X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ruda!!!
    Kasztanowa znaczy. Jak kasztanka ihaaaa

I od razu humor lepszy :-)

Ignas śpi, mąż poszedł grać w pilke. Rano był z młodym na pół godziny. W spokoju sobie posprzątałam, odpoczęłam psychicznie.
    30 minut ciszy (zakłóconej jedynie Whitney Houston na cały regulator 😂) i zmiana koloru włosów a życie jakby piękniejsze ♥️

Edit: wrzucam na fejsa cobyście mnie nie pomyliły z inną kasztanka albo blondynka 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 15:07

Fasolka77, espoir lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka a gdzie bedziesz robic implanta? Masz juz jakis fajny gabinet upatrzony? Bo ja potrzebuje 2 wstawic i tylko czekam az skoncze karmic ale zupelnie nie wiem gdzie isc...

W Tomaszowie mazowieckim jest Koszuta dental...byłam już na konsultacji, koszt ok 3 tys. Na razie zrobili mi tomografię żeby zobaczyć czy się da.. i da się ale muszę pobrać przed zabiegiem antybiotyki

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Aha Fasolka a dajesz bambibo pieluchy?
    Ze z pupa juz lepiej ?

Pozdrowienia dla chorowitkow
    U nas zielony kupa po 10 na dobe byly przez 3 tyg. Z dnia na dzien przeszlo niczego nie podawalam nie zmienialam....teraz 2 jajecznice na dobe

Tak, używam bambiboo i myje pupę wodą

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Adani Debiutantka

Wysłany: 10 listopada 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    jestem Kwietniówką tak jak Wy i podczytuję Was od czasu do czasu. Z racji posiadania trójki dzieci nie miałam możliwości być na bieżąco a tym bardziej udzielania się na forum. Jednak jak dziś zajrzałam, to miód na moje serce spłynął widząc wasze zmagania i wiedząc, że nie jestem z tym odosobniona. Mimo posiadania starszej dwójki nadal mam takie same wątpliwości i przejścia z Małą - zęby, marudzenie nocne, odparzenia i katarki...
    Będzie mi bardzo miło, jeśli przyjmiecie mnie do siebie :):):)

f2w3io4p9petbjkv.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia, Stresant, kochane bardzo Was zapraszam na fb i koniec kropka!!
    Ja nie mam czasu na razie na siedzenie tutaj. Tam jakoś łatwiej być na bieżąco. U mnie wszystko dobrze.
    Za szybko to leci wszystko 😘😘

Tunia76, Daffi, Fasolka77, stresant, espoir, Kiwona, Syska2202 lubią tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    Tunia, Stresant, kochane bardzo Was zapraszam na fb i koniec kropka!!
    Ja nie mam czasu na razie na siedzenie tutaj. Tam jakoś łatwiej być na bieżąco. U mnie wszystko dobrze.
    Za szybko to leci wszystko 😘😘
    Otoz to!! Zalozcie kochane nawet takie incognito konta tak zebyscie mogły być z nami i tam dzielić sie zdj.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Adani Debiutantka

Wysłany: 10 listopada 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu, aż mi się mokro na głowie zrobiło...
    Mimo wszystko liczę na to, że nie za późno dołączyłam i będę miała tu z kimś zamienić parę słów.

f2w3io4p9petbjkv.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adani wrote:
    Uuuu, aż mi się mokro na głowie zrobiło...
    Mimo wszystko liczę na to, że nie za późno dołączyłam i będę miała tu z kimś zamienić parę słów.
    Witaj. Dlaczego mokro na glowie? Tutaj myślę ze forum będzie tętnić życiem tak jak do tej pory to było. Opowiedz cos wiecej o sobie.

b2ujp2.png

• Adani Debiutantka

Wysłany: 10 listopada 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że doskonale wiesz co mam na myśli ;)
    Tak jak napisałam mam córę z kwietnia, która zapowiadała się na maj, jednak postanowiła nie czekać tak długo - urodziła się w 37 tyg. Stąd nie byłam pewna czy się udzielać w czasie ciąży wśród Was, bo termin miałam majowy. A po porodzie nastąpił istny rollercoaster, który w miarę opanowałam dopiero teraz:) martwiłam się właśnie, że moja Mała jeszcze nie raczkuje w przeciwieństwie do swojego rodzeństwa które było całkiem mobilne w jej wieku, ale czytam tu u Was, że nie tylko ona.
    Mamy też za sobą kilka ostatnich nocy pełne wrażeń, marudzenie i płacz, mąż zaczął podejrzewać opętanie, ale to tylko "na szczęście" ząbki.

f2w3io4p9petbjkv.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do końca wiem o co chodzi ale nie bede sie domyślać.
    W kazdym badz razie dzieciaczki maja jeszcze czas na raczkowanie. Jeszcze nie ma sie co martwic. Każde dziecko inaczej ale jak juz masz dwoje dzieci to domyślam sie ze nie jest latwo nie porownywac.
    U nas rozwój fizyczny idzie jak burza ale maly np jest mega do tylu z rozszerzaniem diety. Wybredny na maxa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 19:30

b2ujp2.png

• Adani Debiutantka

Wysłany: 10 listopada 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp. Zmykam usypiać moją trójeczkę.

f2w3io4p9petbjkv.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama 19 a jako to sie na tego fejsa dodaje? Bo ja mam tam konto

• Daffi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Mama 19 a jako to sie na tego fejsa dodaje? Bo ja mam tam konto
    Podaj dane w wiadomosci prywatnej to cie dodam bo grupa jest tak ukryta ze w wyszukiwarce sie jej nie znajdzie

b2ujp2.png

• espoir Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Na pocieszenie:
    Ignas usnął o 19, wstał o 22 na cycka i potem nie przespał więcej niż 20 minut ciurkiem. Non stop pobudki. Zasnął o 4:30 i właśnie wstał.
    Idę sobie skonstruować kroplówkę z kofeiną. Albo coś...
    A Mlody wyspany i rozdaje uśmiechy i buziaki. Ma szczęście że jest taki słodki ♥️
    haha ja ostatnio miałam noce, że co 15 minut pobudka, jak wczoraj miał tylko 5 pobudek to wstałam happy :D

stresant, malutka_mycha, Paula 90 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • stresant Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir ja teraz od 20:15 juz 4 razy bylam w sypialni a to jest dopiero 21:04 gdzie tam do rana

• stresant Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Podaj dane w wiadomosci prywatnej to cie dodam bo grupa jest tak ukryta ze w wyszukiwarce sie jej nie znajdzie
    Dafii a gdzie to w wiadomosci mam podac dane? Przepraszam ale do mnie to trzeba po lopacie bo ja zielona jestem

• stresant Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi weszlam do wiadomosc wpisalam Daffi ....jako ze chce do Ciebie napisac i "pisze" ze nie mam Cie wsrod przyjaciolek

• espoir Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też zasypia przed 20, a często o 21 już mam zaliczone 4 cyckowania... znam to bardzo dobrze... ale i ta gadzina kiedyś z tego wyrośnie! ;)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • stresant Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    mój też zasypia przed 20, a często o 21 już mam zaliczone 4 cyckowania... znam to bardzo dobrze... ale i ta gadzina kiedyś z tego wyrośnie! ;)
    A jak tam Twoje kilogramy?moje narazie ida w gore ;)

• stresant Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka a tw 3000 to tylko implant ? Na to jeszcze trzeba korone nalozyc ..to kolejny 1000? Czy ze 3000 zrobia komplet?

‹‹ 4038 4039 4040 4041 4042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ