Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaki miałam dziwny motyw... Dziecko mi zasnęło około 21:00, a ja zamierzałam spać od razu z nim, bo poprzedniej nocy pół czasu przepłakał, więc się nie wyspałam. No ale jakoś nie chciało mi się spać, nie mogłam zasnąć, więc pochodziłam po domu, ponudziłam się i przed północą wróciłam do łóżka do Klemka. Już widziałam, że się rusza, mręczy, więc się ułożyłam koło niego już z odsłoniętym cycem 😅 Jakby kogoś to dziwiło, to po prostu wiem, że się drze, jak jest głodny i musi natychmiast dostać jeść, więc czasem przewiduję i po prostu szykuję stołówkę już wcześniej 😉 No i obudził mnie tym płaczem ok. 3:00 i miałam niezłą rozkminę - czy ja karmiłam?! Czy mi się coś śniło? Ale oba cycki pełne, wręcz musiałam iść szybciorem przebrać stanik, bo wkładka laktacyjna aż przeciekła, z tego wywalonego cycka oczywiście też strumieniem kapało. I tak sobie myślę, że albo się dziecko się samo poczęstowało, a ja aż tak twardo spałam albo on spał 6 godzin!!! Ale przecież to niemożliwe!!! Moje dziecko, które zawsze je co 2 godziny lub częściej?! No nie wierzę po prostu. Jeśli to prawda to chyba musimy częściej wyjeżdżać na pizzę z sąsiadami 😄😄😄 Także tak, chyba koniec mojej antynabiałowej diety, bo nie widziałam "naprawy" dziecka, a mała podaż wapnia wpływa negatywnie na moje zęby. Dostałam w prezencie sześciopak, a po miesiącu został w lodówce ostatni baton Knoppers 😒 Dzisiaj albo jutro już koniecznie muszę go zjeść, bo mąż i jego wciągnie! 😤
-
Nina też ma chyba skok, bardzo marudna jest i najchętniej na rączkach by siedziała.
A z jakiej stronki bierzecie informacje co dziecko powinno umieć? Bo o tych łączonych dłoniach i piaskach natrafiłem przypadkiem w czelusciach inrernetu a może macie stronkę która to ładnie opisuje? -
Aga2606 wrote:Chce być mama - moj trzyma ładnie dosłownie od niecałego tygodnia. Z dnia na dzień się nauczył
ale czasem już po monicie zły a czasem poleży:)
U nas po szczepieniu temp w pupce 37.8 i lepsza noc:) fasolka u nad lepsza znaczy 24 3 5 pobudki wiec chyba podobnie jak u Was?
Aga u nas zwykle 23, 1:30, 3-4...i wtedy jest jazda... zasypia ok 5-6 i ciągniemy jeszcze do 7:30 spankoFasolka77
-
Kasiulka90 wrote:Jaki miałam dziwny motyw... Dziecko mi zasnęło około 21:00, a ja zamierzałam spać od razu z nim, bo poprzedniej nocy pół czasu przepłakał, więc się nie wyspałam. No ale jakoś nie chciało mi się spać, nie mogłam zasnąć, więc pochodziłam po domu, ponudziłam się i przed północą wróciłam do łóżka do Klemka. Już widziałam, że się rusza, mręczy, więc się ułożyłam koło niego już z odsłoniętym cycem 😅 Jakby kogoś to dziwiło, to po prostu wiem, że się drze, jak jest głodny i musi natychmiast dostać jeść, więc czasem przewiduję i po prostu szykuję stołówkę już wcześniej 😉 No i obudził mnie tym płaczem ok. 3:00 i miałam niezłą rozkminę - czy ja karmiłam?! Czy mi się coś śniło? Ale oba cycki pełne, wręcz musiałam iść szybciorem przebrać stanik, bo wkładka laktacyjna aż przeciekła, z tego wywalonego cycka oczywiście też strumieniem kapało. I tak sobie myślę, że albo się dziecko się samo poczęstowało, a ja aż tak twardo spałam albo on spał 6 godzin!!! Ale przecież to niemożliwe!!! Moje dziecko, które zawsze je co 2 godziny lub częściej?! No nie wierzę po prostu. Jeśli to prawda to chyba musimy częściej wyjeżdżać na pizzę z sąsiadami 😄😄😄 Także tak, chyba koniec mojej antynabiałowej diety, bo nie widziałam "naprawy" dziecka, a mała podaż wapnia wpływa negatywnie na moje zęby. Dostałam w prezencie sześciopak, a po miesiącu został w lodówce ostatni baton Knoppers 😒 Dzisiaj albo jutro już koniecznie muszę go zjeść, bo mąż i jego wciągnie! 😤
Kasiulka też mam czasem takie rozkminy w nocypewnie zjadł sam
co chwycił to jego
czyli wracasz do nabiału? na zdrowie!!Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyChce być mama w sumie nie wiem kiedy dziecko powinno coś robić i kiedy uznać że czas wybrać się do specjalisty. U nas przy Kini pediatra zwróciła uwagę że warto iść do fizjotetapeuty bo słabo dzwigala głowę a wyszło to przy szczepieniu kiedy lekarz bada i sprawdza różne umiejętności.
Kiwona Olga dosłownie dwa dni temu pokazała to wszystko. Wcześniej nie wiedziała że ma lewa rękę i że można nimi coś zrobić, poza tym że prawa rękę wkładala do buźki i ssala.
Malutka Mycha ja patrzyłam na strony gdzie opisane są skoki rozwojowe bo byłam ciekawa który to skok u nas trwa... I wyszło że u nas od razu 2 i 3 skok razem dlatego tyle to trwa.malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
A tak w ogóle to kilka nocy temu też miałam rozkminę, bo w półśnie dałam mu cyca, a on taki zdenerwowany, sapał, wyrywał się, ciągnął jakoś mocniej, w końcu zaczął się dziko drzeć, ja się macam, a tam dwa kapturki jeden na drugim 😂😂😂 Nie miał jak mleka uciągnąć 😆
Fasolka77, Tunia76, malutka_mycha, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość
-
A ja wreszcie mam decyzje, przyznali mi becikowe, 500+ od maja, jednorazowo 1000 zł, rodzinne 95 zł miesięcznie i dla samotnie wychowującej 193 zł miesięcznie.
Sansivieria, Kiwona, Tunia76, MamaAga85, estrella, malutka_mycha, Syska2202, Lili90, martusiawp, Tysia89, Kasiulka90, Misiabella, B_002, india lubią tę wiadomość
-
Chce być mamą u mnie też nie dźwiga główki w podłodze na brzuchu A śpi na brzuchu w ciągu dnia. Dźwiga główkę jak go odbijam na kolanie. Czekam jeszcze tydzień i będę umawiać się do fizjoterapeuty.
Kiwona jakbyś opisywała Filipa, ewidentnie skok. A mój mąż wczoraj w pracy na 12h dziś 24h...Już się boję co to za dzień będzie.
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Malutka mycha ja czytam w aplikacji moje dziecko jakie umiejętności pojawiają się w danym miesiącu.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Lolka, współczuję.
Kurde, mały lobuz każe non stop przy sobie siedzieć. Niby zasypia, ale musi mnie czuć obok. Siedzę więc w koszuli nocnej, zęby nieumyte, i tylko naciągam sznurek w owieczce-pozytywce. Zesikam się w majty zaraz. A to już 2 h od ostatniego jedzenia, więc nie pospi i tak. Dzisiaj to już nawet za praca zatesknilam. -
Karollinax26 wrote:Kasiulka, ja wczoraj zjadłam 2 knopersy, 2 duplo, 2 kawałki tortu i naleśnika z twarogiem. Nie dam rady inaczej.
Jak widzę knopwrsy rządzą. Ja też je uwielbiam. Oczywiście te nowe, batoniki.
Codziennie min. 1szt, a potem się dziwię, że waga mi nie spada.😡B_002 lubi tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Kobieto Ty to możesz cały tort zjeść.
Jak widzę knopwrsy rządzą. Ja też je uwielbiam. Oczywiście te nowe, batoniki.
Codziennie min. 1szt, a potem się dziwię, że waga mi nie spada.😡Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Lolka, współczuję.
Kurde, mały lobuz każe non stop przy sobie siedzieć. Niby zasypia, ale musi mnie czuć obok. Siedzę więc w koszuli nocnej, zęby nieumyte, i tylko naciągam sznurek w owieczce-pozytywce. Zesikam się w majty zaraz. A to już 2 h od ostatniego jedzenia, więc nie pospi i tak. Dzisiaj to już nawet za praca zatesknilam.Kiwona lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Kiwona wrote:Nie wiem, o czym mówicie i nie chce wiedzieć 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 10:06
Karollinax26, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Fasolka77 wrote:Coś mi umknęło....co się dzieje z siusiakiem?
Mamy rozszczep napletka, prawdopodobnie będzie jakiś zabieg kosmetyczny żeby to poprawić, właśnie jedziemy do Krakowa zobaczymy co nam powiedzą
Zaliczyliśmy dziś już 2 podejścia do wyrobienia paszportu 😂 i dalej się nie udało. Za pierwszym zapomnieliśmy paszportu starszego syna bo chcemy mu wymienić na nowy a teraz zamka nam drzwi i powiedziała ze na przerwę 😕 wiec po wizycie w Krakowie będziemy pędzić żeby zdążyć wyrobić -
Lolka30 wrote:Haha bo dokładnie tak wczoraj miałam i dziś pewnie też. Nie wiem czy masz tego grzyba dziewczyny polecają bo Filip wczoraj wieczorem dostał go pierwszy raz i zasnął z nim w buzi 😂. Dziś powinna przyjść mata 😜
Kuźwa Ja już czwarty dzień czekam i na grzyba i na matę i kuriera nie widaćFasolka77
-
chce_byc_mama wrote:Wiecie ja nigdy dotąd nie porównywałam mojego Młodego do innych, nie zastanawiałam się nad tym co umie, a czego nie umie (w sumie to on nic nie umie hehe), ale teraz zaczęłam czytać o tym co powinno już robić dziecko 3 miesięczne i tak mi przyszło do głowy, ze może rzeczywiście on jest jakiś niedorozwinięty albo spowolniony😅
Czy u każdej z Was dziecko trzyma już główkę i czy leżąc na brzuszku podnosi się podpierając się rączkami?
Właśnie mój tez jakiś leniuszek nie chce tej głowy dźwigać, jak mu dam ręce blisko klatki piersiowej to się podniesie i zaraz opada trochę mnie to martwi, jak byłam ostatnio u lekarza miałam o to zapytac ale ten tak ładnie podniósł główkę