gorsze
A teraz nic! Oprócz powiększonych piersi i ciągłego braku energii - śpię popołudniu a o 22 to maks gdzie jestem w łóżku, nie odczuwam absolutnie żadnych mdlosci. Nie ukrywam, że trochę mnie to martwi, bo wszędzie piszą,że im większe mdlosci tym mniejsza szansa na poronienie..
Niby sprawdzałam betę i przyrosty ok, ale wizyta za tydzień i już przebieram nogami
-
Madzika wrote:Cześć Dziewczyny!
Witam się, mam nadzieję nie za wcześnie. Dziś jest mój 5t5dc. Wizytę mam umówioną na przyszły czwartek i mam nadzieję zobaczyć bijące serduszko ❤️
To moja druga ciąża, mam już syna 8 lat.
Pozdrawiam Was serdecznieja 37lat on 37 lat
2006 ( 16 tydzień, łyzeczkowanie) [*]
2008 synek
2010 córka
29.09.2020 (biochemiczna) 9/10 [*] -
Madzika wrote:Ja to Wam powiem, że w pierwszej ciąży ani raz nie wymiotowałam, było mi tylko niedobrze non stop - nie wiem co gorsze
A teraz nic! Oprócz powiększonych piersi i ciągłego braku energii - śpię popołudniu a o 22 to maks gdzie jestem w łóżku, nie odczuwam absolutnie żadnych mdlosci. Nie ukrywam, że trochę mnie to martwi, bo wszędzie piszą,że im większe mdlosci tym mniejsza szansa na poronienie..
Niby sprawdzałam betę i przyrosty ok, ale wizyta za tydzień i już przebieram nogamiAnnie1981 lubi tę wiadomość
ja 37lat on 37 lat
2006 ( 16 tydzień, łyzeczkowanie) [*]
2008 synek
2010 córka
29.09.2020 (biochemiczna) 9/10 [*] -
Hej, witam się z wami po dzisiejszej wizycie 😘
Zobaczyłam dzisiaj całe 0.33cm naszego szczęścia i pięknie bijące serduszkoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 17:13
Monia8401, Tysia89, Nagietek, Annie1981, Gemma19 lubią tę wiadomość
'97
08.18r - początek starań
05.10.19 - poronienie 5 tydz 💔
07.20r - HSG (niedrożne, lewy udrożniony)
14.08.20 - ⏸️
14.08 - 400🧪
17.08 - 1661🧪
19.08 - 3389🧪
21.08 - 7025🧪
28.08 - Mamy maleństwo z ❤️
▪️ Neoparin
▪️ Duphaston -
W poprzednich ciążach bez względu na to jak się zakończyły, wymiotowałam dalej niż widziałam, więc to nie jest wyznacznik tego czy jest dobrze, czy coś idzie nie tak. Teraz jest mi tylko niedobrze od czasu do czasu i tak ogromnie się z tego cieszę! 🖤 Na pierwszej wizycie jeszcze nie byłam i do jej czasu raczej myśl o ciąży traktuję na chłodno. Cieszyć na 100% będę się dopiero jak dostanę dziecko do piersi.
🌈 A. 2018
🎀 F. 2020
🖤 🖤 🖤 -
dory wrote:W poprzednich ciążach bez względu na to jak się zakończyły, wymiotowałam dalej niż widziałam, więc to nie jest wyznacznik tego czy jest dobrze, czy coś idzie nie tak. Teraz jest mi tylko niedobrze od czasu do czasu i tak ogromnie się z tego cieszę! 🖤 Na pierwszej wizycie jeszcze nie byłam i do jej czasu raczej myśl o ciąży traktuję na chłodno. Cieszyć na 100% będę się dopiero jak dostanę dziecko do piersi.
-
Ja bym zjadła chyba salatke tunczykowa z jajkiem, serem żółtym, ale po pierwsze nie wiem do końca jak zrobię czy zjem 😂 a dwa... nie mam siły siedzieć i jej robić mimo, ze to tylko ugotować jaja i kroić 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ja się weekendu obawiam bo czuje się tragicznie, poleguje, a mama z dziećmi na płacach zabaw a w weekend się skończy 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 17:35
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016