X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmella dostałam sms, że w KAPPAHL jest promka.. 3 za 2 na kolekcję newbie :) tez on- line :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Dzis mam wizyte, mam duzo różnych niepokojow, trzymajcie kciuki, żeby lekarz je rozwial :)

zaciśnięte! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od rozpieszczania na pewno będzie tatuś :) niby mówi, że nie, ale ja go znam. Na psa namawiałam go pół roku. Jak po niego jechaliśmy to się nasłuchałam, że mam zapomnieć że pies będzie spał w łóżku, że on niewiadomo jakiej drogiej karmy nie będzie kupował bo to przesada itd... pierwsze co zrobił jak weszliśmy do domu? Mówi do pieska: ojej spać Ci się chce? To pójdę Cię przytulić do łóżka... i wyobraźcie sobie że w 3 dni ją tak przyzwyczaił, że pies jak chciał spać to siadał na łóżku i piszczał żeby ktoś przyszedł się do niej przytulić! Musiałam mu tłumaczyć, że nie może tak robić bo pies nam żyć nie da. Sam zbudował jej nawet schodki do łóżka bo była taka mała że nie umiała na nie wskoczyć... a nie daj Boże coś się jej dzieje to on panikuje gorzej niż dziecko !

Ja mam pieluszek łącznie z tymi co zamówiłam: rozmiar 1- 5 paczek po 22 szt, rozmiar 2- 4 paczki po 22 szt i jedna 80 szt. I zastanawiam się czy dokupić jeszcze tych jedynek pampers 88 szt...

martusiawp, B_002, MamaAga85 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Paula śpi jeszcze? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę stosowała kar i nagrod, mnie wychowali bez tego. Uważam, że jestem dobrze wychowana samodzielna, wszędzie wejdę wszystko załatwię. Polubownie lub z mordą ale załatwię. Mój mąż czasem mówi że mogłam odpuścić no nie nie mogłam bo by mnie wyciućkali a ja swoje prawa znam.

Dla córki chce być matką przyjaciółka, taką do której nigdy z niczym nie będzie się bała ani wstydziła przyjść. Ale szanować mnie też bedzie.
    Co do samodzielności, to ja już teraz mężowi powiedziałam że mała ma skarbonkę zbiera już do niej pieniążki jak już będzie kumata to są jej pieniądze na zabawki, jak będzie wydawała jej sprawa. Od nas będzie dostawała tylko na okazje typu Mikołaj choinka itd, na zakupy będzie szła z własnymi pieniążkami. Ja jej mogę kupować książki, ale nie plastikowe badziewia 😋
    Jak będzie starsza adekwatnie do wieku będzie miała domowe obowiązki bo ja ich nie miałam i jestem stara dupa a czekam, aż się samo zrobi i to jest lenistwo, którego mnie mama nauczyła potem mąż bo zrobią za mnie. Mój tata do tej pory by mi śniadania do łóżka przynosił "bo Kasiunia co zjesz".
    Nigdy w życiu nie uderzę dziecka NIGDY, ja dostałam raz ścierka przez dupę na kombinezon jakoś w podstawówce i mama ma do tej pory wyrzuty sumienia a ja w żartach jej to wypominam 😋😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 08:47

• Szonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Doświadczone mamy...zakładając, że dzidzia będzie mieć 3,5 kg, ile kupić max pampersów 1 (2-5 kg) i 2 (3-6 kg)? Znalazłam w drugim rossmanie w moim mieście kolejne pokłady pieluszek.
    ja mam jedna paczke 1 i jedna paczke 2, więcej kupie jak sie mały urodzi.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Dzis mam wizyte, mam duzo różnych niepokojow, trzymajcie kciuki, żeby lekarz je rozwial :)
    Trzymam mocno kciuki, ale na pewno będzie wszystko w porządku.

Szonka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karmella dostałam sms, że w KAPPAHL jest promka.. 3 za 2 na kolekcję newbie :) tez on- line :)
    Zajrzę tam ale kurde chciałabym ich mieć stacjonarnie bo ja już muszę kupować większe rozmiary ale wzrokowo je muszę oceniać, mi te cyferki 68-74 nie mówią nic 🤨

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    kto jak nie TY MAMA18! Dasz radę! o której masz wizyte? ja zmieniłam przychodnię i mi się L4 skończyło w pon... dziś ma mi wystawić od wczoraj- aż sobie na karteczce zapisałam, żeby nie zapomnieć :)
    No ba!!! Jak to moja koleżanka się śmieje bylebym nie miała biegunki podczas wizyty i będzie dobrze hihi
    Na 17:30 o ile się nie mylę. Wcześniej na 14 ortodonta i zdejmowanie aparatu u góry. Nie wiem.. Zadzwonię do niej niech decyduje czy chce mnie przyjąć.. Bo nie wiem czy nie roznosze wirusu już po Oskarze.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, kciuki zacisniete max!! Tylko puszczam w nagłych wypadkach! :)

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do telefonów i ogólnie elektroniki, to ja wychodzę z założenia, że na etapie mojej córki jeszcze jest to zupełnie zbędny gadżet. Ma smartwacha, więc jeśli ma potrzebę się z nami skontaktować lub z najbliższą koleżanką to nie ma problemu.
    Jeśli chodzi o komputer to mamy zasadę dwa razy w tygodniu po 30 min. Córka wie, że więcej nie ugra ;-) Może za kilka lat zwiększymy limit, ale myślę, że tak do 11 roku życia spokojnie może się obejść bez tych ogłupiaczy ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Zajrzę tam ale kurde chciałabym ich mieć stacjonarnie bo ja już muszę kupować większe rozmiary ale wzrokowo je muszę oceniać, mi te cyferki 68-74 nie mówią nic 🤨

to zapraszam do Łodzi :) zrobisz sobie wycieczkę, wypijemy kawę w Manu i pobuszujesz :)

a najlepiej pociągiem to zobaczysz dworzec Łodź Fabryczna na którym przez 6 lat budowy wylewałam krwawicę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 08:51

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach! ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam maila z jednego rossmanna, że pieluszki już czekają na odbiór! :) jeszcze drugi mail i jadę! :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 1 paczkę bambiboo 1 i jedną paczkę 2, do tego jedną paczkę 1 pampers care jest promocja na bambiboo więc dzisiaj je dokupie, no trudno pampersów nie było mi dane kupic. W Krakowie za dużo mamusiow 😛

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No ba!!! Jak to moja koleżanka się śmieje bylebym nie miała biegunki podczas wizyty i będzie dobrze hihi
    Na 17:30 o ile się nie mylę. Wcześniej na 14 ortodonta i zdejmowanie aparatu u góry. Nie wiem.. Zadzwonię do niej niech decyduje czy chce mnie przyjąć.. Bo nie wiem czy nie roznosze wirusu już po Oskarze.
    Załóż maseczkę na usta. Umyj dokładnie ręce. Wirusy się roznoszą droga kropelkową i na rękach.

Wysłany: 6 marca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kar cielesnych to uważam, że tylko ludzie głupi je stosują. Ja zostałam wychowana bez bicia i nie widzę potrzeby aby wprowadzać tego typu zachowania. Przecież na ile trzeba być ograniczonym człowiekiem aby nie potrafić dogadać się z dzieckiem tylko musieć się uciekać do kar cielesnych? No w głowie mi się to nawet nie mieści. Może to ostre słowa, ale potępiam wszystkich którzy swoje dzieci biją, nie zależnie czy to lekki klaps, czy szturchaniec.
    Po to mamy mózg żeby go używać ;-)

B_002, Lolka30 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka dokładnie, przyzwolenie na spędzanie tyle czasu z telefonem, tabletem lub komputerem to w większości lenistwo rodziców. Tak jest prościej, a nasze społeczeństwo coraz częściej woli iść na skróty. Zabawa z dzieckiem któraś godzinę z rzędu nie należy do najlepszych rozrywek więc łatwiej puszczac bajki cały dzien. A w ten sposób relacji z dzieckiem się nie nawiąże.
    Też nie mówię, bajki Disneya uwielbiam i na pewno będziemy oglądać :)

Dorota to faktycznie możesz mieć z mężem problem :D schodki do łóżka to hit :) może podrzuć mu jakieś książki o mądrym, konsekwentny wychowaniu :)

Szonka trzymam kciuki. A jakie masz wątpliwości?

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja nie będę stosowała kar i nagrod, m je wychowali bez tego. Uważam, że jestem dobrze wychowana samodzielna, wszędzie wejdę wszystko załatwię. Polubownie lub z mordą ale załatwię. Mój mąż czasem mówi że mogłam odpuścić no nie nie mogłam bo by mnie wyciućkali a ja swoje prawa znam.

Dla córki chce być matką przyjaciółka, taką do której nigdy z niczym nie będzie się bała ani wstydziła przyjść. Ale szanować mnie też bedzie.
    Co do samodzielności, to ja już teraz mężowi powiedziałam że mała ma skarbonkę zbiera już do niej pieniążki jak już będzie kumata to są jej pieniądze na zabawki, jak będzie wydawała jej sprawa. Od nas będzie dostawała tylko na okazje typu Mikołaj choinka itd, na zakupy będzie szła z własnymi pieniążkami. Ja jej mogę kupować książki, ale nie plastikowe badziewia 😋
    Jak będzie starsza adekwatnie do wieku będzie miała domowe obowiązki bo ja ich nie miałam i jestem stara dupa a czekam, aż się samo zrobi i to jest lenistwo, którego mnie mama nauczyła potem mąż bo zrobią za mnie. Mój tata do tej pory by mi śniadania do łóżka przynosił "bo Kasiunia co zjesz".
    Nigdy w życiu nie uderzę dziecka NIGDY, ja dostałam raz ścierka przez dupę na kombinezon jakoś w podstawówce i mama ma do tej pory wyrzuty sumienia a ja w żartach jej to wypominam 😋😋

To jest wlasnie fajnie ze kazdy ma inne podejscie i inny rodzaj wychowania :)
    i trzeba go chyba do dziecka dostosowac......

mamy takich przyjaciol maja dzieci w naszym wieku czesto sie spotykamy wakacje spedzamy zawsze razem .....oni maja calkiem inny typ wychowania niz my

tak free bym powiedziala na wszystko pozwalaja i dostosowuja sie do dzieci i wszystko robia pod nich........dzwonie i mowie "Kyystyna jedziemy jutro na narty albo basen pojedzieci z nami? a ona zawsze poczekaj musze sie zapytac dzieci czy maja ochote jechac" po tylu latach juz sie przyzwyczailam i wiem ze zawsze rodzice z dziecmi musza ustalic plan dzialania :)

ale o dziwo dzieci ich szanuja i licza sie z ich zdaniem .....czasami jestem w szoku.....bo wiem ze na moje dzieci i na ich charaktery by to nigdy nie podzialalo i wlazlyby mi za chwile na glowe :)

ale jak byly male to nieraz dostaly w dupe....przyznaje sie szczerze :)

• Misiabella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko urodzilo sie z waga 3,5 (3450) spadlo co prawda do trzy dwiescie cos tam, ale jedno opakowanie 0 zeszlo. Potem 1 byly. Ja na zapas wielki nic nie kupuje tylko 1 opakowanie 0 i jedno 1 nek. Na biezaco bede kupowac.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 2107 2108 2109 2110 2111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ