X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:

czy w aptece mozna kupic taka herbatke z kuminu bo nam by sie tez przydala? A ona tez ulatwia wyproznianie bo Michas ma z tym problem. Strasznie sie napina i prezy.

Kochana nie mam pojecia czy sa gotowe herbatki, ja mielony kumin dostalam od tesciowej i to jest kumin w czystej postaci taki co sie do potraw dodaje . Moze kup taki i zrob sama w domu tak jak ja. Ja jeszcze na malym nie wyprobowalam bo spi jak susel w naszym lozku :-) Jak bedziecie mialy problem z kupnem to nie ma problemu wysle Wam aczkolwiek wydaje mi sie w Polsce powinnas znalezc w lepszych sklepach

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze stolyca to moj dugi dom :-) Kocham to miasto i ja z pewnoscia sie tam wybiore, moze nawet podczas pobytu w Polsce ktory przewiduje na wakacje .

Przesylam zdjecie obu Panow: Ze starszym kloce sie ja a mlodszy kloci sie ze mna :-D

6551abe6c5882df5med.jpg

Miriam, doris85, stardust87, Tusia89, Niesmiala, Mirella lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo furagin 1/4 tabletki 2x dziennie i cebion 5 kropel 2xdziennie
    Wracamy wlasnie od lekarza i Zoja warzy 4040 g czyli od środy 240 przytyła uf tyle dobrego

Tez jestem za stolica ;)

A Zoja ze smokiem wyglada tak

Taki widok zastałam gdy wróciłam z laboratorium le7w0.jpg

A tak wracaliśmy do Warszawy :(
    16m6tn8.jpg

Lissa, Mirella, walabia lubią tę wiadomość

• Lissa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie smoczki dajecie ? Ja mam nuka ortodontyczny .

Ok wiec tak maly sie obudzil dostal do picia herbatke, hmmmm juz w polowie przy kichnieciu zaczal puszczac baki , bez prezenia hmmmmm i ogolnie poki co nie preze sie wcale tylko lezy spokojnie :-) zaczekam chwilke i dam mu jesc normalnie zobaczymy jak bedzie dalej . Herbaki podalam 60 ml

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz co ze nawet nie wiem to moja mama kupiła te smoczki jak byłam jeszcze w ciazy awanturę jej za to zrobiłam a teraz są od piątku w użytkowaniu tej firmy MAM czy jakoś tak

• kozgo Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa a Ty dajesz jemy tak? Myslalam za sama pijesz. I musze wreszcie mojego spróbować z butli nakarmić bo on nigdy nie jadł.
    Super masz chłopaków hehe i jak Rayan ładnie na brzuszku leży:)

Miriam to dobrze ze juz przybiera a dalej kontynuujecie mm czy z mlekiem u Ciebie juz lepiej? Mamy takiego samego konika :) ale na noc muzyczke z karuzeli nad łóżeczkiem puszczamy i to go bardzo uspokaja.

Ja tez jestem za stolica :)

Haybeauti moze do skok a moze potrzeba ssania, mój chyba je za duzo bo mu sie zawsze ulewa hehe i widze juz ze nie ma zależności tego jak długo je i jak duzo uleje do tego jak długa ma przerwę w jedzeniu.

My mamy avent Classic ja batdzo chciałam lateksowy nuk genius ale nie było nigdzie a tego silikonowego z aventu jakos nie lubi albo ma taka mała potrzebę ssania bo rzadko kiedy chce najcześciej minutę possie i wypluwa albo zaciska buzie i nie da sobie włożyć hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 14:09

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje chłopaki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 08:24

Miriam, stardust87, walabia, Bea_tina, Tusia89, Mirella, Niesmiala lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo mm dostała tylko dwa razy po 45 ml wieczorem w piątek i w czwartek wczoraj próbowałam ale tylko 10 zjadła i to raczej zabawa była niz jedzenie dostałam opieprz dziś od pediatry ze z butelki ja sokarmialam jeżeli muszę ja dokarmiać to mam robić to łyżeczka zeby nie przyzwyczaiła sie do butli bo bedzie problem z ciagnieciem cyca :/ i wtedy całkiem pokarm zanikanie niby teraz jest lepiej ;) śmieje sie do Czarka ze pokarm zanika gdy na horyzoncie pojawia sie jego mamusia ;)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobra wymówka zeby jej nie odwiedzać:) a przeprosiny w koncu były? Teściowa posłuchała Czarka i sie mniej wtrącala?
    Tymek dzis długo je a potem sporo ulewa nie wiem czy go odstawiać szybciej mimo ze ssie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 14:18

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Lissa a Ty dajesz jemy tak? Myslalam za sama pijesz. I musze wreszcie mojego spróbować z butli nakarmić bo on nigdy nie jadł.

Tak jemu dalam ta herbatke, jak na razie spokoj dostal mleko i lezy sobie spokojnie wyglada na zrelaksowanego i poki co nie prezy sie , zobaczymy co bedzie do wieczora .

A masz juz butle , jaka bedziesz uzywac ??

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo ze odstawiam dzisiaj godzine mi ciagnal cyca to pozniej mu daje smoka bo potrzeba ssania jest zbyt silna. Zreszta ja nie mam problemu ze smokiem tzn skoro lubi niech ssie , po co ma sie denerwowac i przy tym ja . On spokojny ja spokojna i wszyscy jestesmy szczesliwi :-)zwlaszcza ze te nowe smoczki maja niby minimalizowac ryzyko powstawania wad zgryzu.

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy butelkę madeli i avant niby najbardziej do poersi zbliżone, moj syn mało ssące jest albo smoczek mu nie pasi chociaż czasami ssie. Ale zimno na spacerze rece mi odpadają a synuś pod cieplutkim kocykiem spi sobie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Dr Browns, i jedna firmy MAM. Ja nastawilam sie na butelki antykolkowe , moj maluch ssie cyca obie butelki mimo ze maja zupelnie inne smoczki no i jeszcze smoczek do ssania nuka tez zupelnie innego ksztaltu, nie mam z nim problemu ssie rownie robrze piers jak i butelki najwazniejsze aby mleko lecialo :-D
    U nas pochmurno i duszno chyba bedzie burza nie mam dzisiaj weny aby wychodzic . A maly znowu spi jak susel po tej herbatce , chyba mu naprawde lepiej ale wole nie zapeszac :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa trzymam kciuki zeby zadziałało :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo moze faktycznie to ten skok bo jest roznica. W sobote, niedziele i dzis je tak samo duzo.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    lissa jak dokładnie zrobiłaś tą herbatkę?

Zagotowuje ok 2 szklanki wody . Na wrzatek wrzucam 1 lyzeczke z gorka kuminu , wylaczam gaz i zostawiam na chwile i herbatka gotowa. Nie slodze , sama tez pije moze z podwojna sila zadziala jeszcze lepiej :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral a Wy kiedy sie szczepicie?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa, Kozgo słodkie fotki z tatusiami :P chyba też taka zrobię i wrzucę hehe Tymek jest przesłodki, Rayan jak ślicznie sobie radzi z trzymaniem główki, przystojniaczek :D kurde jeśli ta herbatka ma zadziałać to może ja też spróbuję... Jutro przychodzi położna to zagadam na ten temat :)

Kozgo mój Franek dziś też potraktował mlekiem tapczan u swojego pradziadka :D

Ale by było jakby kwietnióweczki się spotkały na wielkim obżarstwie po odstawieniu hehe. Ale Doris jak przeczytałam Twój post to ale się uśmiałam,chyba stworze sobie taką listę obżarstwa po odstawieniu :D

Lissa lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam nie denerwuj się na teściową, Zojka tak słodko wygląda z tym smokiem :P jest śliczna, istna księżniczka :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, maly posiedzial, popatrzyl pojadl i znowu spi , ani razu sie nie prezyl i bakow tez w sumie nie bylo .... ale caly czas czekam na wieczor bo okolo 21 najbardziej plakal ...

No i moja siostra jest w Polsce juz mi przeslala zdjecia ciuszkow jakie kupilamalemu w H&M i chodzi wsciekla bo nie znalazla nic w reserve dla dzieci :D ona jest gorsza ode mnie , ale fajnie bo mamy podobny styl i wyrosnie z malego elegancik :-))

atdci09k18tcna0b.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ