X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita cudeńko ta Twoja córa :) ja nie moge uwierzyć ze ten mój zboj bedzie miał za 4 dni 4 miesiące ale ten czas leci.

walabia lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, a my już jutro!

Dzisiaj ciężki dzień. Codziennie gorzej. Już nawet jeść nie chce. Pociumka dwa, odsuwa się, ryk i powtórka. Ten żel na dziąsła jest do bani. Nie działa nic a nic:/

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze doris, mam nadzieje ze szybko to minie ( lie trwa takie ząbkowanie ?) aż sie boje co to bedzie jak mój zacznie ząbkować . Póki co ostro sie slini i bardzo czesto wklada piastki do buzz i energicznie je ssie . Ja nie potrafie stwierdzic czy jug cos widac czy nie dal mnie dziąsła sa take same .
    Ryan uwielbia podrózowac w foteliku ale wozek to jego ulubione miejsce na spacerze . Cala droge jest radosny i wystarczy ze na niego luknę i sie usmiechne to za kazdym razem ten sam widok … no chyba ze usnie :)

2f20e95d177005a2med.jpg

walabia, Tusia89, Miriam, Makcza, magdalena lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Koral, te dzieciaczki potrafią z dnia na dzień zaskoczyć :)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral wysokich będziesz miała chlopakow super:) super ze sa zdrowi i dobre się rozwijają:)

Doris współczuje Tobie i Zosi oby szybko przeszło. U nas tez nie widze nic na dziaslach ale Tymek tez chetnie ssie rece ale to chyba bardziej poznawczo bo jakos duzo sie nie slini. Doris a próbowałaś dac smoczek albo gryzak z zamrażarki ? Wiem ze tez dziewczyny zagrażały swoje mleko i dawały maluchom do ssania i to ulgę przynosiło chociaz nie wiem czy to na gardło bezpieczne :/

Lissa super ze Rayan tak lubi wozek mój tak nie bardzo bo jest mega ciekawy tego co za wózkiem i troche sie wkurza ze mało widzi. Czy Ty używasz juz poduszki do wózka? Moze jakby Tymek miał triche wyżej glowe byłoby lepiej hmm

Ja dzis jestem do niczego ledwo się trzymam taka jestem jakas bez sił:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 11:52

Lissa, Tusia89, walabia, olala81, Kaja lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ Tymek się zmienia! Na tym drugim zdj do Ciebie podobny :)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:

Lissa super ze Rayan tak lubi wozek mój tak nie bardzo bo jest mega ciekawy tego co za wózkiem i troche sie wkurza ze mało widzi. Czy Ty używasz juz poduszki do wózka? Moze jakby Tymek miał triche wyżej glowe byłoby lepiej hmm

J[/IMG]

Haha cos mu ta zabawka nie spasowala chyba pod innym katem na vna spojrzał , ale mine zrobil jak moj :-D ale rosnie jest czaderski :-)

Poduszeczka do wozka poszla już dawno w ruch on ja bardzo lubi i w ciagu dnia na niej zasypia, łapie ja smiesznie za boki i do policzków przytula :)

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa to jest mina mam to cos i nie zawaham się tego użyć hehe
    Rośnie jak szalony ale to fajnie ze do mnie podobny chociaz triche:) jak sie uśmiecha to podobny do mnie jest:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka to prawdziwa kobietka :) ma takie delikatne rysy twarzy :)

Rayan nic dodać, nic ująć jest as. Jak patrze na niego to zaraz banan na twarzy:) :) a Tymek???? no nic nie poradzę, że mam słabość do tego brzdąca ;) jest śliczny :)

Uwielbiam oglądać te forumowe dzieciaczki :)

Ja dziś na spacerze szału dostawałam. Te przecinki to jakaś plaga, małe czarne i wszędzie ich pełno. W końcu Zawróciliśmy, bo tylko się wkurzałam...

Lissa lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, śpicie???? Franio już poszedł w kimono :) teraz czas wolny :)

aphrodita koniecznie napisz jak poszło szczepienie.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po kapieli i Tynek wlasnie zasypia a ja ledwo zyje dzis jakas mega zmęczona jestem a chciałam chociaz sobie paznokcie u nóg zrobic moze nie zasnę nad nimi hehe

Tusia89 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja tez ostatnio mega śpiaca jestem. Mam nadzieje, ze to nie ciąża. Zośka już śpi i ja tez chyba pójdę. Jutro mam całe mieszkanie do posprzatania, bo goście przychodzą na mini parapetowke.

Jutro Moja Ziabka kończy 4 miesiące w związku z czym złożyłam postanowienie. Od jutra zdrowe odżywianie z umiarem i ćwiczenia. 5kg do zabicia i ujedrnienie brzucha i ud. Jak macie linki do jakichś fajnych ćwiczeń to zapodajcie :)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly tez zasypia , a ja sie relaksuje :D przed komputerem yhym yhym , zaraz sobie kapiel chyba walne chociaz u nas takie upaly buuuuu no żyć sie nie chce . Spacer z mały w ciagu dnia to max pol godziny i to jeszcze lażenie po sklepach z klimatyzacją :-/

Tuska zapodaj jakies fotki pulpecika , uwielbiam te jego oczka no caly do schrupania , jest przekochany :*
    kozgo, biedna ty nasza, tak myslalam ostatnio o Tobie ze tak jezdzisz po kosmetyczkach z malym nie ma mozliwosci aby kosmetyczka przyjechala do Ciebie ?
    U nas tutaj to sie pchaja oknami i dzwiami zeby tyko zadowolic klientke .

Tusia89 lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejny dzień pod znakiem " łeeeee wychodza mi zęby"... Zel pomaga na jakieś 2 minuty a można nim smarować 2 razy dziennie, wiec w sumie jest bez sensu. Zimny smoczek przynosi ulgę na chwilkę ogólnie to chyba jak z kolkami, po prostu musimy przez to przejść. Tylko taka szkoda jak on tak płacze i pcha całą piąstkę do buzi az się krztusi a jak się mu zabierze to lament.
    Emilka jest prześliczna, Ryan super uśmiech no i Tymuś jak ślicznie już trzyma takie grube zabawki. Oliwier też ma takiego pieska ale dopiero dzis udało mu sie kilka razy tak złapać, do tej pory raczej za uszy albo gryzaka.
    Przecinki nie dają żyć dziś u teściowej na podwórku zdejmowałam z małego ciągle całe chmary.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, ja próbuję zaprzyjaźnić się z Chodakowską ale coś ciężko ta przyjaźń się kształtuje :D

Lissa, jutro zrobię jakieś fotki bo aktualnie ciągle strzelam zdjęcia jak leży na brzuchu ;)

Olala, tak jak piszesz. Chyba trzeba przez to przejść i nie ma złotego środka... ciekawe jak to będzie u nas...

MoniaT lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, zdjęcie zrobione zostało na początku lipca. Jak zgram zdjęcia z aparatu to dam aktualne.

Tusia na szczpienie wybieram się w czwartek i na pewno dam znać jak pójdzie. Właśnie nie wiem czy ją teraz zaszczepi bo Emilka była szczepiona tydzień temu (2 dawka) i miała wtedy dostać też na pneumokoki, ale się wkurzyłam i zrezygnowałam.

Doris ja zaczęłam 2 temu tyg ćwiczenia z Chodakwoską - Turbo wyzwanie. Cały tydzien ladnie ćwiczyłam, super się czułam, a w tamtym tygodniu poluzowałam i wypadlam z rytmu. Ostatnio jakaś przemęczona jestem i nie wysypiam się w ogóle. Czasami przyjdzie mi głupia mysl do głowy, że może w ciąży jestem. Już pierwszy okres mam za sobą, a po cesarce to raczej nie fajnie tak szybko zajść w kolejną ciążę.

Ja dzisiaj Emilce podałam pierwszy raz marchewkę. Nie spodobało jej się za bardzo. Zobaczymy jak jutro pójdzie.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral to powodzenia z jabluszkiem :) daj znać któremu bardziej zasmakuje a jabłuszko gotujesz?, dobrze ze po szczepieniu ok nie ma co sie dziwic ze byli niespokojni po takich wojażach. Tymek tez noe za dobrze znosi zmiany w swoim harmonogramie drzemek i jedzenia a dzis niestety w czasie kiedy powinien miec drzemke musimy isc do lekarza ze mna wiec raczej zachwycony nie bedzie.
    My dzis cycus o 4.30 i pobudka 6.30 mimo i śmiechy chichy od rana kurczę wiecie co dziwnego zaobserwowałam ze Tynka bardzo męczył brzuch po surowej marchewce i to dziwne bo wydawało mi się ze marchewka jest najbardziej bezpieczna.

Walabia a Ty gfzie nam zaginęłas ?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia rano pracuje z tego co pamiętam no i ąż ma wakacje;)
    U nas karmienia 20, 1, 5 i od 7 do 8 z piersi zrobiony gryzaczek, póki co to najskuteczniejsza metoda na zęby, nie wiem tylko ile moje piersi to wytrzymają. u nas smoczek w nocy nie przechodzi, jak już się obudzi to musi zjeść bo inaczej ryk.
    My pneumokoki robimy dopiero na pół roku.

01582n0ast4hm7dp.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Emilka też ładnie przespała od 22 do 6 rano.
    Kozgo Ty dajesz surową marchewkę?? Wydaje mi się, że powinnaś ją ugotować.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie chodziło mi ze po tym jak ja zjadlam ja Tymkowi inne pokarmy bede chciała wprowadzić ok 6 miesiaca chyba ze bede widziała ze potrzebuje wczesniej ale widze ze narazie cyc wystarcza a karmie ok 5-6 razy na dobę i podczas jednego karmienia idzie jeden cyc.

Wlasnie byłam u dentysty i zero dziur hurra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 09:24

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ