Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My pierwsza noc w domu mieliśmy wesołą. Ogolnie nic nie bylo jak w szpitalu :p
Tam mi spal w nocy ze musialam go budzic.. A w domu w ogole nie chcial spac oczy na zapalki trzymalam haha
A teraz maly taki zmeczony.
Nawal w cycach taki ze pieluche wsadzilam i jeszcze przecieklo.. Musze uwazac bo to ten kluczowy moment w ktorym przy Julce strscilam pokarm.
Ale i tak najbardziej na swiecie kocham tego mojego lobuziakajego usmiech jeszcze nieświadomy wynagradza wszystko
Bubek, DorotaAnna, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość
-
Daffi, u nas było wręcz odwrotnie 😂 w nocy w szpitalu armagedon, bałam się że mi dziecko z rąk wypadnie a w domu po powrocie kilka dni bloga cisza 😁
Wyspał się chłopak swoje, teraz musi trochę porozrabiać 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 08:13
Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Karola pewnie masz rację
Dzis zapowiada sie trudny dzien dla niego.. Moja mama przyjezdza a ona dziecko potrafi absolutnie wybic z rytmu.
A tu proszę obrazek z ktorego w ogole nie wynika ze Fifi to lobuziak
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3a23c6f3dae.jpgmartusiawp, Bubek, india, Mama36, valetta94, Karollinax26, Misiabella, DorotaAnna, Wiewióreczka, Lolka30, xKlaudiax, Fasolka77, Tunia76, B_002, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Aga2606 wrote:Czy wasze maluszki te ok miesiąca wodza już oczami na przedmiotem? Nie mogę się doczekać
Mój jest za mały jeszcze ale też czekam na tą chwilę!i na pierwszy świadomy uśmiech! i jak będzie wyciągał do mnie rączki
i powiem mama... ojej... wzruszyłam się .....
Fasolka77
-
stresant wrote:No ja mam jedna paczke 78 i jedna 120 szt.
aaa i jedna 120 nr. 2....alez kur....a zapasow narobilam jakby wojna miala byc ...tym ciazowym mozgiem....a pampersow to mam 4paki 2i jedna 3....
my jeszcze na 1 ( do 2- 5 kg) jedziemy... kupiłam zapasu na miesiąc ale Mały tak wali , że pewnie braknie.. urodził się z wagą 3 kg więc pewnie będę musiała dokupić 1 jeszcze zanim na 2 przejdziemyFasolka77
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Kasia, Ty ją cycem też karmisz ? Czy tylko podajesz swoje mleko w butelce ?
I u nas dziś rano było prężenie nóżkami i stękanie, wyszedł tylko jeden bączek z wielkim trudem, także pewnie gazy. Na razie śpi. -
Dzięki dziewczyny za rady bo ja juz jestem bezsilna z tymi odparzeniami. Pupe po raz pierwszy zalatwiło szczepienie na ritawirusa i od tamtego czasu sie bujamy
bo mała ma aż rany. Zalecenia lekarzy (juz mielisny 3 konsultacje) nie wyleczyły skory.
Jak juz było lepiej to szczepienie na pneumo wywolało wszystko od poczatku.
Gdy Juz zmowu sie zaczynalo goic to po wczorajszej nicy wszystko od nowa. Tylko teraz nie wiem od czego.
Za pierwszym razem podejrzewalam nowa serie pampersow. Kupilam wiec lupilu i babydream. Na babydream byla lekka poorawa. Wrocilam do pampersow i tez bylo ok. Ale od przedwczoraj zakładamy lupilu bo tylko takie nam w domu zostały ( ogolnie ich nie polecam). Wiec moze to one? Albo jednak moja kawa z mlekiem? Bo tez wczesniej odstawiłam.
Karmelka w krochmalu kapiemy codziennie od ponad 2 tyg. Faktycznie łagodzilo, ale mam wrazenie, ze jak pojawia sie alergen to nuc nie dziala i pupa od nowa cała zaogniona. Póki tego nie wyeliminuje to tego chyba w zyciu nie wylecze
Szonka z tymi wacikami ciekawy pomysł. Tylko Pola co chwile robi kupkę lub siusiu i czy takie mokre nie pogorsza sprawy?
Ona podczas 30 min wietrzenia potrafi 3x nasikac i przynajmnuej wyprodukiwac 1 kupe :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 08:58
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Zamroziłam pierwszą setkę mleka
Ściągam sobie po 50ml rano. Będzie w razie czego czekało na Ignacego
Mamy KP - robicie zapasy mleka?
Ja wyszlam z zapasami ze szpitala. Nawet 3 pojemniki juz zuzylam do przemwania chorej pupci. Strasznie mnie odrzuca zapach rozmrozonego mleka. To zniechecilo mnie do robienia dalszych zapasow.
-
nick nieaktualnyMy już przeszliśmy na pieluchy dwójki, mam do oddania trochę jedynek z dady i pampers premium care. Dady paczka plus 10 sztuk i pampersów gdzieś 15 sztuk.
Myślicie, żeby wystawić to na olx? A może jest jakieś miejsce gdzie można zanieść to potrzebującym? Tylko że to otwarte już wszystko...
Nie chcę wysyłać, bo to duże objętościowo więc wysyłka pewnie droższa niż same pieluchy. -
nick nieaktualnyindia wrote:Ja wyszlam z zapasami ze szpitala. Nawet 3 pojemniki juz zuzylam do przemwania chorej pupci. Strasznie mnie odrzuca zapach rozmrozonego mleka. To zniechecilo mnie do robienia dalszych zapasow.
To przez lipazę. Ale takie mleko jest dla dziecka bez zmian w smaku
Pomyślałam sobie jak mi się ten cycek przytkał, że w razie czego moje dziecko nie ma co jeść gdybym ja musiała skoczyć do szpitala na przykład. Oczywiście można podać mm i w razie czego na pewno byśmy podali. Ale jak mogę robić zapasy to jest mega.
Dlatego pytałam o to mleko Capricare albo Holle czy ktoś stosował, bo w razie czego pewnie tymczasowo oparlibyśmy dietę na nich.