Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tunia76 wrote:Dziewczyny jaki krem stosujecie na spacer?
Zimno się zrobiło, a ja nie mam nic dla małej.Misiabella lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj juz bylo spoko, kupa tez nie rozwolniona, wiec wymioty nie przeszly w biegunke. Widze ze on niestety jest wrazliwy na rozszerzanie diety i produkty stale, niestety egzemplarz ciut lepszy w tym wzgledzie ale podobny do Michalka. Ja tez jako dziecko mialam rozne alergie pokarmowe i skorne no i szkoda ze po moim mezu dzieci nie odziedziczyly tolerancji na pokarmy. Jestem pewna ze jablko jest bardzo bee, ale tez nie bardzo korzen pietruszki i cukinia. I widze ze on chetniej je to co moze a to co mu szkodzi juz w polowie sie krzywi i odmawia jedzenia. Dzisiaj pije dobrze mleko bo wyglodnial po tych wymiotach.
-
nick nieaktualnyTunia - u nas taniutka Nivea super się sprawdza. Nie ma wody w składzie, może być na mróz nawet
https://m.ceneo.pl/12244688;pla?se=z3O9ShpCl5nfI7FoLhBE4vUL_WUc7rQs&gclid=CjwKCAiAuK3vBRBOEiwA1IMhuly9Y2-_uzc605pBrOCx_-a_zCijARYKGsQfNVUHLCati62SHhM2rxoCcnkQAvD_BwE#tab=clickTunia76 lubi tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Dziewczyny jaki krem stosujecie na spacer?
Zimno się zrobiło, a ja nie mam nic dla małej.
Ja kupiłam ten
https://www.notino.pl/mustela/bebe-hydra-stick-sztyft-ochronno-nawilajcy-dla-dzieci/p-394009/?gclid=CjwKCAiAuK3vBRBOEiwA1IMhumcIU2JTWggX3VS36TJM4QF1RHcNhgsMUJ9_Qd73yh4YwJSiQ2pDIxoCKFYQAvD_BwETunia76 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Ja myslalam też na buzię o maśle shea z lullalove bo akurat kupiłam, ale jeszcze nie stosowalam.
Mycha, a jak Ninka miała jelitowke to co Jej podawałas? Chciala w ogóle jesc/pić? Pytam bo w czwartek była u mnie koleżanka z synkiem i dziś mi napisała że oboje mają jelitowke...
Czy my już jesteśmy zarażone czy skoro nie mamy objawów to jednak nie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 20:32
-
Sansivieria wrote:Ja myslalam też na buzię o maśle shea z lullalove bo akurat kupiłam, ale jeszcze nie stosowalam.
Mycha, a jak Ninka miała jelitowke to co Jej podawałas? Chciala w ogóle jesc/pić? Pytam bo w czwartek była u mnie koleżanka z synkiem i dziś mi napisała że oboje mają jelitowke...
Czy my już jesteśmy zarażone czy skoro nie mamy objawów to jednak nie?? -
nick nieaktualnyU nas dzisiaj mandarynka - obrana ze skórek oczywiście. Igs jadł aż mu się uszy trzęsły. Dałam tylko dwa ząbki (jak się poprawnie nazywają te takie cząstki mandarynki?) i obserwuje czy coś się nie wydarzy.
Ja w ciąży zjadłam tira mandarynek 😂
Wczoraj zrobiłam muffinki z alaantkowego. Banan, maka amarantusowa+pszenna, jajko, proszek do pieczenia i namoczone rodzynki. Są super -
Hej Dziewczyny - mam pytanie
Jesteśmy już w Polsce. Zanim przylecieliśmy - w piątek dostałam wiadomość, ze wyniki badania moczu wykazały u mnie infekcje i dostałam antybiotyk. Nie zaczęłam go jeszcze brać i właśnie zorientowałam się, ze zostawiłam tabletki w kuchni na stole (!)
Kuzwa.... wracam dopiero 26 grudnia wiec nie mogę czekac aż tyle zanim zacznę brać leki bo nie chce żeby mi się pogorszyło
Czy jak zrobie jutro rano badanie moczu w luxmedzie i wieczorem pójdę do do ginekologa to wypisze mi on receptę na ten antybiotyk? I czy tutaj badanie moczu trzeba robić na czczo? - pytam bo u nas nigdy nie mówią, ze trzeba na czczo
-
nick nieaktualnyChcebycmama- mocz nie musi być na czczo ale musi być po nocy. Zrób od razu z posiewem (do jałowego pojemnika i przy oddaniu poproś o posiew). Z takim wynikiem możesz pójść do jakiegokolwiek lekarza i powinien wypisac odpowiedni antybiotyk (na podstawie posiewu). Bez wyniku posiewu raczej nie powinien lekarz wypisywać antybiotyku
-
Fifi przeskoczyl level wyzej i je juz pp 180ml mleka czyli porcja wychodzi jakies 210. Uff
Ale wciaz co 3h.
I widze zmiany na dziaslach w koncu. A od kilku dni bardzo gryzie smoczek. Wklada go nawet odwrotnie i sciska dziaslami.
Mozliwe ze cos sie juz tuz tuz zbliza. Moze w wigilię zrobi nam prezent -
Tunia76 wrote:Jak robicie mm w nocy?
Macie wodę w jakimś podgrzewaczu utrzymujący odpowiednią temperaturę wody?
Powoli przymierzam się do zakończenia kp.
Młoda gryzie przy karmieniu😪Mój je w nocy tylko raz właśnie 150ml.
Tunia76 lubi tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Jak robicie mm w nocy?
Macie wodę w jakimś podgrzewaczu utrzymujący odpowiednią temperaturę wody?
Powoli przymierzam się do zakończenia kp.
Młoda gryzie przy karmieniu😪Tunia76 lubi tę wiadomość
-
Rany jaką noc mlody zafundowal. Budzil sie co godz by postekac. Co mu dalam mleko zjadl pare lykow i szedl spac i tak co godzine.. O cholere mu chodzi.. Czy to zęby?? Zmiany na dziaslach widze sa teraz spuchniete wczesniej nie bylo tego.. Teraz wstal to tez nie chcial jesc ale jak podgrzalam mocniej mleko to zjadl. Maly Gałgan.