Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
India ja zamówiłam z Allegro jak przyjdzie zobaczę jaka jakość i jak będzie beznadziejna to z fabryki bodziakow zamówię.
Bubek ja nie nosze małego pionowo w ogóle, chyba ze tak na szybko go przenieść przełożyć ale to naprawdę rzadko. Do odbicia ja po prostu kładę go na swojej klatce jestem oparta jak najbardziej pionowo ale on leży na mnie i głowę opiera o mnie.
U nas tak sobienpo szczepieniu. Na razie mały padł płakał niesamowicie, dałam mu pedicetamol👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
MamaAga85 wrote:Ja właśnie kolejny raz piszę i nie cierpię przycisków z numerkami stron bo już drugi raz z rzędu przypadkiem kliknęlam🙄🙄🙄
Nie wiem kto polecał(¤chyba Daffi ?) ale ukłon w Jej stronę za polecenie apki z kolysankami❤❤❤
U Nas kolejny długi weekend właśnie dobiegł końca...
Mamy z zagranicy-podpowiedzcie proszę co robić...Termin na paszport mamy dopiero na 15 lipca a mąż dostał właśnie decyzje o urlopie od 1 do 14 lipca...Ryzykować i jechać do PL tylko z aktem urodzenia?
A tak poza tym to od 3 dni mam jakieś plamienie(😱) tyci tyci ale jest...Nigdy mi się tak dlugo miesiączka nie rozkręcala więc to chyba nie to...A moja pani gin na urlopie...
U nas na szczęście temp.max 23-24 stopnie a dziś nawet mniej i bez slonca....
Niuni na rękach zasnął więc odkładam i idę się ogarniać.
Jutro 1wsze szczepienie😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
DorotaAnna wrote:
Bubek ja nie nosze małego pionowo w ogóle, chyba ze tak na szybko go przenieść przełożyć ale to naprawdę rzadko. Do odbicia ja po prostu kładę go na swojej klatce jestem oparta jak najbardziej pionowo ale on leży na mnie i głowę opiera o mnie.
ja tak samo, jak przenosze krotko na przewijak czy cos to wtedy biore do pionu i zauwazam ze sie prostuje - ale widze ze to chyba nie problem.
MamaAga - no tez bym nie jechala na akcie do polski, sprawdzaj ten paszport wczesniej - u mnie zawsze o kilka dni przyspieszali... tylko czy to Ci cos zmieni...
Kasiulka90 wrote:Bubek, poczytaj sobie bloga http://mamafizjoterapeuta.pl/
Nie powinno się nosić dziecka tak, jak opisujesz, bo wtedy mięśnie karku się skracają i dlatego dziecko odgina do tyłu główkę. Czytałam o tym dosłownie wczoraj, ale nie pamiętam, jak się nazywa post, bo sporo ich przeczytałam. Dużo dobrej wiedzy tam znajdziesz tak czy siak 👍
jak wyzej napisalam - ja tylko na krotkie przejscie, poczytam co tam jest...czasem mame ginekolog podczytuje tez chociaz jakos mnie zaczyna ostatnio draznicKasiulka90 lubi tę wiadomość
-
moja starsza corke boli noga na podbiciu nie potrafi na niej chodzic ...byla na rtg i nic nie jest zlamane...kazali smarowac fastum...i zabandazowali
dzis rano napuchly jej palce u nog....zdjelam bandaz bo to moze od ucisku ta opuchlizna.....bo li ja dalej....nie chodzi.......co to moze byc?
tydzien temu na tej nodze miala kleszcza ale zaczerwienienia nie ma..... -
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:A nie będzie problemu z kupami?
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Mój tak! I lubi być w pionie. Główkę trzyma mocna, silny jest
My już po USG bioderek... wszystko ok... Przyłożenie sondy na dwie sekundy do każdego bioderka i 90 zł w plecy...nieźle. A tak w ogóle to ja mam znowu rozkmine, że moje dziecko mnie nie lubiteż czasem mam wrażenie że mnie tylko toleruje bo mu cycki daje
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBubek wrote:dziewczyny czy wasze maluchy chwytaja juz grzechotki?
czytam o rozwolu malucha i niby moja powinna swiadomi juz trzymac grzechotke i pchac ja do buzi, ona nawet nie siega po to co widzi. Owszem raczki pcha do buzki, ale nie wyciaga swiadomie lapek bo zabawke ktora trzymamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 11:56
-
stresant wrote:moja starsza corke boli noga na podbiciu nie potrafi na niej chodzic ...byla na rtg i nic nie jest zlamane...kazali smarowac fastum...i zabandazowali
dzis rano napuchly jej palce u nog....zdjelam bandaz bo to moze od ucisku ta opuchlizna.....bo li ja dalej....nie chodzi.......co to moze byc?
tydzien temu na tej nodze miala kleszcza ale zaczerwienienia nie ma.....
Hmmm a ten żywokost nie pomoże?Fasolka77
-
stresant wrote:moja starsza corke boli noga na podbiciu nie potrafi na niej chodzic ...byla na rtg i nic nie jest zlamane...kazali smarowac fastum...i zabandazowali
tydzien temu na tej nodze miala kleszcza ale zaczerwienienia nie ma.....
oj ja bym sie bala o tego kleszcza...
mowisz ze nie wystapil rumien, ale cholera wie...jesli nie wykrzywila nogi tylko sama z siebie to lecialabym do lekarza z informacja o kleszczu -
nick nieaktualnyNa osiedlu i nas na moje dziecko mówią że jest cygańskie (🙄😑🤨) bo cię śmieje do każdego! Ma szczęście że pierwszy świadomy uśmiech był do mnie ....uwaga drugi był do teściowej
się jej trafiło jak slepej kurze ziarno 😶
Więc jeśli chodzi o usmiechy nie czuję się wyjątkowa 😏😏😂
Ale tylko mama woe który odgłos co oznacza i wie jak ratować z opresji 😍😍😍 dlatego taty tekst jak mała skrzuczy stęka czy marudzi " ona chce do mamy" ...ostatnio wygląda to tak że ja siedzę na "2" a wrota do kibla się otwieraja, maz z dzieckiem na rękach lub pakuje mi się z wózkiem " ona mnie nie poznaje, chce do mamy" mama czarodziejka wkłada smoczka do buzi taaaadammm...
Przez ostatnie parę dni szkoda mi męża bo siedzi w pracy od świtu do późna jak wraca kąpiemy mała i on da jej jeść i idzie mała spać ostatni weekend sasiedzi chcieli przysługę on nie odmówi więc ja wyjechałam na weekend i widziałam wczoraj jak mu było przykro że mała ma nowe umiejętności a on tego nie widział, więc dzisiaj wziął wolne... -
nick nieaktualny
-
Po szczepieniu pielęgniarka kazała mi wziąć małego pionowo na ręce inni w momencie się tak cicho zrobił że sprawdzałam czy oddycha xd nigdy nie próbowałam go tak uspokajać ale może zaczne xd
Kasiulka90, india lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
My dzisiaj byliśmy u fizjo, pokazała nam jak nosić, karmić itd i od czwartku zaczynamy ćwiczenia. Biedna strasznie płakała.
I powiedziała mi babeczka co możemy pozałatwiać żeby dostać orzeczenie, dodatkowo kasę itd. Była w szoku ze w szpitalu mnie nie poinformowali o niczym.
Nina też się tak wygina do tyłu ale to też często jedyny sposób żeby ją uspokoić.
Karmelka z mojego mleka chyba rezygnujemy bo drugi dzień nim pluje a modyfika ładnie je. Więc matka w sumie już do niczego nie jest jej potrzebna...india lubi tę wiadomość
-
Na chwilę dziecko można nosić/trzymać/przekładać w pionie, byle to nie trwało długo. Do odbicia można np. przewiesić sobie dziecko przez ramię - czyli tak samo jakbyście nosiły dziecko w pionie, ale dużo głębiej (wyżej), żeby rączki były za Waszą szyją - wtedy dziecko nie napina tak mięśni i odpoczywa, tak mi powiedziała rehabilitantka.
I pytałam ją też o nosidła typu Marsupi itp. I powiedziała, że ona rozumie, że ktoś może nie lubić chusty, więc jak najbardziej ona nie widzi nic złego w tym, żeby nosić dziecko w nosidle - ale nie za długo. Z kolei moja bliska znajoma fizjoterapeutka twierdzi, że dopóki dziecko samo nie usiądzie absolutnie nie ma mowy o żadnym nosidle, wyłącznie chusta. Przesłałam jej linki do Marsupi i do Tuli (gdzie jest info, że można nosić już noworodki), a ona to skonsultowała z inną znajomą fizjo i nadal obie twierdzą to samo - że w Internecie można wpisać różny bełkot marketingowy. Więc widzicie, zewsząd sprzeczne opinie, więc chyba trzeba się kierować intuicją i zdrowym rozsądkiem. Kilka dziewczyn tutaj używa Marsupi i najprawdopodobniej się okaże, że to nie wpłynie niekorzystnie na ich dzieci. No ale komuś innemu by mogło zaszkodzić, tego się nie przewidzi. -
Tysia89 wrote:U mnie Julian sprzedaje najpiękniejsze uśmiechy tacie, u innych na rękach aniołek. A jak zostajemy sami to pełna powaga i mam wrażenie że moje ręce parzą
też czasem mam wrażenie że mnie tylko toleruje bo mu cycki daje
malutka_mycha, DorotaAnna, Kasiulka90, india, Paula 90, Mama36 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:My dzisiaj byliśmy u fizjo, pokazała nam jak nosić, karmić itd i od czwartku zaczynamy ćwiczenia. Biedna strasznie płakała.
I powiedziała mi babeczka co możemy pozałatwiać żeby dostać orzeczenie, dodatkowo kasę itd. Była w szoku ze w szpitalu mnie nie poinformowali o niczym.
Nina też się tak wygina do tyłu ale to też często jedyny sposób żeby ją uspokoić.
Karmelka z mojego mleka chyba rezygnujemy bo drugi dzień nim pluje a modyfika ładnie je. Więc matka w sumie już do niczego nie jest jej potrzebna...
Może Ninka po prostu chce odciążyć mamę żeby jebła w kont laktator 😉Kasiulka90 lubi tę wiadomość