X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syśka, moja Marcelina na początku też jadła tak łapczywie i wtedy właśnie częściej ulewała 😉

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pierwsza noc w domu mieliśmy wesołą. Ogolnie nic nie bylo jak w szpitalu :p
    Tam mi spal w nocy ze musialam go budzic.. A w domu w ogole nie chcial spac oczy na zapalki trzymalam haha
    A teraz maly taki zmeczony.
    Nawal w cycach taki ze pieluche wsadzilam i jeszcze przecieklo.. Musze uwazac bo to ten kluczowy moment w ktorym przy Julce strscilam pokarm.
    Ale i tak najbardziej na swiecie kocham tego mojego lobuziaka :) jego usmiech jeszcze nieświadomy wynagradza wszystko :)

Bubek, DorotaAnna, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak leżę i myślę, że mam ochotę na coś słodkiego!! Zjadłabym jakieś domowe ciasto ale nie ma czasu go piec!! 🙈

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, u nas było wręcz odwrotnie 😂 w nocy w szpitalu armagedon, bałam się że mi dziecko z rąk wypadnie a w domu po powrocie kilka dni bloga cisza 😁

Wyspał się chłopak swoje, teraz musi trochę porozrabiać 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 08:13

Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola pewnie masz rację :)
    Dzis zapowiada sie trudny dzien dla niego.. Moja mama przyjezdza a ona dziecko potrafi absolutnie wybic z rytmu.

A tu proszę obrazek z ktorego w ogole nie wynika ze Fifi to lobuziak

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3a23c6f3dae.jpg

martusiawp, Bubek, india, Mama36, valetta94, Karollinax26, Misiabella, DorotaAnna, Wiewióreczka, Lolka30, xKlaudiax, Fasolka77, Tunia76, B_002, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Czy wasze maluszki te ok miesiąca wodza już oczami na przedmiotem? Nie mogę się doczekać;)

Mój jest za mały jeszcze ale też czekam na tą chwilę! :) i na pierwszy świadomy uśmiech! i jak będzie wyciągał do mnie rączki :) i powiem mama... ojej... wzruszyłam się .....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sresant co u Was? alergia ustępuje? Mam nadzieję, że tak ... buziaki :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18 sto lat!!!!! spełnienia marzeń i samych radości z macierzyństwa!!!!!!! <3

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska możliwe, że przy nawale mleko samo leci dużym strumieniem i ona musi szybko łykać. Zjada za dużo i za szybko i potem ulewa

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka ja też dalej krwawię...

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    No ja mam jedna paczke 78 i jedna 120 szt. :( aaa i jedna 120 nr. 2....alez kur....a zapasow narobilam jakby wojna miala byc ...tym ciazowym mozgiem....a pampersow to mam 4paki 2i jedna 3....

my jeszcze na 1 ( do 2- 5 kg) jedziemy... kupiłam zapasu na miesiąc ale Mały tak wali , że pewnie braknie.. urodził się z wagą 3 kg więc pewnie będę musiała dokupić 1 jeszcze zanim na 2 przejdziemy :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kasia, Ty ją cycem też karmisz ? Czy tylko podajesz swoje mleko w butelce ?

I u nas dziś rano było prężenie nóżkami i stękanie, wyszedł tylko jeden bączek z wielkim trudem, także pewnie gazy. Na razie śpi.
    W tej chwili pierś dostaje już tylko raz dziennie. Ona przy tych bułach jadła mi mniej więc z piersi leci trudniej to już dawałam tylko butle by w ogóle zjadła co kolwiek i żebym miała jakaś kontrolę nad tym

• Bubek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siemano

mamy mate na podloge od babuni :)
    bedzie testowane pewnie dzis

martusiawp, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18 Wszystkiego Najlepszego z okazji 19 urodzin :) duzo zdrowia miłości i pociechy z synów :)

Mama36, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka ile razy dziennie smarowałas buźkę Leonki tormentiolem?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady bo ja juz jestem bezsilna z tymi odparzeniami. Pupe po raz pierwszy zalatwiło szczepienie na ritawirusa i od tamtego czasu sie bujamy :( bo mała ma aż rany. Zalecenia lekarzy (juz mielisny 3 konsultacje) nie wyleczyły skory.
    Jak juz było lepiej to szczepienie na pneumo wywolało wszystko od poczatku.
    Gdy Juz zmowu sie zaczynalo goic to po wczorajszej nicy wszystko od nowa. Tylko teraz nie wiem od czego.
    Za pierwszym razem podejrzewalam nowa serie pampersow. Kupilam wiec lupilu i babydream. Na babydream byla lekka poorawa. Wrocilam do pampersow i tez bylo ok. Ale od przedwczoraj zakładamy lupilu bo tylko takie nam w domu zostały ( ogolnie ich nie polecam). Wiec moze to one? Albo jednak moja kawa z mlekiem? Bo tez wczesniej odstawiłam.
    Karmelka w krochmalu kapiemy codziennie od ponad 2 tyg. Faktycznie łagodzilo, ale mam wrazenie, ze jak pojawia sie alergen to nuc nie dziala i pupa od nowa cała zaogniona. Póki tego nie wyeliminuje to tego chyba w zyciu nie wylecze :(

Szonka z tymi wacikami ciekawy pomysł. Tylko Pola co chwile robi kupkę lub siusiu i czy takie mokre nie pogorsza sprawy?
    Ona podczas 30 min wietrzenia potrafi 3x nasikac i przynajmnuej wyprodukiwac 1 kupe :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 08:58

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamroziłam pierwszą setkę mleka :D
    Ściągam sobie po 50ml rano. Będzie w razie czego czekało na Ignacego :)

Mamy KP - robicie zapasy mleka?

Daffi lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zamroziłam pierwszą setkę mleka :D
    Ściągam sobie po 50ml rano. Będzie w razie czego czekało na Ignacego :)

Mamy KP - robicie zapasy mleka?

Ja wyszlam z zapasami ze szpitala. Nawet 3 pojemniki juz zuzylam do przemwania chorej pupci. Strasznie mnie odrzuca zapach rozmrozonego mleka. To zniechecilo mnie do robienia dalszych zapasow.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już przeszliśmy na pieluchy dwójki, mam do oddania trochę jedynek z dady i pampers premium care. Dady paczka plus 10 sztuk i pampersów gdzieś 15 sztuk.
    Myślicie, żeby wystawić to na olx? A może jest jakieś miejsce gdzie można zanieść to potrzebującym? Tylko że to otwarte już wszystko...
    Nie chcę wysyłać, bo to duże objętościowo więc wysyłka pewnie droższa niż same pieluchy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Ja wyszlam z zapasami ze szpitala. Nawet 3 pojemniki juz zuzylam do przemwania chorej pupci. Strasznie mnie odrzuca zapach rozmrozonego mleka. To zniechecilo mnie do robienia dalszych zapasow.

To przez lipazę. Ale takie mleko jest dla dziecka bez zmian w smaku :)
    Pomyślałam sobie jak mi się ten cycek przytkał, że w razie czego moje dziecko nie ma co jeść gdybym ja musiała skoczyć do szpitala na przykład. Oczywiście można podać mm i w razie czego na pewno byśmy podali. Ale jak mogę robić zapasy to jest mega.

Dlatego pytałam o to mleko Capricare albo Holle czy ktoś stosował, bo w razie czego pewnie tymczasowo oparlibyśmy dietę na nich.

‹‹ 3067 3068 3069 3070 3071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ