Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
haybeauti wrote:
czy w aptece mozna kupic taka herbatke z kuminu bo nam by sie tez przydala? A ona tez ulatwia wyproznianie bo Michas ma z tym problem. Strasznie sie napina i prezy.
Kochana nie mam pojecia czy sa gotowe herbatki, ja mielony kumin dostalam od tesciowej i to jest kumin w czystej postaci taki co sie do potraw dodaje . Moze kup taki i zrob sama w domu tak jak ja. Ja jeszcze na malym nie wyprobowalam bo spi jak susel w naszym lozkuJak bedziecie mialy problem z kupnem to nie ma problemu wysle Wam aczkolwiek wydaje mi sie w Polsce powinnas znalezc w lepszych sklepach
-
Kurcze stolyca to moj dugi dom
Kocham to miasto i ja z pewnoscia sie tam wybiore, moze nawet podczas pobytu w Polsce ktory przewiduje na wakacje .
Przesylam zdjecie obu Panow: Ze starszym kloce sie ja a mlodszy kloci sie ze mna
Miriam, doris85, stardust87, Tusia89, Niesmiala, Mirella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKozgo furagin 1/4 tabletki 2x dziennie i cebion 5 kropel 2xdziennie
Wracamy wlasnie od lekarza i Zoja warzy 4040 g czyli od środy 240 przytyła uf tyle dobrego
Tez jestem za stolica
A Zoja ze smokiem wyglada tak
Taki widok zastałam gdy wróciłam z laboratorium
A tak wracaliśmy do Warszawy
Lissa, Mirella, walabia lubią tę wiadomość
-
Jakie smoczki dajecie ? Ja mam nuka ortodontyczny .
Ok wiec tak maly sie obudzil dostal do picia herbatke, hmmmm juz w polowie przy kichnieciu zaczal puszczac baki , bez prezenia hmmmmm i ogolnie poki co nie preze sie wcale tylko lezy spokojniezaczekam chwilke i dam mu jesc normalnie zobaczymy jak bedzie dalej . Herbaki podalam 60 ml
-
nick nieaktualny
-
Lissa a Ty dajesz jemy tak? Myslalam za sama pijesz. I musze wreszcie mojego spróbować z butli nakarmić bo on nigdy nie jadł.
Super masz chłopaków hehe i jak Rayan ładnie na brzuszku leży:)
Miriam to dobrze ze juz przybiera a dalej kontynuujecie mm czy z mlekiem u Ciebie juz lepiej? Mamy takiego samego konikaale na noc muzyczke z karuzeli nad łóżeczkiem puszczamy i to go bardzo uspokaja.
Ja tez jestem za stolica
Haybeauti moze do skok a moze potrzeba ssania, mój chyba je za duzo bo mu sie zawsze ulewa hehe i widze juz ze nie ma zależności tego jak długo je i jak duzo uleje do tego jak długa ma przerwę w jedzeniu.
My mamy avent Classic ja batdzo chciałam lateksowy nuk genius ale nie było nigdzie a tego silikonowego z aventu jakos nie lubi albo ma taka mała potrzebę ssania bo rzadko kiedy chce najcześciej minutę possie i wypluwa albo zaciska buzie i nie da sobie włożyć heheWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 14:09
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKozgo mm dostała tylko dwa razy po 45 ml wieczorem w piątek i w czwartek wczoraj próbowałam ale tylko 10 zjadła i to raczej zabawa była niz jedzenie dostałam opieprz dziś od pediatry ze z butelki ja sokarmialam jeżeli muszę ja dokarmiać to mam robić to łyżeczka zeby nie przyzwyczaiła sie do butli bo bedzie problem z ciagnieciem cyca
i wtedy całkiem pokarm zanikanie niby teraz jest lepiej
śmieje sie do Czarka ze pokarm zanika gdy na horyzoncie pojawia sie jego mamusia
-
To dobra wymówka zeby jej nie odwiedzać
a przeprosiny w koncu były? Teściowa posłuchała Czarka i sie mniej wtrącala?
Tymek dzis długo je a potem sporo ulewa nie wiem czy go odstawiać szybciej mimo ze ssie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 14:18
-
kozgo wrote:Lissa a Ty dajesz jemy tak? Myslalam za sama pijesz. I musze wreszcie mojego spróbować z butli nakarmić bo on nigdy nie jadł.
Tak jemu dalam ta herbatke, jak na razie spokoj dostal mleko i lezy sobie spokojnie wyglada na zrelaksowanego i poki co nie prezy sie , zobaczymy co bedzie do wieczora .
A masz juz butle , jaka bedziesz uzywac ?? -
Ja mimo ze odstawiam dzisiaj godzine mi ciagnal cyca to pozniej mu daje smoka bo potrzeba ssania jest zbyt silna. Zreszta ja nie mam problemu ze smokiem tzn skoro lubi niech ssie , po co ma sie denerwowac i przy tym ja . On spokojny ja spokojna i wszyscy jestesmy szczesliwi :-)zwlaszcza ze te nowe smoczki maja niby minimalizowac ryzyko powstawania wad zgryzu.
-
Ja mam Dr Browns, i jedna firmy MAM. Ja nastawilam sie na butelki antykolkowe , moj maluch ssie cyca obie butelki mimo ze maja zupelnie inne smoczki no i jeszcze smoczek do ssania nuka tez zupelnie innego ksztaltu, nie mam z nim problemu ssie rownie robrze piers jak i butelki najwazniejsze aby mleko lecialo
U nas pochmurno i duszno chyba bedzie burza nie mam dzisiaj weny aby wychodzic . A maly znowu spi jak susel po tej herbatce , chyba mu naprawde lepiej ale wole nie zapeszac -
koral wrote:lissa jak dokładnie zrobiłaś tą herbatkę?
Zagotowuje ok 2 szklanki wody . Na wrzatek wrzucam 1 lyzeczke z gorka kuminu , wylaczam gaz i zostawiam na chwile i herbatka gotowa. Nie slodze , sama tez pije moze z podwojna sila zadziala jeszcze lepiej
-
Lissa, Kozgo słodkie fotki z tatusiami
chyba też taka zrobię i wrzucę hehe Tymek jest przesłodki, Rayan jak ślicznie sobie radzi z trzymaniem główki, przystojniaczek
kurde jeśli ta herbatka ma zadziałać to może ja też spróbuję... Jutro przychodzi położna to zagadam na ten temat
Kozgo mój Franek dziś też potraktował mlekiem tapczan u swojego pradziadka
Ale by było jakby kwietnióweczki się spotkały na wielkim obżarstwie po odstawieniu hehe. Ale Doris jak przeczytałam Twój post to ale się uśmiałam,chyba stworze sobie taką listę obżarstwa po odstawieniuLissa lubi tę wiadomość
-
Melduje, maly posiedzial, popatrzyl pojadl i znowu spi , ani razu sie nie prezyl i bakow tez w sumie nie bylo .... ale caly czas czekam na wieczor bo okolo 21 najbardziej plakal ...
No i moja siostra jest w Polsce juz mi przeslala zdjecia ciuszkow jakie kupilamalemu w H&M i chodzi wsciekla bo nie znalazla nic w reserve dla dzieciona jest gorsza ode mnie , ale fajnie bo mamy podobny styl i wyrosnie z malego elegancik
)