X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    wlasnie nic nie widac :) a sukienka cudna napewno dlugo pochodzisz :)

Fasolka moj tez nie za wiele do brzucha mowi, praktycznie wcale, ale za to juz caly pokoj malemu przygotowal, wymalowal, meble poskrecal wiec chyba w inny sposob okazuje zainteresowanie malym czlowiekiem :)
    Ja teraz jeszcze nie chcialm remontu, ze po swietach dosyc czasu bedzie.....ale w sumie ciesze sie ze maz sie uparl i robimy teraz.....juz teraz mi ciezko chodzic po schodach przenosic ukladac a co dopiero ze miesiac bedzie

Stresant mój wczoraj przywiózł od mojego brata łóżeczko, wanienkę ect i dopiero jak wnosił to do domu to powiedział, że dopiero do niego dociera co tu się będzie działo za pół roku :)

martusiawp, india lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Rośnijcie zdrowo!
    A swoją drogą rzeczywiście nie widać jeszcze ciąży po Tobie. Sukienka piękna.
    Ja też dziś świętuję Barbórkę, ale imieninowo :)

Stresant mnie biodra nie bolą jak leżę, ale plecy na wysokości bioder. Nie ma znaczenia czy leżę na jednym boku czy na drugim, ból jest. Chociaż dzisiaj jestem zaskoczona bo obudziłam się bez bólu, pierwszy raz od 3 tygodni chyba. Może ciało się przyzwyczaja do poduszki ciążowej. Używasz tej poduszki do spania?

MamaAga mnie też męczyła okropna zgaga i od 3 dni piję wieczorem pół szklanki ciepłego mleka z rozpuszczoną łyżeczką miodu. W końcu to zaczęło mi pomagać i działa na mnie super. Możesz spróbować.

Daffi nie wiem co mogłabym poradzić bo się nie znam, ale na pewno lepiej rozszerzyć diagnostykę. Życzę zdrowia dla córci, oby szybko się udało rozwiązać problem.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:

spełnienia marzeń Basiu!! :)

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B002 miodu nie mogę ze względu na cukier a wypicie mleka skonczyloby się wymiotami-nie cierpię :) Ale migdały pomogły :)
    ja już u lekarza a tu fulllllll...Może się uda wejść do 13...
    Co bym dała żeby moc chodzić tak jak w Polsce tylko i wyłącznie prywatnie...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    B002 miodu nie mogę ze względu na cukier a wypicie mleka skonczyloby się wymiotami-nie cierpię :) Ale migdały pomogły :)
    To dobrze, każdy znajdzie swój sposób. Ja właśnie nie miałam pod ręką migdałów żeby wypróbować.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja mam L4 wysyłane od początku elektronicznie. I generalnie ja bym zaskarżyła twoja firmę o nie wypłacanie, ja bym od razu uderzała do firmy. Bo to ich obowiązek. Nie wiem jak u ciebie do mnie przelewy przychodzą z firmy nie z Zusu. A poza tym elektroniczniebidzienid razu do firmy i do Zusu ja dostałam taka informacje

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja podobnie mam jak mam atak kamyczkow w pecherzyku żółciowym ale towarzysza mi okropne wymioty i biegunka.

Dziewczyny macir juz elektroniczne zwolnienie?
    Ja dostalam 22.11 i moj ksiegowy je teraz dostaje a to firma z Poznania 100km od nas a to taki dziad ze juz 2 tyg je ma i do dzis nie wyslal do zus. Wczesniej firma wysylala to co im przyniosłam i bylo na biezaco. Dzis juz 4.12 wiec malo czasu na rozliczenie. Jestem pewna ze do świąt kasy nie dostane za listopad i grudzien. Co robic... Przez świeta bez hajsu.. Mamy oszczednosci ale ja nie chce ich ruszac bo chcemy kupic auto.. Jak udupic takiego ksiegowego bo on zrobil mi to juz chyba 5ty raz. To taka firma co obsluguje wiele firm a jego wytlumaczenie zawsze bylo ze zaginelo na poczcie a on wyslal. Nagrywam kazda rozmowe z nim i mam jego wszystkie klamstwa w tel. A sie okazuje ze do tych pierwszycj e zwolnien potrzebny jest druk Z3 ktorego pewnie nie wie ze ma zlozyc i bede czekav do stycznia za kasa.

obowiązkiem pracodawcy jest wypłacanie kasy w terminie, zgłoś firmę do PIP i wysyłaj pisma o wypłatę odsetek za opóźnione wypłaty

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka wszystkiego co najlepsze! Spełnienia marzeń :*

B_002 dla Ciebie również wszystkiego co najlepsze :) sto lat!

Daffi ja w czwartek pierwszy raz dostałam e zwolnienie więc nie pomogę bo nawet nie wiem czy wszystko jest ok i dotarło bez problemu. Dziś idę do pracy w odwiedziny więc zapytam. Życzę zdrówka dla córki, biedna że tak musi się męczyć :(

Mi na razie pępek nie wyskoczył i nie sądzę żeby to się stało, w pierwszej ciąży był plytszy ale nie wyskoczył więc myślę, że teraz też będzie podobnie. A linea negra Wam się pojawiła? Bo ja w poprzedniej ciąży miałam a teraz nie ma :)

A ja mam dziś wizytę u diabetologa i pewnie dostanę opierdziel. Co prawda cukry w normie ale waga poszła do góry a to jej się nie spodoba :(

Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 Barbarka? Wszystkiego dobrego! :*

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella u mnje sie juz pojawiła ta linia i widać ja wyraźnie juz ale jeszcze nie jest tak ciemna jak widziałam ze sa

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 zdrówka z okazji imienin :)

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po przejściu do laboratorium i do sklepu wysiadałam, weszłam do domu i leżę, już mnie tak boli w pachwinach, że nie jestem w stanie się poruszać. Jak żyć ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ach, to Ty jesteś Basia!!! <3 A ja się cały czas zastanawiałam, a jakoś nie odnotowałam, żeby któraś pytała, jak masz na imię :D To dla Ciebie również wszystkiego najwspanialszego! :) Ja jestem Kasia Basia ;)

B_002 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała jeszcze dzisiaj nie dawała mi znaków i juz sie martwię :/ szczerze przed ruchami bałam sie tylko przed wizytami, ze cos nie tak. A teraz! Masakra jakas, mimo ze wiem ze ruchy regularne od 28 tyg ale i tak zachodzę w glowe

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    weszlam na strone NEWBIE ale sliczne te ubranka sa, takie cuda :) ale ceny z kosmosu 39 zl za 4 pary skarpet w ktorych dziecko miesiac pochodzi to lekka przesada, body tez 39 zl.....no mnie nie stac niestety :( gdyby jeszcze ze 2 lata w tym pochodzilo to kupie...ale na 2 max 3 miesiace taka kase wydawac.......

Oj tak, ubranka z newbie mają ceny z kosmosu :( dlatego nie kupuję nowych. Postanowiłam kupić małej kilka ładnych perełek z Newbie typowo wyjściowych ale używanych :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ach, to Ty jesteś Basia!!! <3 A ja się cały czas zastanawiałam, a jakoś nie odnotowałam, żeby któraś pytała, jak masz na imię :D To dla Ciebie również wszystkiego najwspanialszego! :) Ja jestem Kasia Basia ;)
    Dzięki :) a ja jestem Basia Kasia :)

PS. taki nick mam "tajemniczy" ale nie myślałam o tym jak zakładałam konto a teraz się chyba nie da zmienić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 10:17

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Moja mała jeszcze dzisiaj nie dawała mi znaków i juz sie martwię :/ szczerze przed ruchami bałam sie tylko przed wizytami, ze cos nie tak. A teraz! Masakra jakas, mimo ze wiem ze ruchy regularne od 28 tyg ale i tak zachodzę w glowe

Nie martw się kochana, pogoda nie sprzyja więc Leonka śpi :) obudzi się później, zobaczysz!

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się pępek na razie lekko spłaszczył ale ja miałam zawsze dość głęboki więc nie wiem czy wyskoczy, to się okaże.
    A linea negra też nie mam, chociaż na przykład sutki mi pociemniały, ale nie zauważyłam innych przebarwień na skórze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 10:19

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja czasem mam taki dzień że rano coś tam się mała ruszy a potem przez cały dzień pewnie się układa w takiej pozycji że ja ruchów nie czuję. Jak długo nie czuję to aż szturcham i masuję brzuch ale ostatecznie wieczorem znów czuję mocniej. Nie przejmuj się na razie, nie ma czym. Na mocne ruchy przyjdzie czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 10:22

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi ja mam L4 wysyłane od początku elektronicznie. I generalnie ja bym zaskarżyła twoja firmę o nie wypłacanie, ja bym od razu uderzała do firmy. Bo to ich obowiązek. Nie wiem jak u ciebie do mnie przelewy przychodzą z firmy nie z Zusu. A poza tym elektroniczniebidzienid razu do firmy i do Zusu ja dostałam taka informacje
    Do zusu trafia ta kopia od lekarza ale to pracodawca musi przedłożyć dla zus.. I do tej pory robili ro u nas bo yo pierwsze rozliczenie musialo isc do ksiegowego on wypisal dokumenty podstawe do naliczenia i wtedy juz tylko do zusu trafialo bez wizyty u ksiegowego. E zwolnienia sa tak zrobione ze trafiaja do ksiegowosci.. Mam o tyle pecha ze to 100 km od nas.. Zglaszalam w firmie kazdy przypadek.. Udowadnialam nagraniami jak gosc mowil ze on z formy nie otrzymal jeszcze zadnej korespondencji.. A 2 dni pozniej powiedział mi ze on wyslal tydzien temu.. To sie pytam jak skoro 2 dni temu sprawdzali i nie mieli jeszcze nic. I wvzoraj zglosilam to takze ale coz.. Mial sie odezwac jak wroci do biura i juz nikt z kierownictwa do mnie nie oddzwonil. Ja dostaje z zusu kase bo u nas jest zatrudnionych mniej niz 20osob. Zaraz dzwonie do niego i znow nagram rozmowe.

Wrocilam z corka z laboratorium bylam taka dumna bo zniosla bardzo dzielnie pobieranie.. Ostatnim razem laborantke niechcący kopnela. Polecono nam jeszcze mocz i udalo sie ze chciala siku w szpitalu więc od razu oddalysmy. Pani ktora pobierala powiedziała ze dobrze byłoby jeszcze zrobic cukier. Ale ze dzis jadla to jutro podjedziemy.
    Narazie nie ma bolu skrecajacego. Ale bolal ja brzuch inaczej i burczal więc na bank z glodu. Zjadla troche herbatniczkow i biszkoptow i narazie lezy z nosem w tablecie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ